krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:118/246)

Świąteczny sernik pomarańczowy - pyszny 184

kremu kokosowego sprawia ,ze jest nie tylko idealnie kremowy,ale znaczaco podnosi jego walory zdrowotne.Jak zdrowe jest mleko kokosowe pisalam tutaj:kokosdomowe-mleko-i-wiorki-kokosowe.Dodanie do sernika kremu kokosowgo jest swietna alternatywa dla smietany kremowki,czy serka mascarpone .Wasz organizm odetchnie od nadmiaru cholesterolu,a kokos przyspieszy metabolizm,co przy swiatecznym obciazeniu naszego ukladu trawiennego ma  niebagatelne znaczenie.Sernik z dodatkiem tlustego,aksamitnego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Torcik z owocami lata 189

łyżeczka proszku do pieczenia Krem owocowy: 900g mrożonej mieszanki owoców leśnych 2 galaretki owoce leśne 2 łyżki cukru kryształu Diamant 150ml słodkiej 30% śmietanki Krem śmietankowy: 400g słodkiej 30% śmietany 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Polski cukier 2 łyżki soku z limonki Do dekoracji: 6 kostek deserowej czekolady 50ml słodkiej 30% śmietanki Perełki Malinki Kwiaty róży Sposób przygotowania(...)piekarnika nagrzanego do 180⁰C i pieczemy ok 40 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy, przekładamy na kratkę do góry dnem i pozostawiamy do przestudzenia. Zimny kroimy na 3 części. Krem   owocowy- Owoce przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy cukier i mieszamy do momentu zagotowania. Miksujemy blenderem na gładki krem, Wsypujemy galaretki w proszku, delikatnie studzimy i dodajemy zahartowaną

Kuchnia w czekoladzie
Tort czekoladowo-śliwkowy 165

przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera umieścić kremówkę i mascarpone. Ubijać do otrzymania gęstego kremu, uważając by ubijanie nie trwało zbyt długo, by krem się nie zwarzył. Pod sam koniec

moj przepis na
BEZA PAVLOVA A`LA DOBOSCHI 112

Polecam. Składniki: BEZA: 5 białek 300 g cukru białego  szczypta soli WERSJA BEZA WEGAŃSKA: j.w. tylko adekwatną ilość białek zastępujemy aquafaba (woda z cieciorki) KREM: 250 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru owoce   Białka wraz solą ubijamy stopniowo dodając cukier. Długo miksujemy aż powstanie błyszcząca sztywna masa. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni(...)dodając w trakcie cukier puder. Radzę ubijać na małych obrotach,żeby uniknąć zważenia się śmietany. Po ubiciu dodajemy serek i mieszamy wszystko powoli łyżką lub szpatułką. Owoce myjemy i szykujemy do dekoracji. Gotową i ostudzoną bezę układamy na talerzu , nakładamy 2/3 kremu i przykrywamy drugą bezą. Resztę kremu nakładamy na  szczycie deseru i na nim układamy owoce. Można owoce

Cytryna&Co.
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 185

przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone biszkopty przekrawamy wzdłuż, każdy na pół, uzyskując 4 blaty. Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Do utartego serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę. Mieszamy całość do połączenia. Frużelina(...)owoców, by nie była tak gęsta). Całość mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Frużelina powinna mieć konsystencje kisielu. Dodatkowo: owoce do dekoracji Wykonanie: Na pierwszy blat biszkoptu wykładamy 1/3 kremu, następnie 1/3 frużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 220

przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone biszkopty przekrawamy wzdłuż, każdy na pół, uzyskując 4 blaty. Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Do utartego serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę. Mieszamy całość do połączenia. Frużelina(...)owoców, by nie była tak gęsta). Całość mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Frużelina powinna mieć konsystencje kisielu. Dodatkowo: owoce do dekoracji Wykonanie: Na pierwszy blat biszkoptu wykładamy 1/3 kremu, następnie 1/3 frużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy

Made By Mom And Son
Tort czekoladowy z truskawkami 138

stopni C przez około 35-40 minut. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia Podzielić ciasto na dwa blaty. Krem 400 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki kajmaku cukier według własnego smaku Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, serek mascarpone, kajmak i chwilę ubijać do połączenia się

O kuchni z uczuciem
Rolada truflowa z rodzynkami 185

mąki pszennej 4 płaskie łyżki kakao 4 duże jajka 140 g cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem truflowy z rodzynkami: 200 g cukierków trufli 80 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki kremówki 30 % 150 g serka mascarpone, schłodzonego 80 g rodzynków 80 ml ciemnego rumu ( zamiast rumu można użyć wódki, likieru kawowego lub likieru Amaretto ) Nasączenie(...)czasie rodzynki odcedzić na sitku i dobrze osuszyć na ręczniku papierowym. Wyjąć masę truflową z lodówki, przełożyć ją do naczynia, dodać schłodzony serek mascarpone i ubić razem na wolnych obrotach miksera, do otrzymania gładkiego, sztywnego kremu ( ubijanie nie trwa długo, krem szybko gęstnieje ). Do gotowego kremu wmieszać rodzynki. Roladę rozwinąć, usunąć ściereczkę. Ciasto równomiernie nasączyć przygotowanym ponczem. Wyłożyć krem truflowy

Opowieści z piekarnika
Deser truskawkowy à la tiramisu 135

łyżki (20-30 g) cukru pudru 16 (ok. 100 g) podłużnych biszkoptów 3/4 szklanki (180 ml) wody listki mięty Przygotowanie: 1) Przygotować krem: mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki cukru pudru oraz serek mascarpone i dokładnie wymieszać mikserem. 2) Truskawki umyć i usunąć szypułki, kilka odłożyć (ok. 8 truskawek) do pokrojenia na górę deseru, resztę zmiksować(...)łyżki z przygotowanego musu i dokładnie wymieszać. Następnie biszkopty namaczać w rozcieńczonym musie i układać po dwa na dnie każdej szklanki. 4) Na biszkopty nałożyć po dwie łyżki kremu, następnie 3-4 łyżki musu truskawkowego. Przełożyć warstwą 2 namoczonych biszkoptów, zakończyć dwiema łyżkami kremu i udekorować pokrojonymi truskawkami oraz listkami mięty. 5) Przygotowany deser schłodzić w lodówce przez

Fitsweet.me
Deser truskawkowy à la tiramisu 854

łyżki (20-30 g) cukru pudru 16 (ok. 100 g) podłużnych biszkoptów 3/4 szklanki (180 ml) wody listki mięty Przygotowanie: 1) Przygotować krem: mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki cukru pudru oraz serek mascarpone i dokładnie wymieszać mikserem. 2) Truskawki umyć i usunąć szypułki, kilka odłożyć (ok. 8 truskawek) do pokrojenia na górę deseru, resztę zmiksować(...)łyżki z przygotowanego musu i dokładnie wymieszać. Następnie biszkopty namaczać w rozcieńczonym musie i układać po dwa na dnie każdej szklanki. 4) Na biszkopty nałożyć po dwie łyżki kremu, następnie 3-4 łyżki musu truskawkowego. Przełożyć warstwą 2 namoczonych biszkoptów, zakończyć dwiema łyżkami kremu i udekorować pokrojonymi truskawkami oraz listkami mięty. 5) Przygotowany deser schłodzić w lodówce przez

Fitsweet.me
Tort czekoladowy z wiśniami 189

WIŚNIAMI Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 150 g czekolady deserowej 500 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 150 ml śmietanki 30% Frużelina wiśniowa: 150 g mrożonych wiśni Poltino 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 płaskiej łyżeczki żelatyny(...)ustawić na garnku z wrzącą wodą i rozpuszczać czekoladę. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Następnie dodać płynną czekoladę i miksować. Podczas miksowania wlewać niewielkim strumieniem śmietankę. Blat biszkoptowy ułożyć w tortownicy. Można blaty nasączyć rozcieńczonym alkoholem - np. wiśniówka lub likier kawowy. Na blat biszkoptowy wyłożyć mniej niż 1/2 część kremu czekoladowego. Przykryć drugim biszkoptem.  Wokół brzegu biszkoptu wycisnąć

kolorowotorcikowo
Ptysiowe ciastka na Dzien Mezczyzny 105

wyjąć ciastka z piekarnika, lekko przestudzić i wypełnić kremem. Krem Składniki 200 g śmietany 36% 5 łyżek cukru pudru 200 g serka mascarpone Wykonanie Śmietanę ubić z cukrem a następnie dodać do niej mascarpone i dokładnie wymieszać. Powstały krem włożyć do rękawa cukierniczego, przy pomocy którego napełnić ptysia. W środek możemy włożyć 2-3 maliny

w mojej kuchni
Mini Torciki Improwizowane 153

wyłożonych papierem do pieczenia, posypanym po wierzchu odrobiną bułki tartej. Piekę w piekarniku nagrzanym na 150-180 stopni ok 25-30 minut. KREM "na oko": ok. 350 ml śmietanki kremowej 30% ok. 200 g serka mascarpone ok. 2-3 łyżki cukru pudru ok. 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej dodatkowo zmielonej na drobniutki proszek Wykonanie: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier(...)zmiksować. W drugiej misce rozmiksować serek mascarpone, który należy połączyć z ubitą  kremówką. Na koniec dodać kawę i zmiksować kilka sekund. Krem wstawiamy na chwilkę do lodówki.Przepis z głowy własnej - choć nie sądzę, żebym była nowatorką w takim połączeniu. Dodatkowo: 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego kilka łyżek konfitury wiśniowej z całymi owocami 45 g czekolady gorzkiej 1 małe

Blondynka Gotuje
Bezowe gniazda z kremem oreo 162

oreo, zdobione marcepanowymi jajeczkami.Cieszą oko, ale też podniebienie. Składniki na bezy: 8 białek szczypta soli 350g drobnego cukru kryształu 1 łyżka soku z cytryny Krem oreo: 350ml słodkiej 30% śmietanki 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 8 ciastek oreo Dodatkowo: marcepan (ok 50g) barwniki spożywcze Sposób przygotowania: 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę(...)godziny, a następnie kilka godzin (najlepiej całą noc) w wyłączonym piekarniku. 2. Śmietank ę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, a następnie mascarpone. 6 ciastek oreo oraz masę śmietankową z pozostałych dwóch kruszymy i dodajemy do kremu. Gotowym wypełniamy wysuszone bezy, dekorujemy pozostałymi dwoma ciastkami przetartymi przez siteczko oraz jajeczkami z marcepanu. Normal 0 21 false false false

Kuchnia w czekoladzie
Rolada tiramisu z tartą czekoladą 206

cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku   Nasączenie: 50 ml przegotowanej wody 50 ml Amaretto   Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami(...)łyżeczki lub gazy nasączamy ostudzony i delikatnie rozwinięty biszkopt. 3. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone i kawę rozpuszczalną (proszek) i dokładnie całość miksujemy. Na koniec dodajemy startą na grubych oczkach czekoladę i dokładnie mieszamy z kremem. Roladę smarujemy kremem i ponownie delikatnie zawijamy w roladę, aby krem nie uciekł. Gotową roladę lekko dociskamy formując ładny

Na Ciasteczkowych Papierach

Proponowane wyszukiwania