Zupa cebulowa (SYS) z grzankami Składniki: zupa: - zupa cebulowa SYS - 1/3 małego kubeczka śmietanki 30% dodatki: - grzanki (mięso wieprzowe, jajko, bułka namoczona w mleku, posiekana cebula, sól, pieprz) - mini kotlety mielone - świeża natka pietruszki Przygotowanie: Wszystkie składniki zupy wsypuję do garnka z zimną wodą. Gotuję około 22 minuty, dodaję łyżkę oleju rzepakowego. Pod koniec gotowania wlewam śmietankę. Następnie całą
Kuchnia co dniaParę dni temu otrzymałam przesyłkę z przyprawami od Kociołka Smaków. Przypraw dostałam dość sporo i będzie wiele przepisów z ich wykorzystanie... Sklep ten oferuje duży wybór
Moje domowe kucharzeniełyżka mąki 1 łyżka śmietany bulionetka do sosu cebulowego Knorr Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia z gotującą się wodą, dodać
Moje domowe kucharzenieświecie . Panierowany i obsmażony może być zdrowym pomysłem na fajną przekąskę albo stanowić dodatek do ziemniaków z surówką i być wegetariańską wersją kotleta schabowego . składniki na 4 porcje 1 duży seler 2 jajka 1,2 szklanki bułki tartej olej do smażenia sól i pieprz tymianek bazylia lubczyk przepis Seler myjemy obieramy , kroimy w plastry grubości około centymetra .Wkładamy
Smakowite Daniachutney jabłkowy 6 bułęk do hamburgerów Przygotowanie: _______________________ Wołowinę zmielić, doprawić solą, pieprzem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano, sosem ostrygowym i musztardą. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Uformować z mięsa 6 okrągłych kotletów. Rozgrzać mocno patelnię grillową, spłaszczyć kotlety i grillować do zrumienienia po około 4-5 minut z każdej strony. Na tej samej patelni opiec wnętrza
Gosia gotujenatkę pietruszki i kaszę. Mięsną masę doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy tyle bułki tartej aby masa uzyskała gęstą konsystencję jak na kotlety. Połowę masy mięsnej wykładamy do formy na babkę, na tym układamy ugotowane i obrane jajka i przykrywamy drugą częścią mięsa. Pieczemy ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Majonez mieszamy ze śmietaną
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikostka rosołowa 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać.Ryż ugotować.Do mięsa dodać ryż, kapustę z cebulą, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do wolnowaru , zalać sosem [ z przecieru i wody] i gotować
Moje domowe kucharzeniemyjemy i odcinamy od kapeluszy nóżki (bo są twarde) Kapelusze doprawiamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i zaczynamy panierowanie. Kapelusze maczamy w jajku następnie posypujemy bułką tartą i smażymy na oleju, jak kotlety. Smacznego
IMPRESJA SMAKUKOTLETY Z PAPRYKARZASkładniki:- Paprykarz szczeciński z łososiem (120g)- 3 jajka- 3 łyżki posiekanego koperku- 2 łyżeczki lubczyku otartego- 100g ryżu (jedna torebka)- 60g bułki tartej (pół szklanki)- przyprawa "Kucharek"- pieprz czarny mielony- olej do smażeniaSposób przygotowania:W garnku gotujemy 2 jajka na twardo oraz torebkę ryżu, po ugotowaniu czekamy do ostudzenia. W misce umieszczamy składniki: paprykarz, 2 jajka ugotowane
Mentor Smakukapusty 1 jajko sól, pieprz, słodka papryka sos Napoli Knorrsuszone pomidory w oliwie Ryż ugotowałam na półmiękko, wystudziłam. Kapustę drobno posiekałam. Do mięsa dodałam jajko, ryż, kapustę. Doprawiłam przyprawami. Wszystko razem wymieszałam i uformowałam kotlety. Gołąbki lekko podsmażyłam na oliwie, a następnie wszystko przełożyłam do żaroodpornego naczynia. Sos Napoli Knorr przygotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodałam suszone pomidory. Zalałam
bastalenarobię różne rzeczy... kopytka, pyzy, placki, zapiekanki, rolady i kotlety. Wszystko z biegiem czasu będę wstawiać na bloga. Dziś na obiad zwykłe, proste kotlety ziemniaczane. Składniki: ziemniaki ugotowane i przeciśnięte przez praskę 1 jajko 1/2 cebuli 1/2 pęczka koperku 1/2 łyżki Maggi bułka tarta sól pieprz Cebulkę drobno kroimy. Ja osobiście wolę lekko przysmażoną. Ale można dodać surową. Wszystko
Olikowa kuchniakurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej KOTLETY Z KALAFIORA PRZYGOTOWANIE: 60 minut Ilość porcji: 7-10 kotletów SKŁADNIKI: – 1 kalafior o wadze 1,5 do 1,8 kg – 2 jajka rozmiar L – 4-6 łyżek bułki tartej + dodatkowa do obtoczenia kotlecików – 1 ząbek czosnku – 2 łyżki posiekanych ziół – szczypiorek(...)rozmaślał”. Do startego kalafiora dodaj 2 jajka, posiekane bardzo drobno zioła, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 4 (lub więcej) łyżki bułki tartej. Całość dopraw jeszcze do smaku solą i pieprzem, mniej więcej po pół łyżeczki każdego. Wymieszaj wszystko. Jeśli ciasto klei się za bardzo i ciężko będzie z niego zrobić kotlety dodaj jeszcze nieco bułki tartej. Formuj kotleciki lekko
nietylkopasta.plsoczyste i możemy je usmażyć lub upiec w piekarniku. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania kotletów będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie około 14 kotletów 1 podwójna pierś z kurczaka (około 600 g) 2 łyżki majonezu 2 jajka 100 g sera mozzarella (żółta) – starta na tarce o grubych oczkach 3 łyżki mąki ziemniaczanej (około 50 g) około 2 łyżek natki pietruszki
Uwaga Babcia Gotujecynku i miedzi. Przyprawiamy tak jak mielone. Kotlety wyszły smaczne i na pewno nie raz będą u mnie na obiad. Polecam spróbować coś dla odmiany. Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na obiad to zapraszam ! Składniki : * szklanka czerwonej soczewicy Sante * cebula * ząbek czosnku * garść natki pietruszki * 2 łyżki tartego żółtego sera * 1 jajko * różowa sól himalajska Sante , pieprz , mielona czerwona(...)Przygotowanie : W osolonej wodzie ugotować soczewicę i odsączyć na sitku. Do zimnej dodać posiekaną drobno cebulę oraz czosnek i natkę pietruszki. Wbić jajko, dodać starty ser i otręby. Dokładnie wyrobić na zwartą masę. Przyprawić. Uformować kotlety. Z tych składników wyszło 7 kotletów. Panierować w mące i smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, makaronem bądź ryżem i surówką. Zapraszam
Magiczne Życie Martywpół stopiony żółty ser, wypływający po przekrojeniu kotleta. Kotlet ten jest podawany w najlepszych restauracjach ! a my możemy zrobić sobie sami , za niewielkie pieniądze. Składniki : 4 filety z kurczaka lub duże sznycle cielęce, schab wieprzowy lub filety z indyka,. 4 plastry szynki gotowanej, 4 plastry sera ementaler, ( ja miałam inny ) jajko, mleko. mąka, bułka tarta olej do smażenia(...)widelcem . Przygotowane sznycle najpierw panieruj w mące, następnie zanurz w roztrzepanym jajku, a na koniec obtocz w bułce tartej. Na dużej patelni rozgrzej olej ( ja dodałam jeszcze łyżkę masła klarowanego -by było smaczniejsze). Na nim smażymy sznycle na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. ( Po usmażeniu kotlet na chwilę przekładamy na papierowy ręcznik, aby osączyć nadmiar tłuszczu. ) Sznycle
Pysznosci Babci Basi