kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:117/338)

PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE 136

smażyć. Dziś przedstawiam Wam prosty sposób na ich przygotowanie, smażone w tradycyjnej panierce. Doskonale nadają się jako dodatek obiadowy lub przekąska. To taki "bezmięsny kotlet", idealny na piątkowy obiad :) Składniki: * 4 pieczarki portobello * 1 jajko * bułka tarta do panierki * olej do smażenia * sól i pieprz Wykonanie: W jednej misce roztrzepać jajko z dodatkiem soli i pieprzu, do drugiej miski wsypać

Zrób to smacznie
Gołąbki oszukane 161

bulion lub woda wegeta marchewka 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Ryż ugotować.Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do garnka, zalać koncentratem wymieszanym z bulionem, dodać marchewkę

Moje domowe kucharzenie
Faszerowane patisony 205

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki drobiowe z radicchio 181

Składniki: 1 filet z indyka 1/3 główki sałaty radicchio 1 cebula 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej sól, pieprz 1 jajko mąka bułka tarta Przygotowanie: Fileta z indyka pokroić na kotlety i … Czytaj dalej Roladki drobiowe z radicchio

czarrna od kuchni
Młoda kapusta z koperkiem na ciepło 141

Kwasowość pomidorów fantastycznie łączy się ze słodyczą młodej kapustki. Wyśmienicie smakuje z młodymi ziemniakami i na przykład z jajkiem sadzonym. Może to być samodzielne danie lub dodatek do kotleta schabowego. Młoda kapusta z koperkiem na ciepło to prawdziwa rewelka a jej przygotowanie nie zajmie wam niż 40 minut

kuron.com.pl
Sznycel w chrupiącej panierce z jajkiem sadzonym 129

woreczku ( najlepiej lekko tłuc je tłuczkiem ) . Sznycle płuczę, osuszam i delikatnie rozbijam . Skrapiam sokiem z cytryny i przyprawiam solą i pieprzem . Kotlety z obydwu stron opruszam mąką, następnie strzepuję jej nadmiar. Panieruję w roztrzepanych (2) jajkach i płatkach . Smażę z obydwu stron na rumiany kolor . Na drugiej patelni ( lub po usmażeniu sznycli myję patelnie i leję świeży olej ) rozgrzewam olej

Domowa Kuchnia u Mamy
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 152

kroję . Dodaję do cebulki i chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią . Ja zajadałam z ziemnikami i sosem pieczarkowym :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Oszukane gołąbki 204

wody wegeta susz warzywny 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Ryż ugotować.Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blaszki, zalać koncentratem wymieszanym z bulionem

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 206

kroję . Dodaję do cebulki i chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią . Ja zajadałam z ziemnikami i sosem pieczarkowym :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Sznycel w chrupiącej panierce z jajkiem sadzonym 305

woreczku ( najlepiej lekko tłuc je tłuczkiem ) . Sznycle płuczę, osuszam i delikatnie rozbijam . Skrapiam sokiem z cytryny i przyprawiam solą i pieprzem . Kotlety z obydwu stron opruszam mąką, następnie strzepuję jej nadmiar. Panieruję w roztrzepanych (2) jajkach i płatkach . Smażę z obydwu stron na rumiany kolor . Na drugiej patelni ( lub po usmażeniu sznycli myję patelnie i leję świeży olej ) rozgrzewam olej

Domowa Kuchnia u Mamy
Bezmięsne kotlety jajeczne 136

Smaczne kotlety, które przygotowuje się podobnie do kotletów z mięsa mielonego, tylko mięso zastępuje się w nich jajkami ugotowanymi na twardo

Przepisy Kulinarne
Czosnkowe kotlety chlebowe. 138

Ciekawa propozycja na fajny obiad, kotlety z chleba. Chleb kroimy , czosnek i koperek drobno siekamy, jajka i mleko wlewamy do  naczyń. Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski, dodajemy jajka, solimy i pieprzymy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki. Potem na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką masę chlebową i smażymy chwilę z dwóch stron. Smacznego

chleba naszego
ZIEMNIACZANE KOTLETY Z WARZYWNYM FARSZEM 499

Jeżeli nie polejemy kotletów boczkiem będzie to danie wegetariańskie:) SKŁADNIKI 5 ziemniaków ugotowanych w osolonej wodzie. 1 jajko 1/2 szklanki mąki FARSZ 1 cebula 1/2 papryki 1/2 bakłażana 1 łyżka masła sól pieprz kminek ostra papryka tymianek 1 jajko lub 1 serek topiony olej lub smalec do pieczenia Ziemniaki przecisnąć przez praskę, wystudzić, połączyć z jajkiem i mąką, szybko wyrobić

harrisa
5 smacznych pomysłów na kurczaka 301

którzy lubią szybkie dania. Specjalnie dla Was wybrałam najciekawsze przepisy z kurczakiem z mojego bloga Zapraszam po inspiracje! Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Kotlety z kurczaka Pieczone udka z kurczaka Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Jeżeli znacie ciekawe dania z kurczakiem, które warto wypróbować, dajcie mi znać w komentarzu – chętnie

Kuchnia Bazylii
Mega kotlety a’la gołąbki 101

szklimy. Mieszamy w misce z ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiamy farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tarką i dokładnie wyrabiamy. Z farszu formujemy kotlety, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sos: Posiekaną cebulę szklimy na oleju, zalewamy bulionem i dusimy przez kilkanaście minut

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania