krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:134/246)

Tort świąteczny 290

wody 1i1/4 szkl cukru 4 łyżki kakao 2 szkl mąki pszennej 5 łyżeczek proszku do pieczenia 4 jajka 2 łyżeczki przyprawy do piernika Krem śmietanowy 500 ml zimnej śmietanki 35% Mlekoma 250 g serka mascarpone Mlekoma 3 łyżki cukru pudru Bajaderki: 1 część ciasta garść orzechów włoskich garść rodzynek 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 kopiasta łyżka(...)suchego patyczka. Pieczemy dwa takie ciasta.  Każde ciasto przekroić wzdłuż na dwie części. Trzy części ciasta wykorzystujemy na tort a z jednej części ciasta robimy "bajaderki" do dekoracji. Krem śmietanowy: Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywno. Pod koniec miksowania dodać cukier puder.  Krem podzielić na trzy części. Na pierwszym cieście rozsmarować część kremu, przykryć

Ala piecze i gotuje
TIRAMISU MIĘTOWE 197

wersja tradycyjnego Tiramisu , ta dla osób lubiących połączenie mięty oraz czekolady podobne do ciasta miętusek . Kakaowy biszkopt nasączony nalewką miętową oraz kremem o tym samym smaku, wybornie smakuje. SKŁADNIKI: (tortownica 22 cm) Biszkopt 750g serka mascarpone 4 jajka paczka podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru Napar z garści listków miętych zaparzonych(...)wystudzony biszkopt przeciąć na 2 blaty. Cukier oraz żółtka utrzeć na puszystą masę, cały czas miksując dodawać mascarpone, aż wszystkie składniki się połączą następnie wlać napar i ponownie wymieszać. Z białek ubić na sztywną pianę następnie delikatnie wymieszać z masą serową. Krem podzielić na 3 części. Na dno tortownicy włożyć pierwszy blat biszkoptu, nasączyć nalewką, i posmarować ⅓ kremu przykryć kolejnym

RAROSSA
Rolada lawendowa 184

Ciasto 4 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru drobnego do wypieków 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem lawendowy 1 czubata łyżeczka świeżych kwiatków lawendy 200 g. śmietanki 36% 250 g. serka mascarpone 50 g. białej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego zmielonego na puder 1 łyżka soku z cytryny odrobina fioletowego barwnika spożywczego (najlepiej(...)ubijaj standardowymi końcówkami miksera przez około 5 minut. Śmietanka jest ubita na sztywno, gdy podczas miksowania końcówki do ubijania tworzą na wierzchu śmietany wzorki. Ubitą śmietanę wstaw do lodówki. Serek mascarpone zmiksuj krótko mikserem. Dodaj do niego rozgniecione kwiatki lawendy, sok z cytryny i trochę barwnika (tyle by uzyskać mniej lub bardziej intensywny fioletowy kolor). Dodawaj również po łyżeczce rozpuszczonej

Delicious Place
TORT CZEKOLADOWO-MIĘTOWY 355

szklanki kakao 1 szklanka jasnego brązowego cukru 1/4 szklanki cukru (zwykłego) 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 18% SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 400 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru (dałam 4,5 łyżki) 1-2 łyżeczki ekstraktu lub aromatu miętowego (zamiennie używam kropli miętowych z apteki, około(...)odpowiednio całe ciasto około 60-65 minut do tzw. suchego patyczka lub każdą formę z osobna po około 20-25 minut.  Upieczone ciasto pozostaw do przestudzenia. KREM MIĘTOWY: W misce ubij na sztywno kremówkę. Dodaj w partiach mascarpone miksując krótko po każdym dodaniu, dorzuć cukier puder i barwnik. Zmiksuj krótko. Na samym końcu dodaj krople miętowe. Zmiksuj

Słodko-Słony Świat Ilony
Kostka czekoladowo-kawowa 164

Biszkopt: 4 jajka, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Krem: 100 g czekolady gorzkiej, 300 ml śmietany kremówki, 250 g serka mascarpone, 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: biszkopty, 2 łyżki kawy mielonej, dżem z czarnej porzeczki, kakao WYKONANIE Biszkopt:  Żółtka oddzielamy od białek. Białka(...)sobą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Przelewamy do formy wyłożonej pergaminem (24x38cm), pieczemy ok. 15-20 minut. Studzimy. Kawę mieloną zaparzamy w 200 ml wrzątku, przecedzamy, studzimy. Krem: Śmietanę podgrzewamy w rondelku, dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Wkładamy do lodówki do całkowitego wystudzenia. Wystudzoną masę ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, a na końcu mascarpone i fusy z kawy

słodki bratek
Zupa-krem dyniowa z pieczoną papryką i mascarpone 186

łyżkami oleju rzepakowego i podsmażamy na wolnym ogniu. Dodajemy miąższ z upieczonej papryki, podlewamy niewielką ilością wody i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Serek mascarpone dodajemy do warzyw, rozpuszczamy i miksujemy całość na gładki krem. Wstawiamy jeszcze na chwilę na palnik, przyprawiamy

Kolorowy Przepisownik
Herbatnikowiec z jabłkami 911

wizyta gości, a w lodówce znajdziecie mascarpone, możecie ich oczarować tym prostym, ale smacznym deserem. To takie połączenie szarlotki i ciasta z kremem. HERBATNIKOWIEC Z JABŁKAMI Składniki: (8 porcji) 4 opakowania herbatników typu Petit 200 g serka mascarpone 100 ml śmietany 30% 2 duże kwaśne jabłka sok z 1/2 cytryny 2 łyżki cukru cynamon płatki migdałowe do dekoracji Przygotowanie: Jabłka

Bon appetit mon amie
Tort oreo 787

łyżeczka esencji waniliowej 3 duże jajka ( temperatura pokojowa ) 1 ¼ szklanki maślanki ( temperatura pokojowa ) 2/3 szklanki kakao 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Krem śmietankowy: 250 gram mascarpone 500 ml śmietanki kremowej 30 % 3 łyżki cukru pudru 8 ciastek oreo Dodatkowo : około 250 g ciastek oreo ( na całość ciasta kupiłam 2 opakowania ciastek(...)dół, aby ciasto się wyrównało. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masa 1 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem, a gdy zgęstnieje stopniowo dodajemy serek mascarpone i chwilę miksujemy. Ciastka ( 8 sztuk ) kruszymy dodajemy do kremu, delikatnie mieszamy. Masa 2 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem i śmietan fixem aż dobrze zgęstnieje, ¼ masy odkładamy do dekoracji. Jeden

Darcia w kuchni
Tort z masłaem orzechowym 232

tortu : 2 małe śmietanki 36% (400 g) 2 serki mascarpone (500 g) łyżka cukru trzcinowego  50 g miękkiego masła 200-220 g masła orzechowego (ja użyłem tego bez kawałków orzechów)  Śmietankę ubijamy na sztywno z łyżką cukru, następnie dodajemy mascarpone i masło  łączymy na jednolity krem, następnie dodajemy masło orzechowe i odstawiamy szczelnie zamknięty krem

Kuba Gotuje
Tort z masłaem orzechowym 197

tortu : 2 małe śmietanki 36% (400 g) 2 serki mascarpone (500 g) łyżka cukru trzcinowego  50 g miękkiego masła 200-220 g masła orzechowego (ja użyłem tego bez kawałków orzechów)  Śmietankę ubijamy na sztywno z łyżką cukru, następnie dodajemy mascarpone i masło  łączymy na jednolity krem, następnie dodajemy masło orzechowe i odstawiamy szczelnie zamknięty krem

Kuba Gotuje
Przepis na Ciasto Red Velvet 348

drugiej misce ubijam przez chwilę dobrze schłodzoną śmietanę, do lekko ubitej śmietany dodaję pozostały cukier puder i ubijam na sztywno. Teraz do serka mascarpone dodaję ubitą śmietanę i całość mieszam łyżką tak żeby składniki się połączyły – krem jest gotowy. Końcowe przygotowanie ciasta red velvet: Zimne krążki ciasta od góry wyrównuję nożem, odcinam tak żeby ciasto było płaskie. Okrawki ciasta użyję

Uwaga Babcia Gotuje
Migdałowe kruche ciasto z jabłkami, kremem mascarpone i bezą 245

Ciasto jest przepyszne i jestem pewna, że przypadnie do gustu zarówno miłośnikom szarlotek, jak i zwolennikom kremu mascarpone połączonego z bezą.  Całość idealnie komponuje się z kruchym, lekko migdałowym spodem. Może jest troszkę zabawy z bezą, ponieważ najlepiej upiec ją troszkę wcześniej, ale to naprawdę nic skomplikowanego. Polecam, efekt jest warty tych kilku minut roboty!  (Forma o wymiarach(...)Dodać cukier oraz sok z cytryny, przemieszać i poddusić kilka minut - aż zmiękną. Jeszcze ciepłe jabłka równomiernie umieścić na ostudzonym spodzie. Przygotować krem.  Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone. Całość przełożyć na zimną warstwę jabłkową i przykryć bezą. Ciasto przed podaniem schłodzić w lodówce

Di gotuje
Czekoladowe muffinki z pająkiem 170

cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka 2 jajka 100 g masła 150 g czekolady gorzkiej krem: 150 g białej czekolady 100 ml śmietany 30% 200 g serka mascarpone dodatki: śliwki suszone ciasteczka Oreo oczy cukrowe opcjonalnie klej spożywczy Przygotowanie: muffiny: Masło roztapiamy (na małym ogniu) z połamaną czekoladą cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia(...)proszek do pieczenia mieszamy, a następnie dodajemy do nich masę czekoladową. Mieszamy. Przelewamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami do 1/2 wysokości foremek. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. krem: Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie, studzimy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia miksujemy mascarpone dodając masę czekoladowo-śmietankową. Na ostudzone muffiny wyciskamy za pomocą worka cukierniczego trochę kremu

Bon appetit mon amie
Świąteczny tort piernikowy z kremem krówkowym 239

piernika, 1 czubata łyżeczka kakao, 1 i 1/2 łyżeczki sody Delecta, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta, łyżka masła do posmarowania formy. Krem (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej) 100 g miękkiego masła, 400 g serka Mascarpone, ½ szkl. gotowej masy krówkowej , 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, szczypta soli. Dodatkowo: 3/4 szklanki gęstej konfitury (u nas czeremcha z czekoladą), 4 łyżki(...)jeśli masz tylko jedną formę ciasto trzeba podzielić na dwie równe porcje i upiec oddzielnie, jedna po drugiej.  W między czasie przygotuj krem krówkowy, m asło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodaj serek, ekstrakt wanilii i masę krówkową nie przerywając miksowania. Odstaw do lodówki. Konfiturę wymieszaj z owocami czarnej porzeczki.  Każdy kawałek ciasta podziel

SzczyptaSmaQ