Krem 3M do dekoracji i tynkowania tortu to krem z masłem, serkiem mascarpone i mlekiem skondensowanym. Krem 3M to zmodyfikowana wersja kremu maślanego z mlekiem skondensowanym. Autorką przepisu jest Pani Marta Maciejewicz. Ten prosty krem do tynkowania znajdziecie w torcie czekoladowo-kokosowym. Koniecznie przeczytajcie uwagi pod przepisem! P.S. Ten krem idealny jest do tynkowania. Jest bardzo plastyczny, dlatego osobom początkującym
Słodki Pomysłmiodzie( opcjonalnie) 4 łyżki kakao 170 g miodu gryczanego lub dowolnego prawdziwego 4 łyżki oleju 50 g brązowego cukru 100 g posiekanej gorzkiej czekolady lub kropelki czekoladowe suszone owoce malin, żurawiny lub wiśni Krem 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36 % 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo konfitura malinowa lub świeże maliny Piekarnik rozgrzać na 170 stopni, góra , dół(...)cukrem, dodać serek dokładnie wymieszać do konsystencji kremu.Chwilę schłodzić w lodówce. W szklaneczkach, pucharkach układać granolę, konfiturę lub maliny, krem i ponownie granolę. Udekorować na koniec kleksem kremu, owocami lub listkiem mięty. Smacznego:) Artykuł Domowa granola czekoladowa z mascarpone i malinami pochodzi z serwisu gotuj
gotuj ze mnąOd dawna już kusiło mnie żeby zrobić to ciasto:) W końcu nadarzyła się odpowiednia okazja! Wiedziałam, że ciasto będzie słodkie, ale nie myślałam, że aż tak
Z miłości do słodkościPączek - król Tłustoczwartkowych wypieków :) Te tutaj są pyszne! Mięciutkie, bardzo delikatne. Jedne z najsmaczniejszych jakie robiłam :) Nadziane kremem ajerkoniakowym, oblane polewą czekoladową. Ciasto jest dosyć luźne, ale takie powinno być ;) Mimo tego dobrze się z nim współpracuję. Polecam Wam bardzo ten przepis, może ktoś dzisiaj usmaży jeszcze pączki? ;) Składniki: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 1/3 łyżeczka soli(...)cały czas mieszając. Dodać masę jajeczną i ugotować budyń. Odłożyć do przestudzenia. Wyrośnięte pączki smażyć w rozgrzanym do 175 stopni tłuszczu. Układać na bibułce do odsączenia. Jeszcze ciepłe nadziewać kremem ajerkoniakowym. Udekorować roztopioną czekoladą. Smacznego
Domowa cukiernia EwyDo tego ciasta zabierałam się od jakiś 2 miesięcy i zawsze coś mi w tym przeszkodziło:)) Gdy w końcu je zrobiłam żałowałam, że czekałam na to
Z miłości do słodkościgodz. a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy stopniowo ugotowane mleko (toffi) i miksujemy. Do kremu dodajemy ok. 3/4 uprażonego słonecznika i mieszamy. składniki na polewę czekoladową: 5 łyżek cukru 5 łyżek kakao 3 łyżki kwaśnej śmietany 100 g masła 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki ciepłej wody wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy(...)ciepłej wodzie. W rondelku mieszamy cukier, kakao, masło oraz śmietanę i doprowadzamy do zagotowania. Następnie zestawiamy z ognia i dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Gotowym kremem przekładamy ciasto. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową i posypujemy pozostałym słonecznikiem. Całość schładzamy w lodówce
Domowy Smak JedzeniaUwielbiam kruche tarty, tym razem przygotowałam ją z pysznym kremem z serka mascarpone i jogurtu z dodatkiem wiórków czekoladowych. Składniki: Ciasto kruche: 220 gram mąki pszennej 100 gram masła 70 gram cukru pudru 3 żółtka Krem: 250 gram serka mascarpone 100 gram jogurtu naturalnego 50 gram wiórek czekoladowych 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: 250 gram
Bajeczna Kuchniaśniadanie lub obiad. A ja… czasem podaję je również w formie deseru. Dziś wersja skierowana dla dorosłych Pyszne naleśniki z kremem adwokatowym, truskawkowymi perełkami (dla przełamania słodyczy i pięknego wyglądu) i sosem czekoladowym. Obok takiego deseru naprawdę ciężko przejść obojętnie. Zdjęcia wykonane w pośpiechu, bo… goście już czekają W przepisie użyłam perełek truskawkowych od NatureAndMe . Polecam(...)adwokatowym przełożonym do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką . Na każdą porcję kremu nakładamy truskawkową perełkę (można dać więcej niż jedną, wspaniale równoważą słodki smak kremu i sosu). Dodajemy listki świeżej mięty i całość polewamy sosem czekoladowym (nie za mocno i tak jest już słodko ;)). Tak przygotowane naleśniki deserowe podajemy od razu. Smacznego
Słodkie okruszkimąki pszennej 200 g razowych płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu Krem daktylowy: 200 g daktyli 1 szklanka wrzątku 2 czubate łyżeczki kakao Dodatkowo: czekoladowe jajeczka Wykonanie: Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. W misce ubijamy jajka i cukier na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo olej na przemian(...)moczyły. Blendujemy na gładką masę. Gdyby się okazało, że krem jest za gęsty dolewamy nieco wody i ponownie blendujemy, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Gotowym kremem smarujemy wierzch ciasta i ozdabiamy czekoladowymi jajeczkami
Kulinarne przygody Gatitymleka 1 szklanka oleju 1 szklanka miodu 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 opakowanie przyprawy do piernika (15g) Na krem: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru 200 g masła Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Dodatkowo: Słoik powideł śliwkowych lub dżemu porzeczkowego Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubić z cukrem na gęstą, jasną(...)masło. Rozpuścić w kąpieli wodnej i mieszać do czasu uzyskania gładkiej polewy. Do blachy przełożyć pierwszy placek ciasta. Posmarować połową powideł, a następnie delikatnie wyłożyć połowę kremu. Powtórzyć. Ostatni placek polać polewą czekoladową, ja dodatkowo udekorowałam go kolorową cukrową posypką. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówcukru Składniki mokre: 250 g ugotowanych buraczków 200 ml oleju rzepakowego 3 duże jajka 100 g posiekanej czekolady mlecznej lub gorzkiej Krem: 250 ml zimnej kremówki 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe Przygotowanie: W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki. Do drugiego naczynia zetrzeć na drobnych oczkach lub zmiksować blenderem ugotowane buraczki. Dodać resztę mokrych składników(...)Piec około 60 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Krem: Zimną kremówkę razem z mascarpone zmiksować na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder. Krem rozsmarować na wierzchu ciasta, brzegi posypać czekoladowymi wiórkami. Ja piekłam ciasto w tortownicy silikonowej z ceramicznym dnem więc nie wykładałam papierem
Ala piecze i gotujeWafle z kremem z mleka skondensowanego. Lubicie wafle, takie z kremem, przekładane? Wafle z kremem zawsze kojarzą mi się z babcią, która robiła najlepsze przekładane wafle. Moja babcia wafle przekładała kremem przygotowanym na bazie gotowanego mleka i śmietany. Czasami dodawała kakao, dzięki czemu wafle miały smak czekoladowy. Gdy te wafle przyniósł mi mój syn to od razu przypomniał mi się(...)mleko i cukier krem osiąga pożądaną konsystencję po 2 godzinach. Jednak te dwa sposoby wymagają stania przy kuchence , mieszania i pilnowania kremu, żeby nie przypalił się lub nie wykipiał. Te wafle z kremem ze zdjęcia przygotowała Patrycja, dziewczyna mojego syna. Przygotowała krem z gotowanego słodzonego zagęszczonego mleka z puszki. Przekładaniec z kremem to słodki wafel z kremem, takie wafle mają
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPierwszy raz spróbowałam tego ciasta na imprezie u znajomych - okazało, że najlepszym jakie ostatnio jadłam. Dlatego od razu poprosiłam o przepis i zrobiłam je u siebie
Prosty przepis naPrzepis na proste i pyszne ciasto z jabłkami i kremem śmietankowym z polewą czekoladową. Składniki 2 kg jabłek 2 duże śmietanki 30% 1 serek mascarpone 2 galaretki brzoskwiniowe 2 większe opakowania herbatników cukier (ilość zależy od słodkości jabłek) cynamon 4-5 łyżek żelatyny Przygotowanie 2 kg jabłek (zależy jak duża forma) obrać i zetrzeć na papkę. Po czym zasmażyć
Wasze Przepisytaki dzień jak dzisiaj nie powinno zabraknąć czegoś słodkiego, zapraszam Was dzisiaj na pyszne czekoladowe ciasto z delikatnym kremem, oblane czekoladą. Dziewczyny, życzę Wam dużo słońca, radości i miłości nie tylko 8 marca :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pijana śliwka Składniki Składniki na ciasto: 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao ¾ szklanki drobnego cukru 5 jajek
To co lubię - gotuję i polecamDawno nie było ciasta, zatem zapraszam na domową kakaową kostkę z czerwonymi porzeczkami zebranymi z własnego ogrodu. Ciasto na tyle domowe, że do jego przygotowania wykorzystałam
Kocham..lubię..gotuję..Przepis na pyszne czekoladowe ciasto z budyniowym kremem. Ciasto, które jest bardzo proste do zrobienia, ale wygląda bardzo oryginalnie i atrakcyjnie. Zdziwisz się jak łatwo jest je zrobić. Na pewno zachwyci gości. SKŁADNIKI: KREM BUDYNIOWY: 50 G MASŁA 600 ML MLEKA 120 G CUKRU 60 G MĄKI ZIEMNIACZANEJ 2 ŁYŻECZKI CUKRU WANILINOWEGO 1 JAJKO CIASTO: 300 G MĄKI PSZENNEJ
Pani M - kuchnia smakowitamąka ( pszenna, owsiana, gryczana – jaką wolisz ) – 2 łyżki * kakao – 1 łyżeczka * proszek do pieczenia – 1 płaska łyżeczka * słodzidło ( erytrytol, ksylitol, cukier, miód ) KREM KOKOSOWY : * jogurt wysokobiałkowy np. SKYR – 1 op * mleczko kokosowe ( gęsta część ) – 1 łyżka * wiórki kokosowe – 3 łyżki * słodzidło ( erytrytol, ksylitol, cukier, miód ) POLEWA: * kakao – 1 łyżka * mleko kokosowe ( płynne(...)PAMem ). KREM KOKOSOWY: Jogurt mieszamy z mlekiem kokosowym i podprażonymi wiórkami. Słodzimy do smaku. Mieszamy. POLEWA: Na kąpieli wodnej podgrzewamy mleko kokosowe ze słodzidłem. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzątku. Wrzucamy podprażony kokos. Mieszamy. CAŁOŚĆ: Na spód naczynka układamy omlet ( jeśli jest taka potrzeba możecie go delikatnie nasączyć mlekiem ). Smarujemy kremem kokosowym. Przykrywamy polewą czekoladową. Odstawiamy na co najmniej
Ostra na Słodkowłaśnie nazbierało się trochę białek, więc postanowiłam upiec z nich jakieś pyszne ciasto. Od kilku dni miałam smak na ciasto marmurkowe, takie tradycyjne, bez udziwnień, żadnych kremów, tylko z polewą czekoladową, takie pyszne i wilgotne. Postanowiłam więc połączyć te dwa fakty i upiekłam dziś z rana babkę marmurkową na białkach. Miało być bez udziwnień, ale oczywiście się nie obyło. Babkę
Waniliowe Improwizacjecukinii, dżem z cukinii. Przepisów też nie mam i nigdy nie robiłam. Ale bardzo lubię i polecam: zapiekankę z ryżu i cukinii ciasto czekoladowe z cukinią zupę krem z cukinii nieśmiertelne leczo z cukinią To było na tyle. W kolejce czeka fasolka szparagowa. Składniki: 1 średnia cukinia 1 mała cebula 2 jajka
bistro mamaDelikatny sernik, idealnie kremowy, osłodzony białą czekoladą. Jest tak smaczny, że rozpływa się w ustach. Idealna konsystencja sernika, to zasługa twarogu z mascarpone Président. Słodycz sernika
https:KKuchniaMniamwysokiego naczynia, ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier i cukier waniliowy. Do masy dodać sok z cytryny, wymieszać delikatnie łyżką. Każdy placek należy posmarować kremem. Wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi
Słodki ZakątekKolejne ciasto z serii przekładańce. Biszkopt jasny, polewa czekoladowa i obłędnie smaczny krem cytrynowy na lemon curd. Ciasto najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień gdy smaki się przegryzą. Idealne na każdą okazję. A zbliżają się Święta Wielkanocne więc ciachom jak znalazł. Lemon curd możecie zrobić sami ale też kupić. A gdzie ? A na przykład w super zaopatrzonym sklepie Kuchnie
Ewa w kuchniKojarzycie może "grasshopper cake"? Jeśli nie, to wielka szkoda! Pyszne zielone ciasto z czekoladowym, miętowym lub maślanym kremem, które nadaje się na każdą okazję, zimą czy latem, nieważne. Postanowiłam pójść tym tropem i stworzyć swoją wersję ciasta pasikonika, bardziej słodką i niesamowicie miętową. Brownie a'la grasshopper cake zrobiły taką furorę, że okrzyknięto mnie nawet cukiernikiem rodzinnym i zobligowano
W kuchni Karmel-itkisię bardzo wykwintnie. Proste ciasto piernikowe ma jeszcze jedną ogromną zaletę - można je przygotować na dzień lub dwa przed świętami, a po upieczeniu przełożyć powidłami lub kremem i ozdobić polewą czekoladową. Proste ciasto piernikowe składniki na dwie formy Heritage z kominem o średnicy 22 cm i wysokości 8 cm 120 g masła 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka
Kulinaria - potrawy z różnych stron światacukru • 1 łyżeczka sody oczyszczonej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nasączenie • 1/2 szklanki zaparzonej kawy • 2 łyżki likieru kawowego lub syropu do kawy np. kawowego, czekoladowego, migdałowego, waniliowego Kawowy krem budyniowy • 700 ml mleka • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej • 3 żółtka • 1 budyń śmietankowy • 1 łyżka mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 op. cukru wanilinowego • 250 g masła (miękkiego
KUCHNIA POLSKATrzy warstwowy tort, przełożony kremem truskawkowym, obtoczony chrupiącymi, czekoladowymi ciasteczkami, a w elemencie ozdoby truskawki, truskawki i jeszcze raz truskawki! Sezon truskawkowy możemy oficjalnie uznać za otwarty 🙂 Tort jest pyszny, rozpływa się w ustach i pięknie się prezentuje, a jak zerkniecie do przepisu (przepis krok po kroku + zdjęcia), to przekonacie się, że wcale nie […] Artykuł Tort z truskawkami pochodzi
Domowe Tortyrobicie prezent dla mamy i teściowej. Jeśli potrzebny jest Wam tylko jeden wykorzystajcie standardową blaszkę na muffinki i większą gąbkę/styropian do układania kwiatków. Składniki na babeczki czekoladowo bananowe Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru barwnik spożywczy (opcjonalnie) Dodatkowo potrzebne będą: gąbka lub styropian do układania kwiatów najlepiej półkula (mi udało
CiastkozercyPrzepis na muffinki znalazłam w książce "Czekolada"Jacqueline Bellefontaine . Pięknie się prezentują na wiosennych spotkaniach plenerowych :) Są niezwykle puszyste, czekoladowe z delikatnym cytrynowym kremem. Bardzo polecam! Wypróbujcie :) Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 15-20 minut Składniki: 125g miękkiej margaryny 125 g cukru 150g mąki pszennej 1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżka kakao 25 g stopionej
Różne smaki w kuchniPrzepis na muffinki znalazłam w książce "Czekolada"Jacqueline Bellefontaine . Pięknie się prezentują na wiosennych spotkaniach plenerowych :) Są niezwykle puszyste, czekoladowe z delikatnym cytrynowym kremem. Bardzo polecam! Wypróbujcie :) Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 15-20 minut Składniki: 125g miękkiej margaryny 125 g cukru 150g mąki pszennej 1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżka kakao 25 g stopionej
Różne smaki w kuchnisię na taką małą słodką czekoladowo-waniliową rozpustę? Składniki: suszone połówki kokosa 1 i 3/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka masła 1 budyń o smaku czekoladowym – u mnie Wodzisław krem waniliowy* chipsy kokosowe odrobina niesłodzonej konfitury jagodowej listki świeżej mięty *użyłam takiego jak w tym przepisie (klik) , ale możecie użyć dowolnego lub dodać np. truskawki i odrobinę
Słodkie okruszkimieszamy, lekko studzimy. Przełożenie ciasta: ciasto jasne - połowa dżemu z czarnej porzeczki - połowa kremu z serkiem mascarpone - ciasto ciemne - druga połowa dżemu z czarnej porzeczki - druga połowa kremu - ciasto jasne - polewa czekoladowa Ciast wkładamy na kilka godzin do lodówki :-) Smacznego :-))) #beko #ciastojakzobrazka Poniżej filmik, który pokaże nam jak sprytnie i szybko na dodatek bez użycia noża pokroić równo ciasto. Powiem
kruche babeczkiMocno czekoladowo-kakaowe ciasto przełożone kremem z mleka w proszku. Bardzo pyszne i idealne do popołudniowej kawki lub na dziecięce party. Składniki na brownies: 150 g masła 3/4 szklanki jasnego brązowego cukru opakowanie cukru wanilinowego 3/4 szklanki gorzkiego kakao szklanka mąki łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 150 g mlecznej czekolady Masło włożyć do garnuszka i rozpuścić,dodać cukier i trzymając
Anielskie wypiekikupić w Delikatesach Centrum 4 łyżeczki miodu 1 szklanka mleka migdałowego 1 tabliczka rozpuszczonej w kąpieli wodnej gorzkiej czekolady Wszystko blendujemy na gładka masę. Mniam. Artykuł Krem kanapkowy orzechowo-czekoladowy pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plPyszny deser inspirowany ciastem Milky Way . Mleczny krem, pokruszone ciasteczka lub czekoladowe ciasto z przepisu powyżej oraz pyszne owoce.. maliny lub porzeczki
AniaGotuje.plMoje słodkie szaleństwo bez pieczenia, tym razem w połączeniu kremu bananowego z gorzkim czekoladowym musem. Ciasto wyszło genialne, odpowiednio wyważone i nie za słodkie. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI: 200 g maślanych herbatników 2 opakowania okrągłych biszkoptów (po 170 g) żurawina do dekoracji MASA BANANOWA: 1 l nektaru bananowego np. Hortex 2 śmietankowe budynie 2 cytrynowe galaretki 2 łyżki masła MASA
Pani na desernawet miksera. Wyszedł bardzo dobry, mięciutki i wilgotny. Dzieciaki porywały po kawałku czyli to znak, że i im przypadł do gustu. Ciasto możemy również przełożyć jakimś kremem lub polać polewą czekoladową. SKŁADNIKI NA 2 FORMY KEKSOWE O WYMIARACH 12/26 CM: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody 2 łyżki ciemnego kakao 1 szklanka cukru 2 szklanki kefiru lub maślanki
Pani na desersobą i dodajemy do bananów. Wykładamy do tortownicy i pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu przekrajmy na dwa blaty. Wszystkie składniki masy czekoladowej blendujemy na gładki krem. Rozsmarowujemy na spodni blat. Wkładamy do lodówki. Jak masa delikatnie stężeje przykrywamy drugim blatem. Składniki na masę koksową dokładnie blendujemy na puszysty krem, który rozsmarowujemy na wierzchu tortu
Jeść, by żyć w zdrowiuDelikatna tarta czekoladowa z niebiańsko lekkim kremem malinowym.Owoce można śmiało zamienić na porzeczki,truskawki,jagody i kto co tam woli.Wariacji jest dużo.Polecam wypróbować. Spód 225 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 180 g zimnego masła szczypta soli jajko (małe) łyżka cukru waniliowego 70 g cukru pudru DIAMANT 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę i kakao przesiać.Zimne masło
Anielskie wypiekirobicie prezent dla mamy i teściowej. Jeśli potrzebny jest Wam tylko jeden wykorzystajcie standardową blaszkę na muffinki i większą gąbkę/styropian do układania kwiatków. Składniki na babeczki czekoladowo bananowe Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru barwnik spożywczy (opcjonalnie) Dodatkowo potrzebne będą: gąbka lub styropian do układania kwiatów najlepiej półkula (mi udało
Ciastkozercycukry. Następnie dodajemy roztrzepane żółtka z mąką i gotujemy budyń. Miękkie masło ucieramy, stopniowo dodając przestudzony budyń. Na przestudzone ciasto przekładamy połowę kremu, jagody oraz drugą połowę kremu. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową. Źródło inspiracji: Wielka księga ciast Siostry Anastazji
Zainspirowana w kuchniczyli czekoladowo-kokosowe babeczki z kremem kokosowym i cukierkiem Bounty (lub pokrojonym batonikiem, wedle uznania). Łatwe i pyszne, szybko się je przygotowuje, najgorsze jest oczekiwanie na ostudzenie babeczek - są na tyle smaczne, że mogą nie doczekać ozdabiania kremem ;)) Składniki (12 babeczek) Babeczki 70 g miękkiego masła 30 g oleju kokosowego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1/2 szklanki gorzkiego kakao
Słodkie inspiracjePonieważ właściwie już weekend, a weekendy rządzą się swoimi prawami i nawet noworoczne diety im nie straszne, mam dla Was przepis na tort. W zasadzie taki
brunetkawkuchniPrzepyszne czekoladowe babeczki z aksamitnym kremem mascarpone - to klasyka wśród łakoci , a w formie uroczych mini choineczek wyglądają jeszcze piękniej tworz ąc świąteczn y i zimow y akcent - idealne dla dzieci . Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływają się w ustach. Masa na bazie kremówki i serka mascarpone o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji idealnie pasuje
Słodka StronaPrzepyszne babeczki czekoladowo - kawowe z obłędnym kremem chałwowym :) Lekkie, delikatne i miękkie. Ciężko się im oprzeć ;) Pięknie się prezentują, u nas gościły na sylwestrowym stole - smakowały wszystkim ;) Wam też je polecam! Ps. Osobom zainteresowanym produktami do automatyzacji i identyfikacji pojazdów czy osób, opartych na rozpoznawaniu pisma (OCR) polecam https://www.autoid.pl/ Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę
Domowa cukiernia Ewypyszne w szczególności uwielbiane przez dzieci. Pierwszą wersję ciasta zrobiłam klasycznie, zniknęło z prędkością światła. Kolejnym razem dołożyłam cienką warstwę kajmaku i równie szybko zniknęło. Bardzo puszysty czekoladowy biszkopt i mleczny krem.......pycha! To lepsze niż sklepowa mleczna kanapka! Składniki: na ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 4 łyżki kakao
Pysznie & PięknieKlasyczna, elegancka wuzetka, bardzo popularna w polskich domach. Chyba każdy zna jej wykwintny smak. Na blogu jest już przepis na Torcik Wuzetka ( klik ). Postanowiłam tym razem
Nastoletnie WypiekanieDo tego ciasta zainspirował mnie przepis Gabrysi , ale nie byłabym sobą gdybym, nie stworzyła swojej wersji. Wyszło kolorowo, delikatnie i pysznie. Moim bliskim ciasto posmakowało bardzo
Cynamonowe szczęścielodówki przynajmniej na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Na upały polecam też inne moje ciasta i desery bez pieczenia, m.in.: - błyskawiczne babeczki z kremu rafaello - pyszny blok czekoladowy - jaglany makowiec
Smakuje zdrowomiksować do momentu aż powstanie gęsty krem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Warstwy ciasta: Biszkopt, 1/4 kremu budyniowego, pokrojone w plasterki banany, reszta kremu budyniowego, krem śmietanowy i wiórki czekoladowe
Ala piecze i gotujeszerokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C i piec około 25-30 minut. Wystudzić na kratce. Przekroić wzdłuż na pół i przełożyć kremem. Można udekorować polewą czekoladową ( czekolada gorzka bądź gorzka z mleczną pół na pół rozpuszczona w kąpieli wodnej z odrobiną masła). Z tego samego przepisu na ciasto parzone można też upiec ptysie
Zrób to smacznieodrobinie wrzątku. Na herbatniki wyłożyć jedną czwartą masy i przykryć kolejnymi ciastkami. Przekładać aż będą po cztery warstwy ciastek i cztery warstwy masy. Ostatnią warstwę kremu kokosowego posypać wiórkami czekoladowymi i pozostałym kokosem. Odstawić do schłodzenia, kroić najlepiej na drugi dzień po upieczeniu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazostawiamy do wystudzenia. Masło z cukrem ubijamy na biały puch, pod koniec dodajemy masę orzechową i miksujemy do połączenia składników. Napełniamy rękaw cukierniczy kremem orzechowym, wyciskamy porcję kremu do gniazdek. Dekorujemy czekoladowymi jajeczkami
Gotowanie i blogowanieprzerwę i kawę w zimowej scenerii. A do kawy słodki kawałek ciasta, które nie tylko nazywa się jak znany batonik dla dzieci, ale też tak smakuje.Ten delikatny czekoladowy biszkopt przełożony mlecznym kremem robi się bardzo szybko i na pewno nie tylko wasze dzieci będą zachwycone smakiem domowej "mlecznej kanapki" Kto zrobi na zbliżający się weekend? MLECZNA KANAPKA Składniki: (forma
Bon appetit mon amielubi czekolady? Chyba nikt :) W dodatku na walentynki będzie idealna :) Czekoladowym babeczkom z różowym kremem w takim dniu chyba nikt się nie oprze :) A w środku mają niespodziankę :) Składniki: Muffinki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 2 łyżki kakao 50 g czekolady mlecznej
Na Ciasteczkowych Papierachostudzony placek makowo-kokosowy. Przygotować i ostudzić espresso (można użyć dowolnej kawy - rozpuszczalnej lub sypanej ważne, żeby była kawa). Biszkopty moczyć w kawie i wykładać na ostudzony krem. Całość polać polewą czekoladową (przepis - tutaj ) i posypać posypką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieładnie zarumienią się. Wyjąć, pozostawić na blaszce przez 5 minut, następnie zdjąć z blachy, położyć na kratce i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE: Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem
maniapieczeniabiszkopt na pół i w oryginalnym przepisie jest po prostu przełożyć kremem ale jak dla mnie to za nudne więc przełożyłam najpierw dżemem z wiśni na to krem a polałam polewą czekoladową zrobiona z 2 łyżek masła, 2 łyżek wody, 1 łyżki cukry i ok 2-3 łyżek gorzkiego kakao. Jak polewa jest gorzka to fajnie podkreśla smak masy
sierotka maRysia w kuchniTo cudo powstało z pomieszania dwóch przepisów i jak dla mnie jest jednym z ulubionych ciast. Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka
Na Ciasteczkowych PapierachBabeczka, to czekoladowa skorupka wypełniona owocowym kremem, który po zamarznięciu przypomina semifreddo. Na wierzchu rozetka z bitej śmietany polana musem jeżynowym. Wspaniała alternatywa dla lodów :) 1 czekolada gorzka 1 szklanka śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru KREM JEŻYNOWY: 400g jeżyn 1/4 szklanki cukru + 2 łyżki 3 jajka szczypta soli 1 szklanka śmietanki 30% Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną i płynną
https:KKuchniaMniamProsto i szybko, czyli owsianka czekoladowa w słoiku po kremie ciasteczkowym. Zaczynamy. owsianka z kakao, podana z czekoladą Przepis: własny / 1 porcja / 50 g płatków owsianych 300 ml mleka i wody w dowolnych proporcjach łyżka kakao opcjonalnie: czubata łyżeczka cukru trzcinowego, czekolada na wierzch Mleko z wodą i kakao zagotować. Dodać płatki owsiane, zmniejszyć moc palnika (ogień
tost z dżememOstatnio trochę się dzieje i nie mam zbyt wiele czasu i możliwości, by dodawać posty na bloga. Niestety niebawem będę miała tego czasu jeszcze mniej, ale
Z miłości do słodkościKokos, orzechy i masa krówkowa... Pycha! Za to połączenie smaków ciasto trafiło do moich stałych wypieków. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru
Na Ciasteczkowych Papierachs.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); CIASTO CZEKOLADOWE (BEZ JAJEK) Z KREMEM Z MLEKA W PROSZKU Składniki na ciasto: - 230 gram mąki pszennej - 50 gram kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 230 mililitrów gorącej wody - 170 gram cukru brązowego
Życie zamknięte w smakubyło wczoraj. Czekoladowe babeczki z jagodowym kremem. Palce miały mnóstwo "roboty". W garnku z kremem nie został ślad. ciasto na 6 sztuk 3 jaja pół szklanki drobnego cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżki kakao ziarenka z 1 laski wanilii szczypta soli 3/4 szklanki mąki przesianej Oddziel żółtka od białek. Białka ubij
AZgotuj!Do niedzielnej kawki proponuję słodkie, kaloryczne ciasto:) Ale za to jakie pyszne... A co tam! Raz się żyje! Ciasto na białkach z dodatkiem migdałów i orzechów
Z miłości do słodkościMiał być placek, wyszedł tort? A może placek? W każdym bądź razie bardzo smaczne ciasto. Nie będzie przekroju, bo placek pojechał na imieniny mojego taty
Blondynka GotujeJuż od dłuższego czasu po głowie chodził mi pomysł upieczenia popularnej „Delicji” w formie normalnego ciasta. Ostatnio przepis taki pojawił się na blogu „Moje Wypieki” i
Mania Gotowaniakażdy weekend nie może zabraknąć u mnie w domu ciasta. Moje maluchy najbardziej lubią ciasta z kremem i to najlepiej czekoladowym. Jednak tym razem upiekłam z jabłecznik tylko odrobinę zmodyfikowany :) Idealny do popołudniowej kawki lub herbaty. Składniki: 200g margaryny 300g cukru
Amatorka kuchennabudyniem. Zagotować stale mieszając (lubi się przypalić).Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem,dodawać po łyżce wystudzoną masę. Wystudzony biszkopt posmarować dżemem,następnie położyć ciasto makowe krem. Całość polać polewą czekoladowa i posypać wiórkami kokosowymi
w mojej kuchniPuszyste ciasto czekoladowe w towarzystwie pysznego kremu z mascarpone będzie wdzięcznym ciastem na romantyczna kolacje czy Walentynki. Na pewno skradnie nie jedno serce. Składniki: (na tortownicę o średnicy 22cm) 2 jajka 3 białka ¾ szklanki cukru Aromat waniliowy Szklanka mąki pszennej ¼ szklanki mąki krupczatki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju ½ szklanki wody 3 płaskie łyżeczki kakao Na krem: 200ml
Pyry na Gazmoje drugie podejście do czekoladek domowej roboty. Uważam, że udane :) Pyszna dwukolorowa czekoladka, a w środku delikatny krem z likierem czekoladowo-pomarańczowym. Trzeba poświęcić trochę czasu, wykazać się odrobiną cierpliwości i można się rozkoszować. SKŁADNIKI: 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietanki 30 % 1 łyżka (kopiasta) serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru mały kieliszek likieru czekoladowo
Kuchnia w opałachWariacji na temat semifreddo (czyli lodowy deser/tort na wpół zamrożony, tu w wersji straciatella) jest wiele, m oja wersja jest na kremówce i mascarpone, z dodatkiem
Kraina Miodem PłynącaDrugą połowę zostawiamy jeszcze na ogniu i dodajemy czekoladę w proszku. Mieszamy 2 minuty, aż czekolada się rozpuści. Wykładamy z lodówki miseczkę i na białą część kremu teraz nakładamy część czekoladową. Składniki na sos z suszonych śliwek: - 3 łyżki cukru - 100 ml wody - 8 śliwek suszonych Przygotowanie sosu: Do rondelka wlewamy wodę i dodajemy 3 łyżki cukru
Smaki BrazyliiDzisiaj prezentuję Wam przekładaniec inspirowany popularnym batonem Snickers. Mimo, że składa się z 5 warstw, to jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, bo kiedy spód się chłodzi
Kraina Miodem PłynącaPrzepyszne czekoladowe ciasto ….. delikatny krem karpatkowy … mnóstwo soczystych truskawek – to połączenie musiało się udać! Ciasto powstało tak naprawdę zupełnie przypadkowo , bo w planach był ” zwykły ” ulubiony murzynek . Ale plany są po to przecież żeby je zmieniać , a w mojej kuchni liczy się fantazja! I tym razem nie zawiodła! Ciasto smakowało obłędnie i wbrew pozorom
Ostra na Słodkonaleśników nie istnieje! W tym tygodniu zajadałam już gruszkowe i pomarańczowe. Teraz przyszła pora na wersję jeszcze bardziej letnią , gdyż stragany powoli zapełniają się naszymi truskawkami! Czekoladowe , wypełnione po brzegi kremem waniliowym z mascarpone i truskawkami. Kropka nad I to posypka z prażonego kokosu i słonecznika – przyjemnie chrupie pod zębami! Polecam! SKŁADNIKI: ( 4 szt ) NALEŚNIKI : * mąka
Ostra na Słodkogryza. Zostawcie kilka i podajcie na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi i rodzinom. Goście będą zachwycenie. Dlaczego ? Może dlatego, że ciasteczko rozpływa się w ustach, beza chrupie, a krem dopieszcza kubki smakowe czekoladowym smakiem ... Ciasteczka z serii pracochłonnych, ale zapewniam, że nie pożałujecie tych minut spędzonych nad ich przygotowaniem. Ciasteczka ( około 40 szt. ) * 1,5 szklanki mąki * 125 g zimnego
kolorowotorcikowostop.45 minut KREM Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć. Na ostudzone ciasto nałożyć krem i polać polewą czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiOreo (jeśli jeszcze ktoś nie wie :P) to czekoladowe ciasteczka z białym kremem. Powszechnie reklamowane praktycznie wszędzie :). Szczerze przyznam, że same ciastka jakoś nie przypadły mi do gustu. Jednak kiedy zobaczyłam muffinki z ich udziałem na blogu Poezja Smaku to stwierdziłam, że muszę wypróbować. Przepis nic, a nic mnie nie zawiódł. Babeczki okazały się miękkie i mokre w środku
Kolizje Smakówadka. Dodajemy orzechy i mieszamy. Krem mo ż na równie ż zabarwi ć na dowolny kolor barwnikami spo ż ywczymi. Upieczone muffinki studzimy. Dekorujemy kremem oraz posypujmy wiórkami czekoladowymi
Mania GotowaniaDziś przepis na mój tort urodzinowy. Moje ulubione połączenie to zdecydowanie wiśnie i czekolada. Więc co innego mogłabym sobie podarować na urodziny, jak nie właśnie Tort
Mania GotowaniaSchwarzwälder Kirschtorte to jeden z najpopularniejszych tortów, który można znaleźć prawie na każdym blogu. Nie mogło go więc zabraknąć i u mnie;) Nie jest to oryginalny
Z miłości do słodkościJednym z najczęściej wyszukiwanych przez Was przepisów jest Ciasto chałwowe. Przyznam, że to jedno z naszych ulubionych ciast;)) Jego ogromna zaletą jest to, że jest bardzo
Z miłości do słodkości