krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:262/534)

Ożyrok vel Pijak 245

masa budyniowa, herbatniki, obficie nasączone wódką i polewa czekoladowa. Nie za słodkie, bardzo miękkie. Wbrew pozorom alkohol nie jest mocno wyczuwalny, chociaż po zjedzeniu kilku kawałków tego ciasta nie radziłabym siadać za kierownicą ;) Polecam! Składniki na biszkopt: 3 jajka 80 g cukru 75 g mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy(...)wystudzony budyń, dokładnie miksować. Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić z kremówką w kąpieli wodnej. Z biszkoptu odkroić "górkę". Na pozostałej części rozsmarować krem budyniowy, na kremie ułożyć herbatniki. Stopniowo polewać je wódką. Udekorować czekoladową polewą. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Oczy carycy wg Aleex 180

pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 2 łyżki kakao • 1/3 szklanki oleju Krem budyniowy: • 1 i 3/4 szklanki mleka • 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ( bez cukru ) • 2 łyżki cukru • 1 cukier waniliowy • 200 g masła Dodatkowo: • 2 galaretki ( agrestowe ) • opakowanie okrągłych biszkoptów ( 180 g ) • polewa czekoladowa • posiekane orzechy do posypania Nasączenie biszkoptów: • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej • 1/2 szklanki wrzątku(...)ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego. 15. Następnie poukładać biszkopty maczane w naparze kawowym. 16. Między biszkopty wyłożyć mocno tężejącą galaretkę. 17. Na galaretkę wyłożyć resztę kremu, przykryć drugim blatem ciasta. 18. Polać polewą czekoladową. Posypać posiekanymi orzechami. 19. Schłodzić w lodówce. 20. Podawać z kawą lub herbatą. Smacznego

W mojej kuchni
Czekoladowa kawa deserowa 169

rozpieszcza. Tęsknię za piękną bielą za oknem. Niestety na pogodę nie mam wpływu, ale mogę sobie poprawić nastrój pyszną czekoladową kawą deserową , którą polecam i Wam. Prostota i smak Do kawy dodatkowo podaję chrupiące wafelki z kremem z orzechów laskowych. Idealne połączenie, które umili każdy „szary” dzień. Spróbujcie Składniki: (na 1 porcję) 50 g gorzkiej czekolady 1 szklanka(...)zbożową i szczyptę cynamonu, mieszamy. Naszą czekoladową kawę deserową przelewamy do pucharka. Podajemy (lekko przestudzoną) z porcją bitej śmietany, którą dodatkowo polewam pysznym czekoladowym syropem. Do takiej kawy podaję pyszne i bardzo chrupiące Noccioli wafelki z kremem z orzechów laskowych . W smaku imitują znane wafelki Knoppers. Polecam! S macznego Polecam zakupy w sklepie Kuchnie Świata

Słodkie okruszki
Tort urodzinowy 634

cukru 1 szklanka (100 g) mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki wody Przepis na krem do tortu. Masa: 300 g sera mascarpone 330 g śmietany kremowej do deserów 30%, dobrze schłodzonej 1/2 szklanki cukru pudru Borówki amerykańskie, poziomki, wiórki czekoladowe, literki czekoladowe, różyczki dekoracyjne, mięta Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicy silikonowej nie potrzeba niczym smarować(...)układamy go na paterze, smarujemy go połową kremu i połową owoców, które lekko wciskamy w krem. Przykrywamy krem drugim krążkiem biszkoptu. Wierzch smarujemy pozostałym kremem, który posypujemy kawałeczkami czekolady, układamy ozdobnie owoce, układamy czekoladowy napis i jadalne różyczki. Wstawiamy tort do lodówki do schłodzenia. Wyjmujemy tort z lodówki tuż przed podaniem na stół. Smacznego! The post Tort urodzinowy appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ciasto prince pollo 493

czekoladowa ( przepis tutaj ) użyłam połowy porcji wykonanie ciasta: Pierwszy blat biszkoptu ponczujemy, wykładamy 1/2 część kremu. Układamy ciasto z wafelkami, na którym rozsmarowujemy pozostały krem. Przykrywamy drugim blatem ciasta, który również nasączamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto wyszło dość wysokie a la tortowe. Ciasto najlepiej przygotować 2 dni przed podanie

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowe foremki z masłem orzechowym 180

pozazdrościć ;) Tym razem ja mogłam Jej zaimponować tylko deserem, ostatni kurs skończyłam dobre pół roku temu ;) Myślę, że mi się udało, bo komu nie zasmakowałyby czekoladowe miseczki po brzegi wypełnione lekko słonym, słodkim kremem z masła orzechowego? Smak niesamowity, połączenie doskonałe. Zjadłyśmy wszystko niespodziewanie szybko, a pózniej Lidka przeszła do dalszej dyskusji na temat ostatniego szkolenia... Czemu zrobiłam tylko jeden

Domowa cukiernia Ewy
Deser w szklankach serniczek z owocami 88

dość dużej szklanki, a raczej pucharka. Spokojnie można skorzystać z czegoś mniejszego. Następnym razem zrobię też troszkę większą warstwę serową Lubię kiedy w deserze jest sporo kremu Oczywiście przydałoby się też może coś czekoladowego np. jakaś polewa. Powstanie wtedy już zupełnie inny deser, ale jak ktoś jest czekoladocholikiem to tak ma, że upchnął by tą czekoladę wszędzie Deser w szklankach(...)duże porcje: SPÓD: 50 g daktyli 40 g migdałów łyżka płynnego miodu Migdały i daktyle drobno siekamy. Mieszamy z miodem i wykładamy na dno naszych szklanek czy pucharków KREM: 200 g mascarpone 0,5 łyżki soku z cytryny lub skórka z połowy cytryny 1 łyżka płynnego miodu Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przekładamy do pucharków na nasz spód migdałowy WARSTWA

Relaxtime
Czekoladowe kratery z kremem budyniowym i galaretką 410

lekkim kremem budyniowym , galaretką i czekoladą zachwyci podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Całość tworzy lekką , ale nie przesłodzoną całość i śmiało można sięgnąć po dokładkę! Miękki biszkopt nasiąknięty od kremu budyniowego wręcz rozpływa się w ustach! SKŁADNIKI: BISZKOPT JASNY : * jajka – 3 szt * cukier – 6 łyżek * mąka pszenna – 3 łyżki * mąka ziemniaczana – 3 łyżki * proszek do pieczenia(...)MASA BUDYNIOWA : * mleko – 0,5 l * budyń waniliowy z cukrem – 2 szt * cukier – 3 łyżki * masło – 200 g DODATKOWO: * galaretka truskawkowa – 1 szt * polewa czekoladowa ciemna * polewa czekoladowa biała SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : BISZKOPT JASNY : Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania ( nie przerywając ) dodajemy cukier , a następnie po 1 żółtku. Mąki przesiewamy z proszkiem

Ostra na Słodko
Babeczki pajęczynki 125

wkładamy tylkę w kształcie otwartej gwiazdki. Nakładamy krem i wyciskamy różyczki na przestudzonych babeczkach. Różyczki powinny być dość płaskie, żeby można było wygodnie przykleić czekoladowe pajęczynki. Pajęczynki delikatnie odklejamy z foli i nakładamy na krem. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasto orzechowe jak Snickers 127

szkl mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego do nasączenia: sok z ćwiartki cytryny 1/2 szkl szkl wody krem: 750ml serka twarogowego z wiaderka 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 4 duże łyżki masła orzechowego miękkiego, kremowego wierzch: polewa czekoladowa – przepis 2 garście posiekanych drobno orzechów ulubionych Jak zrobić ciasto orzechowe jak snickers: Biszkopt: Zaczynamy od białek jaj, ubijajmy(...)wodą z cytryną. Krem: Najpierw żelatynę zalewamy 1/4 szkl zimnej wody, zostawiamy do spęcznienia – wtedy podgrzewamy np. w mikrofalówce aż się rozpuści. Następnie twaróg przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy z cukrem pudrem oraz masłem orzechowym i rozpuszczoną żelatyną – wykładamy na spód biszkoptu, wyrównujemy Potem na krem kładziemy drugą warstwę biszkoptu, nasączamy. Zaraz potem przygotowujemy polewę czekoladową, polewamy ciasto. Polewę

Dorota Smakuje
ciasto czekoladowe z mascarpone i truskawkami 1017

upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 200 ml gorącej wody dodatkowo: świeże truskawki świeże listki mięty polewa czekoladowa wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Serek chwilkę miksujemy. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno(...)się składników. W tortownicy umieszczamy jeden z krążków ciasta. Truskawki przecinamy wzdłuż i układamy na cieście w koło obręczy przecięciem na zewnątrz. Wykładamy cały krem. Na masie umieszczamy drugi blat, lekko dociskamy, polewamy polewą czekoladową dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Całość schładzamy w lodówce przez min. 3 godz

Domowy Smak Jedzenia
Kalabria – przewodnik kulinarny 173

niej bardzo dumni a przetwory z cebuli to typowy suwenir wakacyjny Tartufo i lody Są takie lody Koral w formie kulki będącej połączeniem 2 smaków lodów i czekoladowego środka. Oryginalna wersja pochodzi z Kalabrii a dokładnie z miasteczka Pizzo. Legenda ich powstania mówi o cukierniku, któremu w czasie dużej imprezy zabrakło miseczek do lodów, więc zaczął robić kulki(...)jako ćwiartki większego torciku lodowego, który przekrojono na 4 części. Jest też wersja dla osób, które boli gardło – jako ciastko, które przypomina dużego profiterola z kremem karmelowym w środku i okruchami ciasta czekoladowego na zewnątrz. W końcu 2 smaki muszą być. Z nietypowych słodyczy jest też torrone (najlepsze pochodzi z miejscowości Bagnara) i lukrecja, która też rośnie na miejscu

Ugotowane pozamiatane
Bezy czekoladowe z borówkami 187

bezy: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru Jak zrobić bezy czekoladowe z borówkami? Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący, bo ubijanie zajmie dość dużo czasu. Kiedy lekko(...)wystudzone bezy. Układamy umyte borówki i listki mięty. Po udekorowaniu bezy trzeba przechowywać w ldoówce przed podaniem, ponieważ w temperaturze pokojowej krem zaczyna powoli wsiąkać w ciasteczko. Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Bezy czekoladowe z borówkami pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Ciasto czekoladowe 104

Lubię ten przepis z jeszcze jednego powodu – świetnie nadaje się na torty, które mają „dużo unieść”. Ciasto nie zgniata się jak biszkopt czekoladowy nawet jeśli nałożymy na nie dużo kremu czy dodatków. To właśnie ten przepis wykorzystałam przy okazji robienia Tortu Elsy czy deserów słoiczkach . Składniki: 200 g mąki 200 g białego cukru 100 g brązowego cukru(...)szklanki maślanki 1 szklanka wody 150 g masła 3 jajka Składniki na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietany kremówki + garść orzechów (opcjonalnie) Jak zrobić ciasto czekoladowe? Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby zmiękło. Kakao rozpuszczamy dokładnie wodzie. Kiedy nie ma już żadnych grudek, dodajemy maślankę i jeszcze raz mieszamy. Sodę mieszamy z mąką. Wszystkie cukry (biały, brązowy, waniliowy

Ciastkozercy
Grzybki i orzeszki, czyli świąteczne ciasteczka z kremem 461

wyjątkowego, co nadaje się także na prezent, którym mogę obdarować znajomych i rodzinę. Świetnie nadają się do tego tego małe grzybki, orzeszki i szyszki napełniane słodkim kremem. W tym roku dodatkowo posmarowałam je czekoladową polewą i obtoczyłam w zmielonych orzechach laskowych. Są pyszne, kruche słodkie, idealne;)  Ciasto: 2 jajka, 250g margaryny, 3 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru pudru(...)Formować małe kulki i wylepić nimi specjalną formę na grzybki, szyszki i orzeszki. Następnie postawić na gazie i piec ok. 8min, w między czasie obracając na drugą stronę. Ostudzić. Krem: 50g masła,  50g margaryny,  2 żółtka,  budyń waniliowy,  400ml mleka,  1/2 szklanki mleka,  łyżka cukru waniliowego. W 1/2 szklanki mleka rozrobić budyń i żółtka

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania