krem orzechowy - 3406 przepisów (strona:51/228)

Omlet z migdałami 141

stronę. Po ok. 2 minutach wykładamy omlet na talerz, migdałami do góry.   Całość posmarowałam dżemem wiśniowym i odrobiną bitej  śmietany. Omlet można podać również z innymi dodatkami: kremem orzechowym, miodem, owocami. W zachowaniu puszystości omleta należy kierować się jedną prostą zasadą - ile jajek, tyle łyżek mąki. Nie mniej, nie więcej.  SMACZNEGO

Mój Smak na Życie
Placki z serka wiejskiego 3074

patelnię, smarujemy olejem i smażymy na niej placuszki po kilka minut z każdej strony (podczas smażenia, patelnię przykrywamy pokrywką). Gotowe przekładamy na talerz i podajemy np. z sosem wiśniowym , kremem orzechowym  lub posmarowane masłem z awokado

Kuchenny Skrawek Nieba
Zupa z batatów, marchewki i dyni / Sweet potato, carrot and pumkin soup 177

zmiksuj na jasny krem.Gdy warzywa są już miękkie, zmiksuj zupę blenderem na gładkie puree. Dopraw solą i pieprzem jeżeli to konieczne po czym wyłóż na talerze wraz z kremem orzechowym, posyp kolendrą i podawaj.Smacznego!English versionSweet potato, carrot and pumpkin soup(10 servings)Ingredients:2 tbsp of oil4 cloves garlic, minced2 medium-sized onions, diced2 medium carrots, peeled and sliced2

karmelowy
Praliny Mozarta 184

formuły, czyli Austrię. Przyznam, że do tego przepisu powoli „dojrzewałam”, a dlaczego? Jego autorem jest Paul Fürst. „W 1890 roku wpadł na pomysł, by marzepanowo-pistacjowe nadzienie obtoczyć kremem orzechowym i przy pomocy cienkiego drewnianego patyczka zanurzyć w czekoladzie, nadając ostatecznie formę kulek”. Tak powstały Kule Mozarta, które są słodką wizytówką Austrii. Tylko cukiernia Fürst sprzedaje oryginalne czekoladki

mojewypiekiinietylko
Domowa nutella 265

Chyba nie ma nikogo, kto nigdy nie próbował nutelli lub przynajmniej o niej nie słyszał. Czekoladowo-orzechowy krem to słabość wielu osób, również i moja. Jednak zdrowe odżywianie wcale nie oznacza przymusowego rozstania z tym smakołykiem, a wręcz przeciwnie- możemy zajadać się nim bez większych wyrzutów sumienia, pod warunkiem, że zrobimy go samodzielnie. Jedno jest pewne. Polecane w reklamach

peanutbuttermonster
Naleśniki a'la Gundel 187

owocami, konfiturami, twarożkiem, bakaliami i orzechami. Można je kupić w wielu budkach w Budapeszcie, Tokaju, czy nad Balatonem. Jednak na całym świecie znane są naleśniki a'la Gundel, nadziewane kremem orzechowym z rodzynkami i rumem, polane czekoladowym sosem, a następnie skrapiane spirytusem, zapalane i podawane płonące! Wymyślił je Karol Gundel, jeden z najznamienitrzych węgierskich kucharzy. Talent kulinarny i zmysł gastronomiczny

Smakowity Blog Kulinarny
Piernik staropolski 184

Świąt mamy jeszcze 3 tygodnie z hakiem. Nasz piernik może dojrzewać najmniej dwa tygodnie.  Nie wyobrażam sobie Świąt bez tego ciasta. Doskonały aromatyczny...Za trzy tygodnie przełożę go kremem orzechowym:)Składniki;1 kg mąki,3 jajka,przyprawa do piernika,50 dkg miodu,20 dkg cukru,25 dkg masła,3 łyżeczki sody,150 ml mlekasól,Zapraszamy do sklepu SKWORCUWykonanie;Miód

Anioły w kuchni
ŚWINKI W BŁOTKU 196

dżemu malinowego - 4 łyżki cukru pudru - 150g   różowego lukru plastycznego - 5g   klej spożywczy CMC - 20g niebieskiego maczku cukrowego - 9 kwiatuszków cukrowych - 10g zielonej posypki waflowej - 400g czekoladowo-orzechowego kremu "Kremuś" - 250ml malinowej wódki "Soplica" - 100ml wody - 3 łyżki cukru Sposób przygotowania: Wykładamy na podstawkę pierwszy spód biszkoptowy. Przygotowujemy poncz do nasączania biszkoptów: 250ml wódki malinowej, 100ml wody

Mentor Smaku
Trolley walking 3D i Stwórcy drugie śniadanie 222

Rudolfinio Czerwononosy bardzo poważnie podchodzi do kwestii posiłków. Nawet tych w pracy. Gdy wybija godzina "W" rzuca robotę w diabły. Nie ma znaczenia czy jest akurat

bastalena
Sernik czarno-biały z Nutellą 174

Sernik podpatrzony na stronie „Moje wypieki”. Uwielbiam Nutellę, więc połączenie wydało mi się interesujące. Zmieniłam nieco przepis, wykorzystałam tak naprawdę samą koncepcje dodania kremu orzechowego. Sernik wyszedł rewelacyjnie, bardzo delikatny, kremowy, o intensywnym orzechowym smaku.  Sernik czarno-biały z Nutellą Składniki: Spód: 400 g ciastek digestive w czekoladzie lub ciastek Oreo 60 g roztopionego masła 1 łyżka Nutelli

Mania Gotowania
Jak wybrać dobrą oliwę z oliwek? - Relacja z imprezy Flos Olei 184

trochę pomogłam Wam w wyborze dobrzej oliwy. Jeżeli uważacie ten artykuł za wartościowy, polećcie go znajomym. Miłego weekendu:) Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa Na słodkie pożegnanie spróbowaliśmy pyszny orzechowych kremów z regionu Lazio we Włoszech

Chilli Czosnek i Oliwa
SERNIK NA ZIMNO NA CHRUPIĄCYM SPODZIE Z DODATKIEM NUTELLI 764

pyszne... :-) Idealnie sprawdza się na letnich uroczystościach. Niezbyt słodkie, orzeźwiające- po prostu pyszne. Przygotowałam na blaszce 33x23cm. Składniki spodu: - 250g sucharów (u mnie bez cukru) - ok.400g nutelli (lub innego kremu orzechowego) Składniki masy serowej: - 0,5kg twarogu mielonego (u mnie z wiaderka ) - 0,5l kremówki - 1 galaretka malinowa+1 łyżeczka żelatyny Składniki warstwy owocowej: - 250g odszypułkowanych truskawek - 1 galaretka agrestowa

Smaczne Zdrowe
Wspaniały tort orzechowy z kremem michałkowym i roladą 256

okazji tego święta zawsze robię tort :-) W tym roku nie było inaczej :) Przygotowałam tort, z którego jestem bardzo dumna :) smakował rewelacyjnie, świetnie wyglądał :) Tort składał się z orzechowego ciasta, kremu z dodatkiem cukierków Michałków, a środkowy spód stanowiła pokrojona w plasterki rolada z białym kremem :)  Wszystko świetnie się komponowało i wspaniale smakowało :) Polecam ten tort, jest na prawdę pyszny(...)patyczka. Studzimy. Ostudzone kroimy na dwa spody. ROLADA *jej przygotowanie nie jest konieczne, ja chciałam żeby mój tort miał inny środek, możecie po prostu przeciąć ciasto orzechowe na 3 spody i przełożyć kremem michałkowym  :-) Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier,potem żółtka, następnie mąkę i kakao. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto pieczemy około 10 minut w temp

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto cygan 3234

jogurt. Podgrzewacz chwilkę do rozpuszczenia się wszystkich składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na cieście.Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu.Warstwy ciasta:ciasto makowo orzechowe, połowa kremu, tężejące galaretki, biszkopty, druga część kremu, ciasto makowo-orzechowe, polewaPs. Przed rozsmarowaniem kremu na galaretce galaretka musi być twarda. Przepis z książki:Wielka księga ciast Siostry Anastazji

Ala piecze i gotuje
orzechowo-kawowy tort koszyk 104

Tort ten upiekłam na urodziny Mamy. Blaty ciasta orzechowego przełożyłam kremem kawowym, smak przełamał dżem z wiśni a do tego wszystkiego dodałam jeszcze beziki. Tort bogaty w smaku ale ani zbyt tłusty, ani nie przesłodzony.  Wykończyłam go polewą a na wierzchu zrobiłam wzorek koszyka z kwiatami. Pierwszy raz robiłam splot koszykowy, średnio mi to wyszło, bo miałam złą tylkę(...)paterze i zapiąć obręczą tortownicy. Ciasto posmarować połową dżemu. Następnie rozsmarować 1/3 kremu i wetknąć w niego beziki.  Przykryć drugim ciastem, rozsmarować dżem a następnie 1/3 kremu. Przykryć ostatnim blatem orzechowym. Wierzch i boki otynkować pozostałym kremem. Wstawić do lodówki, żeby zastygło.  Polewa:  Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Cukier puder wymieszać z kakao i dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia