białek 45 g cukru 65 g cukru pudru 65 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) + odrobina czerwonego barwnika spożywczego w żelu lub proszku Składniki na krem: 2-3 łyżki serka mascarpone mała garść świeżych malin Mąkę migdałową dokładnie przesiewamy, większe kawałki, które zostaną na sitku trzeba odrzucić i w ich miejsce dodać nową mąkę – tak żeby w sumie mieć(...)ubijamy na sztywno z cukrem (zwykłym, nie pudrem). Dodajemy odrobinę (lepiej za mało niż za dużo) barwnika spożywczego i dokładnie miksujemy. Szpatułką mieszamy białka z cukrem pudrem i mąką migdałową. Mieszanie to ważna część przepisu – jeśli masa będzie wymieszana zbyt mocno makaroniki nie urosną, jeśli zbyt słabo (zostanie za dużo pęcherzyków powietrza) podczas pieczenia ciasteczka urosną za bardzo i popękają
Ciastkozercyłatwiznę, chcąc wykorzystać to, co miałam w lodówce. I muszę przyznać, że wyszło naprawdę smacznie - słodkie, gąbczaste biszkopty o lekko alkoholowym aromacie, delikatnie aksamitny krem z mascarpone, soczyste nektarynki, kwaśna marakuja i chrupiące płatki migdałowe - czyż to nie brzmi wspaniale...? Taki leniwy w sumie deser z tego, co akurat jest pod ręką. W dodatku bez pieczenia, co jest ogromną zaletą(...)kremu. Na kremie ułożyć pokrojone w kostkę nektarynki, na każdą porcję wyskrobać miąższ z połowy marakuji. Na owoce wyłożyć resztę kremu, następnie znów miąższ z marakuji.Schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny. Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi.Smacznego!Pogoda szaleje - mieliśmy drugie duńskie lato, ja miałam różowe ramionka i zeszła mi skóra z nosa, Ptysia na spacerach biegała
Pożeraczka, czyli raz adobrzeszklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru\125 ml mleka 80 ml oleju\15 ml soku jabłkowego 1 jajko kilka kropli olejku migdałowego 5 kostek czekolady gorzkiej Krem: 250 ml śmietany 30 % 1 śmietan fix 1-2 łyżki cukru kolorowa posypka W osobnych naczyniach wymieszać suche i mokre składniki. Następnie przelać mokre składniki do suchych o krótko
Ewusiowe Smakitylko chwalić i podsyłać dalej, tym bardziej, że w swojej ofercie mają: - bezglutenowe , - nieskobiałkowe , - organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) - mąki (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) - produkty odchudzające , - oleje (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) + asortyment dla domu
Wypisz Wymalujmożna przyczepić tabliczkę "ZDROWIE". W sklepie FRISCO.PL można kupić między innymi produkty: - bezglutenowe , - nieskobiałkowe , - organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) - mąki (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) - produkty odchudzające , - oleje (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) + asortyment dla domu
Wypisz WymalujSkładniki: Beza 6 białek 3/4 szklanki cukru pudru 150g wiórków kokosowych 1 szklanka suchego maku 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Krem budyniowy 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 2 czubate łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 1 kostka miękkiego masła 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Polewa 1/4 kostki margaryny 2 łyżki ciemnego kakao bez cukru
Pychotkaaaszklanki cukru budyń waniliowy szklanka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 kostka masła 0,5 l. śmietany kremowej 30 % 3 łyżeczki żelatyny 10 dag płatków migdałowych cukier waniliowy SPOSÓB WYKONANIA: Krem: 3/4 litra mleka zagotować z cukrem , dodać rozrobiony budyń w 1/4 litra mleka z mąką, mąką ziemniaczaną i jajkiem. Zagotować. Wystudzić, zmiksować z masłem. Masa
Darcia w kuchnijeżynowy krem jaglany z mieszanką ziaren Migdałowy Przylądek Ziarenkowo ~ Kubeczek kupiłam w Finlandii - w końcu oprócz czekolady trzeba przywieść coś, co zostanie na dłużej :D Co do postu o wyjeździe - przykro mi, ale musicie jeszcze poczekać...Przez ostatnie trzy dni robiłam filmik z pobytu i gdy wczoraj byłam szczęśliwa że w końcu go skończyłam - okazało się że jest problem
breakfast of dreamsognia, wlewamy masę , dodajemy kokos i bardzo dokładnie mieszamy. Stawiamy z powrotem na ogień, podgrzewamy 1 minutę ciągle mieszając. CAŁOŚĆ: Na usmażonych naleśnikach kładziemy porcję kokosowego kremu, posypujemy odrobiną podprażonych płatków migdałowych i pokrojone truskawki. Zamykamy w koperty i rumienimy na złoto. Podajemy gorące dekorując wg. własnego pomysłu. Smacznego
Ostra na SłodkoLemon curd w lodówce, a ja musiałam go w końcu wykorzystać. Dlatego powstały pyszne, mocno migdałowe ciacha. Z kleksem cytrynowego kremu smakują wyśmienicie! SKŁADNIKI 1 jajko 150 g zmielonych migdałów 1/3 szkl. cukru pudru 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kilka łyżek cukru pudru do obtoczenia lemon curd PRZYGOTOWANIE Jajko zmiksować z cukrem
zabawa smakiemNaleśniki na mleczku kokosowym; z kremem budyniowym* i gruszką; płatki migdałowe *budyń, z utartym żółtkiem z cukrem Swoją drogą naleśniki na mleczku kokosowym, nawet z jego małym dodatkiem są genialne, koniecznie spróbujcie! :D (i wychodzi ich więcej! :D ) Chcę więcej takich jak wczoraj, dużo biegania, ogarniania, zupełna zmiana planu, ale brzuch wciąż bolał od śmiechu, bieg
More food, love and dreamsCiasto:100 g mąki pszennej100 g maki ziemniaczanej4 łyżki gorącej wody4 jajka4 łyżki cukrułyżka przyprawy do piernika2 łyżeczki płaskie sodyłyżeczka płaściutka cynamonuKrem:Krem piernikowy - z tego przepisuDodatkowo:3 łyżki galaretko jagodowej od cioci3 krówki mleczneOdrobina likieru migdałowego do nasączenia blatuWykonanie:Piekarnik nagrzać do 170 stopni.Jajka zmiksować z wodą, dodać cukier wymieszany z cynamonem i miksować chwilę razem. Następnie mąki przesiać(...)łożyć do małej tortownicy i piec ok. 30-35 minut. Do suchego patyczka.Nasze ciasto wyjąć i ostudzić na kratce. Następnie przekroić na pół.Nasączyć likierem migdałowym.Dolny blat nasmarować galaretką i dać połowę kremu, który posiadamy. Następnie nakryć drugim blatem. Dać drugą cześć kremu. Na grubej tarce zetrzeć krówkę po wierzchu i schłodzić.Smacznego
Moje pyszne gotowaniebioindygo.pl. a wracając do przepisu ostatnio bardzo posmakowało mi połączenie gorzkiej czekolady i mleczka kokosowego smak jest niesamowity a do tego do kremu potrzebujemy tylko dwa składniki. Spód według przepisu bakerity z mąką migdałową jeśli takowej nie posiadacie zamieńcie ją na swoją ulubioną, trata to ciasto, które nie powinno nie wyjść :) W sezonie malinowym niemalże obowiązkiem jest(...)spróbowanie czekoladowo-malinowego połączenia jest niesamowite :):) Składniki : Na krem czekoladowy: Szklanka mleczka kokosowego ja użyłam tego klik 2 tabliczki gorzkiej czekolady Na spód : 1 i 1/2 szklanki mąki migdałowej (możecie ją zastąpić inną dowolną) 1/4 szklanka wiórków lub mąki kokosowej 1/4 szklanki oleju kokosowego 2-3 łyżki syropu z agawy lub miodu w wersji
zdrowa vege kuchniabulionu, zagotuj, dodaj ryż, gotuj 15 minut. Na suchej patelni upraż płatki migdałów i zrumień plastry gruszki. Z zupy usuń rozmaryn, dodaj mleko migdałowe, dopraw do smaku solą i białym pieprzem, zmiksuj na gładki krem, dolej odpowiednią ilość bulionu do uzyskania żądanej konsystencji, zagotuj. Przed podaniem przybierz plastrami gruszki i rozmarynem, posyp uprażonymi migdałami. Wersja na thermomix(...)wody + 2 łyżeczki koncentratu warzywnego), gotuj 12 min/100'C/obr. 1 . Na suchej patelni upraż płatki migdałów. Z zupy usuń rozmaryn, dodaj mleko migdałowe, dopraw do smaku solą i białym pieprzem, zmiksuj na gładki krem, dolej odpowiednią ilość bulionu do uzyskania żądanej konsystencji. Gotuj 2 min/100'C/obr.4. Przed podaniem przybierz plastrami gruszki i rozmarynem, posyp uprażonymi migdałami
SzczyptaSmaQwcześniej schłodzonym serniku. W małym garnuszku rozpuszczamy masę krówkową razem z śmietanką - jeżeli są kawałki cukru w masie najlepiej całość zmiksować przy pomocy blendera. Sernik polewamy kremem kajmakowym i posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi. Smacznego
Plate of Joy