białkowej kokosowo-śmietankowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional 40g błonnika np. Firmy Oleofarm 100g odtłuszczonej mąki migdałowej 15g gorzkiego kakao Fresano woda Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki pomału ciągle mieszając dolewamy letniej wody, aż uzyskamy konsystencje gęstego kremu odkładamy masę na około 5 minut rozsmarowujemy ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia mocno dociskając
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwstawieniu go na parę godzin do lodówki) - 3 łyżki wody kokosowej (resztka która, została po powstaniu kremu kokosowego) - pół szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki ksylitolu - 30g lnu mielonego - 30g amarantusa - 2 łyżeczki oleju kokosowego - sok z całej cytryny - pół aromatu migdałowego *opcjonalnie: wiórki kokosowe do posypania na wierzch Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą, gotujemy z mlekiem i ksylitolem na małym
Be Fit Be Strongdalej miksując. Następnie dodajemy mąkę, cukier migdałowy i wiórki kokosowe. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Gotową masę przekładamy do tortownicy o średnicy 17 cm, wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni i pieczemy 60 minut. Gdy sernik mamy upieczony i wystudzony zabieramy się za zrobienie kremu. Teraz robimy krem. Śmietanę ubijamy razem
Kuchenne WariacjeRobię go rzadko, tylko na specjalne okazje Składa się z trzech blatów z białek i kremu czekoladowego. Składniki na 1 blat tortowy: 5 białek 3/4 szklanki cukru pudru do wyboru: 20 dag maku lub 15 dag drobno posiekanych orzechów laskowych lub 20 dag płatków migdałowych Należy upiec 3 blaty. Można je dowolnie komponować. Ja zazwyczaj robię trzy różne (makowy, orzechowy(...)migdałowy). Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec dodawać łyżką cukier puder i miksować do połączenia składników. Dodać mak lub posiekane orzechy lub płatki migdałowe i delikatnie zamieszać łyżką. Przelać do tortownicy o średnicy 27 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy blaty są suche
Bulliomożna też trochę spłaszczyć dłonią będą miały inną formę. Wierzch ciastek opcjonalnie możemy posypać płatkami migdałowymi. Ciastka w spłaszczonej formie pieczemy ok. 8 minut ,a kulki ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. 2 spłaszczone ciastka można przełożyć kremem pomarańczowym na , który przepis znajdziecie tu wkrótce
Bon appetit mon amieNiepełna szklanka drobnego cukru do wypieków lub zwykłego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki mąki pszennej Krem kokosowy: 2 puszki mleczka kokosowego (po 400g) 350g serka mascarpone 300ml śmietany kremówki 30% 200g białej czekolady (2 tabliczki) 100g wiórków kokosowych Wykończenie tortu Herbata z łyżeczką aromatu migdałowego (szklanka) 100g płatków migdałów 50g wiórków kokosowych Dzień wcześniej: Mleczko kokosowe należy schłodzić w lodówce(...)możemy sprawdzić nitką makaronu spaghetti). Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika i upuszczamy na ziemie z wysokości około 50 cm. Następnie odstawiamy do piekarnika z uchylonymi drzwiami do ostygnięcia. Przygotowanie kremu: Krem wyciągamy z lodówki, dodajemy do niego serek mascarpone i całość miksujemy. Kiedy nie będzie już grudek serka mascarpone dorzucamy odmierzone wiórki kokosowe i miksujemy do momentu połączenia składników. Wykonanie
Kolizje Smakówłyżki miodu(może być sztuczny) 1 łyżka sody Na krem: 1 litr mleka 2 płaskie łyżki mąki pszennej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 kostki margaryny 1 szkl. cukru dodatkowo na polewę: tabliczka mlecznej czekolady+kilka łyżek śmietanki 30 % 50 gr wiórek kokosowych lub płatków migdałowych Przygotowanie: składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy ciasto, dzielimy(...)stopniach,przez 10-12 min(aż się lekko zarumieni) wyjmujemy i jeszcze ciepłe przewracamy górą do dołu i zdejmujemy papier do pieczenia zostawiamy do ostygnięcia, przygotowujemy krem -gotujemy mleko z mąką ,cukrem jak budyń,studzimy dodajemy margarynę i miksujemy na gładką masę,(nie przejmujcie się jak będzie za rzadka,bo tak ma być) przekładamy placki masą i na wierzchu
Swojskie jedzonkoprzepyszna mieszanka mielonych migdałów z cukrem pudrem i kilkoma kroplami migdałowego! Niezwykle słodka i bardzo plastyczna. To właśnie z niej bardzo często powstają na tortach wszelkie rzeźbione dekoracje i postaci :) Z łatwością wykonacie go w domu i z pewnością sprawdzi się w wielu świątecznych wypiekach! :) W ciastach, kremach, jako nadzienie bułeczek...jest tyle sposobów! :D W Mikołajki Kuchnia jako blog(...)tutaj: http://jemywlodzi.pl/component/jvotesystem/uncategorized/najlepszy-blog-2016 To właśnie od Waszych głosów wszystko zależy :) Słodkich i pięknych Mikołajek! Domowy marcepan Potrzebujesz: 100g mielonych migdałów 90g cukru pudru kilka kropel olejku migdałowego 1 łyżeczkę wody Sposób przyrządzenia: 1. Wszystkie składniki wymieszaj w misce i wyrób ręcznie jak ciasto. 2. Marcepan powinien być gładki i mieć konsystencję twardej plasteliny. 3. Uformuj kulę/ kiełbaskę, zawiń
Kuchnia w Słońcu Skąpanakostkę oraz warzywa i gotować do miękkości. Następnie wszystko przelać do misy miksera i zmiksować na krem. Spróbować i doprawić do smaku, ponownie zmiksować. Przelać do miseczek. Chleb pokroić w kostkę i wrzucić na suchą patelnie, podpiekać do chrupkości. W przypadku płatków migdałowych wystarczy też wrzucić je na patelnie i prażyć do momentu zezłocenia. Dodatki ułożyć na wierzchu zupy
chili & sugarzimno. Składniki Spód: resztki ciasta z piernikowych gwiazdek lub 1 małe opakowanie herbatników Krem: 60 g maku 1 opakowanie sera ricotta light 10 sztuk orzechów macadamia 25 ml rumu (1 kieliszek do wódki) 3 łyżki cukru trzcinowego garść płatków migdałowych 1 szklanka oraz 50 ml ciepłego mleka żelatyna do deserów (w wersji wegetariańskiej agar) Mak namaczamy
My Chcemy Jeśćpszennej 5 łyżeczek proszku do pieczenia 4 jajka 2 łyżeczki przyprawy do piernika Krem śmietanowy 500 ml zimnej śmietanki 35% Mlekoma 250 g serka mascarpone Mlekoma 3 łyżki cukru pudru Bajaderki: 1 część ciasta garść orzechów włoskich garść rodzynek 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 kopiasta łyżka nutelli Do obtoczenia: wiórki kokosu mielone orzechy laskowe biały(...)suchego patyczka. Pieczemy dwa takie ciasta. Każde ciasto przekroić wzdłuż na dwie części. Trzy części ciasta wykorzystujemy na tort a z jednej części ciasta robimy "bajaderki" do dekoracji. Krem śmietanowy: Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywno. Pod koniec miksowania dodać cukier puder. Krem podzielić na trzy części. Na pierwszym cieście rozsmarować część kremu, przykryć
Ala piecze i gotujemoże być na prawdę wykwintnym, eleganckim i pysznym daniem. Zupa krem to mistrzyni kamuflażu. Można w niej przemycić sporą ilość warzyw. Dziś gramy w zielone - czyli pyszny i aksamitny krem z brokuła z chrupiącymi płatkami migdałów. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 35 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania(...)pieprz biały sól Dodatkowo 4 łyżki płatków migdałowych 4 łyżki jogurtu naturalnego Instrukcje Bulion doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka i posiekany czosnek. Gotujemy przez 15 minut, aż ziemniaki będą na pół miękkie. Następnie dodajemy brokuły podzielone na różyczki i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę blendujemy na gładki krem, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Przed podaniem
Wędrówki po kuchnikrem a bita śmietana. Ps. Najlepszą rekomendacją dla tego tortu jest fakt, że Miśka stwierdziła, że robię najlepsze tory na świecie #dumnamama Składniki na ciasto: 500 g suchej kaszy gryczanej (należy ją zmielić na mąkę i przesiać) lub po prostu 400 g mąki gryczanej (te 100 g to mi zostało po przesianiu zmielonej kaszy) 100 g mąki migdałowej(...)połączyć mąką pszenną, migdałową i proszkiem do pieczenia. Połączyć mikserem masę „maślaną” i mączną (przesiewając) i stopniowo dodawać delikatnie pianę. Powstałe ciasto podzielić na trzy części i każdą piec około 30 minut lub upiec całość na raz i po wystudzeniu podzielić na 2 lub trzy części, ja wybrałam pierwszą opcję. Posmarować dżemem malinowym. Przygotowanie kremu: z mleka kokosowego
greenscarfkawowy) lub rum lub ekstrakt pomarańczowy łyżka cukru płatki migdałowe (do dekoracji) wiśnie kandyzowane (do dekoracji) Wykonanie: Migdały zmielić. Masło utrzeć na gładką masę powoli dodając żółtka i cukier puder. Na końcu ubijania dodać 150ml ubitej na sztywno śmietany kremówki, zmielone migdały i wymieszać. W razie gdyby zdarzyło się, że krem Wam się zwarzy należy wstawić miskę do ciepłej wody(...)muszą być układane odwrotnie, by tort nie rozpadł się przy krojeniu, czyli jeśli pierwsza była poziomo to druga pionowo i trzecia znów poziomo - na zdjęciu widać o co chodzi) . Krem ma być także na górze tortu. Wierzch tortu również przykryć folią przezroczystą i na górze ułożyć garnek lub ciężką deskę. Włożyć do lodówki lub w chłodne miejsce na minimum
Mania Wypiekaniaszklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki Masła migdałowego Primavika http://www.primavika.pl/ 1 budyń waniliowy Winiary 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1/2 kostki margaryny Kasi 3 żółtka 1 jajko 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju Krem czekoladowy Dr .Oetkera 1 szklanka mleka 2 łyżki Ziarenek Cynamonowy
Sama słodycz i szczypta chili