krem migdałowy - 500 przepisów (strona:8/34)

51 tygodni - Czekoladowe crêpes z kremem chantilly 207

bardzo smakowitej i czekoladowej niedzieli! Czekoladowe cr ê pes z kremem chantilly 100g mąki pszennej 20g kakao 1/4 łyżeczki soli morskiej 1 łyżka cukru pudru 2 lekko roztrzepane jajka 1 łyżka roztopionego i schłodzonego masła 300ml mleka kilka kropel zapachu waniliowego 250ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru płatki migdałowe Mąkę połączyć z kakaem, solą i cukrem pudrem, w środku(...)minuty z obu stron. Gotowego naleśnika przełożyć na ciepły talerz i przykryć ściereczką. Usmażyć w ten sposób wszystkie naleśniki. Przed podaniem, rozprowadzić na każdym naleśniku łyżkę kremu i obsypać odrobiną płatków migdałowych, złożyć na pół i jeszcze raz na pół. Z wierzchu również można posypać płatkami i jeśli ktoś lubuje się w dużej ilości czekolady, można jeszcze wierzch polać sosem

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tort śmietanowy z jagodami 273

BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 150 g. płatków migdałowych 750 g. jagód lub borówek amerykańskich DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata lub rozcieńczony z wodą jagodowy kompot. Pamietajcie, że nasączony biszkopt(...)ostatnim blatem, który też nasączamy. Wierzch oraz boki naszego tortu smarujemy kremem, wygłądzamy. Tak przygotowany tort, jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Boki tortu obkładamy płatkami migdałowymi. Na wierzchu układamy jagody (borówki amerykańskie) , a z kremu za pomocą rękawa do zdobienia tortów robimy ramkę. Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc) ! PRZYJEMNEGO PIECZENIA

Domowe Torty
Crumble z malinami i mascarpone 189

średnicy 28 cm Kruszonka 225 g zimnego masła, u mnie solone 180 g brązowego cukru 1 łyżeczka vaniliowej pasty 350 g mąki 100 g migdałów ze skórką, drobno pokrojonych Krem z mascarpone 400 ml śmietanki do ubijania, u mnie 36% 500 g serka mascarpone 80 g cukru pudra, łyżka do posypania 350 g malin, u mnie mrożone, kilka do dekoracji(...)uzyskania kremu o dosyć gęstej konsystencji. Wyłóż połowę kremu na kruszonkę w okrągłej foremce i rozprowadź równomiernie. Następnie ułóż rozmrożone lub świeże maliny lekko dociskając. Rozsmaruj resztę kremu, a potem posyp całość migdałową kruszonką. Wstaw ciasto do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem udekoruj malinami i oprósz cukrem pudrem

codojedzenia
Orzechowy tort kajmakowy 504

składniki na poncz wymieszać w miseczce. Doprawić do smaku cukrem. Ilość dodanego alkoholu zależy od indywidualnych upodobań.     Dekoracja  kajmak (reszta z kremu) 2-3 łyżki śmietany kremówki płatki migdałowe, uprażone na patelni starta czekolada Kajmak podgrzać z kremówką. Ostudzić trochę. Czynność tę należy wykonać na samym końcu jak już mamy przełożony tort kremem. Przygotowanie tortu(...)Przykryć drugim blatem. Czynność powtórzyć. Nasączamy i nakładamy krem. Na koniec kładziemy trzeci blat. Nasączamy. Jesli zostało nam trochę kremy to smarujemy boki i wierzch tortu. dekoracja: lekko wystudzoną masę kajmakową wylewamy na tort, boki można obłożyć płatkami migdałowymi.  Całość posypujemy startą czekoladą.Tort wstawiamy na noc do lodówki. A z każdym dniem leżakowania w lodówce zyskuje na smaku

coolinarnastrefa.blogspot.com
STEFANKA 206

kiedy trzeba przygotować wiele wypieków naraz. Masa jest lekka, nie zawiera typowego dla ciast kremu. Ja przełamałam jej słodycz, smarując jeden placek powidłami śliwkowymi . Można do kremu dodać wiórek kokosowych lub pokruszonych płatków migdałowych. Za każdym razem mamy więc inne pyszne ciasto. Można je upiec, a właściwie należy dwa-trzy dni przed podaniem. Po tym czasie jest dopiero najlepsze(...)cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżeczka sody 250 g  masła   Składniki na krem: 0,5 l mleka 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki kaszy mannej 200 g masła 1 torebka cukru wanilinowego 1 łyżeczka aromatu migdałowego Składniki na polewę: 50 g masła 3 łyżki cukru pudru 6 łyżek mleka 3 łyżki kakao *Polewę można też zrobić

potrawyregionalne
Łamana beza z kremem waniliowo - kawowym z amaretto, migdałami i bananem 178

ziemniaczanej  2 opakowania serka mascarpone po 250 lub jedno duże ( ekonomiczniej) 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka esencji waniliowej 100 ml amaretto 3 łyżki cukru do kremu 30 ml espresso płatki migdałowe lub słupki do przesypywania warstw banan Białka ubić na sztywno, następnie dodawać po łyżce cukru, na koniec mąkę ziemniaczaną. Masę wylej na sylikonowa matę do pieczenia

AZgotuj!
Piegusek z delicjami 184

mąki ziemniaczanej 9 łyżek cukru 5 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM BUDYNIOWY: 3 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej ½ szklanki cukru 25 dag margaryny  PALMY BIELMAR 32 g cukru waniliowego aromat migdałowy DODATKOWO: Mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 paczka delicji o dowolnym smaku 2 galaretki malinowe(...)wlać roztwór do gotującego się mleka i ugotować budyń.  Wystudzić.  Miękką margarynę utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu oraz parę kropel olejku migdałowego do ciasta. Całość zmiksować na puszysty krem. Galaretki rozpuścić tak jak pisze w przepisie na opakowaniu. Zostawić do lekkiego stężenia. Przełożenie:  Jeden płat ciasta smarujemy dżemem, oraz połową kremu układamy delicje czekoladą

Wanilia i Kardamon
Doniczka i zioła to zupa wesoła - podsumowanie akcji 246

Katarzynka  | blog:  Szczęśliwa kuchnia Zupa paprykowa autorka:  Katarzynka  | blog:  Szczęśliwa kuchnia Zupa jarzynowa autorka:  Katarzynka  | blog:  Szczęśliwa kuchnia Krem z batatów z masłem migdałowym, chilli i kolendrą autorka:  perza  | blog:  Definicja smaku Barszcz czerwony na sposób azjatycki autorka:  Badylarka  | blog:  Weekendy w domu i ogrodzie Zupa(...)Grochówka autorka:  Badylarka  | blog:  Weekendy w domu i ogrodzie Na www.zmiksowani.pl Zupa jarzynowa Zupa paprykowa Zupa klopsikowa Zupa rybna Żurek z białą kiełbasą i jajkiem Zupa krem cukiniowo-dyniowa z chipsami z szynki Barszcz czerwony na sposób azjatycki Zupa fasolowa z burakiem Grochówka Niezwykły rosół z pieczonego drobiu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Świąteczna rolada z kremem orzechowo - migdałowym 204

różne okazje. U nas na przykład na pewno pojawi się na Boże Narodzenie. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 6 jajek 3/4 szklanki cukru 6 łyżek gorącej wody Krem: 200 g masła 100 g zmielonych orzechów włoskich 50 g zmielonych migdałów 1/2 szklanki gorącego mleka 2 łyżki czekośliwki 150 g cukru 3 żółtka Dodatkowo: bita śmietana orzechy Kakao Przygotowanie(...)Orzechy i migdały zalewamy gorącym mlekiem i odstawiamy masę do przestygnięcia. Masło, żółtka i cukier ucieramy, po czym dalej ucierając dodajemy do nich wystudzoną masę orzechowo - migdałową i czekośliwkę. Biszkopt smarujemy kremem i po całości rozsypujemy kawałki orzechów. Roladę zwijamy i dowolnie dekorujemy. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Makaroniki malinowe 334

białek 45 g cukru 65 g cukru pudru 65 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) + odrobina czerwonego barwnika spożywczego w żelu lub proszku Składniki na krem: 2-3 łyżki serka mascarpone mała garść świeżych malin Mąkę migdałową dokładnie przesiewamy, większe kawałki, które zostaną na sitku trzeba odrzucić i w ich miejsce dodać nową mąkę – tak żeby w sumie mieć(...)ubijamy na sztywno z cukrem (zwykłym, nie pudrem). Dodajemy odrobinę (lepiej za mało niż za dużo) barwnika spożywczego i dokładnie miksujemy. Szpatułką mieszamy białka z cukrem pudrem i mąką migdałową. Mieszanie to ważna część przepisu – jeśli masa będzie wymieszana zbyt mocno makaroniki nie urosną, jeśli zbyt słabo (zostanie za dużo pęcherzyków powietrza) podczas pieczenia ciasteczka urosną za bardzo i popękają

Ciastkozercy
Szybki letni deser 247

łatwiznę, chcąc wykorzystać to, co miałam w lodówce. I muszę przyznać, że wyszło naprawdę smacznie - słodkie, gąbczaste biszkopty o lekko alkoholowym aromacie, delikatnie aksamitny krem z mascarpone, soczyste nektarynki, kwaśna marakuja i chrupiące płatki migdałowe - czyż to nie brzmi wspaniale...? Taki leniwy w sumie deser z tego, co akurat jest pod ręką. W dodatku bez pieczenia, co jest ogromną zaletą(...)kremu. Na kremie ułożyć pokrojone w kostkę nektarynki, na każdą porcję wyskrobać miąższ z połowy marakuji. Na owoce wyłożyć resztę kremu, następnie znów miąższ z marakuji.Schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny. Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi.Smacznego!Pogoda szaleje - mieliśmy drugie duńskie lato, ja miałam różowe ramionka i zeszła mi skóra z nosa, Ptysia na spacerach biegała

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki lekko migdałowe z czekoladą 137

szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru\125 ml mleka 80 ml oleju\15 ml soku jabłkowego 1 jajko kilka kropli olejku migdałowego 5 kostek czekolady gorzkiej Krem: 250 ml śmietany 30 % 1 śmietan fix 1-2 łyżki cukru kolorowa posypka W osobnych naczyniach wymieszać suche i mokre składniki. Następnie przelać mokre składniki do suchych o krótko

Ewusiowe Smaki
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 247

tylko chwalić i podsyłać dalej, tym bardziej, że w swojej ofercie mają: -   bezglutenowe , -   nieskobiałkowe , -   organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) -   mąki  (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) -   produkty odchudzające , -   oleje  (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) +  asortyment dla domu

Wypisz Wymaluj
OPONKI SEROWE - okrągłe szczęście w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 241

można przyczepić tabliczkę "ZDROWIE". W sklepie FRISCO.PL można kupić między innymi produkty: -   bezglutenowe , -   nieskobiałkowe , -   organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) -   mąki (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) -   produkty odchudzające , -   oleje  (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) +  asortyment dla domu

Wypisz Wymaluj
Ciasto dziura w płocie 181

Składniki: Beza 6 białek 3/4 szklanki cukru pudru 150g wiórków kokosowych 1 szklanka suchego maku 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Krem budyniowy 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 2 czubate łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 1 kostka miękkiego masła 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Polewa 1/4 kostki margaryny 2 łyżki ciemnego kakao bez cukru

Pychotkaaa