Szaszłyki ze schabu trochę inaczej

Szaszłyki ze schabu trochę inaczej

Szaszłyki ze schabu trochę inaczej

Skazana jestem na szaszłyki z piekarnika . Nigdy nie będą takie jak z rożna ale i tak pyszne . Czas : 1 ,5 godziny  + 12 godzin w maceracie Składniki : 40 dag schabu bez kości 30 dag słoniny ( lub tłustego boczku ) 4 duże cebule 2 mini kostki czosnkowe Knorra 1 łyżeczka pieprzu mielonego 2 łyżki Sosu Teryiaki ( zamiennie powideł śliwkowych zmieszanych z łyżeczka sosu sojowego ) 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 4 łyżki oleju słonecznikowego + 2 łyżki Schab pokroić w plastry jak na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, mielone, sosy, cebula, pieczenie, mięso, kotlet, boczek, kotlety, szaszłyki, czosnkowy, sos sojowy, pasty, lekka, pasta, papryka, słodkie, sos do mielonego , marynaty, mięsa pieczone, sos czosnkowy, boczek w sosie, kotlety mielone, pyszne sosy, mięso mielone, pieczony boczek, boczek w marynacie, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, bez pieczenia

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.