….i nie tylko! Pyszny, zdrowy ,mocno bakaliowy placek w sam raz na przyjęcia. Będzie jak znalazł na Sylwesta, możecie już zacząć go robić, ponieważ lubi sobie poleżakować. Idealny do ręki, idealny do pokrojenia w plastry, w trójkąty, kawałki. Z miodem, migdałami, orzeszkami ziemnymi w karmelu. Pachnący masłem, trzcinowym cukrem i cynamonem. Przepis pochodzi z książki Cukiernia Lidla. Autorem przepisu jest mistrz Polski cukierników, Paweł Małecki, z którym miałam szczęście osobiście „cukierniczyć”. Po... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...