koszyczki - 846 przepisów (strona:17/57)

W truskawkowym koszyczku. 180

wierzchu torcik schłodźcie 20 minut w lodówce lub 8 minut w zamrażarce.  Do zrobienia plecionki koszyczkowej użyłam tylki wiltona 2b. Tu  jest pokazane jak sobie poradzić z koszyczkiem ;)  Następna dobra rada - dobrze jeśli krem jest stabilny tzn nie jest za miękki, bo wtedy paseczki będą spływały.  W takiej sytuacji włóżcie krem na chwilkę do lodówki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Konfitura truskawkowa 251

jednocześnie najdroższe truskawki. Na placach i targowiskach można spotkać sprzedawców z owocami na przetwory. Zazwyczaj są one o 30-50% tańsze od regularnych owoców. Nie wyglądają one w koszyczku tak oszałamiająco, ale w słoiku różnicy nie zauważycie. Porady: Syrop klonowy możesz z powodzeniem zastąpić cukrem. Ilość użytego słodziwa zależy od tego jakie truskawki dorwiesz – może się okazać, że będzie

Blendman
Wegański quiche brokułowy 160

kostkę. Pieczarki obieramy ze skórki, i kroimy w plasterki, selera myjemy i drobno kroimy. Szpinak/jarmuż myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Brokuła dzielimy na niewielkie koszyczki. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli. Następnie dodajemy pieczarki, ziemniaki i selera i smażymy aż warzywa zmiękną. W razie potrzeby podlewamy wodą. Dodajemy brokuła i szpinak

Lamarida.pl
Tofu z warzywami 111

obieramy: czosnek drobno siekamy drobno, a cebulę kroimy w wiórka. Pieczarki obieramy i kroimy na cienkie plasterki, a kapustę szatkujemy. Opłukujemy brokuła i obieramy marchewkę; brokuła łamiemy na niewielkie koszyczki, a marchewkę ucieramy na grubych oczkach tarki. Tofu odsączamy z zalewy i kroimy na kilkumilimetrowe plastry. Ja wtedy zwykle posypuję je papryką – niech sobie czekają aż podsmażą się warzywa

Lamarida.pl
Koktajl truskawkowy z musem kawowo-kokosowym 143

końcu letnia pogoda! Ciepłe i słoneczne dni od razu nastrajają pozytywnie. Na straganach koszyczki pełne truskawek, na które tak długo czekaliśmy. Jemy je kilka razy dziennie, by nacieszyć się sezonem. Jako deser, dodatek do sałatek, lub w formie koktajli. Dziś mam dla Was prosty w przygotowaniu, orzeźwiający, ale też sycący koktajl truskawkowy z musem z mleczka kokosowego i kawy zbożowej

Mienta blog
Kruche z malinami 491

upiecze odstawiamy do wystygnięcia. Pianka: Białka ubijmy na sztywną pianę. Dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder i proszek budyniowy.  Na koniec dolewamy olej. Należy dobrze wymieszać. Dodatkowo:  koszyczek malin Na przestudzony kruchy spód , wylewamy piankę , układamy na niej maliny i trzemy pozostałą część ciasta . Całość pieczemy następne 40 - 45  minut w temp. 180 C. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Krem z pomidorów, jabłek i gruszek 133

chłonąć całą sobą – wzrokiem, słuchem, smakiem, całym ciałem. Od kiedy więcej fotografuję, oglądam świat intensywniej, tak jakby dwa razy mocniej! Wiosną kwitną moje ukochane piwonie, którw wprost ubóstwiam! Koszyczek truskawek to też pożądany obiekt, bo truskawka to taki owoc, którego smak przywodzi nam na myśl piekny obraz dzieciństwa. Też tak macie? Wiosennym miesiącom towarzyszą jak zawsze cudowne święta

Raj dla Podniebienia
Chleb jak z Altamury - czerwcowa piekarnia 178

posmarowanej oliwą, przykryć i zostawić do wstępnej fermentacji, aż ciasto podwoi swoją objętość. W temperaturze 25 st. C powinno to zająć ok. 3-4 godziny. Uformować bochenek, włożyć do koszyczka i zostawić do wyrośnięcia na ok. 1,5-2 godziny w temperaturze 25 st. C. U mnie jest chłodniej, więc zwykle chleby rosną wolniej, ten wyrastał prawie 3 godziny. Piec

Stare Gary
Quiche ze szparagami i bazylią -Krucha tarta ze szparagami 132

strata. Zdrewniała część po ugotowaniu wciąż będzie i tak łykowata. Po obraniu odciąć jeszcze kawałek dolnej części. Najlepiej zagotować wodę w specjalnym garnku do szaragów: wąski ale wysoki z koszyczkiem tak by można było szparagi gotować na stojąco z główkami ponad wodą. Te są dużo bardziej delikatne i dojdą na samej parze. Jeśli nie masz takiego zagotuj wodę w dużym

Sztuka gotowania w/g Samiry
Najlepsza rolada bezowa z kremem kawowym 303

ratowała się właśnie zbożową Inką . Gdy przymknę oczy to wyobrażam sobie Ją jak siedzi delektując się moją roladą, a na stole stoi zaparzona w szklance Inka, szklanka w metalowym koszyczku z uszkiem... I jeszcze być może chętnie zapaliłaby papieroska, ale te na szczęście rzuciła już wiele lat wcześniej. Mamo, tę roladę zrobiłam z myślą o Tobie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Makaron z kurkami i sosem śmietanowym z białym winem 117

który powstał na szybko. W czasie spaceru zastanawialiśmy się, co dziś będziemy jedli. Może to, a może tamto? Krótka wizyta w sklepie i rzut okiem na kurki w słomianym koszyczku zaowocowały natychmiastowym pomysłem na szybki, smaczny obiad. I jest, proszę! Składniki: 400g makaronu 200g kurek 1 cebula 2 łyżki masła 1/3 szklanki białego wina 1 żółtko 1 łyżka śmietany

Raj dla Podniebienia
Fit zupa krem z nasionami chia, migdałami i wodą kokosową – ViVio inspiruje! 159

przyprawienia Przygotowanie Oliwę rozgrzewamy w garnku. Dorzucamy pokrojoną cebulę i czosnek (możemy posolić i dodać odrobinę pieprzu), smażymy przez 5 min na złoty kolor. Łodygi brokułu oddzielamy od koszyczków i umieszczamy je w garnku, wlewając również bulion i wodę kokosową. Doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy na niewielkim ogniu przez 7 min, po czym dokładamy resztę brokułu, migdały prażone, groszek, nasiona chia

Tradycyjna Kuchnia
Miseczki zbożowe z musem malinowo-miętowym 185

posiekanej czekolady, a pozostałe składniki wraz z kokosem i pestkami dyni dodajemy do masy. Dokładnie wyrabiamy. Masłem natłuszczamy formę na muffinki i dłońmi wylepiamy każdy otwór formując kształt koszyczka. Pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180st C. Delikatnie wyciągamy z formy i studzimy. Nadzienie: Maliny wraz z cukrem i listkami mięty przekładamy do garnka najlepiej z nieprzywierającym dnem

Kuchnia w czekoladzie
Ryżowe ciasteczka bezglutenowe 114

złoto.  Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy do wystygnięcia na blasze. Gorące są bardzo delikatne i mogłyby się rozlecieć przy przenoszeniu. Smacznego:-)  Można je spokojnie przechowywać w koszyczku, nie zeschną się.... Zresztą długo nie poleżą

Ze smakiem bez glutenu
CHLEB NA ZAKWASIE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI I OTRĘBAMI! 178

minut wyrastania. Ciasto wyłóż na blat podziel na dwie części, uformuj bochenki. Formowanie bochenków to bardzo ważna czynność, ciasto składamy na kopertę a potem w wałek. Przekładamy do koszyczków do wyrastania ciasta. Ciasto wyrasta od 2,5 godziny do 3,5 godziny. W zależności od temperatury, im wyższa tym ciasto rośnie szybciej. Chleby przed pieczeniem, przekładamy na blaszkę lub kamień

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania