krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:128/246)

Tort migdałowy z kremem czekoladowym 118

jedno podniebienie i będzie wspaniałym zwieńczeniem każdego przyjęcia. 160 g masła w temperaturze pokojowej, 400 g migdałów, 400 g cukru, 8 jajek, krem: 3 żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć), 3 pełne łyżki cukru pudru, 500 g serka mascarpone, 200 g czekolady deserowej, maliny Migdały wysypać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 12-15 minut. Migdały(...)wrzącą wodą. Uważać, aby miska nie była zbyt gorąca. Żółtka ubić z cukrem na kogel-mogel, dalej ubijając dodać serek mascarpone, a następnie czekoladę. (W przypadku gdyby coś nam nie wyszło i zrobiły się grudki czekolady... można krem przetrzeć przez sito). Krem odstawić w chłodne miejsce na kilka minut aż trochę stężeje. Ciasto przekroić w poprzek na dwa placki

królestwo garów
CIASTO ZE SZPINAKIEM I KREMEM CYTRYNOWYM 127

Ciasto ze szpinakiem powstało na wspólny weekend wśród przyjaciół. Zachwyciło smakiem, wyglądem i bajecznym kolorem. Ciasto idealnie komponowało się z kampinoskim widokiem za oknem, serdecznymi rozmowami

Zasmakuj Kuchni
Torcik „Wuzetka kokosowa z wiśniami” 136

mąki tortowej 15 dag cukru 5 dag masła 2 łyżki ciemnego kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Poncz: ½ szklanki nalewki wiśniowej Krem kokosowy: 1 szklanka śmietany kremówki 36% 1 szklanka śmietanki kokosowej Kuchnie Świata 1 tabliczka mlecznej czekolady 2 łyżki mascarpone Dodatkowo: ½ szklanki konfitury wiśniowej 8-10 pralinek rafaello Polewa czekoladowa: 10 dag masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka(...)białą czekoladę, poczekać chwilę i wymieszać do rozpuszczenia. Wystudzić. Naczynie przykryć folią aluminiową i chłodzić całą noc w lodówce. Następnego dnia masę wyjąć, dodać zimny serek mascarpone z lodówki i miksować do uzyskania gęstego kremu. (3 łyżki kremu odłożyć do dekoracji) Poncz: Nalewkę wiśniową uzupełnić wodą do ¾ objętości, wymieszać. Na paterze umieścić pierwszy blat ciasta, nasączyć ponczem wisniowym, rozsmarować

Wanilia i Kardamon
Tort Ciasteczkowy Potwór 410

formy. Wyciągamy i kroimy na trzy równe blaty. Krem z Milky Way – krem z Milky Way : 400 ml śmietanki kremówki 36% ok 180 g batoników milky way, pokrojonych w kostkę 400 g serka mascarpone, schłodzonego W rondelku, na małym ogniu podgrzewamy kremówkę. Gdy trochę się podgrzeje dodajemy pokrojone batoniki(...)Przykrywamy folią spożywczą. Wkładamy masę czekoladową na noc do lodówki. Następnego dnia kremówkę z milky way i serek mascarpone umieszczamy w misce. Przy pomocy miksera ubijamy całość do momentu otrzymania gęstego kremu (małe obroty, ok 3-4 min). Frużelina malinowa: 280 g świeżych malin / mrożonych 3 – 4 łyżki cukru brązowego/, do smaku

Słodki Pomysł
Deser borówkowy 128

serka homogenizowanego waniliowego Przygotowanie: Borówki myjemy i osuszamy. Kilka odkładamy do dekoracji a resztę przekładamy do wysokiego naczynia. Do owoców dokładamy mascarpone i miód oraz blendujemy. Przekładamy krem do dwóch pucharków. Na kremie układamy serek homogenizowany i dekorujemy borówkami. Przechowujemy deser w lodówce. Smacznego Przepis na 2 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tort bezowy z porzeczkami 236

miejscami. Wyjąć z piekarnika. Zostawić bezy na blachach do całkowitego ostygnięcia. Bezy najlepiej upiec dzień wcześniej i zostawić do ostygnięcia na całą noc. Krem śmietankowy: 400 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii oraz: około(...)czerwonych porzeczek  Śmietana i serek mascarpone powinny być mocno schłodzone, najlepiej przez 12 godzin w lodówce. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder nie przestając ubijać. Stopniowo dodawać mascarpone. Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać z niej nożem ziarenka i dodać do masy. Schłodzić. Porzeczki umyć, osuszyć i obrać z szypułek. Krem podzielić na cztery równe części

maniapieczenia
Serowy Torcik z Truskawkami i Bezą 383

płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125g miękkiego masła 125g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 4 żółtka 8 łyżek mleka Beza: 4 białka 200g cukru Krem: 450g gotowego sera na sernik (gęstego) 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 fix do śmietany około 350g pokrojonych truskawek Dodatkowo: 4-5 łyżek cytrynówki Ciasto: 1. Do miski(...)minut. Ciasto po wyjęciu z piekarnika odstawić na około 5-10 minut i następnie nożem oddzielić bezę od brzegów blaszki. Ostrożnie zdjąć obręcz i bezę odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 7. Do miski przełożyć oba sery, dodać wanilię, cukier puder i wymieszać mikserem (powstanie gęsty krem ( patrz FILM ). Dodać fix i wymieszać mikserem. 8. Z biszkoptu bez bezy zdjąć papier

Mała Cukierenka
TORCIK - SERCE (Walentynki) 171

Miał być dla kogoś ważnego, ale muszę zjeść go sama :) Biszkopt upiekłam w prostokątnej formie a później dopiero wycinałam nożem kształt serca. Zostało mi

Bon Appetit Małgorzaty
Kruche Bezowe Tartaletki z Cytrynowym Kremem 180

chmurką. A, że mi się spieszyło i nie mogłam wejść i rozkoszować się ich smakiem, to postanowiłam je odtworzyć. Są wspaniałe. Kruchy spód, krem na bazie śmietany kremówki i mascarpone z cytrynowym lemon curd, pyszna słodka beza, którą możecie przygotować dzień a nawet dwa dni wcześniej. Niebo w gębie. Idealny deser na wiosnę. Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej(...)papierem do pieczenia i obciążamy kulkami ceramicznymi. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 10 minut, do zezłocenia. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem cytrynowy: lemon curd (całość + 2 łyżki do dekoracji) 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki Mascarpone ucieramy z lemon curd. Śmietanę ubijamy na sztywno. Stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy ją do serka utartego z lemon

Made By Mom And Son
Delicja z wiśniami (bez pieczenia) 602

słodkie kakao do oprószenia ciasta Krem: 700 ml śmietanki 30% 250 ml mascarpone 150 g białej czekolady 3 łyżki cukru pudru Krem: Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na puch, dodać serek mascarpone, cukier puder i rozpuszczoną czekoladę. Zmiksować tylko do połączenia składników. Należy uważać aby nie przebić śmietany. Kwadratową foremkę (20x20 cm) wyłożyć

Smakołyki Asi
Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka 2345

wypestkowanych wiśni z kompotu/syropu (zobacz przepis na domowy kompot z wiśni ) 4 galaretki wiśniowe (każda na 500 ml wody) 1 litr wrzącej wody Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody Składniki na bezę z migdałami: 4 białka z jajek klasy M, w temperaturze(...)dokładnie wymieszać, ostudzić, połączyć z owocami. Wstawić do lodówki, by galaretka lekko stężała. Gdy galaretka będzie już nieco gęstniała, wylać ją na kruchy spód, wyrównać, schłodzić w lodówce. Przygotować krem: Śmietanka i mascarpone powinny być porządnie schłodzone (najlepiej kilka godzin). Śmietankę ubijać wraz z cukrem pudrem na najwyższych obrotach, a gdy zacznie gęstnieć, zmniejszyć nieco obroty i dodawać po łyżce

Kulinarne Przeboje
Torcik czekoladowy bez mąki z wiśniami ala czarny las 292

serka mascarpone ·          2 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy. W misie miksera umieszczamy żółtka i cukier. Ubijamy do otrzymania jasnego, puszystego kremu. Nie przestając ubijać wlewamy powoli czekoladę, miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników. W osobnym naczyniu(...)Następnie wlewamy sok do rondelka i gotujemy wszystko na małym ognu do momentu uzyskania konsystencji kisielu. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy do otrzymania gęstego kremu, pod sam koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Na ciasto czekoladowe wykładamy wiśnie, następnie bitą śmietanę. Przechowujemy w lodówce

Mania Gotowania
Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym 187

śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 5 opakowań budyniu waniliowego bez cukru - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru - 227g masła (temp. pokojowa) - 250g serka mascarpone - opcjonalnie 2 łyżki alkoholu Dodatkowo: - konfitura jagodowa - ok. 500g borówki amerykańskiej - 1 galaretka no smaku leśnych owoców - 350 ml wrzątku (do rozpuszczenia galaretki) Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche(...)minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy galaretkę – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki alkoholu (niekoniecznie, ale zaostrzy smak kremu) – łączymy masę na najniższych obrotach robota. Na wystudzony spód (nie wyjmujemy go z formy) nakładamy cienką warstwę konfitury jagodowej, a następnie wykładamy gotowy krem budyniowy, wyrównujemy powierzchnię

mojewypiekiinietylko
"Gotuj z E.Wedel", czyli słodkie warsztaty z Maestro Czekolady Joanną i Januszem Profus 150

krążki o śr. około 26 cm. Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temperaturze 150 stopni C przez ok. 60 minut. Upieczone okrągłe bezy studzimy. Przechowujemy w suchym miejscu. Królewski krem chałwowy Śmietanę wlać do małego garnuszka, zagotować i odstawić z kuchenki. Do gorącej śmietanki dodać pokrojoną na małe kawałki chałwę waniliową, mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia się chałwy i otrzymania masy(...)wystudzić, przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 12 godzin (najlepiej przez całą noc). Śmietankę z chałwą przełożyć do miski. Dodać schłodzony serek mascarpone i krótko ubijać w mikserze na delikatny gęsty krem.  Na jeden krążek bezowy nakładamy cały krem chałwowy,  dekorujemy świeżymi owocami i przykrywamy drugim krążkiem, delikatnie dociskamy. Górny krążek bezowy posypujemy startą gorzką

Niezły Młynek
Czekoladowa Kubanka 387

dzień po świętach zostało kilka kawałków i to tylko dlatego, że schowałam je do zdjęć :D Delikatny biszkopt, pyszny krem z dodatkiem nutelli, kwaskowe powidła śliwkowe domowej roboty i pianka, na bazie śmietanki, do której polecam zdecydowanie dodać troszkę serka mascarpone, który usztywni ją i sprawi, że ciasto będzie się dużo lepiej kroiło.  Kaloryczna bomba, ale pamiętajcie, że wszelkie(...)jajek ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 3 łyżki kakao Szczypta soli Krem: 2 szklanki mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 200g masła 82% 3 pełne łyżki nutelli Pianka śmietankowa: 400ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone Dodatkowo: 1 opakowanie herbatników jasnych (ok 16 sztuk) 1 opakowanie herbatników ciemnych

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania