kotlet bez mięsa - 908 przepisów (strona:26/61)

Siekany drobiowy 263

Takich siekanych drobiowych na blogu już jest kilka..tzn.takie same to one nie są ..bo te są bez żadnych dodatków takich jak papryka, cebula, ser

Moje domowe kucharzenie
Kotlet schabowy z jajkiem sadzonym 187

zależności od grubości kotleta). Na drugiej patelni smażymy jajko sadzone. Powoli, bez przykrycia na jednej tylko stronie, tak by białko się ścięło, a żółtko pozostało płynne. Podajemy schabowego, na nim układamy jajko. Opruszamy świeżo zmielonym pieprzem i solą morską oraz posiekaną natką pietruszki. Nie panierujemy schabowego w mące, ale to nasz wybór Przez noc mięso stanie się kruche

Ania i Marcin gotują
Roladki schabowe z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 182

jednym razem a mięso soczyste i kruche nawet przy grubych kotletach. To była miłość od pierwszego użycia! Czy on ma jakieś wady ? ha… ma, odkręcające się śrubki po którymś tam użyciu, ale to tak nieistotny szczegół, że nie zwracam na niego uwagi, wystarczy dokręcić.  Polecam Wam z czystym sumieniem. Składniki: 60 dag schabu bez kości ½ cebuli ¾ szklanki mleka

Wanilia i Kardamon
Kotlety z piersi kurczaka nadziewane, panierowane w płatkach z quinoa 172

wielu składników odżywczych, dodatkowo bez glutenu. Ja wykorzystałam płatki do panierowanie nadziewanych kotletów. Muszę przyznać, że nadają bardzo ciekawego smaku. Polecam. Składniki: Filety z piersi z kurczaka Szynka szwarcwaldzka Plastry sera typu oscypek Sól pieprz Mąka Jajko Płatki z quinoa Olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka rozbijamy przez folię. Delikatnie aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem

Smaki Ewy
Domowe burgery 254

formowanie kształtu mięsa bez brudzenia rąk. Dużym plusem są dwie wielkości formy dzięki czemu możemy wykonać małe i duże burgery. Zestaw jest sprytne przemyślany, poszczególne elementy z jednej strony służą do modelowania mięsa z drugiej zaś pozwalają wykreować dziurkę, do której możemy włożyć dodatki: kawałek sera żółtego, suszone owoce lub warzywa. Po uformowaniu kotletów podsmażamy je na patelni

upichcona
Kotlety owsiane faszerowane mięsem 113

mielonych. Polecam także : Kotlety mielone z otrębami owsianymi- LIGHT bez tłuszczu Składniki: 35 dag płatków owsianych 250 ml wody curry do smaku 30 dag wołowiny 2 łyżki smalcu 2 cebule sól do smaku pieprz do smaku natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie: Płatki owsiane zmielić, zaparzyć gorącą osoloną wodą, dodać curry i zagnieść ciasto. Mięso zmielić podsmażyć na smalcu

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety mielone na ostro 159

odcisnąć.2. Do mięsa dodać jajko sól, pieprz i bułkę. Całość dokładnie wymieszać.3. Cebulki szalotki obrać, pokroić w plasterki, zalać octem winnym i wstawić do lodówki na 20-30 minut.4. Z masy mięsnej uformować parzystą liczbę cienkich kotletów. Połowę cienko posmarować musztardą, posypać żółtym serem i nałożyć krążek marynowanej cebuli. Kotlety przykryć kotletem bez dodatków, zlepić brzegi

Kuchnia domowa Ani
Gołąbki bez zawijania a'la kotlety. 180

albo jak ktoś woli golabki ala kotlety, pszyne i znacznie mniej pracochłonne niż te tradycyjne. Polecam zwłaszcza osobom, lubiącym połączenie gołąbków z sosem pomidorowym. Składniki: 400 g łopatki wieprzowej 100 g ryżu  300 g kapusty włoskiej ( jasna część) 1 mała cebula 1 puszka pomidorów pelati (300 g) lub 3 świeże pomidory bez skórki 1 łyżka masła 2 łyżki(...)drobniutko pokroić, 2/3 przełożyć do miski. D odać mięso zmielone przez maszynkę o grubych oczkach i pokrojoną w drobną kosteczkę podsmażoną na oleju cebulę, oraz ugotowany na sypko ryż. Wszystko przemieszać, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, gałką, czosnkiem oraz pokrojoną bazylią. Wyrobić na gładką masę. Zwilżyć dłonie wodą i formować okrągłe kotlety. Na patelni rozgrzać olej ułożyć nasze gołąbki i podsmażyć

Gosia gotuje
Szynka drobiowa ze szczypiorkiem – szynkowar 168

kurczaka – filetów bez skóry pęczek świeżego , grubego szczypiorku 1/2 łyżeczki, mielonego , białego pieprzu 2 łyżki, żelatyny wieprzowej 1 czubata łyżeczka soli lub płaska jeśli lubicie mało słone produkty 1/2 łyżeczki cukru woreczek termiczny do szynkowaru szynkowar Mięso z piersi kurczaka lekko rozbijamy tłuczkiem , dosłownie odrobinę , żeby porozrywać włókna mięsa na powierzchni , ale nie zrobić kotletów . Posypujemy solą , cukrem

Ogrodnik w podróży
Domowe Burgery Wołowe 146

konserwowy, kiszony, małosolny) 4 łyżeczki majonezu 4 łyżeczki ketchupu 4 łyżeczki musztardy Sposób przygotowania Mięso mielone przełożyć do miski, posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa. „Zagnieść” jak ciasto, a następnie uformować 4 burgery (należy pamiętać, że podczas pieczenia/smażenia kotlety się zmniejszą swoją szerokość, a zwiększą grubość dlatego należy uformować duże i cienkie burgery(...)minut z każdej strony (w zależności jak chcemy mieć wypieczone, jeśli krwiste to krócej, jeśli dobrze wypieczone to chwilkę dłużej). Po usmażeniu kotletów burgery włożyć do bułki z naszymi ulubionymi dodatkami lub podać z dodatkami bez bułki np na liściu sałaty. Nowy post Domowe Burgery Wołowe pojawił się w Wypieki i Rumience

Wypieki i Rumieńce
Pieczone klopsiki z pieczarkami w sosie pomidorowym 135

Od kilku tygodni nieustannie w mojej lodówce znajduje się jakieś mielone mięso. Jest naprawdę genialnym rozwiązaniem na szybki obiad i można je podać w setkach odsłon

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Polędwiczki w sosie śmietanowym 161

Wykonanie: Dobrze schłodzone mięso pokroić na małe kotlety o grubości 1,5-2 cm. Rozbijamy je delikatnie dłonią. Solimy, pieprzymy i krótko obsmażamy z obu stron razem z cebulkami na lekko złoty kolor. Wlewamy bulion i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Wlewamy śmietanę i wrzucamy serek topiony. Dusimy na wolnym ogniu, bez przykrycia

Pysznie & Pięknie
Kotlety wieprzowe z rusztu 143

Wersja kotletów bez smażenia, w bardzo aromatycznych przyprawach. Składniki: 4 kotlety wieprzowe, ½ szklanki oleju, ½ szklanki octu, 2 ząbki czosnku, sól do smaku, pieprz do smaku. Wykonanie: Kotlety myjemy, osączamy i lekko tłuczemy (ręką). Olej, ocet, przyprawy i zmiażdżony czosnek mieszamy i odstawiamy. Po chwili wkładamy do zalewy kotlety i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Następnie mięso wyjmujemy, osączamy

Tradycyjna Kuchnia
Najlepsze klopsy na świecie 173

hamburgery czy kotlety. Ten przepis na klopsy to moja własna wersja najbardziej soczystych, zwartych i jednocześnie mięciutkich klopsików.   Mielone mięso ogrzewamy do temperatury pokojowej, umieszczamy w misce. Dużą pszenną bułkę, najlepiej taką, która już podeschła w chlebaku, a przynajmniej jest czerstwa- obieramy ze skórki. Jej miąższ zalewamy mieszanką mleka i wody. Pietruszkę drobno siekamy, bez twardych gałązek, same

Karo in the Kitchen
Domowe Snack Wrap jak z McDonald's 8018

dokładnie mieszamy.Wszystkie kotlety maczamy w jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia (z obu stron)***.Sałatę lodową drobno siekamy.  Żółty ser kroimy w słupki. Majonez mieszamy ze śmietaną w proporcji 3 łyżki majonezu na łyżkę śmietany (możemy użyć samego majonezu - bez dodatku śmietany

Słodka Strona