kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:158/338)

Kotlety mielone 160

Składniki: 500 g mięsa wieprzowego 1 całe jajko 1 cebula 2 małe ząbki czosnku 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia kajzerki sól, pieprz bułka tarta  

O kuchni z uczuciem
Mielone z sosem pieczarkowym 128

obiad. Chciałoby się rzec, że to taka klasyka gatunku. Kotlety mielone podane razem z ryżem i sosem pieczarkowym. W tym zestawieniu niczego moim zdaniem już nie brakuje, ale jeśli chcecie zawsze możecie dorzucić surówkę z marchewki czy tarte buraczki. ok. 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 czerstwa bułka 1 jajko 1 cebula 1 – 1 i 1/2 łyżki musztardy sól(...)wody lub mleka i odstawiamy do namoczenia. Cebulę drobno siekamy. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, musztardę, cebulę oraz odciśniętą bułkę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Formujemy okrągłe kotleciki, lekko je na koniec spłaszczając. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mielone kotlety z obu stron na złoto (ja wstępnie podsmażone kotlety wstawiłam na około 10-15 minut do piekarnika

Smaki Na Talerzu
KOTLETY MIELONE SOJOWE NA SPOSÓB ORIENTALNY 169

wiecie ,kotlety sojowe są bez smaku coś na podobieństwo toffu.Aby to zmienić należy nadać soji krzty wyrafinowanych przypraw i dużo miłości:) a one odwdzięczą się Wam wybornym smakiem i małą ilością kalorii.... 1 op.kotletów sojowych 2 kostki bulionowe drobiowe 2 ząbki czosnku 1 listek laurowy *************************************** 1 jajko bułka tarta 1 cm.starego imbiru 1 łyżeczka curry suszona kolendra szczypta kozieradki(...)chiński sól morska bułka tarta do panierowania ****************************************** Wszystkie przyprawy i starty imbir dodać do mięsa sojowego,jajko i odrobinę bułki tartej.Wymieszać , spróbować .Jak potrzeba Doprawić jeszcze.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Smacznego. Podawać z salatkami.       Kotlety sojowe zalać wrzątkiem ugotowanym z kostkami bulionowymi,listkiem laurowym i zmiażdżonym czosnkiem na 7 minut.Kotlety odcisnąć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety mielone z serkiem topionym 165

jaja 1-2 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz wegeta serek topiony Bułkę namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać kawałek sera , uformować kotlet .Następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący olej i smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
,,De volaille z serem i szynką” 293

Kotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka, które przyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso(...)kostki masła • 2 łyżki posiekanej pietruszki • sól, pieprz, • mąka do obtoczenia • 4 jajka • bułka tarta • olej do smażenia + 1 łyżka masła Sposób wykonania: Pół kostki masła mieszamy z posiekaną pietruszką. Mięso rozcinamy na większe płaty, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Na tak przygotowane kotlety układamy plaster sera, następnie plaster szynki i smarujemy masłem z pietruszką. Zawijamy

Podróż w kulinaria
Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem 1112

kilka plasterków żółtego sera ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem  - Sposób przygotowania: Kurczaka porcjujemy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie delikatnie rozbijamy na cieniutkie kotlety.  Przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem (lub w proszku), słodką papryką, niewielką ilością soli i pieprzu(...)środek każdego kotleta wykładamy po ok. 1-2 plasterki (w zależności od wielkości) szynki oraz sera . Bo ki zw ijamy do środka i rolujemy ku górz e (jak krokiety). Mięso obtaczamy w mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach z ok. 2 łyżkami mleka, a na końcu obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Słodka Strona
Kotlety mielone z żółtym serem 333

namoczoną, odsączoną bułkę mielimy w maszynce.   Do mięsa dodajemy jajka, cebulkę, pieprz, pieprz ziołowy i sól do smaku.Wyrabiamy.   Ser kroimy na plastry o grubości ok 1/2 cm i wycinamy kawałki.   Na dłoń nabieramy porcję mięsa, nakładamy kawałek sera i formujemy kotleta.   Obtaczamy w bułce tartej.   Smażymy na rumiano, kilka razy

Maminek kulinarny
Kotlety z kalafiora 114

łyżka smalcu            2 jajka           natka pietruszki (wg uznania, u mnie około 1/2 pęczka)                              1 płaska łyżeczka soli(...)łyżeczki pieprzu mielonego           5 łyżek bułki tartej + do obtaczania kotletów---u mnie kasza kukurydziane ,lub otręby ,bo nie używam bułki tartej 1 łyżeczka maggi olej do smażenia

w mojej kuchni
Kiełbasiane kotlety 168

białą , smak bardzo fajny , byłam zaskoczona jak szybko zostały zjedzone , śmiało można takie kotlety podać na obiad rodzinny , czy także fajnie się sprawdza jako na obiad w ciągu tygodnia , zapraszam do wypróbowania . Składniki  200 dag mięsa mielonego ( wieprzowego ) 300 dag białej kiełbasy  2 jajka  2 cebule średnie  1 ząbek czosnku  1 mała szalotka  pół(...)mięsa , i doprawiam naszymi przyprawami , dokładam naszą wcześniej nasączoną bułkę w mleku, jajka , kiedy mamy dodane wszystkie składniki to mieszamy całą masę ręką aż dobrze nam się wszytko połączy . Jak mięso mamy już przygotowane , na talerz wysypujemy bułkę tartą , dłonie zwilżamy olejem i zaczynamy formować nasze kotlety średniej wielkości , i kładziemy na rozgrzaną patelnie z olejem , smażymy po obu stornach

Mój Smak
Kotlety mielone z pieczarkami 130

ciepłych kotletach ma przyjemną strukturę. Kotleciki z takim wnętrzem śmiało, można podać na świąteczny obiad, gdyż nie są one takie codzienne i oczywiste w smaku. Gdy zamiast pieczarek do farszu dodamy namoczone i podsmażone  z cebulką suszone grzyby, danie nabierze bardziej wykwintnego i świątecznego charakteru.  Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie z karkówki) 2 jajka(...)łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki pieprzu naturalnego mały pęczek natki pietruszki 2 - 2,5 łyżeczki soli 1 szklanka bułki tartej do panierowania olej do smażenia Jak zrobić kotlety mielone z pieczarkami? Bułeczkę połamać i namoczyć w mleku. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju.  2/3 cebuli zdjąć z patelni na talerz i wystudzić

Kuchcik gotuje
Marynowane kotlety schabowe 195

gorąco Wam polecam! Składniki: 1 kg schabu bez kości sól, pieprz olej do smażenia Marynata: 3 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki keczupu 4 ząbki czosnku 1 płaska łyżka musztardy 5 łyżek oleju Sposób wykonania: 1. Schab kroimy na kotlety grubości 1,5-2 cm. Lekko rozbić tłuczkiem. Kotlety posolić i popieprzyć wedle uznania. 2. Składniki marynaty dobrze

Kuchnia domowa Ani
Drobiowe roladki z papryką na dyniowych kluseczkach 179

Przygotowanie:     Każdą pierś kurczaka przekrawamy na pół i rozbijamy (tak by powstały 4 kotlety). Przyprawiamy przyprawą do drobiu z obu stron. Na środek układamy paseczki papryki - żółtą, czerwoną i zieloną oraz połowę plasterka serka śmietankowego. Zawijamy roladki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze jest je związać nitką, żeby się nie rozleciały. Smażymy na rozgrzanym oleju

Aga w kuchni
Wegetariański obiad po śląsku 966

każdemu.  Zapraszam was na wegetariański śląski obiad ... Przepis: Składniki: składniki na kluski: 2 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 3 jajka sól  dokładny przepis na kluski śląskie znajdziecie tutaj : -  Kluski śląskie składniki na roladę śląską (4 sztuki) opakowanie kotletów sojowych al'a schabowych (100 g) 1 litr wody,  1 kostka warzywna,  1 kostka grzybowa 3 ząbki czosnku

Mój pomysł na
Roladki Hebrajki 121

trzeciego naczynia wbijamy jajka roztrzepane widelcem. 8.   Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. 9.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 10.              Kotlety gotowe. 11.              Smacznego

Kulinarna Chwila
PULPETY GRYCZANE 159

Wystudzoną kaszę połączyć z pieczarkami i cebulą, dodać przeciśnięty czosnek oraz poszatkowaną kolendrę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajka, bułkę tartą. Wymieszać, w razie konieczności dodać więcej bułki żeby konsystencja była identyczna jak przy kotletach mielonych.  Formować kuleczki mokrymi dłońmi, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.  Podawać z sosem pomidorowym

pieprzny smaczek

Proponowane wyszukiwania