Naleśniki na słodko z dodatkiem deseru mleczno – czekoladowego Monte. Naleśniki inne niż inne, niepowtarzalnie smakowite. Mleczno czekoladowe placuszki naleśnikowe najsmaczniejsze ze świeżymi truskawkami i odrobiną kremu Nutella. Istne cudeńko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Naleśniki budyniowe z deserem Monte 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Naleśniki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 14 sztuk Przygotowanie 10 min. Smażenie
ProstePesto.plkatastrofa kulinarna. No może nie dosłowna katastrofa a wypadek przy pracy, a dokładnie przy przenoszeniu ciasta. Z okazji Walentynek miałam zamiar zrobić mojemu M torcik czekoladowy. Upiekłam sobie ciasto i przygotowałam do przełożenia kremem. Chciałam je tylko przenieść w nieco chłodniejsze miejsce... Wystarczyło jedno potknięcie by talerz z ciastem wylądował na ziemi a zgrabne blaty tortu zamieniły się w stos(...)herbatników, biszkoptów czy właśnie resztek ciasta. Czasami z niczego można wyczarować "coś" :) Podobny deser z budyniem w roli głównej przedstawiałam już kiedyś na blogu - chętnych odsyłam tutaj ( klik ) Ciasto czekoladowe wykonałam z tego przepisu ( klik ) Porcja dla 4 osób Składniki: ciasto czekoladowe, pokruszone (lub herbatniki, biszkopty itp.) 2 budynie waniliowe 1 litr mleka 4 łyżki cukru 350 g truskawek (użyłam
My simple kitchenłyżeczka kawy rozpuszczalnej lub zbożowej 1 pełna łyżka powideł śliwkowych ( użyłam zamiennie krem daktylowy - z przepisu zamieszczonego na końcu ) Wykonanie : Makę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia. W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, miodem i przyprawami. Lekko studzimy, dodajemy powiła lub krem daktylowy, wlewamy mleko i mieszamy do połączenia wszystkich składników. Do schłodzonej masy wlewamy dwa roztrzepane(...)minut przy otwartych drzwiczkach. Wyciagamy do całkowitego przestudzenia. Pierniczek jest doskonały świeżo po upieczeniu, miękki jak babeczka, puszysty. Można go oczywiście polać polewą czekoladową, przełożyć powidłem, lub zajadać, smarujac jak ja kremem daktylowym, na który przepis znalazłam na blogu EVERYDAY FLAVOURS. Ziszczony sen wielbicieli daktyli. W połączeniu z masłem orzechowym i odrobiną soli
Kronika PiekarnikaAromatyczny, rozgrzewający krem z pieczonych warzyw to świetna propozycja na pożywny, jesienny posiłek. Zupa jest łatwa w przygotowaniu, sycąca, a jednocześnie nie zawiera mnóstwa kalorii i
Czekoladowa muffinkaKocham czekoladowe wypieki, bardzo! Ta ciasteczkowa tarta bez pieczenia z musem czekoladowym z dodatkiem wiśni posypana krokantem z orzeszków arachidowych jest pyszna J
Wanilia i KardamonBardzo czekoladowa wz-ka z soczystymi malinami i słodką bitą śmietanką. Torcik jest obłędny w smaku i do tego pięknie prezentuje się na stole. Biszkopt
VioletoweKucharzeniewylać tak na oko bez rysowania ;)) Wykonanie: Przygotowujemy wzór, ja skorzystałam z grafiki z internetu, powiększyłam i odrysowałam na papierze do pieczenia. Przykładowa grafika :) Ciasto czekoladowe- etap 1. : Żółtka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy wodę, olej i wanilię, miksujemy. Mąkę przesiewamy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy. Odkładamy 2 łyżki do ciasta na wzór Ciasto na wzór: Piekarnik
Czerwona PorzeczkaMieszkanie na Zielonej Wyspie zobowiązuje. Do tego wakacyjny gość w postaci mojej siostry zmobilizował mniej w końcu do zrobienia tak słynnego, czekoladowego ciasta Guinness. Przyznaję, że mimo paru dobrych lat na obczyźnie nie robiłam a tym samym nie próbowałam jak smakuje. Guinnness jak to Guinness za bardzo nie przypadł mi do gustu, może dlatego, że zagorzałym piwoszem nie jestem(...)misie miksera. Ucieramy na gładką masę, stopniowo dodając cukier. Uważamy by nie ucierać za długo, bo może nam sie krem zwarzyć. Na wystudzone ciasto nakładamy krem, tworząc piankę Guinness. Posypujemy czekoladą. The post Czekoladowe Ciasto Guinness appeared first on Made
Made By Mom And SonCiasto czekoladowe z kajmakiem, to bez wątpienia wypiek, który świetnie się prezentuje na stole i z powodzeniem zastąpi kawałek tortu. To połączenie mocno czekoladowego ciasta ze słodyczą masy krówkowej. Wybornie smakuje. Ciasto mimo dużej zawartości kakao nie jest suche, tylko idealnie wilgotne. Długo pozostaje świeże. SKŁADNIKI Ciasto: 3 jajka szczypta soli 150 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego(...)Zimną śmietanę ubić, dodać masę kajmakową i zmiksować. W osobnej misce ubić masło, dodać do kremu, wsypać oba śmietan-fixy i zmiksować. Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Przed podaniem wyłożyć na wierzchu ciasta krem kajmakowy, rozsmarować go równomiernie i posypać wiórkami czekoladowymi. Uwagi: Ciasto można również podać bez masy kajmakowej. Wystarczy je posypać obficie cukrem pudrem
Passions hobbies lifeKolejna słodkość świąteczna godna polecenia. Pyszna, delikatna, lekko korzenna rolada czekoladowa z ciasteczkami speculoos. Tworzy ją delikatny, wilgotny biszkopt orkiszowy z dodatkiem korzennych ciasteczek w kremie na bazie śmietany i mascarpone, to wszystko przełamane dodatkiem mandarynek (w moim przypadku moreli, z braku tych pierwszych w sklepach...), do tego czekoladowa polewa ganache, to wszystko = bajeczny smak. Inspiracją był ten przepis . Składniki(...)Czekoladowy biszkopt: - 5 jaj (osobno białka i żółtka) - 110g cukru lub ksylitolu (u mnie cukier trzcinowy) - 90g mąki orkiszowej tortowej typ450 (lub typ700, lub 100g typ750) - 15g kakao (bez dodatków) - ok.1/2-1 płaskiej łyżeczki przyprawy piernikowej (nie jest to konieczne, ale ja następnym razem dodam) Krem: - 400g mascarpone (nie z Biedronki, jest zbyt rzadkie) - 150g kremówki - 110g ciasteczek speculoos
Smaczne ZdrowePyszny, puszysty omlet na budyniu waniliowym bez cukru, i grama mąki pszennej zadowoli osoby, które szukają pomysłu na wartościowe śniadanie. Jako dodatek polecam pyszny krem z ricotty, jedna część jest naturalna, a druga czekoladowa. Owoce mogą być dowolne np. sezonowe truskawki lub banany tak jak u mnie :) Omlet: 2 jajka 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru 1/3 łyżeczki proszku
Chocolate Muffin Blogzasadzie ich smak w dużej mierze zależy od tegoż właśnie kremu, a jaki krem damy do środka zależy wyłącznie od naszej fantazji. W dzisiejszym wydaniu krem chałwowo-kawowy. Idealny będzie również karpatkowy, czekoladowy czy kokosowy. Do masy na ciastka możemy dodać również kakao i zrobić kakaowe orzeszki. Ciastka nie są specjalnie trudne do wykonania. Ciasto zagniata się błyskawicznie(...)mnie zdecydowanie za słodki Przepis na orzeszki jest dokładnie taki, jaki otrzymałam od sprzedawcy razem z patelnią. Nie modyfikuję go, bo jak dla mnie jest b. dobry. A krem kawowo-chałwowy to moja wariacja. Zamiast chałwy możecie dodać np. michałki, albo poprzestać na samej kawie. Zapraszam na orzeszki, które pokochacie Drukuj Orzeszki z kremem chałwowo-kawowym Składniki Ciasto 1 kostka
Mieszam w Garnkuporcje) 250 g świeżej żurawiny 40 g cukru sok z 2 pomarańczy 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka zimnej wody 2 łyżki gorącej wody mus czekoladowy: 75 g białej czekolady 2 jajka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka zimnej wody 2 łyżki gorącej wody 100 ml śmietany kremówki (38%) 1 łyżka likieru Amaretto Żelatynę namoczyć(...)zmiksować. Kremówkę ubić na sztywno, dodać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Delikatnie wmieszać łyżką do kremu. W szklankach układać warstwami na przemian mus czekoladowy i masę żurawinową, zaczynając i kończąc na musie i schładzając każdą warstwę przez pięć minut w lodówce przed nałożeniem kolejnej. Na wierzch wyłożyć po łyżeczce
Pożeraczka, czyli raz adobrzejajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki jaglanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru czekoladowy wierzch: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka kilka truskawek i listki mięty Przygotowanie: ciasto: Składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek do pieczenia) mieszamy razem
Bon appetit mon amiepszennej 70g wiórków kokosowych 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 300ml śmietany kremówki 2 białe czekolady Dodatkowo: Ok. 100 g dżemu malinowego Ok. 50g wiórków kokosowych Krem przygotować dzień wcześniej: Śmietanę kremówkę umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy, aż będzie ciepła. Nie doprowadzamy do wrzenia. Do gorącej śmietany wrzucamy posiekaną białą czekoladę, odstawiamy na 2-3 minuty(...)Wyjmujemy i studzimy na kratce. Babeczki delikatnie wydrążamy od góry (ja robiłam to małą łyżeczką). W powstały otwór nakładamy dżem. W między czasie chłodną masę czekoladową umieszczamy w misce miksera i ubijamy na krem. Nakładamy do rękawa cukierniczego (u mnie Wilton z końcówką M1) i delikatnie nakładamy krem na babeczki. Obsypujemy wiórkami kokosowymi i podajemy. Smacznego
Kolizje Smaków