krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:277/352)

Deser z kaszy jaglanej i truskawek 121

instrukcją na opakowaniu. Twaróg przełóż do miski, dodaj serek mascarpone oraz ziarna wanilii, całość wymieszaj dokładnie. Do przecedzonej i lekko wystudzonej kaszy jaglanej dodaj kilka kropel esencji migdałowej, całość wymieszaj dokładnie. Truskawki umyj i zblenduj na gładki mus. Na dno słoika lub szerokiej szklanki wyłóż kasze jaglaną, następnie krem serowy oraz mus truskawkowy. Deser z kaszy jaglanej i truskawek udekoruj

365 dni dookoła kuchni
Szybkie pączki serowe z powidłami 157

Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Szybkie pączki serowe z powidłami

mojewypiekiinietylko
Tradycyjne oponki serowe 129

Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Tradycyjne oponki serowe appeared first

mojewypiekiinietylko
Rurki z kremem-smaki dzieciństwa 127

Bardzo prosty przepis Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 szklanka śmietany 30 % 1 opakowanie 250g serka mascarpone 1/2 czekolady bialej startej na tarce przygotowanie Ja mam

Moje Wyroby
Tiramisu dyniowe 160

dynie wykorzystajmy te piękne warzywa nie tylko do robienia zup-kremów, ale też do deserów. Można zrobić z jej dodatkiem muffiny, placki na słodko czy ciasta. Ja dzisiaj zrobiłam niecodzienną wersję tiramisu. Złote, dyniowe tiramisu. Polecam. TIRAMISU DYNIOWE Składniki: 300 ml śmietany 30% 2/3 szk cukru pudru 200 g mascarpone 1 szkl puree z dyni 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego

Bon appetit mon amie
Najlepsze pączki 177

Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Czy może być lepsza rekomendacja dla najlepszych pączków? Chyba

mojewypiekiinietylko
Najlepsze pączki 7626

Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym   Wydrukuj przepis The post Najlepsze pączki appeared first

mojewypiekiinietylko
Ciasto Bounty z polewą z białej czekolady 1067

Dzisiaj prawdziwa uczta dla wielbicieli batoników Bounty - czyli dla takich jak JA :) Ciasto jest bardzo delikatne, dzięki puszystej masie śmietanowej i polewie z dodatkiem serka mascarpone

Świat Ciasta
,,Mini torciki z ciasteczkami oreo’’ 226

dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką ciasteczek oreo. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten mini torcik z ciasteczkami oreo. Składniki: Spód: 250 g herbatników kakaowych 100 g miękkiego masła Łyżka mąki kokosowej Składniki na mase mascarpone: Śmietana 30% – 250ml 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki serka mascarpone

Podróż w kulinaria
Krem porowy z serem lazur 160

Zupa inspirowane przepisem Anny Starmach. Przepyszne połączenie wyrazistego i ciągnącego sera, słodkawego pora i chrupiących grzanek. Szybka zupa last minute. Składniki 2 duże pory (biała i

Pyry na Gaz
Lodowy tort semifreddo z gorącym sosem owocowym 174

Wariacji na temat semifreddo (czyli lodowy deser/tort na wpół zamrożony, tu w wersji straciatella) jest wiele, m oja wersja jest na kremówce i mascarpone, z dodatkiem

Kraina Miodem Płynąca
Tarta z figami i gruszką. 175

Tart with figs and pears. Składniki. Spód. 200g mąki  100g cukru 100g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Masa serowa. 500g mascarpone

Kulinarny karnet Christophera
Faszerowane patisony 206

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dolce vita do kwadratu, czyli klasyczne włoskie tiramisu 194

objętość a kogel-mogel będzie lekki i puszysty.   Do masy jajecznej, po jej lekkim przestygnięciu (3-4 minuty po zdjęciu miski z kąpieli wodnej), trzepaczką balonową wmieszamy serek mascarpone – nie miksujemy i nie ubijamy, mieszamy tylko do połączenia. W osobnej misce ubijamy na sztywno mocno schłodzoną śmietanę. Delikatnie przekładamy ją do sera z jajkami i dokładnie mieszamy, tylko(...)zużyłam 28 biszkoptów. Biszkopty nie mogą być ani za suche, ani za mocno nasączone kawą. Za suche będą po prostu mniej smaczne, za bardzo nasączone porozpadają się w kremie a cały deser podejdzie w lodówce wodą i będzie rzadki. Musicie sprawdzić, jak długo należy nasączyć te biszkopty, które kupiliście i jak z ich chłonnością – każda firma robi inne, nie mogę

Karo in the Kitchen
Tort z musem czekoladowym i malinami 169

czekolady i malin :) Przełożony musem czekoladowym i malinami. Pięknie się prezentuje, smakuje podobno rewelacyjnie. Jest łatwy do zrobienia i nawet niezbyt pracochłonny. Biszkopt wspaniale rośnie, jest puszysty i delikatny. Krem czekoladowy to prawdziwa uczta dla podniebienia - aksamitny, ma delikatny posmak i jest puszysty. Jest tak gorąco, że nawet nie chce się odpalać piekarnika, ten był jednak robiony na zamówienie, dlatego(...)łyżce mascarpone (w temperaturze pokojowej), za każdym razem dokładnie mieszając. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać cukier puder. Ubitą kremówkę partiami dodawać do masy czekoladowej, dokładnie łączyć. Biszkoptowe blaty delikatnie skropić herbatą. Pierwszy krążek ułożyć na paterze, ułożyć na nim maliny, skropić lekko podgrzaną konfiturą malinową, a na wierzchu rozsmarować 1/3 kremu czekoladowego. Przykryć drugim blatem, ułożyć kolejną

Domowa cukiernia Ewy
Brzdąc kokosowo truskawkowy 409

jest mu się oprzeć i na jednym kawałku nie poprzestaniemy. Wbrew pozorom jest proste do zrobienia. Zalecam dodać czekoladę gorzką, ciasto ma lepszy smak. Nie dodaję już cukru do kremu bo rurki są słodkie, a czekolada też. biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki mąki pszennej tortowej płaskie 1 łyżka kakao/ kakao i mąki w sumie(...)godziny. Po wyjęciu dodaję mascarpone i ubijam. Pozostałe 250 ml śmietany ubijam na sztywno osobno w misce i dodaję do masy czekoladowej, mieszam mikserem. Żelatynę namaczam w 1/5 szklanki zimnej wody. Wkładam do mikrofali i rozpuszczam. Jak lekko przestygnie dodaję łyżkę masy czekoladowej do żelatyny i mieszam, potem drugą łyżkę masy. Całość wlewam do kremu czekoladowego i mieszam mikserem

wesoła kuchnia
Gdzie zjeść w Jeleniej Górze? – Szary Piec 124

moje kubki smakowe było wyborne. Idealnie zrobiony krem i nasączone biszkopty. Już dla tego tiramisu bym tu wróciła. Jak bym się miała do czegoś przyczepić, to chyba do zbyt dużej ilości kakao na wierzchu. Ale to tylko moje odczucie. Drugim deserem, który tylko spróbowałam był pistacjowy sernik mascarpone. Rozpływał się w ustach, a pistacje było czuć dość wyraźnie. Dodatek

Relaxtime
Deser w słoiczku z truskawkami i kiwi 168

przydadzą się do dekoracji), a resztę miksujemy (blendujemy) z mascarpone i śmietaną. Przyprawiamy cukrem i sokiem z cytryny. Kiwi obieramy i kroimy w małą kostkę. Upieczone i wystudzone ciastka przekrawamy na pół. Dolną połówkę układamy na spodzie słoiczka, kładziemy warstwę kiwi i przykrywamy drugą połówką ciasta. Na górę nakładamy krem truskawkowy i dekorujemy kawałkami truskawek. Dobrze jest trochę schłodzić deser

KasiaiKrzysiu.pl
Tiramisu kawowe bez jajek 177

dodać po łyżce cukier puder. Następnie wymieszać z serkiem mascarpone (również można mikserem) oraz 1 kieliszek ajerkoniaku(nie trzeba koniecznie choć smak jest o niebo lepszy;)). Połowę masy wyłożyć na biszkopty oprószyć kakao, a na niej ułożyć drugą warstwę nasączonych w kawie i likierze biszkoptów. Na górę wyłożyć pozostały krem i znów oprószyć kakao. Foremkę wstawić na kilka godzin

Kubki smaku
Kawowo - czekoladowy deser z musem malinowym 99

mogą być inne owoce Do miski blendera dajemy serek mascarpone i śmietankę 30%, miksujemy do momentu, aż powstanie pianka, dodajemy cukier puder, mieszamy, wlewamy kawę i dodajemy startą na tarce, na małych oczkach gorzką czekoladę (czekoladę możemy również rozpuścić). Mieszamy i przekładamy do pucharków. Rozmrożone maliny blendujemy, wykładamy na krem kawowo-czekoladowy, schładzamy i zjadamy :-))). Smacznego

kruche babeczki
Torcik orzechowy 117

miksujemy na puszystą masę.Następnie dodajemy po 1 łyżce mascarpone i cały czas miksujemy aż do wyczerpania serka.Na sam koniec dodajemy masło orzechowe i jeszcze przez chwilę miksujemy aż połączy się z masą śmietanową.Masę dzielimy na dwie części.Na paterę wykładamy jedną cżęść biszkoptu, na nim rozsmarowujemy część kremu, wyrównujemy i przykrywamy 2 częścią biszkoptu.Górę i boki ciasta

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Spaghetti deserowe z borówkami 165

Śmietankę ubijamy, pod koniec dodając cukier puder i serek mascarpone. Masę wykładamy na talerzyk na to wysypujemy borówki. 4. Na płaskie naczynie nieco dłuższe od słomek wylewamy gorącą wodę. Słomki pojedynczo zanurzamy w gorącej wodzie na dosłownie 1 sekundę (nie dłużej) i wyciskamy makaron z galaretek na przygotowany już krem z borówkami. Dekorujemy listkami mięty

Jadło i czytadło
Tort czekoladowy 892

Właśnie minęły dwa lata od pierwszego wpisu na blogu. Trudno mi uwierzyć, że to już tak długo, a z drugiej strony nawet nie wiem, kiedy to

UgotujmyTo.pl
Ciasto ananasowe bez pieczenia 2702

owocami, na przykład brzoskwiniami. Na pewno wyjdzie równie pyszne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 18×22 cm. Składniki: około 350 g herbatników 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36% lub 30% 1 puszka ananasa w syropie 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny wiórki kokosowe do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Ananasa odsączyć(...)ubić na sztywno z cukrem pudrem. Porcjami dodawać serek mascarpone, miksować na wolnych obrotach. Dodać serek i rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać pokrojonego w kostkę ananasa. 4. Połowę masy z ananasem wyłożyć na herbatniki. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Na niej rozsmarować połowę kremu bez ananasa. Ułożyć warstwą herbatników. Wyłożyć krem z ananasem

Danka Pichci
Brownie z suszonymi śliwkami i kremem arachidowym 144

wziąłem i zrobiłem Wam brownie z suszonymi śliwkami i kremem arachidowym. Łapcie po kawałku, a potem biegnijcie do sklepów. Składniki: 3 tabliczki gorzkiej czekolady (ok. 300 g) 1 kostka masła 3 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki 1 szczypta soli 1 szklanka śmietanki 36% albo 42% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 szklanka orzechów ziemnych

GRUBY WAŁEK
Tiramisu z Bezami, czyli Blondynkowe Tiramisu Premium :) 175

pianę, którą wyłożyłam do miski z żółtkami i serkiem mascarpone i wszystko delikatnie wymieszałam łyżką do połączenia się składników. Biszkopty moczyłam w wystudzonej kawie i układałam na dnie każdej miseczki. Biszkopty maczamy szybko, aby pod wpływem płynu nie połamały się zanim doniesiemy je do miseczki :) Na warstwę biszkoptów wyłożyłam warstwę kremu, który ładnie otulił biszkopty, wypełniając przerwy pomiędzy nimi. Krem

Blondynka Gotuje
Deser kawowo-malinowy z ciasteczkami Orito 131

drobniejsze kawałki. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i cukier puder, miksujemy na najwolniejszych obrotach. Potem dodajemy kawę zmieszaną z likierem i miksujemy tylko do połączenia składników i uzyskania jednolitej masy. Do 2 dużych kieliszków/pucharków wkładamy następująco: pokruszone ciasteczka orito - po 2 ciasteczka na jeden kieliszek, krem kawowy, 2 łyżki dżemu malinowego, krem kawowy. Całość dekorujemy

Kolorowy Przepisownik
Tort Śmietankowo- Wiśniiowy 213

schłodzoną śmietankę, stopniowo dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość masy delikatnie i dokładnie mieszamy do połowy dodając wystudzoną, ale płynną galaretkę wiśniową. A do drugiej części namoczoną w 0,5 szklanki wody żelatynę Pierwszy blat, który będzie spodem tortu, nasączamy rozrobionym z alkoholem dżemem wiśniowym. Następnie nakładamy warstwę kremu malinowego, wyrównujemy.  Kładziemy drugi blat i czynności powtarzamy

Luźna Kuchnia
Tiramisu 1619

pianę, którą wyłożyłam do miski z żółtkami i serkiem mascarpone i wszystko delikatnie wymieszałam łyżką do połączenia się składników. Biszkopty moczyłam w wystudzonej kawie i układałam na dnie każdej miseczki. Biszkopty maczamy szybko, aby pod wpływem płynu nie połamały się zanim doniesiemy je do miseczki :) Na warstwę biszkoptów wyłożyłam warstwę kremu, który ładnie otulił biszkopty, wypełniając przerwy pomiędzy nimi. Krem

Blondynka Gotuje