krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:274/534)

Ciasto architekta wg. siostry Anastazji 196

dodałam 2 łyżki i krem był mało słodki) wlewamy mleko z rozrobionymi budyniami i zagotowujemy. Ucieramy miękkie masło, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Gotowy krem dzielimy na 2 części i do jednej z nich dodajemy kakao Masa serowa: 50 dag serka homogenizowanego waniliowego 2 galaretki czerwone. 3-4 banany. ok z 1/2 cytryny Galaretki rozpuszczamy(...)ciemna - biszkopt ciemny z kółeczkami - w każde kółko wkładamy kawałek banana - masa serowa - w masę serową wciskamy ciemne kółeczka -masa jasna - 1/2 biszkoptu jasnego. Dodatkowo można wierzch polać polewą czekoladową. Mój jasny biszkopt wyszedł jakiś ogromny dlatego ciasto wygląda jak wygląda, następnym razem zrobię z 3 jaj i dam go tylko na spód, a masę serową poleję po wierzchu czekoladą

Cynamonowe szczęście
Czekoladowy biszkopt z orzechami 177

czekoladowo-orzechowy Pyszny, domowy, czekoladowy biszkopt z dodatkiem orzechów laskowych. Idealna i smaczna podstawa wielu tortów, chociaż szczególnie Wam go polecam do totrów czekoladowych i tortu Snickers. Możecie go przekroić na trzy, cztery blaty- przełożyć ulubionym kremem , ozdobić i cieszyć się wyjątkowym smakiem własnorecznie zrobionego tortu! Miłego pieczenia i Smacznego ! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI : 6 jajek 3/4 szklanki

Domowe Torty
Babeczki bałwanki z pianek marshmallows 106

szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 8 łyżek masła (w temperaturze pokojowej) 2 jajka łyżeczka ekstraktu z wanilii Krem maślany: 200g masła 2,5 szklanki cukru pudru łyżka ekstraktu z wanilii Dodatkowo 24 pianki marshmallow, 24 paluszki czekoladowe oraz odrobina rozpuszczonej czekolady Sposób przygotowania: Aby przygotować babeczki miksujemy masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym(...)puszysty dlatego musimy dosyć długo miksować. Krem przekładamy do szprycy i wyciskamy go na każdą babeczkę. Na wierzch układamy pianki przełożone odrobiną kremu. Oczy, buzie i guziczki wykonujemy wykałaczką z rozpuszczonej czekolady. Na koniec w babeczki wbijamy czekoladowe paluszki

wysmienity
Tarta czekoladowa, czyli sposób na zachowanie młodości i dobrego humoru ;) 140

zaspokoi pokusę sięgnięcia po coś słodkiego, ale przy okazji dostarczy nam cennych składników odżywczych i nie zrujnuje diet ;)  Przedstawiam Wam jaglaną tartę czekoladową na kruchym pełnoziarnistym cieście. No to co z tymi składnikami odżywczymi? Krem do tarty zrobiony jest na bazie kaszy jaglanej. A jak pewnie już nie raz słyszeliście, jest ona jedną z najbardziej wartościowych kasz. Lekkostrawna, bezglutenowa(...)poprawi nasz humor i opóźni procesy starzenia się – czy to nie brzmi jak bajka?  PRZEPIS CZEKOLADOWA TARTA NA PEŁNOZIARNISTYM SPODZIE SPÓD DO TARTY 100g mąki żytniej razowej 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50g mąki ryżowej 60g jogurtu naturalnego Łyżka oleju kokosowego Woda KREM 150g kaszy jaglanej Pół szklanki suszonych daktyli + woda do namoczenia Pół tabliczki gorzkiej czekolady 90% SPÓD

HealthyCreations
CIASTO KINDER BUENO + FILMIK 725

Cisto Kinder Bueno dzisiaj w wersji bez pieczenia, połączenie masy kajmakowej z herbatnikami i pysznym kremem Kinder Bueno. Przygotowuje się je szybko i smakuje wyśmienicie. Na

Kulinarne Fantazje Marioli
FALE DUNAJU 154

Ciasto fale Dunaju jest bardzo znane i lubiane. Jest złożone z dwóch warstw ciasta i owoców, do tego krem i czekolada. Pyszne połączenie, polecam.   

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki 171

pszennej luksusowej Młynomag 1/4 szkl ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 700 ml zimnej śmietanki 30 % 500 g zimnego serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy  2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: słoiczek konfitury z czarnej porzeczki czekoladowe płatki do posypania Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier(...)cytryny (można dodać alkohol), posmarować konfiturą z porzeczek. Ułożyć dolny krążek, założyć obręcz, nałożyć ciemny krem, wyrównać powierzchnię. Nałożyć drugi krążek ciasta i jasny krem, wyrównać. Tort chłodzić najlepiej przez całą noc w lodówce. Posypać czekoladowymi płatkami

Smakołyki Asi
Ciasto Wuzetka 230

pochodzi od skrótu „WZK”, którego rozwinięcie to „wypiek z kremem”. Ogólnie przyjęło się jednak, że jest to ciastko warszawskie. Klasyczna wuzetka to ciemny biszkopt kakaowy i bita śmietana z polewą czekoladową, krojone w kwadraty z ozdobnym kleksem śmietany na wierzchu. Przepis na wuztkę(...)mąki ziemniaczanej • 100 g mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 1/2 łyżeczki sody • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietanowy • 1 litr śmietany 30% • 1 szklanka cukru pudru • 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody • płatki czekoladowe lub starta czekolada do posypania Wykonanie; Ciasto • Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. • Wrzucać

To co kocham
CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA 107

taki diabeł straszny jak go malują:). Wygląda bardzo efektownie i smakuje świetnie. Nadziałam ją niezawodnym kremem z bitej śmietany i mascarpone. Pokrojona drobniutko galaretka pasuje idealnie do tego duetu. Polecam na romantyczną kolację, na walentynki albo po prostu do kawki CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA Ciasto na serduszka 1 białko 30 g cukru 40 g mąki tortowej 20 g miękkiego masła(...)śmietanę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na puszysty krem. Ostudzony biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem i wyłożyć pokrojoną w kostkę galaretkę. Zwinąć dość ciasno w roladę i wstawić do lodówki do stężenia na co najmniej 2 godziny. Podawać z ulubiona kawą:). Artykuł CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Limonkowe lody z jarmużem i czekoladą 139

zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Banany wrzucić do malaksera, wlać sok z limonki, dodać jarmuż, syrop z agawy i dokładnie zmiksować całość na gładki krem. Do masy dodać startą skórkę z limonki oraz pastylki czekoladowe, wymieszać i przełożyć do pojemniczka na lody. Wstawić do zamrażalnika na minimum 6 godzin, a w międzyczasie przemieszać 2-3 razy. Smacznego! :) Wpis zawiera lokowanie

Kraina Miodem Płynąca
Tarta truflowa 169

musiało być coś jeszcze i tak powstała tarta truflowa. Tarta truflowa Składniki na spód 400 g wafelków czekoladowych (ja użyłam w polewie czekoladowej „Pryncypałki”) 120 g stopionego i przestudzonego masła lub bardzo miękkiego Składniki na krem 250-330 ml. schłodzonej kremówki 30% 250 g schłodzonego serka mascarpone 1 tabliczka gorzkiej czekolady – 90% kakao 2-3 łyżki cukru(...)cukierki czekoladowe trufle sztuk kilka Przygotowanie Wafelki rozdrabniamy na pył/mąkę (ja robię to za pomocą blendera). Następnie dodajemy do nich masło i mieszamy aż całość się połączy. Tak przygotowaną masą wykładamy formę do tarty o średnicy 24 cm dokładnie dociskając. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Jak nie mogę się doczekać pomagam sobie chwilowo zamrażalnikiem.Przygotowujemy krem. Czekoladę

Kocham Czekoladę
Eklerki z masą kawową 95

kawowa 200 ml mleka  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 ml whisky 3 żółtka 30 g mąki pszennej 90 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 10 g masła polewa czekoladowa 100 g czekolady deserowej 2 łyżki masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej  Przygotowanie:  ciasto wodę, mleko i masło zagotuj. Przesiane obie mąki dodaj ze szczyptą soli do gotującego się(...)wystygnięcia. polewa W kąpieli wodnej łączymy ze sobą wszystkie składniki, mieszając aż powstanie jednolita polewa. Na dolnej części eklerków za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem, układamy górną warstwę eklera i polewamy polewą czekoladową.  Eklery umieszczamy w lodówce :)  Smacznego

Niezły Młynek
Eklerki z masą kawową 142

kawowa 200 ml mleka  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 ml whisky 3 żółtka 30 g mąki pszennej 90 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 10 g masła polewa czekoladowa 100 g czekolady deserowej 2 łyżki masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej  Przygotowanie:  ciasto wodę, mleko i masło zagotuj. Przesiane obie mąki dodaj ze szczyptą soli do gotującego się(...)wystygnięcia. polewa W kąpieli wodnej łączymy ze sobą wszystkie składniki, mieszając aż powstanie jednolita polewa. Na dolnej części eklerków za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem, układamy górną warstwę eklera i polewamy polewą czekoladową.  Eklery umieszczamy w lodówce :)  Smacznego

Niezły Młynek
Ciasto Jamajka 427

galaretka i masa śmietanowa dobrze się schłodziły. Składniki: biszkopt: 4 jajka,  1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 1 budyń czekoladowy b/c, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli.  krem straciatella:  200 ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 śmietan fix, 50 g posiekanej gorzkiej czekolady.   do nasączenia biszkoptu: ok. 10 łyżek(...)żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy cukier i pojedynczo żółtka. Następnie dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dosypujemy kakao i budyń czekoladowy (w proszku). Mieszamy tylko do połączenia się składników. Przelewamy ciasto na blaszkę o wymiarach 18x28 cm i pieczemy ok. 30 minut. Galaretkę cytrynową i pomarańczową rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody

Aga w kuchni
Eklerki 176

nieduże jajka 1 szklanka mąki pszennej ( 170 g ) 125 g masła Krem budyniowy ( creme patissiere ): 600 ml mleka 6 żółtek 100 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej ziarenka z 1 laski wanilii ( lub 1 opakowanie cukru wanilinowego ) opcjonalnie - 20 ml likieru, np. advocaatu Polewa czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej 20 g masła Wykonanie: Ciasto(...)gładkiej polewy ( masło z czekoladą można również rozpuścić w mikrofalówce ). Eklerki przekroić wzdłuż na pół.  Na dolną część ciastek nakładać krem budyniowy, np. przy pomocy rękawa cukierniczego ( można również łyżką ). Każde ciastko przykryć jego górną częścią. Polewę czekoladową umieścić w rękawie cukierniczym lub w woreczku foliowym z odciętą końcówką i polać eklerki tworząc zygzaki. Przechowywać w lodówce.   Smacznego

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania