Stek z Zagrzebia – Zagrebački Odrezak

Stek z Zagrzebia – Zagrebački Odrezak

Stek z Zagrzebia – Zagrebački Odrezak

Stek z Zagrzebia Stek z Zagrzebia, czyli Zagrebački Odrezak to danie tak popularne w Chorwacji, że zjesz je w 8 z 10 restauracji w całym kraju.  Szukając informacji, skąd pochodzi Stek z Zagrzebia, nie znalazłem konkretnej daty, czy miejsca powstania, ale zważywszy na to, że Chorwacja to mieszanka europejskich, kuchni, można stwierdzić, że danie ma coś z – wiedeńskiego sznycla – ale także coś z szwajcarsko-francuskiego – Cordon Bleu-.  Podobne danie można znaleźć na przykład w Ser... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.