kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:133/406)

Kotlety siekane z indyka 88

wygrywa.  Składniki: 500 g piersi z indyka pół małego pora (biała część) pół cukinii pół czerwonej papryki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 3/4 łyżeczki curry pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 12 kotletów) Piersi z indyka kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w kostkę paprykę i cukinię

Kardamonovy
Kotlety z suszonych grzybów + film 141

suszonych grzybów to doskonała przystawka na świąteczny stół, świetnie smakują w towarzystwie czerwonego barszczu. Takie kotleciki będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kotletów.     składniki na około 15 sztuk 200 g suszonych grzybów 2 cebule 2 jajka 1/2 – 3/4 szklanki mąki pszennej bułka tarta do panierowania olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Opłukane grzyby przekładamy do garnka, zalewamy(...)grzybów, następnie dodajemy jajka oraz mąkę. Jeśli masa będzie za sucha dodajemy drugie jajko, jeśli zbyt luźna wsypujemy więcej mąki. Masę doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Wilgotnymi dłońmi forumujemy niewielkie kotleciki a następnie panierujemy je w bułce tartej. Gotowe kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Usmażone kotlety zdejmujemy z patelni i odsączamy

Smakowite Dania
kotlety siekane z kurczakiem i brokułem 684

przemycenia warzyw ;). Danie szybkie proste i smaczne. Polecam dla znudzonych tradycyjnymi kotletami z kurczaka. Kotlety te możemy zrobić z równymi warzywami dzisiaj przedstawiam wersję z brokułem. Smakuję równie dobrze na ciepło jak i na zimno.  Składniki: * filet z kurczaka 0,5kg * brokuł 500 g * jajko * łyżka majonezu * łyżka musztardy * łyżka mąki pszennej * łyżka mąki ziemniaczanej * sól * pieprz * słodka papryka(...)odcedzić i zostawić do wystygnięcia. Następnie każdą różyczkę pokroić w drobną kostkę lub rozgnieść widelcem. Przesypać do miski. Dodać pokrojony filet z kurczaka, jajko mąki, musztardę i majonez. Wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzewamy olej i formujemy kotlety łyżka. ( u mnie jeden kotlet z jednej czubatej łyżki masy). Smażymy z każdej strony na złoty kolor na średnim ogniu. Smacznego

Kulinarne przygody
Kotlety mielone z czosnkiem niedźwiedzim i sezamem 188

główkę w folię i włożyć do piekarnika na 30 minut, podczas pieczenia innej potrawy. Kotlety wyszły bardzo smaczne a panierka z bułki i sezamu warta jest polecenia. Składniki 8 szt 500 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 30 g liści czosnku niedźwiedzego 1 cebula 2 jajka główka pieczonego czosnku (opcjonalnie) pieprz młotkowany z kolendrą - do smaku sól - do smaku do panierowania(...)podsmażyć na maśle, na małym ogniu, aż się lekko zezłoci. Liście czosnku opłukać, osuszyć,drobno posiekać - można w blenderze. W misce wymieszać mięso, jajka, posiekany czosnek niedźwiedzi, pieczony czosnek, cebulę i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować owalne kotlety, obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z ziarnami sezamu. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano, pilnując, by się nie przypaliły. Można

Stare Gary
Kotlety w muszelkach 106

Kotlety w muszelkach Czy jedliście już takie kotlety? Jak nie to warto, bo są pyszne. Muszelki makaronowe faszerowane mięsem z kurczaka z dodatkiem papryki oraz sera w panierce, takimi kotletami możemy zaskoczyć gości. 17 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        1 papryka czerwona(...)wbijamy jedno jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka oraz mąki i dokładnie mieszamy. 3.    Gotowym farszem napełniamy muszelki i każde dwie muszelki razem łączymy. 4.    Panierujemy w mące pszennej, w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej. 5.    Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju z każdej strony. 6.    Kotlety gotowe

Kulinarna Chwila
Kotlety mielone z młodą kapustą 183

Młodą kapustę można dodać do wszystkiego Składniki 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1/4 główki młodej kapusty 1/2 pęczka koperku 1 jajko 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz do panierowania: mąka … Czytaj dalej Kotlety mielone z młodą kapustą

czarrna od kuchni
Kotlety ziemniaczane z młodą kapustą 2165

Kotlety ziemniaczane z młodą kapustą to prosty sposób na wykorzystanie niezjedzonych ziemniaków z obiadu z poprzedniego dnia. Oczywiście możemy też do zrobienia tego dania ugotować świeże ziemniaki, ale muszą one być najpierw dokładnie poduszone, a następnie całkowicie ostudzone. Robiąc kotlety ziemniaczane z młodą kapustą dobrze jest, aby masę schłodzić w lodówce, wówczas będzie ona łatwiejsza do formowania kotletów. Ich kształt(...)boczkiem wędzonym, miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz kotlety ziemniaczane z młodą kapustą możemy podawać z ulubioną surówką lub sosem. Będą smakowały również z kubkiem maślanki lub zsiadłego mleka. Takie kotlety ziemniaczane z młodą kapustą to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Kotlety ziemniaczane z młodą kapustą: około 500 g ugotowanych ziemniaków 1/2 główki

Danka Pichci
Kotlety z kaszy jaglanej 94

właśnie kotlety, które okazały się tak pyszne, że zajadali się nimi nawet mięsożerni goście :D Z podanych składników wyszło mi 16 niewielkich kotletów - ok. 3-4 szt. na 1 porcję. Składniki: 2 woreczki kaszy jaglanej 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 pęczek natki pietruszki sól i pierz do smaku olej roślinny do smażenia(...)wodzie ok. 20 minut i odstawiamy do przestygnięcia. 2.   Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę. 3.   Siekamy natkę pietruszki. 4.   W misce mieszkany ze sobą wszystkie składniki. 5.   Na patelni rozgrzewamy olej. 6.   Formujemy owalne, płaskie kotlety (jak mielone) i smażymy do zarumienienia z dwóch stron. Wskazówka: Jeśli podczas przewracania

Prosto z Kotła
Kapuściany kotlet 134

kuchni z niczego stworzyć to było coś wspaniałego ,nie spotykanego.Jednym z pierwszych takich dań to były kotlety z kapusty włoskiej. Przez lata odtwarzałam wiernie jej przepis aż do dzisiaj . Troszeczkę go zmodyfikowałam .I teraz przedstawiam moją wersję. Składniki 1/2 kapusty włoskiej 4 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 jajko  1 cebula sól,pieprz. oliwa do smażenia Wykonanie Kapustę(...)kroję na drobno ,wrzucam do miski z jajkami  dodaję soli ok,1/2 łyżeczki i pieprzu o polowe mniej , następnie dodaje surowe jajko,bułkę tartą, pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę i dokładnie wszystko mieszam . Formuję kotlety i smażę na rozgrzanej patelni ok 2 minut z każdej strony. . To wszystko . Mozna podawać z ostrym sosem , keczupem, surówką. Całkowita dowolność

Eli Gotowanie
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 411

Dziś zapraszam na kolejne danie bez mięska - kotlety z ziemniaków. Do kotletów podałam sosik pieczarkowy i  surówkę z białej kapusty  w wersji delikatnej bez czosnku i koperku. składniki: 1 kg wystudzonych ugotowanych ziemniaków 2 średnie cebule 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku gałka muszkatołowa słodka papryka biały pieprz bułka tarta olej do smażenia(...)Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zarumienić na oleju. Do ziemniaków dodać zarumienioną cebulkę, jajko, mąkę ziemniaczaną oraz przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy uformować kotlety, jeśli masa jest zbyt klejąca robić to zwilżonymi rękoma. Gotowe kotlety ziemniaczane obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich

Monia miesza i gotuje
Cudowne burgery 127

łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu  1/2 łyżeczki soli morskiej  50 g tartego sera Bursztyn  1 łyżka musztardy  1 jajko  50 g tartej bułki  trochę tartej bułki do obtoczenia kotletów DODATKI: bułka pozostałe - co kto lubi, u mnie powstała wersja męska i damska: WERSJA MĘSKA: papryka marynowana podsmażony boczek dużo sera sałata plaster pomidora ogórek duuuużo(...)dobra zacznijmy od burgerów. Drobno kroimy cebulę i szklimy na patelni. Do miski przekładamy mięso, ostudzoną cebulę, oliwę, zmielony kmin i ziarna kolendry, sól, pieprz, starty ser, musztardę, jajko, bułkę tartą. Wszystko delikatnie mieszamy. Następnie formujemy burgery, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Układamy składniki na bułce i wsadzamy na chwilę do piekarnika, żeby złapało temperaturę.  Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Kotlety mielone z dzika 154

kotlety, to zupełnie inne mielone! Polecam!  składniki 400 -450 g  mielonego mięsa z dzika (wykorzystałam mięso na gulasz) 5 ząbków czosnku - posiekane 40 g czerstwej bułki  1 łyżeczka świeżego lub 1/2  suszonego rozmarynu 1 liść szałwii 1/ łyżeczka suszonego majeranku 1/2 łyżeczki soli lub do smaku 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu lub więcej 1 jajko tarta(...)czosnek, szałwię drobno posiekać, najlepiej w blenderze. Jeżeli mięso mamy w kawałku, zmielić je razem z odciśniętą bułką. W misce wymieszać  mięso  , jajko, odciśniętą bułkę, zioła i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować sześć owalnych kotletów, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu z   obydwu stron na rumiano, pilnując, by się nie przypaliły. Można patelnię

Stare Gary
Kotlety mielone z żółtym serem 186

Odkąd pamiętam, kotlety te są jednym z moich ulubionych dań. I choć wypróbowane w różnych wariantach, najlepiej smakują te tradycyjne. Można je zrobić z prawie każdego rodzaju mięsa osobno lub mieszanego. Mi osobiście najbardziej smakują takie z wieprzowiny z odrobiną tartego, długo dojrzewającego sera. Po prostu pychotka :) Potrzebne nam: - 500 g mielonego mięsa wieprzowego - duża cebula - jajko - czerstwa bułka(...)mleku. Mięso przyprawić ziołami, papryką, czosnkiem, solą i pieprzem, przyprawę w kostkach rozgnieść i wszystko wymieszać z mięsem. Do mięsnej masy dodać surowe jajko, cebulę, ser i odciśniętą bułkę. Mięsną masę dobrze wyrobić. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i z papryką z zalewy

W poszukiwaniu inspiracji
Sakiewki drobiowe 233

niedzielny obiad. Potrzebujemy: 4 porcje mięsa z uda kurczaka 1 mała cebulka 1 marchewka 1/4 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku 3 gałązki natki pietruszki 3 łyżki serka mascarpone 1 jajko 3 łyżki kaszy manny  pół łyżeczki curry 3 łyżki oleju kokosowego, bądź rzepakowego sól pieprz Ponadto: 1 łyżeczka mąki do zagęszczenia powstałego sosu Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy(...)rzędowy, a więc za jednym machnięciem obrobi nam dużą powierzchnię mięsa. Można go nabyć w sklepie Tradismak TUTAJ . Jak już mamy zrobione z udek "kotlety" oprószamy je solą i pieprzem. W naczyniu mieszamy surowe jajko z serkiem mascarpone, dodajemy do niego pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, naszą duszoną cebulkę z marchewką, posiekaną natkę pietruszki, pieprz, sól, kaszę mannę i mieszamy

MamaOskarka
KOTLETY MIELONE ZE SCHABU.PYSZNE I SOCZYSTE SCHABOWE 203

Przepis zaczerpnięty od Tomasza Strzelczyka  zaintrygował mnie od razu Kotlety zrobione przez niego w ten właśnie sposób wyglądały mega apetycznie! Musiałam więc wypróbować jego patent 😀 I nie żałuję. A może żałuję ... że tak późno 😉 Bo kotlety przygotowane w ten właśnie sposób są przepyszne! Kruche, mięciutkie i mega soczyste. Zdecydowanie lepsze od klasycznych schaboszczaków. Zachęcam do wypróbowania 😎 Na końcu postu(...)blat stołu, aby wybić ew. powietrze przez co masa będzie pięknie zwarta, a kotlety nie będą rozwalały sie podczas smażenia. Z wyrobionej masy lekko wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotlety (grubości ok 1 cm). I jak przy klasycznych schabowym panierujemy je: w mące, rozkłóconych jajkach (lekko posolonych) i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania