krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:266/534)

Świąteczne muffinki choinki 183

Czekoladowe muffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam Was, że również takie babeczki będą smaczną ozdobą na stole.   Składniki (na 8 szt. babeczek) babeczki 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru(...)100g masła 2 jajka 1/2 szklanki mleka Krem do babeczek 100g serka mascarpone 200ml śmietanki 36% 1 łyżeczka cukru pudru zielony barwnik spożywczy w proszku/żelu Sposób przygotowania Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać razem. W garnuszku rozpuścić masło i odstawić do przestygnięcia. W oddzielnej misce jajka zmiksować z cukrem na gładką masę. Wsypać mąkę wymieszaną z kakao, dodać

pink envelope
Fit tort Snickers 109

oraz serka mascarponem. Moim zdaniem wyszło jej troszeczkę za dużo, więc następnym razem na pewno użyje jej mniej, albo zrobię torcik w nieco więcej formie, żeby krem równomiernie się rozłożył .  Góra karmelowo-czekoladowo-orzechowa super chrupie i przypomina popularny batonik. Do polewy czekoladowej koniecznie dodajcie nieco oleju kokosowego lub śmietankę kokosową, ja niestety tego nie zrobiłam i czekolada bardzo(...)grecki zmiksować z serem mascarpone oraz ksylitolem, następnie wyłożyć na przestudzony biszkopt. Daktyle namoczyć w gorącej wodzie przez około 15 minut. Następnie zblenodwać na jednolitą masę i wyłożyć na krem Orzechy ziemne drobno posiekać i posypać nimi krem daktylowy. Czekoladę roztopić z olejem kokosowym lub śmietanką i polać po wierzchu. Torcik umieścić w lodówce na co najmniej 2h. *Mleko kokosowe

Healthy food explorer
MILKY WAY 475

jest przepyszna, a ciasto wyśmienite. Wiśnie lekko przełamują słodycz kremu. SKŁADNIKI Ciasto: Pieczemy 2 biszkopty Proporcje na 1 biszkopt: 3 jajka, 1 budyń czekoladowy, 1 łyżka kakao, ½ szkl. cukru, mąka pszenna, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: ½ szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 cukier waniliowy 2 szkl. mleka w proszku, 200 g masła Dodatkowo: słoik wiśni drylowanych Polewa: ¼ kostki masła

słodki bratek
Ciasto marchewkowe 182

mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina cynamonu do smaku 2 łyżki kakao 1 i ½ łyżeczki sody oczyszczonej Składniki na krem: 250 g śmietany 30% – 36 % dobrze schłodzonej 4 łyżki masy gotowej kajakowej Polewa czekoladowa 1/3 kostki margaryny 1 łyżka wody 1 czubata łyżka kakao 4 łyżki cukru Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem(...)Piec, 1 godzinę 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż na pól i dodać krem Sposób wykonania kremu: Ubić śmietanę, pod koniec upijania dodać masę kajmakową i wszystko dokładnie wymieszać. Sposób wykonania plewy czekoladowej Rozpuścić  margarynę z łyżką wody w rondelku, dodać pozostałe składniki. Polać gotową polewą ciasto. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Tort Garfield 147

pieczenia *2 łyżeczki soku z cytryny biszkoptowe czekoladowe * 4 białka * 2/3 szklanki cukru * 1/2 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 budyń czekoladowy * 1/3 szklanki mielonych migdałów * 1/4 szklanki oleju krem kokosowy * 1 szklanka wiórek kokosowych * 1 szklanka kaszy manny błyskawicznej * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki mleka zagęszczanego niesłodzonego (może też być zwykłe) * 1/2 szklanki wódki(...)masła lub margaryny krem budyniowy * 400 ml mleka * 1 budyń śmietankowy * 3 łyżki cukru kryształu * 250 g masła lub margaryny * 3 łyżki cukru pudru dodatki * likier migdałowy * wiórki kokosowe * cukierki perełki * barwniki spożywcze * biała masa cukrowa przepis  tutaj Sposób wykonania biszkopt jasny Oddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej

Mix smaku
Kostka kawowa 218

Ciasto, które przygotowałam na urodziny Mamy, wielbicielki kawy i kawowych wypieków ;) Tortowe, o delikatnym kawowym smaku. Z kremem na bazie mascarpone i kremówki, na czekoladowym biszkopcie. Nie za słodkie, puszyste i wilgotne. Bardzo ładnie wygląda na stole. Ostatnio trochę mniej mnie na blogu, ale już się poprawiam ;) Czas zajmowały mi plany aranżacji mieszkania, o radę poprosiłam specjalistów z http://www.ardeko.pl(...)Dodać mascarpone i dokładnie połączyć. Na wierzch: 250 g śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru płatki migdałowe Kremówkę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Wykonanie - Wystudzony biszkopt przełożyć kremem kawowym, na wierzch wyłożyć ubitą kremówkę i uprażone na suchej patelni płatki migdałowe. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto ze słonecznikiem 4723

posmakuje na pewno z niego już nie zrezygnuje. Ciasto ze słonecznikiem właśnie takie jest: wciągające, niemalże uzależniające, można je jeść i jeść. A co się w nim kryje? Delikatny czekoladowy biszkopt, aksamitna kajmakowa masa z prażonym w karmelu słonecznikiem i polewa z czekolady. CIASTO ZE SŁONECZNIKIEM (Słonecznikowiec) Składniki: ciasto: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej(...)masa słonecznikowa: Po wyjęciu słonecznika z piekarnika studzimy go dokładnie. Kajmak miksujemy z 100 g masła i serkiem mascarpone. Masę mieszamy z dokładnie wystudzonym uprażonym słonecznikiem. Kremem przekładamy blaty biszkoptowe. Wierzch polewamy plewą czekoladową wg.poniższych wskazówek polewa: Zagotowujemy masło,cukier,kakao i śmietanę

Bon appetit mon amie
Ciasto Czekoladowiec – kuchnia podkarpacka 79

ciasta przekłada się kremem na bazie budyniu i masła, który wzbogacony jest gorzką czekoladą. Czekolada dodatkowo ozdabia wierzch ciasta. W efekcie całość jest mocno czekoladowa, a samo ciasto miękkie i dobrze zespolone z zastygniętym kremem. Jeśli lubicie czekoladę, to ciasto przypadnie Wam do gustu. Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Majdanu Królewskiego został opublikowany w lokalnym tygodniku „Korso Kolbuszowskie” 12/2019. Pewne

Trzeci talerz
Babeczki pomarańczowe 207

Uniwersalne, szybkie babeczki na każdą okazję. Pachną i smakują prawdziwymi pomarańczami. Można je podawać same albo z kremem i nadzieniem z dżemu pomarańczowego, z kajmaku, lemon curd lub innym. W zależności od stopnia napełnienia papilotek ciasta wystarcza na 12 do 18 sztuk. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 2 duże jajka 275 g mąki pszennej 100 g roztopionego masła(...)mają być napełnione nadzieniem i udekorowane masą należy ściąć ewentualną górkę i specjalną wykrawaczką lub trzonkiem małej łyżeczki wyciąć niewielkie wgłębienie. Wypełnić je dżemem, kajmakiem, masłem czekoladowym lub innym nadzieniem wg własnych upodobań. Krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru dodatek smakowy, np. łyżka kajmaku lub łyżka proszku cappuccino ewentualnie barwnik spożywczy Śmietanę

Trzeci talerz
Tort bounty z truskawkami DLA TATY 405

bounty był bardzo udany. Oto mój pomysł na prezent na Dzień Ojca - taki smakołyk na pewno ucieszy każdego tatę! Słodki nieduży tort, mocno kokosowy i czekoladowy, przełamany słodko-kwaśnymi truskawkami, a w środku niespodzianka - krem na bazie pysznej i mega zdrowej kaszy jaglanej. Nawet nie wiedziałam, że można z niej coś takiego wyczarować. Przepis na budyń z kaszy jaglanej(...)zrobić z niej batoniki lub pralinki. Smacznego! :) Składniki na małą tortownicę o średnicy 21-22cm: Biszkopt czekoladowy: 3 średnie jajka (M) 5 łyżek mąki tortowej 3-3,5 kakao ciemnego 2,5 łyżki cukru 2,5 łyżki domowego cukru waniliowego Krem bounty: 1/2 szklanki kaszy jaglanej (ok 125 g) 1 i 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka oleju

Anioszek w kuchni
Eklery z kremem budyniowym 422

jajek "L" szczypta soli 2 szklanki* wody Krem budyniowy: 3 szklanki* mleka kostka masła 20dkg 3 jajka "L" 3/4 szklanki* cukru 4 łyżki z małym czubkiem mąki pszennej 5 łyżek z małym czubkiem mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią, pół laski wanilii lub opakowanie cukru waniliowego Polewa czekoladowa: 150 ml śmietanki 30% 10dkg gorzkiej czekolady Wykonanie: Ciasto(...)mleko. Gotować ciągle mieszając aż powstanie gładki krem. Pozostawić do ostudzenia. Przed napełnianiem eklerów krem można jeszcze raz zmiksować żeby był bardziej aksamitny. Eklery napełniać kremem przy pomocy szprycy lub rękawa cukierniczego. Polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: Śmietankę mocno podgrzać ale nie zagotować. Rozpuścić w niej połamaną czekoladę. * szklanka o pojemności

Maślane ciasteczko
Wegański budyń czekoladowy z kawą, kokosem i whiskey, Dobrze się rozmawia w miłym towarzystwie 152

Dziś udoskonalona wersja tego budyniu, który świetnie nadaje się jako krem do ciast (przepis na pyszne, bezglutenowe ciasto czekoladowe z jego wykorzystaniem wkrótce na blogu). Dzięki paście kokosowej jest aksamitnie gładki. Gdy pominiemy alkohol, można go przelać do słoiczków i wziąć do pracy/szkoły. Budyń przygotowujemy jak ten , ale dodajemy do niego na końcu gotowania, razem z czekoladą, następujące składniki

Qlinarnie i Qlinarnie
Babeczki z Kremem z Białej Czekolady (z Kwiatuszkami) 205

ciasto do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Krem: Śmietankę podgrzewamy (nie gotujemy), zdejmujemy z ognia i wsypujemy czekoladowe groszki (lub połamaną czekoladę). Energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Studzimy, a następnie umieszczamy w lodówce na minimum 10 godzin, a najlepiej całą(...)zgęstnienia.  Za pomocą szprycy z tylką w kształcie gwiazdki powstałym kremem dekorujemy babeczki. Babeczki możemy dowolnie udekorować.  Ja użyłam kwiatuszków z lukru, które możemy samodzielnie przygotować (przepis tu ). Dobrej jakości, belgijską czekoladę oraz ozdoby możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy wiele ładnych, ciekawych, czekoladowych dekoracji , które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery. Moje posty

Słodka Strona
Kostka alpejska 495

ajerkoniakiem: 400g masy kajakowej z puszki, 350g masła, 125ml ajerkoniaku, 300g bezików. Ponadto: 500ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 250g serka mascarpone, 50g wiórek czekoladowych. Ajerkoniak : Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszysty krem. Dodać mleko, a następnie spirytus. Odstawić w zimne miejsce na 2-3 tygodnie. Co jakiś czas należy potrząsnąć butelką. Biszkopt : Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo

Słodki Zakątek
MINI TORCIK CZEKOLADOWO-ŻURAWINOWY 93

mini torcik czekoladowo-żurawinowy. Ciasto jest obłędne. Delikatne, mokre, mocno czekoladowe, czyli to co lubię najbardziej. Składniki: CIASTO: 220 g masła lub margaryny 220 g cukru 220 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM: 400 g białej czekolady 740 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru(...)łyżkami śmietanki. Dodajemy żurawinę. Mieszamy i zostawiamy do ostudzenia. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na bitą śmietanę. Bitą śmietanę dodajemy do wystudzonej masy czekoladowej i mieszamy do połączenia się składników. Na mini blat wykładamy krem żurawinowy a na krem drugi blat. Powtarzamy czynność z kremem i przykrywamy kolejnym blatem. Torcik wykładamy kremem. Brzegi obsypujemy startą czekoladą. POLEWA: Rozpuszczamy masło. Dodajemy

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania