krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:233/534)

Donauwelle. Zaproszenie do akcji "Kuchnia niemiecka" 113

Donauwelle - klasyk kuchni niemieckiej. Bardzo popularne i lubiane ciasto, w żadnej cukierni nie może go zabraknąć. Donauwelle składa się z dwukolorowego ciasta ucieranego z wiśniami, maślanego kremu budyniowego i glazury czekoladowej uformowanej na kształt fal. Środek ciasta w przekroju tworzą również fale, które powstają poprzez zapadnięcie się wiśni podczas pieczenia. Najczęściej pieczone w prostokątnej foremce i serwowane pokrojone w kwadraty(...)mleka 350 g mąki pszennej, orkiszowa 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka dodatkowo: 350 g wiśni z kompotu po odsączeniu Składniki na krem: 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru/ksylitolu 200 g masła 2 łyżki cukru/ksylitolu Składniki na glazurę:   4 łyżki kakao 4 łyżki masła - 100g 3-4 łyżki cukru/ksylitolu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
„Wuzetka” z kremem jogurtowym i wiśniami („W-Z Cake” with yoghurt creem and cherries) 188

reż. Stanisław Bareja, 1980, Polska) („Teddy Bear”, dir. Stanislaw Bareja, 1980, Poland) „Wuzetka” to typowo polski deser. Nie za słodki, doskonale łączący w sobie smak czekoladowego ciasta z lekkim kremem na bazie śmietanki. Znane jest już od blisko 60 lat. Skąd tak naprawdę pochodzi nazwa tego ciasta, tego nie wiadomo. Według jednej z „legend” nazwa wzięła od nazwy

Jacob Tastes
Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 503

cukier puder do fixu) 1-2 łyżki cukru (według uznania) Dodatkowo: wiśnie (ja użyłam mrożonych) frużelina wiśniowa wiórki czekoladowe kompot lub wiśniówka do nasączenia biszkoptów (ja użyłam wiśniówki) Biszkopt czekoladowy  - tortownica 24 cm Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i posiekaną czekoladę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy do białek(...)nasączamy wiśniówką lub kompotem. Następnie na 1 nasączony blat układamy wiśnie, następnie masę. Układamy następny nasączony blat, wiśnie oraz masę. Przykrywamy wszystko ostatnim blatem. Całość pokrywamy resztą kremu. Możemy ozdobić wiórkami czekoladowymi, frużeliną itp. Naprawdę warto spróbować. Ma idealny smak, rozpływa się w ustach i znika w ekspresowym tempie :) W razie pytań chętnie odpowiem :) A Wy jakie torty najbardziej lubicie

Ptasia Kuchnia
Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 379

cukier puder do fixu) 1-2 łyżki cukru (według uznania) Dodatkowo: wiśnie (ja użyłam mrożonych) frużelina wiśniowa wiórki czekoladowe kompot lub wiśniówka do nasączenia biszkoptów (ja użyłam wiśniówki) Biszkopt czekoladowy  - tortownica 24 cm Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i posiekaną czekoladę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy do białek(...)nasączamy wiśniówką lub kompotem. Następnie na 1 nasączony blat układamy wiśnie, następnie masę. Układamy następny nasączony blat, wiśnie oraz masę. Przykrywamy wszystko ostatnim blatem. Całość pokrywamy resztą kremu. Możemy ozdobić wiórkami czekoladowymi, frużeliną itp. Naprawdę warto spróbować. Ma idealny smak, rozpływa się w ustach i znika w ekspresowym tempie :) W razie pytań chętnie odpowiem :) A Wy jakie torty najbardziej lubicie

Ptasia Kuchnia
Pijana śliwka vel. śliwka w czekoladzie 3488

szkl. wody 3 łyżki cukru 40 dag suszonych śliwek kalifornijskich, pokrojonych w kostkę/paseczki 1/2-3/4 szkl. wódki lub rumu Krem budyniowy (gotowy lub domowej roboty) krem karpatkowy Delecta 200 g masła zambrowskiego Polewa czekoladowa 150 g czekolady 100 g masła 3-4 łyżki mleka Przygotowanie Przygotowanie śliwek i ponczu (wykonać min 12 h przed przygotowaniem ciasta) . Wodę z cukrem zagotować(...)temp. 170ºC przez ok. 35-40 min. Krem karpatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Złożenie ciasta . Zdjąć przy pomocy noża wierzchnią warstwę biszkoptu. Nasączyć. Nałożyć krem, następnie pokrojone śliwki i całość zalać polewą czekoladową (wszystkie składniki polewy wrzucić do garnka z grubym dnem i na małym ogniu doprowadzić do ich rozpuszczenia - cały czas mieszając). Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto ze słonecznikiem i karmelem 356

Dawno już nie było "porządnego" ciasta;) Dlatego dzisiaj mam dla Was ciasto uwielbiane przez całą moją rodzinę i obowiązkowo muszę je piec na wszelkie zloty rodzinne

Z miłości do słodkości
Piernik last minute z kremem grysikowym 101

dosłownie na ostatnią chwilę, a potem przełożyć pysznym kremem na bazie kaszy manny i gotowe! Oczywiście można go też nie przekładać tylko polać lukrem lub polewą czekoladową.   Piernik last minute z kremem grysikowym robi się bardzo szybko i prosto, serdecznie go Wam polecam na świąteczny stół.   Piernik last minute z kremem grysikowym Czas przygotowania: 90 minut Proporcje

Kulinarne przygody Gatity
Torcik wuzetka z borówką amerykańską 454

serek mascarpone i cukier puder, miksujemy do powstania gładkiego kremu, wsypując pod koniec zagęszczacz do śmietany. Przygotowujemy poncz: Likier z porzeczki mieszamy z wodą, nasączamy przekrojony płat czekoladowego ciasta, smarujemy 3/4 przygotowanego kremu. Przykrywamy biszkoptem, znów nasączamy ponczem, smarujemy resztą kremu, posypujemy borówkami zalewamy tężejącą galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.Odstawiamy do lodówki w celu całkowitego stężenia. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Babeczki czekoladowo – marchewkowe z mlecznym kremem 181

Przelać do foremek, piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem: 1/4 szklanki mleka; 1/3 szklanki cukru; 1 szklanka mleka w proszku; 1 łyżka aromatu waniliowego Delecta; 130 g masła 1/4 szklanki cukru pudru 125 g serka typu Philadelphia 1 opakowanie płatków czekoladowych Delecta Mleko z cukrem zagotować, odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem pudrem(...)masę, dodawać stopniowo ostudzone mleko, cały czas miksując dodawać mleko w proszku i aromat waniliowy. Dodać po łyżce serek cały czas miksując do uzyskania gładkiej konsystencji. Krem nakładać na ostudzone babeczki, posypać płatkami czekoladowymi

dom-agi.pl
Tort malinowy z mascarpone 128

śmietanka 36% 600 ml, cukier puder 7 łyżek, dodatkowo: galaretka czerwona 3 szt, maliny świeże lub mrożone 600 g, woda gorąca 3,5 szklanki, ciastka rurki z kremem ok. 4 opakowania, czekoladowe drażetki z kolorową polewą, do nasączenia: woda 1/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli(...)biszkopty i wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Następnie usuwamy rant tortownicy. Śmietankę, mascarpone oraz cukier puder przekładamy do miski i miksujemy zaczynając od niskich obrotów miksera. Krem ubijamy do momentu aż będzie całkowicie sztywny, wtedy dodajemy śnieżkę w proszku i miksujemy do połączenia. W razie potrzeb dosładzamy krem.  Na pierwszy biszkopt z galaretką nakładamy 1/3 części kremu, przykrywamy

kulinarne odsłony pati
Wuzetka, czyli ciasto W-Z 256

Lubicie Wuzetkę? Bo ja baaardzo, ale w zasadzie sama robiłam ją po raz pierwszy:) Dacie wiarę? Teraz już wiem, że wykonanie ciasta jest bardzo proste a

Z miłości do słodkości
MURZYNEK Z POWIDŁAMI I KREMEM ŚMIETANOWYM- ŁATWY :) 295

false false false PL X-NONE X-NONE Prosty, a do tego bardzo szybki w wykonaniu murzynek na oleju, który  jest genialną bazą pod ciasto z kremem, ciasto z polewą czekoladową czy z galaretką i owocami, można  też dodać do niego przyprawy typu cynamon lub przyprawę piernikową . Krótko mówiąc murzynek ekspres, wszystko razem miksujemy i po około(...)minutach mamy pyszne, wilgotne i sprężyste  ciasto  czekoladowe a w jakiej finalnie wersji ? To już zostawiam Wam pole do działania :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

Słodkie zapomnienie
ŚWIĄTECZNA ROLADA Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 114

ubij na sztywno z 30 g cukru (przed ubijaniem najlepiej wstaw śmietanę na 10- 15 minut do zamrażarki), i delikatnie połącz z przestudzonym kremem. Przygotowany krem wstaw do lodówki.   Przygotowanie polewy malinowo-czekoladowej: 100 g malin zmiksuj i przetrzyj przez sito, aby pozbyć się pestek. Białą czekoladę posiekaj, włóż do miski. W rondlu zagotuj śmietankę. Wlej ją na czekoladę(...)dobrze wymieszaj i dodaj malinowy sos. Biszkopt delikatnie rozwiń, nasącz syropem przy pomocy łyżki, a następnie wyłóż na niego krem waniliowy (crème pâtissière), dodaj 125g malin. Delikatnie zroluj biszkopt. Polej roladę przygotowaną polewą malinowo- czekoladową i odstaw do schłodzenia. Udekoruj pozostałymi malinami. Ja dodałam również do dekoracji małe listki werbeny.     Ten przepis bierze udział w konkursie Fotografuj, ogłoszonym

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Snickers Brownie jak z Coffee Heaven 483

Pierwszy raz zobaczyłam to ciasto w Coffee Heaven i od tej pory nie mogłam przestać o nim myśleć. Zawsze kiedy kupowałam kawę przyklejałam się do szyby

Mania Gotowania