krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:255/534)

Wiśniowiec z kremem 155

mąki 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa wiśniowa: 2 małe słoiki wiśni 3 galaretki wiśniowe Krem waniliowy: 700 ml mleka 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru pudru 250 g masła 50 ml wódki  Polewa czekoladowa: 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Do białek(...)Odstawiamy do całkowitego wychłodzenia. Masło miksujemy na gładki puch. Dodajemy cukier puder a następnie po łyżce zimnego budyniu. Na końcu wlewamy wódkę. Mieszamy aż krem będzie miał jednolitą konsystencję. Rozsmarowujemy go na masie wiśniowej. Polewa czekoladowa: Masło rozpuszczamy w rondelku. Zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder. Dokładnie mieszamy aż masło z cukrem się połączą i wsypujemy kakao. Polewa powinna

My simple kitchen
Ciasto Kilimandżaro 652

galaretki cytrynowe 1 łyżka masła Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru kryształu 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła lub margaryny Polewa czekoladowa: tabliczka czekolady gorzkiej pół łyżki masła 2 - 3 łyżki wody skórka pomarańczowa lub wiórki kokosowe Ciasto Kilimandżaro Wykonanie:   Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Do żółtek dodać szczyptę(...)gotujące  się mleko wlać zawartość szklanki, mieszać na małym ogniu, aż powstanie budyń, ostudzić. Masło lub margarynę utrzeć, dodawać przestudzony budyń, dokładnie miksować, żeby krem był gładki i puszysty. Polewa czekoladowa: rozpuścić wszystkie składniki w kąpieli wodnej -wstawiając garnek  z składnikami do garnka z gotująca się wodą. Przełożenie ciasta: ciasto ciemne -  masa jabłkowa - masa budyniowa - ciasto ciemne

Aromatyczne Podróże
Sernik czekoladowy na zimno 72

ciast. Można go spotkać pod różnymi postaciami: tradycyjny, z rodzynkami, z brzoskwiniami, można tak wymieniać bez końca. Osobiście lubię „bawić się” smakami, dlatego też dziś przedstawię przepis na sernik czekoladowy na zimno. Wbrew pozorom robi się go szybko i nie wymaga od nas specjalnych umiejętności cukierniczych. Prezentuje się niezwykle interesująco przez różnokolorową taflę na wierzchu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik(...)description":"T\u0119czowy sernik czekoladowy na zimno. Sernik bez pieczenia, na spodzie z ma\u015blanych ciasteczek. Kremowy i aksamitny.","keywords":["herbatniki","kakao","serek twarogowy","\u015bmietanka krem\u00f3wka","sernik bez pieczenia","sernik kakaowy","sernik czekoladowy","sernik na spodzie z herbatnik\u00f3w"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-01-05T14:35:27+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT3H","totalTime

ProstePesto.pl
Pyszna Tarta z kremem waniliowym i czarną pożeczką. 180

przepisem podzielić, gdyż smak jej jest wg mnie powalający, tak niebo w gębie;) Oczywiście moja inspiracja.  Najlepiej na początek upiec ciasta kruche, potem zrobić fruzelinę na koniec zrobić krem waniliowy, gdyż należy go wylać jeszcze ciepły.   Składniki: 1,5 szkl. mąki pszennej 120 g. masła lub margaryny 0,5 szkl.cukru =odjęłam 1 łyżkę cukru z tego 2 żółtka(...)posypałam cisto kruche, można to zrobić z włoskimi czy laskowymi). (Gdy nie mamy syropu klonowego to orzeszki posypujemy suche. Po upieczeniu można polać ciasto polewą czekoladową). Zapiec jak wyżej. Ostudzić placki. Krem patissiere: 300 ml. mleka 50g, cukru 30 g. masła śmietankowego 2 łyżki maki pszennej 10 g ziemniaczanej (łyżka bez czubka) 3 żołtka nasiona z 1 wanilii (jeśli

Kubki smaku
Torcik migdałowy z malinami 104

Czas czytania: 3 min Torcik migdałowy z malinami jest to przepyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto. Ciasto z lekką chmurą śmietanowego kremu i warstwą sosu malinowego. Torcik jest bezglutenowy , co powinno ucieszyć osoby uczulone na gluten. Składnikami są ogólnodostępne główne produkty to jajka i mielone migdały , sos malinowy przygotowałam z mrożonych malin, a biała chmurka to lekka bita śmietana(...)przygotowania ciasta czekoladowo-migdałowego konieczne są jajka w temperaturze pokojowej. Temperatura składników jest równie ważna, jak w przypadku biszkoptu idealnego to jest podstawa udanego ciasta. Jajka należy również bardzo dobrze ubić z cukrem na puszystą jasną masę, masa podczas ubijania powinna niemal potroić swoją objętość! Kolejny krok to dodanie suchych składników i gotowe. Ciasto po upieczeniu może delikatnie opaść

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Raffaello bez pieczenia 1269

inne ciasta z kremem TUTAJ . Ciasto Raffaello bez pieczenia - przepis: Składniki na blachę o wymiarach 20x20 cm: Spód: 200 g herbatników  80 g masła 0,5 szklanki migdałów Krem Raffaello:  350 + 50 g śmietanki kremówki 30-36% 200 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny + 5 łyżek wody 100 g wiórków kokosowych Polewa: 50 g białej czekolady(...)odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubijamy na najwyższych obrotach prawie na sztywno. Po tym, ciągle ubijając na średnich obrotach, po trochę na raz dodajemy ostudzoną masę czekoladową. Ubijamy (już na najwyższych), aż krem lekko zgęstnieje, ale należy uważać, aby NIE ZWAŻYĆ kremu. Po tym do kremu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Tak powstały krem wykładamy na spód herbatnikowy

Kuchnia Łukasza
Ciasto "Snickers" Bez Pieczenia 1391

masła 2 łyżki masła orzechowego Karmel: 2 łyżki miodu 4 łyżek cukru płaska łyżeczka margaryny odrobina sody 200 g masła orzechowego ok. 60 g orzeszków ziemnych (do karmelu) Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady gorzkiej 80 ml śmietanki kremówki 30%  ok. 100 g orzeszków ziemnych (do posypania wierzchu) Ciasto "Snickers" bez pieczenia - Sposób przygotowania : Formę (ok. 20x28 cm) wykładamy pergaminem(...)czynność tę wykonujemy dość szybko, ponieważ masa szybko zastyga). Gdy warstwa karmelowa przestygnie delikatnie smarujemy ją masłem orzechowym, a następnie układamy kolejną warstwę herbatników i pozostały krem budyniowy.  Wszystko przykrywamy herbatnikami. Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie zdejmujemy z ognia, wsypujemy drobno połamaną czekoladę. Energicznie mieszamy do rozpuszczenia i otrzymania gładkiej konsystencji.  Czekoladą polewamy ciasto

Słodka Strona
Pieczony Burak z Pomarańczami 228

kilka razy dziennie. Bo Blondynka kaszę mannę w rondelku sobie gotuje, ryż na mleku, robi ganache, pieczonego buraka udusi, gotuję kilka ziemniaków do obiadu, a i krem do karpatki czy do tortu czekoladowo śmietankowy robi. Wymieniać mogłabym bez końca. Rondelek jest naczyniem przeze mnie najmocniej eksploatowanym. Ballarini uwielbiam, bo wiem, że nic nie przypalę i wszystko się uda i nawet(...)nadal spełnia swoją funkcję jak na początku. Co więcej nic nie odprysnęło, jak chcecie mogę Wam go nawet pokazać. Sami zresztą widzicie, że piekę dużo i gotuję dużo, a kremy i inne małe potrawy najlepiej mi się przyrządza w rondelku. Rondelek linii LUCCA już ma za sobą kilkanaście prób, kasza manna,  masa do  wafli, wczorajszy krem do karpatki

Blondynka Gotuje
Torcik z bananami 268

deszczowy dzień :) W ostatnich dniach wypróbowałyśmy nowy przepis znaleziony w Internecie na pyszny kawowy torcik z bananami.  Fajny ciemny biszkopt nasączony kawą, pyszny, delikatny krem z bananami, a całość wykończona czekoladową polewą. Smakowitości! Składniki: Biszkopt: 2/3 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 4 jajka 50g startej gorzkiej czekolady 2 łyżki wody 2 łyżki oleju 1 ½ łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu(...)oraz przestudzoną kawę. Miksujemy aż składniki połączą się. Wystudzony biszkopt przecinamy na dwie części. Pierwszy blat wkładamy do tortownicy i nasączamy mocną kawą, nakładamy połowę masy, banany i resztę kremu. Całość wykańczamy drugim biszkoptem również nasączonym kawę. Dociskamy do siebie i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Ostatni etap to przygotowanie polewy. W kąpieli wodnej łączymy czekoladę wraz z mlekiem

Kolizje Smaków
Cudaczek serowo wisniowy z kremem 2929

Ciasto, które choć pracochłonne to wspaniałe w smaku, spód na gorzkim biszkopcie genueńskim, puszysty maślany krem z  dodatkiem likieru waniliowego, warstwa serowa i wiśniowa, całość zwieńczona jasnym biszkoptem oraz polewą czekoladową. Efekt wielu kombinacji, smaki idealnie się uzupełniają nie może go zabraknąć na wielu uroczystościach, na długi czas potrafi zaspokoić ochotę na słodkości. Blacha 25/30 –ciasto jest dość wysokie(...)układamy ciemny biszkopt, skrapiamy połową ponczu z likierem, smarujemy cienką warstwą dżemu wiśniowego, oraz połową kremu budyniowego. Dajemy warstwę serową oraz resztę kremu budyniowego, tężejącą warstwę wiśniową i przykrywamy jasnym biszkoptem, skrapiamy reszta ponczu, dekorujemy polewa czekoladowa oraz posypką z białej czekolady. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
TRUSKAWKOWY TUNEL 135

BISZKOPT: blaszka 38x 26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju KREM: 200 ml śmietany 36 %, 1 galaretka o smaku truskawkowym Polewa czekoladowa: ½ tabliczki gorzkiej czekolady, 1 łyżka masła, 1 łyżka śmietany 12% Dodatkowo: wiórki truskawkowe , truskawki WYKONANIE BISZKOPT: żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną(...)Formę z zaokrąglonym dołem (na comber) wykładamy folią spożywczą. Z biszkoptu odcinamy 10-cm szerokości pasek. Resztę ciasta układamy w zaokrąglonej formie. KREM: galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę. Polewa czekoladowa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i śmietany. Przełożenie ciasta: Gdy masa zgęstnieje wylewamy na ciasto, które znajduje się

słodki bratek
Ciasto imprezowe 232

Takiego pysznego przekładańca mam dziś dla Was, bez orzechowa i beza kokosowa połączone dżemem, a jakby tego było jeszcze mało to jest krem budyniowy, ciasto kruche i polewa czekoladowa. Mówię Wam pychota. Owszem wymaga całkiem sporo pracy, ale smak wszystko wynagradza. Na zdjęciach wygląda trochę jakby na górze było ciasto miodowe, ale to jest to samo kruche co na dole(...)bułkę tartą, całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej w której piekliśmy ciasto kruche) i pieczemy ok 25 minut w 170 st. C Krem budyniowy: 500 ml mleka 5 żółtek 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła (200 g) Żółtka ubijamy

Cynamonowe szczęście
Tort Czekoladowy z Kremem Limonkowym 154

krem na blat posmarowany wcześniej musem. Przyłożyłam drugim blatem jak to widać wyżej. Kremem obsmarowałam boki i górę ciasta, też tak jak to widzicie wyżej :) Starałam się, by było to wszystko równe, bo od tego zależy ostateczny wygląd tortu. Tu już widać, że boki obłożyłam korą czekoladową, ale tak, aby tylko jeden bok przylegał do masy. Zabrałam się za układanie(...)czekoladowych puzzli. Jak widzicie, puzzle są dość grube, więc aby to jakoś w miarę dobrze wkomponować zrobiłam kwiatki wokół, brzegi też pokryłam paskiem kremu. Na koniec posypałam tym co miałam pod ręką, a było to jakieś czekoladowe spaghetti. Jeszcze tylko perełki i gwiazdki na rogach i gotowe. Ufff, wyszedł równiutki :) Na koniec trafił do lodówki, a następnego dnia do jubilata

Blondynka Gotuje
Walentynkowy tort migdałowy 171

osoby które śledzą mój blog wiedzą, że nie przepadam za tortami. Nie lubię ciast z kremem, są zbyt ciężkie. Jeżeli chodzi o uroczystości, to lubię podawać ciasta, które są moim eksperymentem, tak było z Tortem Ptysiowym , pamiętacie? Albo jego wariacj ą. Oba mi bardzo smakowały. Na tegoroczne Walentynki przyszykowałam dla Was kolejny nietypowy tort. Tego dnia, każdy - czy w związku(...)marmurowym blacie - ja to zrobiłam na blacie kuchennym - i pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Gdy czekolada stwardnieje, za pomocą ostrego przyrządu - u mnie nożyk do ziół - przeciągamy po blacie tworząc czekoladowe płatki, zawijasy itd. Gotową czekoladową posypkę układamy na wierzchu tortu. Odstawiamy na co najmniej 4 godziny w zimne miejsce, aby ciasto zmiękło (ja zostawiłam na noc w szczelnym pojemniku). Smacznego

Słodkie Przyjemności
Zakręcone tiramisu 192

cukru 90g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 15g kakao Krem: 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% Poncz: 200 ml wrzątku 3 łyżki kawy 60 ml likieru amaretto  50ml wódki 7ml aromatu migdałowego Dodatkowo: kakao czekoladowe ziarenka kawy Wykonanie: 1. Biszkopt: Żółtka utrzeć z cukrami na puszystą masę(...)zagiąć tak, aby przykrył całość i wycisnąć drugie „piętro” kremowych pasków, tym razem już troszkę krótszych. Ponownie zagiąć pozostałą część biszkoptu i udekorować wierzch resztą kremu. Na koniec ciasto oprószyć kakao i udekorować czekoladowymi ziarenkami kawy

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania