Dwa ciasta w jednym ..smak piernika i krem karpatkowy ..hmmmm...coś przepysznego :) Ciasto jest dośc pracochłonne , ale warto zrobić . Przyjemność jedzenia jest taka , że zapomina się o trudach przygotowywania ;)Blaszka : wymiary 28 x 24 cmPrzygotowanie:Na piernik: 3 szkl. mąki słoik dżemu ( wzięłam powidła śliwkowe) 2 łyżki kakao pół kostki margaryny 1,5 szkl. mleka łyżka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu szkl. cukru tłuszcz do formy Na ciasto ptysiowe: pół ko... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...O wow! kto powiedział że piernikowo tylko w grudniu! fajne połączenie smakowe
oczywiście że tak :) a jaka barwa smaków :) ciasto jest naprawdę pyszne
ja też :D i przy odrobinie wysiłku mamy na talerzu oba te ciacha ;)
Bardzo intrygujące połączenie :-) Ciasto wygląda pysznie, a jak pomyślę, że jest z kremem karpatkowym... Poproszę o kawałek ;-)
Ciasto wygląda smakowicie i zamierzam je zrobić przy najbliższej okazji, jednak przepis nie pokrywa się z tym, co na zdjęciu, tzn. widać, że są 2 różne masy (jaśniejsza i ciemniejsza) oraz 2 ciasta karpatkowe (lub jedno złożone na pół). To jak to w końcu jest?
jest to jedno ciasto ptysiowe a ciasto piernikowe (ciemne) jest przekrojone jest wzdłuż na pól.Pomiędzy jednym ciemnym plackiem a drugiem jest 1 placek ptysiowy ( jasny).Jeśli dalej jest coś nie jasne to proszę pisać. Pozdrawiam.