kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:155/338)

Odwrócona rolada 230

rolady. Tym razem jedną zrobiłem z mozzarellą i suszonymi pomidorami, a drugą ze śliwkami. Składniki (na dwie rolady): pierś z kurczaka – 2 kotlety mięso mielone – 500 gram koperek – ½ pęczka sucha bułka – 1 szt. bułka tarta – 5 łyżek jajko – 1 szt mozzarella w zalewie – 50 gram suszone pomidory – 5 kawałków kilka listków świeżej bazylii śliwki suszone – 10 szt. przyprawy: sól, pieprz

Gotuj z Misiem
Ryżowe kotleciki 214

ostygnięcia.2. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, posypujemy papryką i smażymy.3. Do ryżu dodajemy cebule, pieczarki, 2 jajka i 2-3 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy i doprawiamy.4. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.Smacznego

Pasja Smaku
Piknikowe przysmaki. JARSKI PASZTET Z CUKINII. 320

drobną kostkę, czosnek siekam. Podsmażam jena maśle, aż się zeszklą i dodaję do cukinii i marchwi.Natkę siekam, dodaję wraz z jajkami, olejem i bułką oraz przyprawami. Wyrabiam masę, która swoją konsystencją powinna przypominać masę na kotlety mielone.Długą keksówkę smaruję lekko tłuszczem, wysypuję bułką. Przekładam masę, wyrównujęwierzch i wkładam do rozgrzanego piekarnika.Piekę w 180 stopniach przez godzinę. Zostawiam

W kuchni Karmel-itki
Mielone kotleciki indycze z fetą 136

Kreatywne kotleciki z niespodzianką – w środku nadzienie z sera feta. Kotlety czy pulpety z mięsa mielonego zawsze szybko znikają w mojej rodzinie, dlatego zawsze przygotowuję większą ilość. I tak zawsze pada pytanie od chłopaków – po ile na głowę? Słona feta nadaje tym kotlecikom wyrafinowanego smaku i poniekąd zaskakuje(...)kostkę. Nie używam tartej bułki, bo sprawia, że kotlety są twardsze niż z suszonej i namoczonej lub świeżej. • Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na 2 łyżkach oleju. • Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. • Natkę pietruszki drobno posiekać. • Wymieszać mięso z bułką, jajkami, cebulą i resztą przypraw. • Ser feta pokroić

To co kocham
Kotlety z wędzonej ryby 144

Kotlety z wędzonej ryby. Ja wykorzystałam makrelę wędzoną, ale można dać każdą inną rybę. Podałam je z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Wszystkie przepisy znajdziecie na blogu. Idealna propozycja na bezmięsny smaczny obiad. W zakładce RYBY znajdziecie więcej przepisów z rybami w roli głównej. Szczególnie polecam rybę po genueńsku  lub rybę po indiańsku Składniki 2 średnie wędzone makrele(...)bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Makrelę oddzielić od ości i ugnieść widelcem. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną cebulę. Doprawić solą, pieprzem i paprykami. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę i uformować małe kotlety. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety mają być rumiane. kotlety z wędzonej ryby

O kuchni z uczuciem
Pieczeń rzymska z jajkami 270

Pieczeń rzymska z jajkami...Dobrze przyprawione, zmielone mięso z łopatki wieprzowej.Jajka na twardo ułożone w rzędzie.I mnóstwo pietruszki.Oto przepis na pyszną i aromatyczną pieczeń!Elegancki zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych. Składniki:1 kg mielonego mięsa wieprzowego (u mnie z łopatki);3 średnie cebule;1 duże, surowe jajo;3 łyżki bułki tartej;4 łyżki mleka;Pęczek natki pietruszki;1 łyżeczka(...)Margaryna do wysmarowania keksówki.Sposób przygotowania:Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić (ale nie rumienić) na rozgrzanym na patelni oleju. Odstawić do przestygnięcia.Natkę pietruszki drobno posiekać.Jajka ugotowane na twardo obrać i poodkrawać końcówki tak, aby żółtko było widoczne z obu stron.W dużej misce wymieszać ze sobą mięso mielone, surowe jajo, natkę pietruszki, bułkę tartą, zimne mleko

Gospodyni Miejska
Kotlety z cukinii ze szpinakiem. 170

obiad polecam zwiększyć ilość śmietanki do sosu i podać je na szerokich wstążkach makaronu. Pycha! Składniki na kotlety z cukinii ze szpinakiem: 450 g młodej (małej) cukinii 2-3 garści świeżego szpinaku 1 mała cebulka 70 g startego sera żółtego 1 małe jajko 80 g bułki tartej sól pieprz olej do smażenia SOS: 1 garść świeżego szpinaku 100 ml śmietany(...)miski, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, posiekany szpinak, ser, jajko, bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Masa ma być gęsta, jeśli jest za rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Z tak powstałej masy formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż się apetycznie zarumienią. Gotowe kotlety przekładamy na ręcznik papierowy, a na patelnię wrzucamy garść szpinaku

Rozpustne gotowanie
kotlety z kalafiora z przyprawami i kurkumą... 185

ziemniaków pół papryki, pomidory suszone pokroić na drobno do kalafiora dodać jajko, kucharka, pieprze, kminek, paprykę, kurkumę Royal Brand, pomidory, koperek posiekany, tartej bułki jeśli masa będzie zbyt luźna to dosypać tartej bułki lub ciut wody jeśli będzie za gęsta - odstawić na 20 minut aby bułka napęczniała formować kotlety jak mielone i kłaść je na mocno gorący olej smażyć

W Mojej Kuchni Lubię
Szwajcar drobiowy 1768

rozbijam na dosyć cienko (prawie przeźroczyście). Szynkę skrojoną w paseczki mieszam ze startym serem i nakładam na rozbity kotlet drobiowy. Zręcznie zawijam podwijając brzegi lekko do środka. Gotową roladkę uciskam w dłoniach wypychając ewentualne "powietrze". Roladkę obtaczam w bułce tartej, rozbełtanym jajku i ponownie w bułce tartej,  Smażę na złociutki kolor w głębokim oleju. Podałem z ziemniaczkami w śmietanie

Mechanik w kuchni
Kotlety ryżowe z kurczakiem 338

się nie przypiekło , ma być tylko „ścięte” )Wyciągamy , mieszamy z ugotowanym ryżem , dodajemy drobno posiekaną cebulę.Dodajemy 2 mniejsze jajka , mąkę i przyprawy.Wyrabiamy masę ( jeśli nie będzie się chciała kleić dodajemy jeszcze odrobinę mąki).Formujemy kotlety , a następnie panierujemy w bułce tartej.Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.Podajemy gorące!Smacznego

Ostra na Słodko
Kotlety grzybowe świąteczne z szybkowaru 173

grzyby Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 5 (3 kotlecików na porcję) JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM  TUTAJ Kotlety grzybowe Składniki 40 g suszonych grzybów (ja użyłam borowiki szlachetne), ugotuj według przepisu Gotujemy suszone grzyby w szybkowarze , z dodatkiem soli i pieprzu w ziarnach 9 pieczarek, obierz(...)jeszcze chwilkę podsmażaj dodaj soli i pieprzu do smaku gotowe grzyby z cebulą przełóż do miski, dodaj rozmącone jajka, zioła i trochę odciśniętej bułki, całość wymieszaj. Jeśli masa jest zbyt płynna i nie da się z niej kleić kotletów, dodawaj stopniowo odciśniętej bułki do momentu, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję (nie przesadź z jej ilością, żeby

Szybko Szybkowar
Mielone z grzankami i parmezanem 108

Ostatnio postanowiłam wypróbować, wypatrzony w jednym z czasopism kulinarnych, przepis na kotlety mielone z dodatkiem grzanek oraz parmezanu. Szczerze mówiąc zdecydowałam się na niego, bo nie miałam w domu innych składników, a chciałam spróbować czegoś innego. Była to też okazja do wykorzystania resztek parmezanu jaki zalegał w lodówce, a którego finalnie i tak okazało się za mało;) Mielone smakowały(...)dodajemy masło, mieszamy i zdejmujemy z palnika. Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na łyżce masła. Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy cebulkę, jajko, grzanki oraz parmezan. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Z mięsnej masy formujemy okrągłe kotlety. Otaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano

Smaki Na Talerzu
Kotlety mielone z cielęciny 91

szalotkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i żółtko jajka. Dokładnie wyrabiamy, dodając odrobinę mleka z moczenia bułki. Białko jajka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodajemy ją do mięsa i delikatnie łączymy z mięsem. Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym maśle. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z zielonym groszkiem 196

podzieliłam na połowę i jedną część upiekłam jak tradycyjne kotlety mielone, a z drugą część przygotowałam jako pyszne pulpety w sosie. Składniki dla 4-6 osób: - 60 dag drobiowego mięsa mielonego - 20 dag  zielonego groszku Poltino , 1/2  opakowania - 2 czerstwe kromki chleba bez skórki + mleko do namoczenia - 1 jajko - bułka tarta  - suszony majeranek - olej - sól - pieprz(...)pokojową. 2. Chleb moczymy w mleku, następnie lekko odciskamy i rozgniatamy w dłoniach, dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i mieszamy dłonią, jeśli masa jest za luźna dodajemy kilka łyżek bułki tartej. 3. Na koniec dodajemy groszek i delikatnie mieszamy. Formujemy kotlety lub pulpety, obtaczamy w bułce tartej. Obsmażamy na rozgrzanym oleju.  4. Kotlety są gotowe bezpośrednio

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania