krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:275/352)

Tort "monster" królik. 215

dekorację. Do środka dajemy to co lubimy, krem jaki nam tylko się podoba. Inspiracji możecie poszukać ( tu ).  Pomysł bardzo się spodobał moim dzieciakom, jak również jubilatom. Podobno był pyszny i z dodatkową atrakcją dla bawiącej się rzeszy rozbrykanych bączków.  Przechodząc do rzeczy. Tort jest na bazie bitej śmietany z mascarpone i musu brzoskwiniowego.  Do dekoracji użyłam tylki

Malinowe Pocałunki
Torcik Bezowo- Kawowy. 182

wybornym smakiem ... Chrupiąca beza ...i delikatny krem stanowią tu doskonałe połączenie .. mmmm rozmarzyłam się na samo wspomnienie tego smaku  ... Składniki : Blaty bezowe : 5 białek 1 i 1/3 szklanki przesianego cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej , również przesianej łyżka soku z cytryny. Masa : 200 g kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w łyżce

Malinowa Kawiarenka
Tiramisu a'la Eton Mess 186

już dobrze ubite powoli dodajemy serek mascarpone cały czas ubijając. Ubijamy śmietanę kremówkę ze śmietan fixem i dodajemy do serka.   Na koniec dodajemy ubite białka delikatnie mieszając.  Do dnie szklanego naczynia, lub kieliszków układamy biszkopty, które nasączamy kawą expresso (mi mama dała do tego specjalny pędzelek), na to nakładamy krem, na kremie układamy naprzemiennie bezy, posypane kawą

Lili w kuchni
Tiramisu. 202

minut. Osobno utrzeć na najmniejszych obrotach ser mascarpone. Dodawać łyżka po łyżce utarte żółtka.  Przygotować miseczki na deser (lub też jedną większą). Biszkopty zanurzać w kawie z amaretto - zanurzyć i od razu wyjąć. Biszkopty szybko nasiąkają i gdy się je przetrzyma rozpadną się. Wyłożyć na dno miseczki. Na biszkopty dodać krem, posypać kakao. Tak zrobić dwie, trzy warstwy

W kuchni u Moniki
Tort z pijaną wiśnią i czekoladą. 184

kąpieli wodnej, lub mikrofali i łączymy z serkiem mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z czekoladowym serkiem. Zimną przegotowaną wodę łączymy z wiśniówką( do smaku) (likier, nalewka...) dosładzamy do smaku i ewentualnie dodajemy odrobinę soku z cytryny. Takim ponczem nasączamy delikatnie nasz pierwszy blat biszkoptu. Na to wykładamy połowę kremu i układamy wiśnie z nalewki. Przykrywamy kolejnym blatem

Malinowe Pocałunki
Antybakteryjna zupa cytrynowo - chrzanowa 185

Cytryna, czosnek, cebula, chrzan, mają właściwości rozgrzewające i antybakteryjne. Czyli ta zupa jest stworzona na zimową porę. A tak naprawdę to postanowiłam zrobić ten

Bon Appetit Małgorzaty
Sylwester 2017 266

czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Mus czekoladowy z ricotty Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Podpłomyki Proziaki Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Bezglutenowe świąteczne Tiramisu 118

najlepszym wydaniu. SKŁADNIKI: 250 g serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka mocnej czarnej kawy 50 ml amaretto lub brendy ok. 150 g biszkoptów Savoiardi Nutri Free kakao do posypania czekoladowe gwiazdki do ozdoby   Żółtka utrzyj dokładnie z cukrem. Stopniowo dodawaj serek cały czas miksując na puszysty krem. Kawę osłodź i wymieszaj z alkoholem. Biszkopty zanurzaj

Kuchnia bezglutenowa
Jagodowe Tiramisu 174

sztywną pianę. Dodajemy do niej, miksując, serek mascarpone. Bierzemy blaszkę, pucharki - w zależności w czym chcemy podawać deser i układamy warstwami. Biszkopty moczymy dwustronnie w kawie z amaretto ( mniej więcej po 3-4 sekundy ) wykładamy ( w moim przypadku) na blaszkę i tak aż cała będzie wyłożona nasączonymi biszkoptami. Wykładam następnie połowę kremu, ponownie znów układam nasączone biszkopty i ponownie krem

W Moim Magicznym Domu
Krówkowe ciasto bez pieczenia z ananasem i orzeszkami 189

herbatników. Ananasa kroimy  w ósmeki. Serek mascarpone wykładamy do miski i na najwolniejszych obrotach (aby z serka nie zrobiło się mleko) miksujemy. Masę krówkową dodajemy małymi porcjami cały czas mieszając.  Wykładamy 1/2 część masy na herbatniki, wraz z 1/2 puszki ananasa, posypując całość orzeszkami. Połową herbatników przykrywamy pierwszą warstwę, smarujemy kremem i wykładamy ananasa. Posypujemy karmelem. Wkładamy

ChilliJemy
Tiramisu bez jajek 301

sztywną pianę. Dodajemy do niej, miksując, serek mascarpone. Bierzemy blaszkę, pucharki - w zależności w czym chcemy podawać deser i układamy warstwami. Biszkopty moczymy dwustronnie w kawie z amaretto ( mniej więcej po 3-4 sekundy ) wykładamy ( w moim przypadku) na blaszkę i tak aż cała będzie wyłożona nasączonymi biszkoptami. Wykładam następnie połowę kremu, ponownie znów układam nasączone biszkopty i ponownie krem

W Moim Magicznym Domu
torcik z truskawkami na dobry początek 139

temp 190 stopni C (termoobieg) Masa: serek mascarpone 250 g śmietana kremówka 36 %  400 g 3 łyżki cukru pudru 6 łyżek płatków migdałów 2 kropelki olejku waniliowego Do serka dodajemy kremówkę, cukier puder, olejek waniliowy i miksujemy. Gdy masa będzie gęsta wrzucamy uprażone na suchej patelni migdały i delikatnie mieszamy. Gotowy krem chłodzimy w lodówce następnie przekładamy całość

noteskulinarnyfiga
Sernik na Zimno Straciatella z Truskawkami i Galaretką 373

wiórkami kokosowymi. Powoli, delikatnie mieszając partiami dodajemy mascarpone. Na końcu wsypujemy startą na tarce o grubych oczkach czekoladę i za pomocą szpatułki lub łyżki łączymy z masą.Tortownicę smarujemy tłuszczem i wkładamy do niej biszkopt (lub biszkopciki), a na niego wykładamy masę serową.Umyte i pokrojone na połówki truskawki układamy na kremie. Całość zalewamy tężejącą galaretką.*śmietankę ubijamy krótko

Słodka Strona
Lazania Czekoladowa z Kremem Herbacianym i Malinami 308

lubi lazanii. Ale czekoladowa? Pierwszy raz i jedyny zobaczyłam wykonaną przez szefów kuchni z Akademii Kulinarnej . Ja postanowiłam pobawić się kolorami. Czarne blaty zamieniłam na białą czekoladę, postawiłam na krem herbaciany, bo świetnie komponuje się z białą czekoladą i równoważy jej słodycz, a w dodatku ma świetny kolor. Mnie się podoba, choć nie byłabym sobą gdybym się nie skrytykowała(...)tylko koneser, ale i ekspert w dziedzinie czekolady. Składniki na 4 sztuki: 200 g białej czekolady (ja użyłam białej czekolady, kaletki firmy Callebaut ze sklepu Patiserka) 100 g serka mascarpone 1 żółtko ok. 10 g cukru pudru 1 łyżeczka herbaty Matcha Skworcu 20 sztuk malin listki melisy do dekoracji Wykonanie: Czekoladę wsypałam do miski i rozpuściłam na parze. Jestem

Blondynka Gotuje
3 bit bez pieczenia 140

pieczenie albo boicie się, że biszkopt nie wyrośnie . Tutaj na pewno wszystko się uda! 3 bit bez pieczenia 250 g herbatników 500 g kajmaku ((1 puszka)) 2 szt kremu karpatka do gotowania 100 g masła 1 l mleka 100 g krakersów 600 g śmietanki 30 % lub 36 % 100 g cukru pudru 50 g mlecznej czekolady Spód blachy o wymiarach(...)się nie przypaliła. Gdy krem zrobi się gęsty, zdejmij garnek z kuchenki. Przełóż gorący krem do miski albo pozostaw w garnku i dodaj do niego masło. Miksuj na najwyższych obrotach do całkowitego połączenia składników (wskazówka: polecam dodać masło do gorącego kremu, dzięki temu nie powstaną grudki). Gotowy krem wylej na warstwę herbatników. Następnie przykryj krem warstwą krakersów i odstaw ciasto

Przepisy na widelcu