krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:131/246)

Leśny mech 178

pieczenia, 400 g mąki pszennej typu 450, do nasączenia: 30 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu, 5 ml soku z cytryny, szczypta cukru krem: 500 ml śmietany kremówki 30%, 4 łyżki cukru pudru, 400 g serka mascarpone, 200 ml przecieru z owoców leśnych, 5 g żelatyny, Szpinak zmiksować z sokiem z cytryny.  Jajka ubić z cukrem na puszystą masę(...)pulpy i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Śmietanę ubić z cukrem. Następnie dodać serek mascarpone i delikatnie ubić. Do śmietany dodać pulpę owocową. Tylko raz zamieszać. Herbatę wymieszać z rumem, sokiem z cytryny i cukrem. Ułożyć jedną część biszkotu, nąsączyć go, następnie ułożyć na nim 1/2 kremu. Przykryć drugim plackiem, nasączyć. Posmarować brzegi ciasta i kremem, resztę ułożyć na wierzchu

królestwo garów
Kruche babeczki z serkiem mascarpone 148

około 15 minut w temperaturze 180st, aż będą rumiane. Studzimy i wyjmujemy delikatnie z foremek. Serek mascarpone ucieramy dokładnie z cukrem pudrem. Cukru dodajemy tyle, jak bardzo chcemy mieć słodki krem. Do każdej babeczki nakładamy po łyżce dżemu i dekorujemy kremem z serka. Chłodzimy w lodówce

Gotowanie moimi oczami
Tiramisu 202

dodawać. Nie byłabym sobą, gdybym czegoś od siebie nie dodała. W moim wydaniu tiramisu ma kakao zarówno na wierzchniej warstwie kremu, jak i na środkowej. Składniki: (dla 4 - 5 osób) 4 żółtka 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone 1 opakowanie (200 g) biszkoptów podłużnych (u mnie Italian ladyfinger  Vicenzovo do tiramisu) 200 ml wrzącej wody 4 łyżeczki(...)masę jajeczną miksować do czasu, aż wystygnie, będzie prawie biała i puszysta. Następnie stopniowo dodawać po łyżce serka mascarpone i bardzo delikatnie, na wolnych obrotach miksera łączyć go z masą. Intensywnie nie miksować, gdyż masa stanie się rzadka. Masa ma postać delikatnego kremu, który daje się rozsmarowywać (pozostawia ślady po łyżce), ale nie rozpływa się. Biszkopty układać w foremce

Kuchcik gotuje
Tarta z kremem śmietankowym i figami. Warsztaty #kulinarniemocni 158

Cześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na tartę z kremem na bazie kremówki i mascarpone. Tarta została wykończona świeżymi figami, które można teraz kupić w świetnej cenie! Część składników na pewno macie w domu. Tarta jest błyskawiczna w przygotowaniu i z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Tartę przygotowałam na warsztatach, w których ostatnio miałam przyjemność brać udział. Ale o nich(...)szef kuchni Kamis.   Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 150 g masła 150 g białego sera 1 żółtko 1/2 laski wanilii Kamis Krem śmietankowy: 200 g śmietany kremówki 30 % – dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 1/2 laski wanilii Kamis 2 płaskie łyżki cukru pudru świeże figi – 5 szt. Wykonanie: Laskę wanilii przetnij wzdłuż i wyskrob nasionka

Moja pasja smaku
Rolada truskawkowa 200

strony. Składniki na biszkopt: 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki wody łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem truskawkowy:  1- 2 szklanki truskawek świeżych Lu mrożonych 250 g serka mascarpone 5 - 6 łyżeczek żelatyny ok. 1/4 szklanki wrzątku 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek pokrojonych w kostkę Sposób wykonania: Białka oddzielić od żółtek, dodać(...)minut. Upieczony biszkopt zaraz po wyjęciu (jeszcze gorący ) przełożyć na obsypaną pudrem ściereczkę i zrolować. Pozostawić zrolowaną do wystygnięcia. W międzyczasie przygotować krem.  Truskawki zmiksować z cukrem pudrem, dodać serek mascaropne i rozpuszczoną we wrzątku żelatynę i na koniec kilka pokrojonych truskawek. Gotową masę wstawić do lekkiego stężenia do lodówki ok. 15 minut. Wystudzony biszkopt przełożyć ze  ściereczki

Na słodko lub wytrawnie
tort z kremem malinowym 240

malinowy: ok. 200 g malin 300 g śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone ok. 30-40 g cukru pudru (lub do smaku) wykonanie: Maliny miksujemy blenderem na mus a następnie przecieramy przez sitko aby pozbyć się pestek. Mascarpone miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywny krem ale nie za długo aby masa się nie zważyła. Następnie dodajemy przetarte

Domowy Smak Jedzenia
Sernik w biszkopcie z kremem malinowym 397

łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wrzątku szczypta soli SERNIK WANILIOWY: 500 g zmielonego twarogu 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej KREM MALINOWY: 250 g zmielonego twarogu 300 g malin (mogą być mrożone) 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka żelatyny(...)blaty, uzyskując około 3 łyżek okruchów. Biszkopt lekko nasączyć naparem z mocnej herbaty. W czasie, kiedy piecze się biszkopt można przygotować sernik. Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zmielony twaróg, serek mascarpone i cukry zmiksować. Odłożyć 3 łyżki tego słodkiego sera, a do reszty dodać mąkę ziemniaczaną i jajka. Zmiksować, aż wszystkie składniki się połączą. Przelać do formy o wymiarach

https:KKuchniaMniam
To tłuste mascarpone… 177

być łyżeczka, albo łyżka, albo pół opakowania – to zależy tylko od nas, naszego smaku. Ja dodaję płaską łyżkę. Dodanie dużej ilości serka może powodować konieczność dosłodzenia, gdyż sam w sobie mascarpone jest mdły w smaku. Krem Jeśli owoce nie będą mrożone, to zamiast lodów uzyskamy krem do ciasta. Można dodać do chudego twarogu, dodać do tego banana i uzyskać(...)naleśników. Kremowa kasza Dowolną kaszę ugotowaną bez soli można połączyć z dowolnymi owcami i 1-2 łyżkami mascarpone i jogurtem uzyskując w ten sposób krem o zależnej od nas konsystencji – może to być zwarta masa budyniowa, krem lub polewa, np. do ciasta lub lodów. Najlepiej wybierać owoce miękkie, bez skórki, np. truskawki, maliny lub banany. Pomarańcze też się sprawdzą

Kucharzyca
Orzechowiec z nutą piernika i rogalikami 154

przyprawy do piernika (użyłam domowej) 1 łyżka kakao ¾ szklanki oleju rzepakowego 1½ szklanki mielonych orzechów włoskich Garść posiekanych orzechów włoskich do posypania wierzchu biszkoptu Krem: 300ml słodkiej śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone 1 śmietanfix Dodatkowo: 1 mały słoiczek powideł śliwkowych 2 opakowania rogalików mini 7days Czekolada mleczna by polać wierzch 100ml słodkiej śmietanki Sposób przygotowania Biszkopt(...)przelewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na 45 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku przez 10 minut, po czym wyciągamy. Całkowicie wystudzony dzielimy na dwie części. Krem: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, mascarpone i śmietan fixem na gęstą masę. Przełożenie: Pierwszy biszkopt smarujemy powidłami i układamy rogaliki. Przykrywamy kremem śmietankowym, a następnie drugim biszkoptem. Śmietankę podgrzewamy, do gorącej

Kuchnia w czekoladzie
10. Marshmallow na kruchym, orzechowym spodzie, czyli panna Tarta z piankami pod cytrynkami! 179

masła 3-4 łyżki cukru z prawdziwą wanilią Szczypta soli  Garść rozdrobnionych orzechów włoskich 1 łyżka aromatu orzechowego (takiego do kawy) Krem: 130ml mleka  1 opakowanie mini marschmallow (150g)    1 opakowanie serka mascarpone 200ml śmietany 36% 5 sztuk posiekanych, białych michałków Wawelu® Garść listków tymianku + kilka do posypania wierzchu + dodatkowo: 2 cytryny (lub limonki) na wierzch(...)lodówki w celu schłodzenia na ok.1h. Po upływie tego czasu wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*C i pieczemy ok.20minut.  Ciasto najlepiej wykonywać dzień przed wyłożeniem go kremem – wtedy nie musimy czekać na jego całkowite ostudzenie (chyba, że pieczemy je rano).    Kolejno zabieramy się za przygotowanie kremu : pianki rozpuszczamy w rondelku w bardzo ciepłym mleku, na małym

Symfonia Smaków
Malinowa Chmurka 311

żółtka -kilka kropel olejku waniliowego -pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z malinami : -3 malinowe galaretki -1litr wrzątku -500g mrożonych malin Krem śmietanowy z mascarpone: -500ml śmietanki 30% -250g serka mascarpone -4 duże łyżki cukru pudru (ilość do smaku) -laska wanilii -opcjonalnie 2 śmietanfixy, ja dałam bo śmietanka 30% może być za "lekka" Beza: -3 białka

Wypieki Rene
ciasto Michałek 1013

upieczeniu dostawiamy do całkowitego wystudzenia i przekrawamy na dwa blaty. (Ja składniki podzieliłam na pół i upiekłam dwa osobne blaty) składniki na krem z michałkami: 250 g czekoladek Michałki 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka gorącej wody opcjonalnie: cukier puder do smaku wykonanie: Kawę rozpuszczamy w wodzie. Czekoladki ścieramy na tarce

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kakaowe z malinami w kremie 199

szklanki mąki pszennej  1 i 1/2 łyżki kakao  2 łyżki oleju  2 łyżki wody  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Krem: ok. 250 ml śmietany kremowej 36% 125 g serka mascarpone cukier puder wg uznania Poncz: ok. 300 ml naparu mocnej kawy  ewentualnie ok. 100 ml likieru kawowego  + kilka okrągłych biszkoptów  gorzkie kakao

Proste Potrawy
Pączki jogurtowe – Fritule 221

marmoladą Racuchy jak pączki, z jabłkami Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Racuchy drożdżowe jak pączki Pączki z budyniem Pączki z serka mascarpone Puszyste racuchy drożdżowe Chrusty na winie Markizy z kremem ajerkoniakowym Pudrowane poduszeczki Sycylijskie cannoli z ricottą Faworki robione mikserem Oponki z twarogu Wydrukuj przepis The post Pączki jogurtowe – Fritule appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
SZYBKIE MASCARPONE Z CZERWONĄ HERBATĄ 185

okrągłych biszkoptów 2 szklanki zaparzonej czerwonej herbaty (niesłodzonej) 1 czekolada 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Biszkopty nasączyć w herbacie i położyć na dnie tortownicy. Posmarować roztopioną czekoladą, na którą wyłożyć połowę masy śmietanowej, przykryć ponownie nasączonymi biszkoptami i ponownie wyłożyć

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania