krem migdałowy - 500 przepisów (strona:12/34)

,,Makaroniki kawowe” 179

które zaspokoją nie jedno podniebienie. Inspiracją do ich powstania była życzliwość marki Garneczki.pl oraz marki Bogutynmlyn.pl . Składniki: 125 g mąki migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru jedna łyżeczka kawy rozpuszczonej barwnik spożywczy brązowy Krem: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczonej 2 łyżeczki likieru kawowego Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy(...)białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 150 C z termoobiegiem pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem

Podróż w kulinaria
Tort śmietanowy z truskawkami 235

BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 150 g. płatków migdałowych 750 g. truskawek DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata lub rozcieńczony z wodą truskawkowy kompot. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny(...)lekko dociskamy. Podobnie drugi blat: nasączamy, nakładamy krem, truskawki- przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Wierzch oraz boki naszego tortu smarujemy kremem. Wszystko ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort, jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Boki tortu obkładamy płatkami migdałowymi. Na wierzchu, za pomocą rękawa do zdobienia tortów robimy kremowe kółeczka, w które wkładamy całe truskawki. Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka

Domowe Torty
Krem pomarańczowy 205

energicznie. Następnie wrzucamy do rondla pokruszoną czekoladę oraz margarynę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy wszystko do dokładnego połączenia margaryny i czekolady z budyniem. Lekko przestudzony krem podajemy posypany kandyzowaną skórką pomarańczową lub płatkami migdałowymi. Zupełnie zimny  budyń (zrobi się gęsty) można używać jako masę do przekładania ciast

Bon appetit mon amie
Słodka rozkosz-kajmak i ananas-pycha!! 236

jajek 1,5 szkl.cukru 1,5 szkl. maki pszennej 2 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku dodatkowo: puszka masy kajmakowej,puszka ananasów krem waniliowy dr oetker,300 ml mleka, płatki migdałowe  PRZYGOTOWANIE: Biszkopt:białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier,i żółtka,miksujemy jeszcze ok 5 min,wyłączamy, dodajemy obie mąki wymieszane z amoniakiem i mieszamy już

Swojskie jedzonko
.897. dyniowy owies 155

dyniowa owsianka z kremem o smaku białej czekolady i mieszanką ziaren Migdałowy Przylądek

breakfast of dreams
Mazurek - pycha! bez cukru i bezglutenowy 180

cukru ;) Prezentuje się pięknie i bardzo szybko znika ze stołu. Mi smakował bardzo a mężowi jeszcze bardziej ;)   Składniki: Spód: 200 g mąki migdałowej 2 białka szczypta stewii 2 łyżki oliwy Krem 1 łyżka masła 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej/tapioki + 2 łyżki wody łyżka syropu z agawy 1/4 słoika dżemu pomarańczowego 100% bez cukru Krem 2 2 łyżki mleka

pyszne zdrowości
TORT RAFAELLO 559

już pisałam, dla fanów Rafaello - raj na ziemi... :)  SKŁADNIKI NA BISZKOPT RZUCANY: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM KOKOSOWY: 300 ml śmietany kremówki 36% 1 puszka mleka kokosowego (sama śmietanka) * 200 g białej czekolady, połamanej 350 g serka mascarpone 150 g wiórków kokosowych cukier puder do smaku (dałam(...)Połóż drugi blat, naponczuj go, posmaruj połówką  pozostałego kremu i połóż kolejny blat. Nasącz go i pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki tortu.  Boki tortu posyp płatkami migdałowymi (możesz je wcześniej uprażyć na suchej patelni i ostudzić), górę  posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj pralinkami

Słodko-Słony Świat Ilony
Tiramisu ze słomką ptysiową 239

przekonacie się że deser jest magiczny - znika jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.   1 opakowanie (125g) słomki ptysiowej (polecam firmy Brześć )   Krem: (*) 500g serka mascarpone 5 żółtek 2 białka 100g cukru pudru kilka kropel aromatu migdałowego (opcjonalnie) Nasączenie: 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (wg smaku) 2 łyżki rumu/czystego alkoholu Dodatkowo: gorzka czekolada (starta) kakao Przygotować krem

Di gotuje
MALINOWA CHMURKA 268

które zauroczyło nas zarówno swym wyglądem jak i smakiem. Jest po prostu bajeczne. Cudownie kruchy spód, olbrzymia ilość malin, zanurzonych w malinowej galaretce, z delikatnym kremem śmietanowym z mascarpone, a wszystko to zwieńczone chrupiącą migdałową bezą - po prostu rozkosz dla podniebienia. Ciasto choć wydawałoby się sezonowe, to tak nie do końca..., ja użyłam malin mrożonych i uważam, że skracają(...)mrożonych jest zdecydowanie łatwiejsze, trzeba tylko działać bardzo energicznie, tak by galaretka nie stężała nam całkowicie przed rozprowadzeniem jej na cieście. Blaszkę wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia masy. Krem śmietankowy z wanilią: - 500ml schłodzonej kremówki, 36% tłuszczu - 250g mascarpone - 3 łyżki ksylitolu z wanilią (lub cukru waniliowego) Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i ubić na dość sztywną masę

Smaczne Zdrowe
Tarta z brzoskwiniami i mascarpone 160

MLEKIEM Zdjęcia tarty w świetle dziennym to dzieło KonQbka:)  Ciasto: 125g mąki 4 łyżki cukru szczypta soli 75g zimnego masła 1 jajko Krem: 1 jajko 250g mascarpone 250g słodzonego mleka skondensowanego kilka dużych brzoskwiń płatki migdałowe do dekoracji   Formę do tarty natłuszczamy i wysypujemy kaszą manną. Piekarnik nagrzewamy do 190*C. Mąkę mieszamy z cukrem, solą i drobno(...)ciasto się mrozi przygotowujemy krem- łączymy jajko, mascarpone i mleko skondensowane (przed wlaniem trzeba je wymieszać, bo często jest bardziej gęste przy dnie). Miksujemy do otrzymania jednolitej masy (nie ubijamy). Brzoskwinie kroimy w duże kawałki i układamy na wyjętym z zamrażarki cieście, zalewamy masą mascarpone i wkładamy do piekarnika. Po 30 minutach posypujemy ciasto płatkami migdałowymi  i pieczemy jeszcze

les mirabelles
Tort migdałowo gruszkowy z orzechową polewą 147

Ciasto obłędnie migdałowe, wilgotne i puszyste. Do migdałów idealnie wkomponowała się konfitura gruszkowa i masa orzechowa. Wydawałoby się, że smaki do siebie nie będą pasowały a

VioletoweKucharzenie
Czekoladowo truskawkowa randka 176

mikserem (trochę się bałam, czy na pewno to się ubije, ale uwierzcie mi wychodzi idealny krem). Do pucharków wsypujemy płatki kukurydziane, kilka truskawek i wykładamy krem, a następnie pozostałe truskawki i pokrojoną gruszkę. Płatki migdałowe prażymy na złoto na suchej patelni i posypujemy nimi nasz deser

Cynamonowe szczęście
Orzechowa Krówka na miodowym biszkopcie 249

Ciasto które nie może się nie udać. Banalnie proste i szybkie do wykonania. Naprawdę trzeba się dobrze postarać aby je zepsuć;) Biszkopt miodowy przełożony kremem śmietankowym z dodatkiem przepysznego orzechowego karmelu i płatków migdałowych rozpieści nie jedno wybredne podniebienie.  Serdecznie polecam ;)  Składniki: 6 jajek  szklanka mąki krupczatki  0,5 szklanki mąki pszennej tortowej  1/4 szklanki

Krakowskie smaki Ani
Babeczki choinki 217

proszkuMasło utrzyj do białości, a następnie łyżka po łyżce dodawaj cukier puder, nie przerywając miksowania. Analogicznie postąp z serem. Po uzyskaniu gładkiej masy dodaj olejek migdałowy oraz barwnik. Dokładnie wymieszaj by uzyskać jednolity kolor. Krem wstaw na 30 minut do lodówki by trochę stężał.Lekko schłodzony krem umieść w szprycy lub rękawie cukierniczym z końcówką w formie gwiazdki. Nakładaj krem

Food Square
Piegusek białkowy 169

Piegusek białkowy po upieczeniu posypałam cukrem pudrem z hibiskusa. Zerknijcie poniżej, gdzie znajdziecie wykaz moich  Wielkanocnych wypieków: Babka marmurkowa bez tłuszczu Klasyczna Babka piaskowa Babeczki migdałowe na Wielkanoc Jak zrobić lukier? Makowe babeczki z kremem Pomarańczowo-serowo babeczki (Orange&cheese cupcakes) Składniki: 1 szklanka białek (6 dużych jaj) 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 125 g masła

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię