kotlety - 13055 przepisów (strona:208/871)

Kotleciki z soczewicy i marchewki 109

Składniki (na 2 porcje – 4 kotlety) - 1/2 szklanki czerwonej soczewicy (ok. 90 g), - pół małego pora (ok. 59 g), - łyżka masła (ok. 10 g), - marchew (ok. 105 g), - ząbek czosnku (ok. 3 g), - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego (ok. 26 g), - jajo (ok. 50 g), - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (ok. 8 g), - 2 łyżki bułki tartej (ok. 22 g), - przyprawy(...)dusimy kilka minut. 5. Łączymy ugotowaną i przestudzoną soczewicę z warzywami, koncentratem pomidorowym, jajem, posiekaną natką pietruszki, i bułką tartą. 6. Całość dobrze wyrabiamy i formujemy kotleciki (przed formowaniem kotletów dłonie smarujemy olejem). 7. Kotleciki wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczeniem i pieczemy w 180 stopniach C ok. 20-25 min. (po ok. 10 min. obracamy kotlety na drugą

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kotlety ryżowe 85

Dietetyczne kotlety z ryżu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 20dag ryżu 1 pęczek dymki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 10 dag startego żółtego sera 1 łyżka posiekanego oregano 1 mały strączek ostrej papryczki 3 łyżki masła ząbek czosnku 50dag pomidorów 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki olej do smażenia sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Dymkę posiekać(...)większą kostkę i lekko poddusić.  3. Ryż wymieszać z jajkami, bułką tartą, połową startego sera, oregano i posiekaną papryczką. Doprawić solą i pieprzem. Z powstałej masy uformować kotlety i usmażyć na oleju.  4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warzywa, posypać posiekanym szczypiorkiem i usmażone kotlety. Posypać resztą sera i zapiekać w temperaturze 180st.C. do momentu aż ser się stopi

Danka Pichci
Schab duszony w warzywach 116

Schab obok karkówki to najczęściej kupowany przez nas gatunek mięsa wieprzowego. Ze schabowego przeważnie robimy tradycyjnego kotleta w panierce lub roladki, ewentualnie schab ze śliwką. Jednak z tego chudego mięsa można przygotować wiele innych potraw. Przykładem jest schab duszony w warzywach. Mięso jest soczyste, kruche i smakuje wyśmienicie w aromatycznym sosie!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 600 g schabu(...)osuszyć, usunąć błonki. Pokroić w plastry jak na schabowe. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem, ostrą papryką i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i obsmażyć kotlety z każdej strony na złoty kolor. 2. Na patelnię wlać kolejną łyżkę oleju. Dodać obraną, pokrojoną w plasterki cebulę i opłukanego, pokrojonego w plasterki pora. Lekko zeszklić. Następnie dodać obraną

Danka Pichci
Soczyste kotlety 187

przepis i już kilkukrotnie do niego wracałam. Można użyć dowolnego mięsa - piersi z kurczaka, indyka czy plastrów schabu. Polecam na niedzielny obiad i nie tylko ;-) Składniki: 6 kotletów schabowych / porcji drobiu na kotlety Marynata: 2 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka siekanej pietruszki / koperku trochę soli, pieprzu bułka tarta do panierki olej do smażenia Sposób(...)dodać majonez i pozostałe składniki marynaty. Wymieszać. 2. Schab / piersi z kurczaka lekko rozbić. Mięso włożyć do marynaty na kilka godzin lub nawet na całą noc. 3. Przed smażeniem kotlety wyjąć, opanierować z obu stron w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, ale na niewielkim ogniu z obu stron. 4. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!!! Źródło: Blog z apetytem

Kuchnia domowa Ani
Kotlety schabowe po chłopsku 132

Kotlety schabowe po chłopsku to danie, które ostatnio wymyślił sobie mój Mąż, który jest wielbicielem zarówno schabowego, jak i boczku ;) Kotlety schabowe po chłopsku są dość szybkie i proste w wykonaniu, więc warto się o nie pokusić, gdy mamy ochotę The post Kotlety schabowe po chłopsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Imprezowe dania na Andrzejki – przepisy 128

Tarta z rybą wędzoną Tarta z nadzieniem musztardowym Tarta z porem i słonecznikiem Tarta z grzybami suszonymi Tarta ze szpinakiem Przystawki, przekąski na Andrzejki Deska serów na imprezę Jaglane kotlety pieczarkowe pyszny przepis Quesadillas z kurczakiem, serem i guacamole Parówki mumie Naleśniki z jajecznicą Naleśniki z kurczakiem i brokułami Grillowany bakłażan z pikantną pastą z makreli Dania na ciepło(...)Andrzejki Bigos z brukselką Muszle makaronowe z serem Muszle makaronowe faszerowane Zapiekanka makaronowa po bolońsku Kotlety mielone pieczone Krem z cukinii i pora Pieczona dynia i biała kiełbasa Chili con carne z fasolką szparagową Zapiekanka makaronowa z kozim serem Kotlety mielone gyros Imprezowe dania na Andrzejki Artykuł Imprezowe dania na Andrzejki – przepisy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Nadziewane roladki ze schabu w borowikowym sosie 353

grzyby i pół posiekanej cebuli. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem, solą i szczyptą słodkiej czerwonej papryki. Tak powstały farsz przekładamy do miseczki. Plastry schabu rozbijamy na cienkie kotlety i doprawiamy z jednej świeżo mielonym pieprzem i solą. Na każdy kotlet nakładamy nasz farsz. Kotlety zwijamy w roladki. Aby nasze schabowe roladki się nie rozpadały spinamy je wykałaczkami. Każdą

Słodkie okruszki
Puszyste kotleciki drobiowe z czosnkiem i pietruszką 8831

Puszyste kotleciki drobiowe z czosnkiem i pietruszką Kolejna pyszna wersja siekanych kotlecików z kurczaka. Tym razem z dodatkiem ubitej piany z białek, co sprawia, że kotlety są puszyste i delikatne jak chmurka. Super danie dla całej rodziny!       Składniki: 2 filety z kurczaka 2 jajka 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku pół cebuli pół pęczka natki pietruszki

Blog z Apetytem
Gołąbki bez zawijania 76

minut i następnie odcedź wszystko na sitku. Do miski włóż surowe mięso, surowy ryż, odcedzoną kapustę oraz jajka i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj i następnie formuj z masy kotlety. Uformowane kotlety przesmaż na patelni z każdej strony i następnie układaj w naczyniu żaroodpornym. Pamiętaj, żeby zachować odstępy między kotletami. Przecier pomidorowy wymieszaj ze szklanką bulionu lub wrzątku. Jeśli dodajesz wrzątek

Przepisy na widelcu
kotlety ziemniaczane z pieczarkami 238

pietruszki. Wystudzone ziemniaki dokładnie mieszamy z jajkami oraz mąką ziemniaczaną. Odrywamy po kawałku masy ziemniaczanej, forujemy płaskie placuszki. Na środek każdego nakłada porcję farszu pieczarkowego i sklejamy brzegi tworząc kotlety. Każdy panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony. Podajemy zamiast tradycyjnych ziemniaków np. z sosem mięsnym i surówkami

Domowy Smak Jedzenia
Tomahawk wieprzowy – steak wieprzowy 855

Tomahawk wieprzowy to kotlet schabowy z kością i „przyległościami”. Najlepiej przygotować go na patelni, najlepiej żeliwnej. 2 tomahawki wieprzowe, 3 gałązki rozmarynu, 6 ząbków czosnku, sól, pieprz, 3 łyżki masła, olej, 4 ząbki czosnku pokroić w cienkie plasterki. Gałązkę rozmarynu podzielić na drobne kawałki. Każdy kotlet obłożyć plasterkami czosnku i rozmarynem. Oprószyć pieprzem. Odstawić na minimum 2-3 godziny(...)mięso z czosnku i rozmarynu. Patelnię, najlepiej żeliwną posmarować olejem i smażyć na niej (rozgrzanej, ale bez przesady) mięso. Czas smażenia będzie zależał od grubości mięsa. 2 cm grubości kotlety należy smażyć około 6 – 8. Mięso przełożyć na patelnię z masłem i oblać je tym masłem. W tym czasie mięso spokojnie odpocznie ;) Steaki podałam z zielonymi smażonymi pomidorami

królestwo garów
Filet z kurczaka z lawą sera 3639

model, starego de volaille , który kiedyś przed wiekami bił rekordy popularności . Obecnie też jest smaczny w końcu to klasyk Ale czas na modernizację , one są po prostu pyszne . Gorący kotlet z którego po przekrojeniu wypływa serowa lawa z sosem BBQ i czosnkiem .. Mmm .. pyszne , mega pyszne ! Moi chłopcy, przepadli bezgranicznie na punkcie tego dania , mogli by je jeść w nieskończoność(...)piersi kurczaka , rozklepujemy cieńko , tłuczkiem do mięsa . Warto to zrobić, przez woreczek , nie będą się rozpadać i kleić Każdy solimy , posypujemy papryką i czosnkiem . Czosnku sypnijcie trochę więcej , kotlety będą wtedy smaczniejsze , bo ser tuszuje dużo jego aromatu Na mięsie układamy po 2 plastry , złożone w kostkę sera i łyżeczkę sosu BBQ . Zawijamy jak klasyczne de volaille , dociskamy rękami ,żeby

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania