Świąt mamy jeszcze 3 tygodnie z hakiem. Nasz piernik może dojrzewać najmniej dwa tygodnie. Nie wyobrażam sobie Świąt bez tego ciasta. Doskonały aromatyczny...Za trzy tygodnie przełożę go kremem orzechowym:)Składniki;1 kg mąki,3 jajka,przyprawa do piernika,50 dkg miodu,20 dkg cukru,25 dkg masła,3 łyżeczki sody,150 ml mlekasól,Zapraszamy do sklepu SKWORCUWykonanie;Miód
Anioły w kuchnidżemu malinowego - 4 łyżki cukru pudru - 150g różowego lukru plastycznego - 5g klej spożywczy CMC - 20g niebieskiego maczku cukrowego - 9 kwiatuszków cukrowych - 10g zielonej posypki waflowej - 400g czekoladowo-orzechowego kremu "Kremuś" - 250ml malinowej wódki "Soplica" - 100ml wody - 3 łyżki cukru Sposób przygotowania: Wykładamy na podstawkę pierwszy spód biszkoptowy. Przygotowujemy poncz do nasączania biszkoptów: 250ml wódki malinowej, 100ml wody
Mentor SmakuRudolfinio Czerwononosy bardzo poważnie podchodzi do kwestii posiłków. Nawet tych w pracy. Gdy wybija godzina "W" rzuca robotę w diabły. Nie ma znaczenia czy jest akurat
bastalenaSernik podpatrzony na stronie „Moje wypieki”. Uwielbiam Nutellę, więc połączenie wydało mi się interesujące. Zmieniłam nieco przepis, wykorzystałam tak naprawdę samą koncepcje dodania kremu orzechowego. Sernik wyszedł rewelacyjnie, bardzo delikatny, kremowy, o intensywnym orzechowym smaku. Sernik czarno-biały z Nutellą Składniki: Spód: 400 g ciastek digestive w czekoladzie lub ciastek Oreo 60 g roztopionego masła 1 łyżka Nutelli
Mania Gotowaniatrochę pomogłam Wam w wyborze dobrzej oliwy. Jeżeli uważacie ten artykuł za wartościowy, polećcie go znajomym. Miłego weekendu:) Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa Na słodkie pożegnanie spróbowaliśmy pyszny orzechowych kremów z regionu Lazio we Włoszech
Chilli Czosnek i Oliwapyszne... :-) Idealnie sprawdza się na letnich uroczystościach. Niezbyt słodkie, orzeźwiające- po prostu pyszne. Przygotowałam na blaszce 33x23cm. Składniki spodu: - 250g sucharów (u mnie bez cukru) - ok.400g nutelli (lub innego kremu orzechowego) Składniki masy serowej: - 0,5kg twarogu mielonego (u mnie z wiaderka ) - 0,5l kremówki - 1 galaretka malinowa+1 łyżeczka żelatyny Składniki warstwy owocowej: - 250g odszypułkowanych truskawek - 1 galaretka agrestowa
Smaczne Zdroweokazji tego święta zawsze robię tort :-) W tym roku nie było inaczej :) Przygotowałam tort, z którego jestem bardzo dumna :) smakował rewelacyjnie, świetnie wyglądał :) Tort składał się z orzechowego ciasta, kremu z dodatkiem cukierków Michałków, a środkowy spód stanowiła pokrojona w plasterki rolada z białym kremem :) Wszystko świetnie się komponowało i wspaniale smakowało :) Polecam ten tort, jest na prawdę pyszny(...)patyczka. Studzimy. Ostudzone kroimy na dwa spody. ROLADA *jej przygotowanie nie jest konieczne, ja chciałam żeby mój tort miał inny środek, możecie po prostu przeciąć ciasto orzechowe na 3 spody i przełożyć kremem michałkowym :-) Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier,potem żółtka, następnie mąkę i kakao. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto pieczemy około 10 minut w temp
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokujogurt. Podgrzewacz chwilkę do rozpuszczenia się wszystkich składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na cieście.Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu.Warstwy ciasta:ciasto makowo orzechowe, połowa kremu, tężejące galaretki, biszkopty, druga część kremu, ciasto makowo-orzechowe, polewaPs. Przed rozsmarowaniem kremu na galaretce galaretka musi być twarda. Przepis z książki:Wielka księga ciast Siostry Anastazji
Ala piecze i gotujeTort ten upiekłam na urodziny Mamy. Blaty ciasta orzechowego przełożyłam kremem kawowym, smak przełamał dżem z wiśni a do tego wszystkiego dodałam jeszcze beziki. Tort bogaty w smaku ale ani zbyt tłusty, ani nie przesłodzony. Wykończyłam go polewą a na wierzchu zrobiłam wzorek koszyka z kwiatami. Pierwszy raz robiłam splot koszykowy, średnio mi to wyszło, bo miałam złą tylkę(...)paterze i zapiąć obręczą tortownicy. Ciasto posmarować połową dżemu. Następnie rozsmarować 1/3 kremu i wetknąć w niego beziki. Przykryć drugim ciastem, rozsmarować dżem a następnie 1/3 kremu. Przykryć ostatnim blatem orzechowym. Wierzch i boki otynkować pozostałym kremem. Wstawić do lodówki, żeby zastygło. Polewa: Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Cukier puder wymieszać z kakao i dodać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaduże suche wafle Masa mleczna: ½ szklanki mleka 3,2% 2 łyżki cukru 15 dag miękkiego masła 1 pełna szklanka mleka w proszku Masa czekoladowo orzechowa: 15 dag kremu czekoladowo-orzechowego typu nutella 13 dag masła 1 łyżka kakao 1 szklanka orzechów laskowych Dodatkowo: Mleczna czekolada callebaut do polania Dowolna cukrowa posypka(u mnie Słodki bufet Cognac) Sposób(...)puch, połączyć z nutellą, kakao i dokładnie jeszcze raz zmiksować na gęsty krem, pod koniec wsypać orzechy i wymieszać szpatułką. Pierwszy suchy wafel posmarować masą czekoladowo-orzechową, przykryć drugim waflem, rozsmarować krem mleczny i na wierzch położyć trzeci wafel, całość lekko docisnąć deską drewnianą i zostawić na godzinę, dwie w chłodnym miejscu. Następnie podzielić na małe równe prostokąty. Mleczną
Wanilia i Kardamondodatku białego cukru, zamiast tego użyłyśmy, syropu daktylowego , nektaru kokosowego oraz erytrytolu . Wszystkie możeci znaleźć w sklepie biogo.pl . Czy może być coś lepszego niż bananowa bułka z kremem czekoladowym, kotletem orzechowym i frużeliną truskawkową? Sami się zastanówcie! :D Składniki : Bułeczki bananowe (5-6 sztuk) -150g mąki orkiszowej typ 700 -75g mąki żytniej pełnoziarnistej -5g suchych drożdży(...)pozostałych 50ml wody rozpuścić skrobię i gdy masa truskawkowa zacznie się gotować wlać energicznie mieszając do powstania konsystencji kisielu. Frużelinkę schłodzić w lodówce. Bułki przekroić na pół, posmarować kremem czekoladowym, ułożyć orzechowego kotlecika i polać frużeliną. Gotowe i smacznego
Candy PandasSpód – 200 g herbatników pełnoziarnistych – 80 g roztopionego oleju kokosowego Karmel daktylowo-orzechowy – 200 g suszonych daktyli – 100 g naturalnego masła orzechowego – 100 ml śmietanki kokosowej (stała część z puszki) – Szczypta soli Warstwa bananowa – 3 dojrzałe banany Krem jogurtowy – 400 g jogurtu greckiego – 2-3 łyżki erytrytolu – 1 łyżeczka ekstraktu(...)piasek, wymieszaj z olejem kokosowym, wyłóż dno tortownicy i schłodź w lodówce. 2. Karmel daktylowo-orzechowy : Zblenduj namoczone daktyle, masło orzechowe, śmietankę kokosową i sól na gładką masę. Rozprowadź na spodzie i ponownie schłodź. 3. Warstwa bananowa : Pokrój banany w plasterki, rozłóż na warstwie kremu. 4. Krem jogurtowy : Rozpuść żelatynę, połącz z jogurtem, erytrytolem i wanilią. Wyłóż na banany, schłódź
RafalCooksłońcu było całkiem przyjemnie. Po południu przypomniał o mi się, że muszę upiec ciasto na niedzielę . Zamarzyło mi się ciasto z kremem. Proste, wilgotne ciasto z kremem maślano serowym i orzechową kruszonką. Ciasto z kremem do złudzenia przypomina ciasto marchewkowe . Ale to jest ciasto bananowe z dodatkiem ananasa. Doszłam do wniosku, że krem maślano serowy równie będzie tu pasował(...)ostygnięcia. Kiedy orzechy ostygną grubo pokrój. W miseczce zmiksuj masło z cukrem pudrem, po czym dodaj twarożek. Pamiętaj, że masło i twarożek muszą mieć temperaturę pokojową. Posmaruj ciasto kremem i posyp orzechową kruszonką. Pokrój na kawałki. The post Ciasto z kremem na niedzielę appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniawiadomo sól wzmacnia smak czekolady. Składniki na babeczki (12 sztuk): 180g masła 180g cukru brązowego 180g mąki 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego Składniki na krem czekoladowo-orzechowy: 150g masła 220g cukru pudru 120g czekolady gorzkiej łyżka masła orzechowego Składniki na granolę: 25g masła łyżka masła orzechowego 2 łyżki miodu 150g płatków owsianych Sposób przygotowania: Aby przygotować(...)dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremek i pieczemy około 25-30 minut w 180 º C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy przygotowujemy miksując masło z masłem orzechowym oraz cukrem pudrem. Krem powinien być bardzo puszysty dlatego musimy dosyć długo miksować. Na koniec dodajemy roztopioną czekoladę i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Granola: Masło z miodem podgrzewamy w garnku i łączymy
wysmienityCiasto orzechowe Marysieńka – Nowe, pyszne ciasto orzechowe w Małej Cukierence. Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu. Trochę zajmuje czasu, ponieważ musimy upiec dwa biszkopty i poczekać, aż ostygnie nam budyń do kremu, ale uważam, że warto. Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i wygląda apetycznie. Będzie idealne na Świata. Zmodyfikowany przepis z książki siostry Anastazji. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. 12. Na biszkopt w blaszce wyłożyć połowę gotowego kremu i wyrównać. Na wierzchu ułożyć orzechowy biszkopt (będzie on trochę klejący, ostrożnie ściągamy z niego papier do pieczenia). Orzechowy biszkopt smarujemy pozostałym kremem i wyrównujemy. Na wierzchu układamy drugą część kakaowego biszkoptu i go nasączamy pozostałym ponczem. Polewa: 13. Do rondelka przełożyć masło, dodać
Mała Cukierenka