krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:271/534)

ciasto Leon 445

krem budyniowy – krem z jabłek z galaretką wiśniową -krem budyniowy – biszkopt – krem budyniowy – krem z jabłek z galaretką cytrynową – krem budyniowy – placek miodowy. Całość polewamy polewą czekoladową. /inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Tort truskawkowe marzenie 91

przedstawiam Wam tort Waszych marzeń :) Trzeba co prawda zainwestować w niego nieco czasu ale efekt końcowy zdecydowanie wynagradza włożony trud. Zaczynając od spodu - mocno czekoladowe, wilgotne brownie otulone delikatnym, puchowym wręcz kremem na bazie śmietany. I na koniec najważniejsze - świeże, soczyste truskawki zalane truskawkową galaretką. Naprawdę polecam

Milion Smaków
Snikers 385

czas przy tym ucierając. Pod koniec ucierania do masy można dodać troszkę spirytusu do smaku. Ciasto przekładamy kremem: ciasto kruche - krem - ciasto kokosowe - krem - ciasto orzechowe - krem - ciasto kruche. Wierzch ciasta posmarować polewą czekoladową wg własnego przepisu

In my kitchen
Placek z makiem i masą orzechową 1215

mojej wersji zeszytowej jest podane, by masę orzechową wyłożyć na ciasto. Ja robię trochę inaczej: ciasto przekrawam na pół, jeden placek smaruję kremem orzechowym, przykładam drugim plackiem. Wierzch smaruję odrobiną masy orzechowej. Przełożone ciasto polać polewą czekoladową. Moje uwagi: Do masy orzechowej na końcu można dodać troszkę spirytusu do smaku, krem jest wówczas smaczniejszy

In my kitchen
Ciasteczkowe potwory 184

Ciebie coś pysznego. Gwarantuję, że jak przy wszystkich czekoladowych deserach, uzyskasz tak zwany „efekt błogości”, ale w przypadku tych ciastek bez wyrzutu sumienia. Mają bardzo głęboki czekoladowy smak i są doskonałe nawet bez kremu. Nie chcę jednak namawiać Cię do jego pominięcia, tym bardziej, że jego orzechowy smak wspaniale wzbogaca ciasteczka. Wybór należy do Ciebie. Składniki: Ciasteczka: 2 ½ szklanki pełnoziarnistej

Roślinna - blog wegański
Podwójnie czekoladowy torcik przekładany bananami 148

się w ustach, jest pyszne, miękkie i wilgotne, głęboko czekoladowe i, co najważniejsze, poprawia humor. Podwójnie czekoladowy, ponieważ, oprócz ciasta, które samo w sobie zawiera sporo czekoladowych składników, tort przekładany jest ciemnym daktylowym kremem z dodatkiem kakao. Składniki: Ciasto: 2 szkl. pełnoziarnistej mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki kakao 1 szkl. migdałów 1 tabliczka (100 g) dobrej jakości

Roślinna - blog wegański
Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami, czyli ciasto siedem kubeczków 219

wykonania nie potrzeba nawet wagi, ponieważ miarką jest kubeczek po jogurcie. Wesji jogurtowca jest bez liku; pysznie smakuje bez dodatków, posypane cukrem pudrem, z owocami czy czekoladowymi łezkami, z dodatkiem ulubionego likieru, przełożone kremem patissiere lub nutellą. Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami, czyli ciasto siedem kubeczków Cytuję przepis (orygiał na blogu „Sweet dreams”) - 1 kubeczek 200 g jogurtu   - 1 kubeczek

Mia Cucina Sofieta
Eklery 208

około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu zrobić w każdym eklerku otwór z jednej strony i wcisnąć bitą śmietanę lub dowolny, ulubiony krem. Użyłam kremu karpatkowego z dodatkiem kakao. Oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Domowe Czekoladki z Nutellą 147

brzmi niezwykle zachęcająco i myślę, że nawet antyfani pralinek się nimi skuszą.  ...i w dodatku to nadzienie z Nutelli...  Gorzka czekolada, której serce stanowi czekoladowo orzechowe nadzienie z jednego z popularniejszych kremów - połączenie idealne. Domowe Czekoladki z Nutellą - Składniki: 100 g gorzkiej czekolady ok. 1/3 szklanki Nutelli garść orzechów laskowych (opcjonalnie) ponadto: silikonowa forma do czekoladek Domowe Czekoladki

Słodka Strona
Naleśniki a'la Gundel 196

bakaliami i orzechami. Można je kupić w wielu budkach w Budapeszcie, Tokaju, czy nad Balatonem. Jednak na całym świecie znane są naleśniki a'la Gundel, nadziewane kremem orzechowym z rodzynkami i rumem, polane czekoladowym sosem, a następnie skrapiane spirytusem, zapalane i podawane płonące! Wymyślił je Karol Gundel, jeden z najznamienitrzych węgierskich kucharzy. Talent kulinarny i zmysł gastronomiczny odziedziczył po ojcu

Smakowity Blog Kulinarny
Babeczki z uszami 212

Babeczki z uszami Jeśli marzy Wam się świąteczny "pełen pakiet" babeczki z uszami go mają: delikatne ciasto czekoladowe, kruche ciasteczka maślane i pyszny waniliowy krem. W dodatku wyglądają jak zajączki. Czego chcieć więcej od świątecznych słodkości? :) Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao

Ciastkozercy
Naleśniki z kremem budyniowym i czekoladą 325

mleka, cukru, mąki pszennej i ziemniaczanej  ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodawać porcjami  masło. Mieszać do połączenia składników. Na każdy naleśnik dać dużą łyżkę kremu, złożyć, oblać polewą lub gotowym sosem czekoladowym. Przykładowy przepis na polewę czekoladową: 1/2 kostki margaryny 7 łyżek cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody kilka łyżek mleka Wszystkie składniki (oprócz mleka) ogrzewać

Praktyczna pl
Świąteczna stefanka 619

puch, dodawać po łyżce kaszy manny. na koniec dodać sok z cytryny.  Blaty ciasta smarować powidłami, następnie przekładać kremem.  Wierzch można posmarować resztą kremu lub oprószyć cukrem pudrem i udekorować czekoladowymi gwiazdkami.                                      Smacznego

Z miłości do słodkości
Warsztaty kuchni hiszpańskiej w ROTONDO - 19.11.2013, Poznań. 196

też nie mogło zabraknąć prawdziwego, hiszpańskiego jedzenia. MENU: Gazpacho andaluzyjskie Paella marinara (z owocami morza ) fot.: Karmel-itka Cocido madrileno ( gulasz madrycki)  Churros z sosem czekoladowym fot. Karmel-itka. Crema catalana ( krem kataloński ) fot. : Karmel-itka .   Panierowane jajka przepiórcze fot. : Karmel-itka. Tortilla di patatas fot.: Karmel-itka Pierwszy raz w życiu pracowałam z małżami, ba, to był

W kuchni Karmel-itki
Ciasto bakaliowe z masą budyniową 639

wykładamy połowę masy pamiętając aby zostawić troszkę do posmarowania wierzchu ciasta. Przykrywamy biszkoptem bakaliowym. Ponownie smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugim ciemnym płatem biszkoptu. Wyłożyć resztę kremu na wierzch i udekorować np. wiórkami czekoladowymi. Smacznego

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania