krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:272/352)

Tiramisu z truskawkami 161

miski, dosypujemy cukier i ubijamy mikserem na kogel-mogel. Później dokładamy po łyżce mascarpone i miksujemy aż nie będzie grudek. Biszkopty moczymy w zimnej kawie ( 2 sekundy na 1 biszkopt) i układamy ściśle na dnie tortownicy. Na biszkoptach rozsmarowujemy równo 6 łyżek masy serowej. Na kremie układamy obok siebie plasterki truskawek, lekko wciskając je w krem. Na kremie układamy kolejną

słodkie i nie tylko historie kulinarne
TIRAMISU BEZ JAJEK 143

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i wymieszać szpatułką. Dodać likier i ponownie wymieszać. 2.  Kawę zalać wodą - wymieszać. Biszkopty ułożyć w formie podłużnej. Każdy biszkopt nasączyć kawą ( ja po 1.5 łyżce nasączyłam każdy biszkopt ). 3.  Połowę kremu wyłożyć na biszkopty. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów. Nasączyć kawą. Wyłożyć resztę kremu. Na wierzch kremu

Kuchnia Paulettes
,,Truskawkowe szaleństwo stracciatella’’ 129

zalewamy na ułożone truskawki i wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Ser mascarpone miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem. Gotową masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy startej czekolady i delikatnie mieszamy. Na stężałą galaretkę wykładamy masę straciattele a na nią krem śmietankowy. Zmielone herbatniki mieszamy z brązowym cukrem i roztopionym masłem. Gotowym ciastem wylepiamy wierzch

Podróż w kulinaria
Pierwszy obiad dla C. 227

oliwie). Do tego pomidorki, bazylia - i cudo gotowe. Maggie do swojej zupy dodała mascarpone, ja swoją tylko upstrzyłam kleksem kremówki. Oryginał z pewnością jest wyborny, ale moja wersja zachwyciła i mnie, i C. Dość gęsta, bardzo aromatyczna, rozgrzewająca. Taka właśnie powinna być jesienna zupa.  Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów Składniki: (na 4 porcje) 5 strąków czerwonej papryki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
83.Jesienne smaczki: czyli zupa krem z dynii, pomidorów malinowych i żółtej papryki! 238

zupa ma konsystencję kremu! Zapraszamy Was zatem do sporządzenia naszej wersji zupy krem z dynii i dodatków ! Składniki: 1,5l wywaru mięsno-warzywnego ok.1,5kg dynii nitkowej 1kg bardzo dojrzałych, mięsistych pomidorów malinowych 1 duża żółta papryka 1 spory ząbek czosnku 2 cebule dymki pół opakowania serka mascarpone pół pęczka posiekanej natki pietruszki niepełna garść posiekanych listków mięty 1 łyżka(...)żadne grudki nie były widoczne. Zabieloną część zupy wlewamy z powrotem do garnka i wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku, porcjujemy, dekorujemyi serwujemy! Smacznego! (: - Jako dodatek do kremu idealnie nadaje się ugotowany, sypki biały lub brązowy ryż, kuskus, grzanki z ciemnego pieczywa oraz drobno pokrojone chude mięso i marchewki z wywaru, więc jeżeli chcecie zjeść pożywniej możecie dodać do niej

Symfonia Smaków
Zuppa ai funghi. Zupa krem z borowików i brązowych pieczarek z nutą lubczyku ,czerwonego pieprzu i parmezanu 156

uginają się od dobroci. Pomysłów na dania z grzybami w tle jest zapewne wiele! „ 1000 pomysłów, jedna Lubella”. Ja podaję przepis dość szybki ,na bardzo wykwintną jesienną zupę , prawie krem, gdyż tylko borowiki zostaną w niej zmiksowane.  Brązowa pieczarka zostanie poszatkowana i nie poddana miksowaniu.Dlaczego ten przepis? Ma on znaczenie bardzo sentymentalne. Pod Turynem urodziła się moja pierwsza córka(...)Podgrzewamy w garnku jeszcze trochę dodając albo serek mascarpone albo mleko kokosowe albo śmietanę, miksujemy na gładko. Odstawiamy na bok. Brązowe pieczarki szatkujemy, ja robię to szybko w robocie. Dusimy na patelni na maśle. Pieczarki nie potrzebują dużo czasu. Cały grzybowy aromat tak na prawdę będzie z borowików. Na koniec łączymy krem z borowików z naszymi pieczarkami i zostawiamy chwilkę

Z Kuchni Do Kuchni
Tiramisu "po włosku" z sambuką 112

cukrem ubić / na parze/  na gładką, puszystą masę. Połączyć z serkiem mascarpone. Śmietanę   ubić na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Kawę wystudzić i połączyć z likierem Biszkopty zanurzać krótko w kawie i układać jeden obok drugiego w naczyniu. Na warstwie biszkoptów rozprowadzić krem. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów i ponownie przykryć kremem. Foremkę z deserem przykryć folią

Zakamarki mojej kuchni
Korzenne Tiramisu z pistacjami 140

śmietankę na sztywną pianę, dodajemy cukier puder, a następnie porcjami, nadal miksując serek mascarpone. Pistacje obieramy z łupek i blendujemy na mniejsze kawałki. Ja osobiście polecam te firmy Helio ponieważ nie posiadają soli i spokojnie można je wykorzystać do słodkich deserów. Do pucharków dajemy na przemian: krem, cynamon, pokruszone ciasteczka, krem, pistacje, cynamon, ciasteczko w całości i polewamy wedle uznania

W Moim Magicznym Domu
Muffinki Reniferki 111

Wesołe, włochate- a przede wszystkim pyszne stadko reniferków! 🙂 Nasze jeleniowate stworzonka zrobione są z czekoladowej babeczki, śmietankowego kremu, marcepanowych oczu, czekoladowego nosa i precelkowych poroży ! Nie

Domowe Torty
Tiramisu - najlepsze! 508

Żółtka ubić z cukrem pudrem do białości. Masa zgęstnieje. Dodawać stopniowo serek mascarpone, aż wszystkie składniki połączą się.  Biszkopty, po jednym, na moment (dosłownie kilka sekund) zanurzać w zimnej kawie, lekko osączyć i układać w przygotowanej formie. Oprószyć biszkopty lekko kakao, rozsmarować na nich połowę kremu, znów posypać kakao. Następnie  położyć kolejną warstwę namoczonych w kawie biszkoptów, posypać

maniapieczenia
Tiramisu 149

czasu, aby górna warstwa nie zastygła. Do przestudzonej masy dodać serek mascarpone i dobrze wymieszać. Ubić pianę z białek i ostrożnie połączyć z masą.w odpowiednim wielkością do moczenia biszkoptów naczyniu, połączyć kawę z rumem. Moczyć kolejno biszkopty i układać na spodzie salaterki. 1/3 kremu wyłożyć na biszkopty, wygładzić. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, przykryć kremem, wyrównać. Wstawić

Stare Gary
Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami 141

weekend się zmobilizowałam i powstało takie cudo. Motywacją do pracy był też fakt, że razem z mamą wpadłyśmy na ten sam pomysł – obie kupiłyśmy czereśnie. Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami Przygotuj mikser, makutrę, łyżkę/łopatkę, łyżeczkę, kubek, garnek, nóż, wysokie naczynie do ubicia śmietany, łyżkę, szprycę cukierniczą, blachę o wymiarach ok. 21 na 23 cm, papier do pieczenia, durszlak(...)dodaj do niej serek mascarpone i całość dokładnie wymieszaj. Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na pół, tak aby powstały dwa blaty. Blachę ponownie wyłóż papierem do pieczenia. Na dno połóż jeden z blatów. Rozprowadź na nim masę czereśniową (parę połówek owoców można odłożyć do dekoracji). Owoce przykryj drugim blatem. Wierzch posmaruj równą warstwą kremu. Ciasto udekoruj za pomocą

blog.moje-pasje.info
Makaron w sosie z cukinii i łososia z ciasteczkiem z pecorino 124

satysfakcji, że to co wymyślę sobie w głowie, potem tak smakuje na talerzu ;-) Dzisiaj polecam Wam makaron w sosie z cukinii i ricotty, z dodatkiem wędzonego łososia, z aromatycznym kremem z zielonych oliwek i pietruszki. Wisienką na trocie jest ciasteczko z pecorino. Pyszne, proste i szybkie danie! PRZEPIS NA MAKARON W SOSIE Z CUKINII I ŁOSOSIA - 2 porcje makaronu(...)mnie kokardki) Gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Sos: - 1 mała cukinia lub kawałek dużej cukinii pozbawionej gniazd nasiennych - 1 ząbek czosnku - 1 jajko zerówka - 3/4 opakowania sera ricotta ( zamiennie mascarpone, lub śmietankowy twarogowy) - łyżeczka mąki pszennej W/w miksujemy blenderem na gładką masę. Ponadto: - 4 łyżki startego pecorino - świeża bazylia - pecorino na ciasteczka - wędzony brzuszek łososia (duży i gruby!) Ugotowany

SMYKWKUCHNI
Tarta owsiana z budyniem i truskawkami 108

takie ciasta teraz jest najlepsza pora. Pyszna i szybka krucha tarta z lekkim kremem budyniowym oraz świeżymi truskawkami to strzał w dziesiątkę na letni deser. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Ani za słodkie, ani za kwaśne — po prostu idealne. Można przygotować ją na klasycznym kruchym spodzie z TEGO przepisu, lub tak jak ja dzisiaj, podmienić część mąki na mielone płatki(...)żółtka szczypta soli 50 g cukru pudru łyżka zimnej wody Krem opakowanie dużego budyniu śmietankowego (na 0,75 l mleka) 0,6 l mleka 3 łyżki cukru (ja dodałam erytrol w tej samej ilości) odrobina pasty waniliowej lub ziarenka z połowy laski wanilii 50 g serka śmietankowego lub mascarpone 100 ml śmietanki 30% truskawki (lub inne ulubione owoce np. maliny

Analiza Smaku
Bananowo-ananasowa chmurka 139

Niech się dosusza. Rano na ciasto kruche wylać galaretkę malinową, zmiksować krem śmietankowy i przykryć bezą. Potem włóżcie ciasto do lodówki i już! Dobrze, żeby przed podaniem spędziło w lodówce co najmniej 2 godziny. Odnośnie warstwy śmietankowej - jeśli boicie się żelatyny to możecie wykonać masę śmietanową z serkiem mascarpone tak jak jest to w Malinowej chmurce .  Dla kogo(...)wystudzone ciasto kruche nakładamy obrane banany - w całości. Przerwy pomiędzy bananami wypełniamy pokrojonymi na kawałki ananasami. Na owoce wylewamy stężałą galaretkę cytrynową. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Wykonanie kremu śmietanowego: Żelatynę zalać wrzątkiem i wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia. Dobrze schłodzoną śmietanę  umieścić w naczyniu miksującym. Założyć motylek i ubijać 2 minuty, obrót 3. Na koniec wsypać

Mania Wypiekania
Ciasto a'la milky way bez pieczenia 150

pudru 400 g serka naturalnego 2 szkl mleka pełnego w proszku 290 g herbatników Nysanki od Cukry Nyskie 2 galaretki malinowe oraz: 500 ml śmietanki 30% 500 g sera mascarpone 1/2 szkl cukru pudru 1 tabliczka mlecznej czekolady (składniki na dużą blaszkę) Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i układamy(...)wciskamy w krem. Wstawiamy ciasto do lodówki. Galaretki rozpuszczamy w litrze gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie drobno siekamy czekoladę. Tężejącą galaretkę przelewamy na herbatniki w czekoladzie i wstawiamy ciasto ponownie do lodówki na 1 godzinę. Pół litra zimnej śmietanki ubijamy z 1/2 szkl cukru pudru na puszystą masę. następnie dodajemy partiami serek mascarpone cały czas miksując

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tiramisu bez jajek 190

Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder, następnie wymieszaj z serkiem mascarpone. Mieszaj całość tylko do połączenia się składników (w innym przypadku masa się zważy).  Przygotuj naczynie, w którym umieścisz deser.  Biszkopty maczaj w kawie i alkoholu, układaj następnie na dnie naczynia. Na nie wyłóż krem. Powtórz czynności. Układam biszkopty również na wierzchu - ty nie musisz tego robić

Garniec Magalie
Dyniowe tiramisu 134

można zastąpić posiekanymi, dowolnymi orzechami) cynamon (do oprószenia) Wykonanie: W misce umieszczamy serek mascarpone, śmietanę oraz cukier. Ubijamy całość do momentu otrzymania gęstej masy. Następnie dodajemy puree z dyni, przyprawy i miksujemy do ich dokładnego wymieszania się z masą śmietanowo-serową. W tym momencie warto spróbować kremu. Może się bowiem okazać, że konieczne będzie jego dosłodzenie :) Kawę studzimy, dodajemy

MyCookBook.pl
PIECHOTĄ DO LATA 95

Kolejny deser z serii "na szybko", ale za to jakże smaczny. Krem malinowy przypomina mi swoim zapachem ciepłe letnie dni i stąd nazwa :) Połączony z innymi owocami myślę, że skusi nawet niejadka. SKŁADNIKI NA 3 PORCJE: 1 galaretka ametystowa 1 dojrzały banan 1/2 opakowania serka mascarpone 3-4 łyżki malin ( o tej porze roku mrożonych) 1 łyżeczka cukru pudru

Kuchnia w opałach
Mini tiramisu 267

mikserem na średnich obrotach przez ok. 2 minuty. Ubite jajka dodajemy do mascarpone. Chwilę miksujemy, tylko do połączenia składników. Ciasteczka krótko zanurzamy w kawie z alkoholem, oprószamy kakao, nakładamy masę, ponownie oprószamy kakao z dodatkiem cappuccino. Przykrywamy drugim ciasteczkiem (również namoczonym w kawie). Dekorujemy wierzch pozostałością kremu. Deser podajemy schłodzony.Głębia smaków ukryta w mini tiramisu, w upalny letni dzień

mojewypiekiinietylko