krem migdałowy - 500 przepisów (strona:9/34)

Makaroniki malinowe 301

białek 45 g cukru 65 g cukru pudru 65 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) + odrobina czerwonego barwnika spożywczego w żelu lub proszku Składniki na krem: 2-3 łyżki serka mascarpone mała garść świeżych malin Mąkę migdałową dokładnie przesiewamy, większe kawałki, które zostaną na sitku trzeba odrzucić i w ich miejsce dodać nową mąkę – tak żeby w sumie mieć(...)ubijamy na sztywno z cukrem (zwykłym, nie pudrem). Dodajemy odrobinę (lepiej za mało niż za dużo) barwnika spożywczego i dokładnie miksujemy. Szpatułką mieszamy białka z cukrem pudrem i mąką migdałową. Mieszanie to ważna część przepisu – jeśli masa będzie wymieszana zbyt mocno makaroniki nie urosną, jeśli zbyt słabo (zostanie za dużo pęcherzyków powietrza) podczas pieczenia ciasteczka urosną za bardzo i popękają

Ciastkozercy
Szybki letni deser 229

łatwiznę, chcąc wykorzystać to, co miałam w lodówce. I muszę przyznać, że wyszło naprawdę smacznie - słodkie, gąbczaste biszkopty o lekko alkoholowym aromacie, delikatnie aksamitny krem z mascarpone, soczyste nektarynki, kwaśna marakuja i chrupiące płatki migdałowe - czyż to nie brzmi wspaniale...? Taki leniwy w sumie deser z tego, co akurat jest pod ręką. W dodatku bez pieczenia, co jest ogromną zaletą(...)kremu. Na kremie ułożyć pokrojone w kostkę nektarynki, na każdą porcję wyskrobać miąższ z połowy marakuji. Na owoce wyłożyć resztę kremu, następnie znów miąższ z marakuji.Schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny. Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi.Smacznego!Pogoda szaleje - mieliśmy drugie duńskie lato, ja miałam różowe ramionka i zeszła mi skóra z nosa, Ptysia na spacerach biegała

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki lekko migdałowe z czekoladą 112

szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru\125 ml mleka 80 ml oleju\15 ml soku jabłkowego 1 jajko kilka kropli olejku migdałowego 5 kostek czekolady gorzkiej Krem: 250 ml śmietany 30 % 1 śmietan fix 1-2 łyżki cukru kolorowa posypka W osobnych naczyniach wymieszać suche i mokre składniki. Następnie przelać mokre składniki do suchych o krótko

Ewusiowe Smaki
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 225

tylko chwalić i podsyłać dalej, tym bardziej, że w swojej ofercie mają: -   bezglutenowe , -   nieskobiałkowe , -   organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) -   mąki  (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) -   produkty odchudzające , -   oleje  (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) +  asortyment dla domu

Wypisz Wymaluj
OPONKI SEROWE - okrągłe szczęście w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 217

można przyczepić tabliczkę "ZDROWIE". W sklepie FRISCO.PL można kupić między innymi produkty: -   bezglutenowe , -   nieskobiałkowe , -   organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) -   mąki (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) -   produkty odchudzające , -   oleje  (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) +  asortyment dla domu

Wypisz Wymaluj
Ciasto dziura w płocie 163

Składniki: Beza 6 białek 3/4 szklanki cukru pudru 150g wiórków kokosowych 1 szklanka suchego maku 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Krem budyniowy 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 2 czubate łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 1 kostka miękkiego masła 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Polewa 1/4 kostki margaryny 2 łyżki ciemnego kakao bez cukru

Pychotkaaa
CIASTO Z HERBATNIKAMI BITĄ ŚMIETANĄ I POSYPKĄ MIGDAŁOWĄ 129

szklanki cukru budyń waniliowy szklanka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 kostka masła 0,5 l. śmietany kremowej 30 % 3 łyżeczki żelatyny 10 dag płatków migdałowych cukier waniliowy SPOSÓB WYKONANIA: Krem:  3/4 litra mleka zagotować z cukrem , dodać rozrobiony budyń w 1/4 litra mleka z mąką, mąką ziemniaczaną i jajkiem. Zagotować. Wystudzić, zmiksować z masłem.  Masa

Darcia w kuchni
.932. wspomnienie z Finlandii 123

jeżynowy krem jaglany z mieszanką ziaren  Migdałowy Przylądek Ziarenkowo ~ Kubeczek kupiłam w Finlandii - w końcu oprócz czekolady trzeba przywieść coś, co zostanie na dłużej :D Co do postu o wyjeździe - przykro mi, ale musicie jeszcze poczekać...Przez ostatnie trzy dni robiłam filmik z pobytu i gdy wczoraj byłam szczęśliwa że w końcu go skończyłam - okazało się że jest problem

breakfast of dreams
RAFAELLO NALEŚNIKI Z TRUSKAWKAMI – naleśniki z kremem kokosowym i truskawkami 159

ognia, wlewamy masę , dodajemy kokos i bardzo dokładnie mieszamy. Stawiamy z powrotem na ogień, podgrzewamy 1 minutę ciągle mieszając. CAŁOŚĆ: Na usmażonych naleśnikach kładziemy porcję kokosowego kremu, posypujemy odrobiną podprażonych płatków migdałowych i pokrojone truskawki. Zamykamy w koperty i rumienimy na złoto. Podajemy gorące dekorując wg. własnego pomysłu. Smacznego

Ostra na Słodko
migdałowe ciasteczka z lemon curd 274

Lemon curd w lodówce, a ja musiałam go w końcu wykorzystać. Dlatego powstały pyszne, mocno migdałowe ciacha. Z kleksem cytrynowego kremu smakują wyśmienicie! SKŁADNIKI 1 jajko 150 g zmielonych migdałów 1/3 szkl. cukru pudru 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kilka łyżek cukru pudru do obtoczenia lemon curd PRZYGOTOWANIE Jajko zmiksować z cukrem

zabawa smakiem
973. Z kremem budyniowym i gruszką. 126

Naleśniki na mleczku kokosowym; z kremem budyniowym* i gruszką; płatki migdałowe *budyń, z utartym żółtkiem z cukrem Swoją drogą naleśniki na mleczku kokosowym, nawet z jego małym dodatkiem są genialne, koniecznie spróbujcie! :D (i wychodzi ich więcej! :D ) Chcę więcej takich jak wczoraj, dużo biegania, ogarniania, zupełna zmiana planu, ale brzuch wciąż bolał od śmiechu, bieg

More food, love and dreams
Przekładaniec Świąteczny, czyli piernikowy mini torcik okraszony krówką 183

Ciasto:100 g mąki pszennej100 g maki ziemniaczanej4 łyżki gorącej wody4 jajka4 łyżki cukrułyżka przyprawy do piernika2 łyżeczki płaskie sodyłyżeczka płaściutka cynamonuKrem:Krem piernikowy - z tego przepisuDodatkowo:3 łyżki galaretko jagodowej od cioci3 krówki mleczneOdrobina likieru migdałowego do nasączenia blatuWykonanie:Piekarnik nagrzać do 170 stopni.Jajka zmiksować z wodą, dodać cukier wymieszany z cynamonem i miksować chwilę razem. Następnie mąki przesiać(...)łożyć do małej tortownicy i piec ok. 30-35 minut. Do suchego patyczka.Nasze ciasto wyjąć i ostudzić na kratce. Następnie przekroić na pół.Nasączyć likierem migdałowym.Dolny blat nasmarować galaretką i dać połowę kremu, który posiadamy. Następnie nakryć drugim blatem. Dać drugą cześć kremu. Na grubej tarce zetrzeć krówkę po wierzchu i schłodzić.Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Obłędnie czekoladowa tarta z malinami, wegańska, bezglutenowa 462

bioindygo.pl.  a wracając do przepisu ostatnio bardzo posmakowało mi połączenie gorzkiej czekolady i mleczka kokosowego smak jest niesamowity a do tego do kremu potrzebujemy tylko dwa składniki. Spód  według przepisu bakerity z mąką migdałową jeśli takowej nie posiadacie zamieńcie ją na swoją ulubioną, trata to ciasto, które nie powinno nie wyjść :)  W sezonie malinowym niemalże obowiązkiem jest(...)spróbowanie czekoladowo-malinowego połączenia jest niesamowite :):)   Składniki :  Na krem czekoladowy:  Szklanka mleczka kokosowego ja użyłam tego klik 2 tabliczki gorzkiej czekolady  Na spód :  1 i 1/2 szklanki mąki migdałowej (możecie ją zastąpić inną dowolną) 1/4 szklanka wiórków lub mąki kokosowej 1/4 szklanki oleju kokosowego 2-3 łyżki syropu z agawy lub miodu w wersji

zdrowa vege kuchnia
Migdałowa zupa krem z pietruszką, gruszką i rozmarynem 142

bulionu, zagotuj, dodaj ryż, gotuj 15 minut. Na suchej patelni upraż płatki migdałów i zrumień plastry gruszki. Z zupy usuń rozmaryn, dodaj mleko migdałowe, dopraw do smaku solą i białym pieprzem, zmiksuj na gładki krem, dolej odpowiednią ilość bulionu do uzyskania żądanej konsystencji, zagotuj. Przed podaniem przybierz plastrami gruszki i rozmarynem, posyp uprażonymi migdałami.  Wersja na thermomix(...)wody + 2 łyżeczki koncentratu warzywnego), gotuj 12 min/100'C/obr. 1 . Na suchej patelni upraż płatki migdałów. Z zupy usuń rozmaryn, dodaj mleko migdałowe, dopraw do smaku solą i białym pieprzem, zmiksuj na gładki krem, dolej odpowiednią ilość bulionu do uzyskania żądanej konsystencji.  Gotuj 2 min/100'C/obr.4.  Przed podaniem przybierz plastrami gruszki i rozmarynem, posyp uprażonymi migdałami

SzczyptaSmaQ
Niebiański sernik 208

wcześniej schłodzonym serniku. W małym garnuszku rozpuszczamy masę krówkową razem z śmietanką - jeżeli są kawałki cukru w masie najlepiej całość zmiksować przy pomocy blendera. Sernik polewamy kremem kajmakowym i posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi. Smacznego

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania