kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:136/406)

Stek z Zagrzebia – Zagrebački Odrezak 93

Zagrzebia, wygląda jak oryginalny Zagrebački Odrezak.  Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego.  Oczywiście potrzebujemy kilku składników 4 kotlety wieprzowe 8 plastrów szynki 50-70 g bułki tartej 8 plasterków sera żółtego 2 jajka 50-70 g mąki Sól Pieprz świeżo zmielony Olej rośliny Masło Sos 50 g majonezu 100 ml kwaśnej śmietany Kilka ogórków konserwowych pokrojonych(...)bardzo dobrze rozbić tłuczkiem, kotlety, najlepiej zrobić to w niedzielny poranek w bloku.  Po drugie dopraw kotlety solą i pieprzem, połóż po dwa plasterki szynki i sera, następnie zwiń całość w rulon.  W międzyczasie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę, tak by przykryć dno patelni.  Po trzecie w jednej miseczce wymieszaj jajka, do drugiej daj mąkę

RafalCook
Kotlety rybne z wędzonej makreli 177

złoto. Podałam je z sałatką z kapusty typu coleslaw . PRZEPIS NA KOTLETY RYBNE Z WĘDZONEJ MAKRELI Składniki na kotlety rybne z wędzonej makreli: 100g ryżu suchego 1 wędzona makrela 3 duże cebule olej roślinny (np rzepakowy, kokosowy lub oliwa) 1 jajko pół marchewki startej na tarce o drobnych oczkach 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej ( w wersji(...)marchewkę, mieszamy wszystko i doprawiamy do smaku. Potem wbijamy do miski jajko, dodajemy bułkę tartą, mieszamy. Finalnie z powstałej masy formujemy rękami zwilżonymi w wodzie kotleciki i układamy je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na końcu pieczemy 40 min w 180st grenie góra dół. Artykuł Kotlety rybne z wędzonej makreli pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Kotlety z kaszy jaglanej i pieczarek (porcja - ok. 415 kcal) 268

zdjęcie): 50 g kaszy jaglanej 120 g oczyszczonych pieczarek 20 g (pół małej) cebuli 0,5 (30 g) roztrzepanego jajka 10 g (płaska łyżka) mąki pełnoziarnistej 5 g (płaska łyżeczka) masła (do smażenia pieczarek) 1 łyżka oleju (do smażenia kotletów) sól, pieprz Przygotowanie: 1. Gotujemy na sypko kaszę jaglaną (ugotowałam w parowarze: kasza - miarka 55 ml, woda - 110 ml, gotowałam

Malowane smakiem
Kotlety drobiowe (mielone) 105

kotlety z piersi kurczaka Do zmielenia mięsa użyłam malaksera, dlatego ich przygotowanie zajęło mi dosłownie dwie chwile. Jeśli po obiedzie zostanie Ci nadwyżka kotletów, możesz je śmiało zamrozić Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 jajko 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 2 ząbki czosnku lub 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżki bułki tartej + do panierowania sól i pieprz(...)mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.   Podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi).     Do kotletów drobiowych polecam też… * Surówkę z marchewki * Surówkę

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe (mielone) 106

kotlety z piersi kurczaka Do zmielenia mięsa użyłam malaksera, dlatego ich przygotowanie zajęło mi dosłownie dwie chwile. Jeśli po obiedzie zostanie Ci nadwyżka kotletów, możesz je śmiało zamrozić Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 jajko 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 2 ząbki czosnku lub 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżki bułki tartej + do panierowania sól i pieprz(...)mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.   Podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi).     Do kotletów drobiowych polecam też… * Surówkę z marchewki * Surówkę

Kulinarne S.O.S.
Szpinak – właściwości lecznicze 259

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burgery z fasoli i kaszy jaglanej 175

lekko osolonej wodzie. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w wodzie lub bulionie. Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na złoto. Wszystkie razem dokładnie mieszamy. Dodajemy jajko , przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wyrabiamy masę na kotlety ( jeśli nie będzie się chciała kleic dodajemy łyżkę mąki ). Smażymy niewielkie kotleciki na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
Mielone w sosie śmietanowo - grzybowym. 194

zrobić do innego mięsa, niekoniecznie mielonego. Składniki: 400-500 g. mięsa zmielonego 1/2 cebuli 1 kajzerka czerstwa 1 jako 1 łyżka musztardy sól, pieprz, majeranek bułka tarta, do obtoczenia kotletów olej do smażenia Sos: 200 g. grzybów świeżych lub mrożonych (grzyby ważyłam po rozmrożeniu) 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 50 g. masła 1/2 szklanki śmietany 30% 1,5 szklanki bulionu(...)miski. Cebulę, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Dodać do mięsa. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Kiedy napęcznieje, odcisnąć i dodać do mięsa. Następnie wbić jajko, dodać musztardę i przyprawy. Wyrobić, do uzyskania gładkiej masy. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. U mnie wyszło 6 kotletów. Rozmrożone grzyby, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Dodać

Agusiowe smakołyki
Kotlety rybne 157

kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej kotlety RYBNE PRZYGOTOWANIE: 25 minut Ilość porcji: 8 niewielkich kotletów SKŁADNIKI: – 300 g filetów z dorsza – pół łyżeczki soli – 1 jajko – 1 łyżka mąki pszennej – 70 g śmietany kremówki 36% – pół marchewki – 1 nieduży ziemniak -2 łyżki posiekanego koperku(...)pieprz – olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Do blendera dodaj rybę oraz sól. Zblenduj, a jeśli ryba będzie oporna dodaj jajko i wtedy blenduj. Przełóż masę do miski. Dodaj mąkę i śmietanę oraz pieprz. Wymieszaj. Na tarce z małymi oczkami zetrzyj marchewkę i ziemniaka. Warzywa odciśnij mocno i dodaj do masy z rybą. Dodaj koperek i wszystko połącz. Masa powinna być

nietylkopasta.pl
Kotlety schabowe po hawajsku 212

Smaczne i aromatyczne kotlety zapiekane z ananasem ,serem żółtym, podane z konfiturą żurawinową.Ja do tych kotletów bardzo lubię surówkę z dodatkiem żurawiny i obowiązkowo opiekane ziemniaki. Składniki: 4 plastry schabu 4 plastry ananasa 4 plasterki sera żółtego Sól, pieprz 1 jajko(...)Bułka tarta Olej do smażenia Konfitura żurawinowa Fanex Sposób przygotowania: Każdy kawałek schabu rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone kotlety układamy na blasze,na każdy kotlet nakładamy po plasterku ananasa i sera żółtego. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do momentu

Bajeczna Kuchnia
Meksykańskie kotleciki 188

Jeżeli lubicie jedzenie na ostro to musicie posmakować innej odsłony kotletów mielonych.  pół kg drobiowego mięsa mielonego  1 cebula czerstwa bułka jajko pół łyżeczki papryki słodkiej 2 ząbki czosnku pół łyżeczki kuminu pieprz, sól mąka olej Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, wycisnąć. Czosnek przecisnąć przez praskę, papryczkę drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić masę. Uformować kulki(...)obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni.  Kotleciki przełożyć do garnka dodać sos meksykański.   Razem gotować 10 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami. Kotlety podane zostały z  sosem meksykańskim

Humanistka w kuchni
Kotlety mielone z pieczarkami + film 115

ziemniakami i surówką stanowią pyszne oraz pożywne danie obiadowe, mielone z pieczarkami polecam wszystkim, którym znudziła się tradycyjna wersja kotleta mielonego.     składniki na 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa 300 g pieczarek 2 cebule 1 jajko 3 łyżki bułki tartej+ bułka tarta do panierowania olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Obraną cebulę drobno siekamy. Oczysczone pieczarki(...)odparuje, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy. Do miski przekładamy mięso mielone, następnie dodajemy wystudzone pieczarki z cebulą, jajko oraz 3 łyżki bułki tartej, wszystko doprawiamy solą i czarnym pieprzem, masę starannie wyrabiamy dłonią. Z masy mięsnej formujemy niewielkie kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Mielone smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy

Smakowite Dania
Kotlety mielone 125

podsmażoną cebulę. Z bułki odciśnij nadmiar mleka i wbij jedno jajko. Dodaj przyprawy: 1 łyżeczkę soli, 3 łyżeczki pieprzu i 2 łyżeczki roztartego w dłoniach majeranku. Wszystkie składniki połącz ze sobą, mieszając ręką. Wyrabiaj mięso tak długo, aż przyjmie gładką i delikatną konsystencję, a składniki się ze sobą połączą. Kotlety mielone przepis Z przepisu na mielone wyjdzie 8 średniej wielkości(...)dodatkiem tłuszczu. Z bułki (moczonej) odciśnij nadmiar mleka i dodaj ją do mięsa mielonego. Dołóż również: jajka, ostudzoną, podsmażoną cebulę, sól, pieprz i roztarty w dłoniach majeranek. Wyrabiaj mięso, aż składniki się ze sobą połączą, a mięso mielone przyjmie gładką konsystencję. Kotlety podziel na osiem równych części. Formuj kotlety wielkości dłoni. Obtocz je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju

ugotuj-przepis.pl
Kotleciki curry z kaszy bulgur i dip z melasy z granatu 172

przekonajcie się, że jak łatwo można uzyskać ciekawą i pyszną potrawę. Wystarczy tylko kilka składników i już! Smacznego. (około 6-7 sztuk) Kotlety: 1 szklanka kaszy bulgur (użyłam gruboziarnistej, ale idealnie sprawdzi się drobna )  1 jajko 1 łyżka skrobi kukurydzianej (płaska) 1 łyżka bułki tartej (płaska)  4 łyki posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego(...)granatu sól, pieprz  Ugotować (*) kaszę bulgur. Do ostudzonej kaszy dodać jajko, skrobię kukurydzianą, bułkę tartą, natkę pietruszki oraz pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. (Masa powinna być dość zwarta i nierozpadająca się.) Z masy uformować (można lekko zwilżyć dłonie) niewielkie (okrągłe) kotlety, które następnie należy obtoczyć w bułce tartej. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z obu stron

Di gotuje
Kotlety mielone z ziemniaczanymi wiatraczkami. 245

kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka wycisnąć, przełożyć na sito i jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. Tylko takie kotlety mielone są wspaniałe. Przełożyć mięso do miski, dodać przesmażoną cebulę, wyciśniętą bułkę ,jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Formować kulki, rozpłaszczyć i smażyć najlepiej na dobrej teflonowej patelni bez mąki czy też bułki tartej

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania