odstawiamy aby mieso naszlo przyprawami Obieramy ziemniaki i kroimy je na plasterki Obtaczamy mieso w panier ( wpierw obtaczamy w mace, potem w jajku a na koniec w bulce tartej) Na rozgrzana patelnie kladziemy kotlety posmarzajac je z obu stron, potem wszystkie dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu co jakis czas obracajac W tym samym czasie smarzymy krazki
Klaudynkowa kuchniaimbir ( korzeń ) * świeża chili * sos sojowy * czosnek * olej do smażenia DODATKI: * ser żółty ( uwielbiam Szwajcar, z dziurami )- genialnie się topi! * jajka – na sadzone * świeże warzywa: pomidor, ogórek, koper, świeża sałata * majonez + jogurt naturalny + czosnek + świeży koper SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : KOTLETY WIEPRZOWE: Mięso mielimy w maszynce do mielenia na sitku o średnich oczkach. Zmielone mięso doprawiamy świeżo tartym imbirem, sosem sojowym(...)zacznie się fajnie, bez problemu formować. Formujemy okrągłe, lekko spłaszczone kotlety, wielkością dopasowane do bułek. Smażymy z dwóch stron na natłuszczone, grillowej patelni. SOS: Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, rozgniecionym czosnkiem oraz posiekanym koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. CAŁOŚĆ: Smarujemy sosem , układamy sałatę, dodajemy mięso. Przykrywamy usmażonym jajkiem sadzonym m, dodajemy świeże warzywa oraz ser ( dużo sera! ), Przykrywamy
Ostra na Słodkokurczaka sól masło klarowane do smażenia Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na kotlety. Rozbić lekko tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą , a następnie zrobić ciasto naleśnikowe. Ciasto 1 jajko 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać dokładnie(...)śmietany lub jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczypiorkiem , solą, pieprzem i słodką papryką. Kotlety podawać gorące polane sosem. kurczak w cieście naleśnikowym z sosem
O kuchni z uczuciemśmietaną doskonale uzupełnia smak duszonego lub pieczonego mięsa albo makaronu. Szpinak idealnie smakuje z sadzonymi jajkami lub jajkami na twardo i ziemniakami, a także z chrupiącymi grzankami, posypanymi tartym parmezanem - pyszna przekąska do przygotowania w kilka chwil. Szpinak ze śmietaną - do kotletów, cielęciny lub jako jarzynka do obiadu. Zamiast czosnku, do szpinaku możesz dodać posiekaną i podduszoną(...)Doprawić do smaku solą i odrobiną cukru - chwilę poddusić. Gotowy szpinak ze śmietaną podawać jako jarzynkę do mięsa , z sadzonymi jajkami lub jajkami na twardo i z ziemniakami lub chrupiącymi grzankami. Szpinak ze śmietaną świetnie smakuje z kotletami mielonymi lub duszoną cielęciną. To także pyszny dodatek do omletów. Smacznego :) Szpinak ze śmietaną
Moja Książka Kucharskasól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano. Fasolkę płuczemy ,kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasolka zmięknie
R'n'G Kitchenlady krzesło, wdrapuje się na nie i melduje gotowość wbijania jajka, aby samodzielnie przygotować lane kluseczki do nieśmiertelnej pomidorówki. To tu późno po północy przy kolejnej filiżance herbaty odbywają się nasze rozmowy, to tu jest serce domu. W niedzielę mama przygotowuje dla nas pyszny, prosty obiad. Kotlety mielone. Wszyscy je lubimy. Kojarzą mi się z kuchnią babci w zestawie(...)smażenia Wykonanie Bułkę moczymy w wodzie. Mięso razem z cebulą przepuszczamy przez maszynkę. Zmielone przekładamy do głębszego naczynia. Wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz do smaku. Całość wyrabiamy do połączenia się składników. Nabieramy porcję masy mięsnej, formujemy owalne kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy
Raj dla PodniebieniaNiegdyś przysmak PRL teraz wraca do łask i bardzo dobrze bo to mega pyszny, delikatny kotlet z siekanego mięsa piersi kurczaka z dodatkiem ubitego białka jajek i sporej ilości zielonej pietruszki. 400 gram fileta z kurczaka 2 jajka M 3 pełne łyżki bułki tartej 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki ok. 40 gram roztopionego zimnego masła sól pieprz opcjonalnie wegeta Mięso(...)miski wraz z przyprawami,masłem, bułką tartą i żółtkami. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10/15 minut. Następnie zwilżonymi wodą dłońmi formujemy kotleciki (masa jest nico luźniejsza od tradycyjnych kotletów mielonych) i obtaczamy z każdej strony w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz do smażenia najlepiej masło klarowane. Przekładamy kotlety i smażymy z jednej strony na lekko złoty
Andzia Pichciząbek czosnku sól pieprz 2 garście szpinaku 5 łyżek sosu teriyaki bułka tarta ( do panierowania ) 2 jajka 5 łyżek mleka Wykonanie Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione to odstawiamy na całą noc do lodówki(...)nasze plastry mięsa wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy nasze roladki , kiedy mamy już wszystkie roladki wykonane , zaczynamy panierować , na talerz wysypujemy bułkę tartą , a w drugim talerzu rozbijam jajka oraz dodaje mleko i doprawiam troszkę solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszam . Jak już mamy przygotowane składniki do panierowania , zaczynamy panierować nasze roladki i smażymy wszystko na oleju, jak mamy
Mój Smakstarając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta. Na połowie każdego plastra kładziemy plaster sera, boczku oraz po 3-4 słupki kiełbasy i ogórka. Kotlety zwijamy w ciasne roladki, aby nadzienie nie uciekło. Obtaczamy w jajku roztrzepanym z dodatkiem soli i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rumiano z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachprzepisów na "inne" mielone, że nie wiedziałam, co zrobić tym razem. Pomysł pojawił się, gdy w lodówce znalazłam pomidorki koktajlowe. I wyszły kotlety z pomidorową niespodzianką. Smacznego! Składniki: 500 g mielonego mięsa 1 cebula 1 jajko 1 sucha bułka sól, pieprz pieprz ziołowy 1 łyżeczka ziół prowansalskich opakowanie pomidorków koktajlowych bułka tarta do obtoczenia Wykonanie: Cebulę pokroić(...)kostkę i podsmażyć na patelni. Mięso wymieszać z jajkiem, dodać do niego namoczoną i następnie odciśniętą bułkę, ostudzoną cebulę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać zioła, wymieszać i doprawić do smaku. Z mięsnej masy formować kotlety, w każdym umieszczać jeden pomidorek i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Pasja SmakuMoje kotlety wyszły bardzo delikatne w smaku, były b. smaczne. Składniki : 25 dag boczniaków mała cebula 1 gotowane jajo 1 surowe jajko bułka tarta połowa kostki rosołowej sól, pieprz czarny, papryka mielona ostra Przygotowanie: Umyte grzyby wrzucić na wrzątek(...)kostką rosołową, gotować chwilę Pokrojoną w kostkę cebulę przesmażyć na oleju Jajko ugotować Obgotowane grzyby, jajko, cebulę zblendować, wbić surowe jajko, dodać sól, pieprz. paprykę oraz tyle bułki tartej by uzyskać konsystencję masy podobnej do mielonych kotletów mięsnych Mokrą ręką formować małe kotlety, obtaczać w mące. smażyć na gorącym oleju
Proste Potrawyplastry. Każdy kawałek przykrywamy folią spożywczą, rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku z pieprzem i i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane. Na samym końcu solimy nasze kotlety. SMACZNEGO
magiczna kuchnia Kasiprzepisów na różne dania z cukinii . Dziś kolejny przepis na placki, które można podać do obiadu albo jako wkładka do kanapek. Składniki (na 7 kotletów): 0,5 kg cukinii serek wiejski (200 g) 2 jajka 3 łyżki mąki orkiszowej pół łyżeczki soli pół łyżeczki ostrej papryki w proszku pół łyżeczki mielonej kozieradki kilka liści bazylii olej do smażenia Cukinię zetrzeć
Weekendy w domu i ogrodzieSKŁADNIKI : 1 duża pierś lub kilka kotletów z udek drobiowych sól, pieprz, papryka w proszku do smaku 2 jajka mąka pszenna do panierowania olej do smażenia 1 opakowanie warzyw na patelnię 4 plastry ananasa 100 g tartego, żółtego sera pieczone ziemniaczki(...)tniemy na kawałki, rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy do smaku. Następnie panierujemy w jajku i mące, smażymy na złoto z każdej strony. Na patelni podpiekamy warzywka aż zmiękną a płyny odparują. Doprawiamy dowolnie do smaku. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami pieczone warzywka, kawałki pieczonych ziemniaczków, na to układamy kotlety na które kładziemy plastry ananasa i posypujemy serem. Danie zapiekamy
Kulinarne Fantazje MarioliZawsze gdy zostają mi ziemniaki z obiadu następnego dnia robię z nich danie jarskie. Dzisiaj były to kotlety ziemniaczane nadziewane farszem jajecznym. Składniki: 1 kg ugotowane ziemniaki , 6 szt jajka , 1 szt cebula , 100 gram mąka pszenna , 2 łyżki mąka ziemniaczana , do smaku Sól , do smaku pieprz , do smażenia olej , do panierowania bułka tarta , 1 łyżka majonez Sposób wykonania(...)dodać do ugotowanych ziemniaków. Wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbić 2 jajka,dodać sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Gdyby ciasto było za rzadkie można dodać jeszcze troszeczkę mąki pszennej. Ciasto podzielić na 14 równych części. Każdą część spłaszczyć, na środek położyć pastę jajeczną, złożyć i formować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu , na rumiano. Można
Darcia w kuchni