krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:117/246)

Tarta z borówkami i kremem 138

zwolenniczką kruchego ciasta Tarta z borówkami i kremem Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g schłodzonego masła 1 jajko 3 łyżki cukru pudru Krem: puszka mleka słodzonego skondensowanego (200 g) (dobrze schłodzonego) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) Dodatkowo: borówki amerykańskie masło/margaryna do wysmarowania formy Mąkę przesiewamy, dodajemy pokrojone w kostkę masło, jajko i cukier puder. Zagniatamy do uzyskania(...)pieczemy kolejne 15 minut na złoty kolor. Gotową pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Dobrze schłodzone mleko skondensowane i serek mascarpone ubijamy (końcówkami do ubijania śmietany) do momentu, aż będzie gęsty i jednolity. Nie ubijajcie jedna zbyt długo bo serek może się zwarzyć. Krem przekładamy na tartę i rozprowadzamy równomiernie. Na kremie układamy borówki i całość porządnie schładzamy w lodówce, przez

PatiGotuje
Wakacyjne ciasto maślane z owocami 156

cukru 3 jajka 2,5 szklanki mąkió 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki mleka 2 gałązki tymianku (opcjonalnie) skórka otarta z 1/2 cytryny (opcjonalnie) Krem 350g kremowego serka twarogowego (np: President) 150g Mascarpone skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżka soku z cytryny 2 płaskie łyżki cukru pudru Do tego: morele brzoskwinie czerwona porzeczka listki mięty listki tymianku kwiaty(...)cytryny (jeśli używasz) i połącz dokładnie na gładką masę. 4. Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180*C przez 1h lub do suchego patyczka. Krem: 1. Połącz ze sobą dokładnie wszystkie składniki. Całość: 1. Przekrój gotowe i ostudzone ciasto wzdłuż na pół i przełóż je połową kremu. 2. Na krem ułóż garść owoców czerwonej porzeczki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Słodkie babeczki 169

łyżeczki proszku do pieczenia zapach waniliowy (6 kropel) 2 łyżki mleka 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (tylko takiej w miałkim proszku) 1 łyżka kakao (dodałam dodatkowo) Krem: 250ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Ozdoby do dekoracji. W miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Do dużej miski wkładamy masło i cukier i miksujemy(...)papilotkami, najpierw wkładamy po łyżce jasnego ciasta, a na górę ciemnego. Tak aby 1 cm od górnego brzegu był wolny. Piekarnik 170C pieczemy około 20 minut do tzn.suchego patyczka. Krem: Wszystkie schłodzone składniki wrzucamy do miski i miksujemy aż powstanie bita śmietana. Dekorujemy szprycą i ozdobami. Przechowujemy babeczki w lodówce, o ile się jakieś zachowają ;) Oryginalny przepis jest tutaj Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Rolada kokosowa 156

było tak strasznie :) Polecam dla miłośników kokosu :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki Malibu Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy(...)Upieczony biszkopt przykrywamy czystą ściereczką, odwracamy do góry nogami, ściągamy papier do pieczenia i razem ze ściereczką zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Tak przygotowaną roladę odstawiamy do ostudzenia. 2. Krem: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone i wiórki kokosowe i dokładnie całość miksujemy. Na koniec dodajemy likier kokosowy i mieszamy. 3. Ostudzoną roladę delikatnie rozwijamy i smarujemy

Na Ciasteczkowych Papierach
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 327

malinowy curd: 2 jajka sok z 1/2 cytryny 1/4 szkl cukru 2 łyżki masła 4 łyżki puree z malin  krem malinowy: 120 g białej czekolady 200 ml śmietany 30% 1/2 szkl puree z malin 200 g serka mascarpone Przygotowanie: puree z malin : Maliny przekładamy do garnka z 2-3 łyżkami wody i podgrzewamy aż puszczą sok, rozdrabniamy widelcem(...)puree z malin. Studzimy i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie masa zgęstnieje. Miksujemy ja z serkiem mascarpone. W upieczonych muffinach robimy na środku dziurkę, która napełniamy curdem malinowym. Na wierzchu za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem malinowy

Bon appetit mon amie
Leśny mech 217

waniliowego 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku 1 łyżeczka sody oczyszczonej 250 g świeżego szpinaku 2 łyżeczki soku z cytryny skórka z cytryny Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego + woda z cytryną lub wytrawne białe wino na poncz, dowolne owoce do dekoracji (u mnie borówki, maliny, granat(...)różne odcienie zieleni :) Ja na wszelki wypadek zostawiłam sobie jedne i drugie kruszki, żeby mieć pewność, że nie zabraknie mi ich do posypania ciasta. Do przełożenia przygotowałam prosty krem śmietankowy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z mascarpone i cukrami. Jeśli ciasto będzie długo czekało na gości lub jeśli nie możecie go przechować w zimnie, pod koniec ubijania można dodać saszetkę

Ciastkozercy
Ciasto Rocher 367

uderzamy o stół, rozcieramy w ścierce. W ten sposób pozbywamy się łupinek. Obrane orzechy siekamy dość drobno. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, miksujemy do połączenia się składników. 1/3 kremu mascarpone odłożyć do osobnej miski. Do reszty dodajemy 2 łyżki masy kajmakowej, połowę orzechów i pokrojony wafelek orzechowy. Całość dokładnie mieszamy. Do pozostałej masy kajmakowej dodajemy

VioletoweKucharzenie
Babeczki leśny mech – czyli jak wcisnąć rodzinie szpinak ;) 207

jajka od szczęśliwych kur pół szklanki cukru 1 i 1/4 szklanki mąki 200 ml oleju łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: szklanka śmietanki do ubijania 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru Babeczki leśny mech – sposób wykonania: Dokładnie oczyścić szpinak, tak aby usunąć z niego wszystkie ziarenka piasku /nie musimy brać(...)dwie łyżki ciasta Piec ok. 20 minut w 180° z termoobiegiem Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, a następnie mascarpone Od gotowych babeczek odkroić czubki, które pokruszyć Udekorować babeczki kremem, owocami i okruszkami babeczek Opcjonalnie: przekonać dzieci (jeśli są oporne), że zielony kolor tutaj nie przypomina niczego, co dotychczas jadły

Patchwork
Borówkowa tarta z kremem z białą czekoladą 176

składniki:ciasto250 g mąki125 g margaryny1 żółtko jaja1 łyżka cukru pudru szczypta solikrem300 ml śmietany 30%250 g serka mascarpone100 g białej czekolady3 łyżki mielonych

Monia miesza i gotuje
Mini serniczki kokosowo-cytrynowe z ananasem 147

cukier o smaku cytrynowym Delecta 4 jajka 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki wiórek kokosowych 2 budynie śmietankowe 5 plastrów ananasa z puszki Krem: 200 g śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru maczek tutti frutti od Delecty 2 plastry ananasa listki mięty Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy i studzimy. Herbatniki i wiórki kokosowe mielimy(...)kosteczkę i mieszamy z masą. Masę przekładamy do foremek i wypełniamy je do pełna. Pieczemy w 170 stopniach przez 30 minut i studzimy. 3. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki. Ananasa kroimy w małe kawałki i wkładamy na czubek każdego serniczka, posypujemy maczkiem tutti frutti i dekorujemy listkami

Na Ciasteczkowych Papierach
delikatny tort kokosowy a la Raffaello 661

użyłam 200 ml zaparzonej i ostudzonej herbaty, 3 łyżki likieru kawowego, 1 łyżeczka soku z cytryny) wykonanie: wszystkie składniki mieszamy ze sobą. składniki na krem kokosowy: 200 g wiórków kokosowych 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30 % 70 g cukru pudru 2 łyżki likieru Amaretto lub kokosowego (ja użyłam kawowego) dodatkowo: kuleczki kokosowe do dekoracji wykonanie(...)wiórka staną się „mokre”. W garnku mieszamy serek mascarpone, likier oraz rozdrobnione wiórka. W osobnym naczyniu ubijamy schłodzoną śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę, mieszamy łyżką. Blaty biszkoptu kolejno nasączmy i przekładamy kemem kokosowych. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i obsypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Na wierzchu ciasta układam kuleczki kokosowe

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowy tort z czereśniami 158

SKŁADNIKI: Biszkopt z tego przepisu Masa czereśniowa: 200 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej (lub skrobi ) 700-800 g wypestkowanych czereśni Krem: 500 ml śmietanki 30% 400 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 500 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru ładne czereśnie z szypułkami kilka kostek czekolady deserowej płatki migdałowe (ok. 100 g) Masa(...)złoto na suchej patelni. Czekoladę posiekaj na wiórki. Wykonanie tortu: Ostudzony biszkopt przekrój wzdłuż na 3 równe blaty. Na paterę nałóż połowę masy czereśniowej i ok. 1/3 przygotowanego kremu. Przykryj kolejnym blatem i  nałóż resztę masy czereśniowej i połowę z pozostałego kremu. Przykryj ostatnim blatem ciasta, lekko przyciśnij. Posmaruj pozostałym kremem. Tort z wierzchu i po bokach udekoruj

Kuchnia bezglutenowa
Leśny mech-ciasto ze szpinakiem 270

mąki pszennej użyłam typ 500 Młyn Kopytowa 1 szklanki mąki krupczatki 250 g cukru 3 duże jajka 3/4 szklanki oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia krem 250 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru waniliowego oraz  pestki granatu Szpinak rozmrozić a następnie dobrze odcisnąć z wody, można w rękach lub np. za pomocą gazy lub ściereczki(...)minut.  Ciasto wystudzić i odciąć wierzch (mniej więcej 1/3 wysokości ciasta). Odkrojoną część ciasta pokruszyć. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Serek mascaropne wymieszać, następnie dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto. Wierzch dokładnie obsypać okruchami z odkrojonego wierzchu. Posypać pestkami granatu. Wstawić do lodówki do schłodzenia

Monia miesza i gotuje
Rolada kakaowa z kremem porzeczowym 128

kilka chwil. Składniki: Biszkopt na formę 33x43cm: 5 jajek 1/2 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki - 2 łyżki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 120 ml śmietany 30% 120 g serka mascarpone 1/2 słoika dżemu porzeczkowego 2/3 szkl. cukru 1 śmietan-fix Poncz: sok z 1 cytryny 1 łyżka miodu 3-4 łyżki ciepłej wody Sposób przygotowania: Biszkopt(...)piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Tuż po wyjęciu biszkopt odwracamy na ściereczkę, ściągamy papier i wraz ze ściereczką zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku. Odstawiamy tak do całkowitego wystudzenia. Krem: Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno (uważając, aby nie przebić), dodajemy śmietan-fix i cukier, nadal ubijamy. Następnie dodajemy mascarpone i dżem porzeczkowy, całość dokładnie łączymy. Poncz: W ciepłej wodzie

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania