konfitura - 2028 przepisów (strona:92/136)

Kotlety mielone z grzybami 158

podsmażone już kotlety dodałam pokrojoną w piórka cebulę, jedną łyżkę masła oraz pół szklanki wody w celu uzyskania sosu. Dusiłam na malutkim ogniu 15 minut. Podałam z z konfiturą z czerwonej cebuli   i ziemniakami.   Smacznego

Gosia gotuje
Krampety 242

śniadanie lub podwieczorek, najczęściej z masłem lub dżemem. Choć trzeba trochę odczekać, aż ciasto drożdżowe wyrośnie, są tego warte! Najlepiej smakują na ciepło, ja swoje kosztowałam z konfiturą malinową, którą na co dzień dodaję do herbaty. Wyborne! Przepis pochodzi z książki "Wypieki. Chleby, pizze, ciasta, pączki, słodkie zawijańce" autorstwa Anneki Manning, wyd. Świat Książki. Zobacz również inne przepisy na placuszki

Moje Qulinaria
Makaron z białym serem. 146

nadzieję, że Wasze też pokochają to danie. Makaron z serem (4 osoby) 1 opakowanie makaronu łazanki lub świderki, do wyboru. 1 opakowanie sera twarogowego ok. 25 dkg. jogurt naturalny konfitura z owoców leśnych (obecnie najlepsza w Lidlu) Makaron gotujemy al dente (ok. 3/4 opakowania), posypujemy twarogiem. Przygotowujemy jogurt z owocami leśnymi i polewamy makaron. Możemy dodatkowo posypać cukrem. Na pewno

vegetanie
Placuszki z serka wiejskiego 370

łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki wymieszać, kłaść łyżką na rozgrzaną patelnię niewielkie porcje ciasta i smażyć bez tłuszczu na rumiano. Podawać z dowolnym dżemem - u mnie z domową konfiturą z wiśni

Kto ugości moich gości?
MUFFINY CYTRYNOWO-DYNIOWE 140

szkl cukru szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 200 g naturalnego jogurtu 1/3 szkl mleka 1/3 szkl oleju sok z 1 cytryny 150 g dżemu lub konfitury z dyni 200 g śmietanki 30 % 2 łyżki mascarpone 1 łyżka cukru pudru czereśnie koktajlowe   A jak to zrobić: Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać wszystkie suche składniki

Kuchnia w opałach
Tort Rafaello z truskawkami 609

zrobić z innych owoców: jagód, brzoskwiń, malin): 20 świeżych truskawek  1 łyżka soku z cytryny trochę startej skórki z cytryny 1 cukier waniliowy 4 łyżki dżemu truskawkowego lub konfitury 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut

Salonik smaków
Dietetyczny pasztet drobiowo-warzywny 531

keksówek posmarowanych olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu odstawić na kilka godzin do wystudzenia.  Znakomitym dodatkiem do pasztetu będzie pikantna konfitura z papryki ( tu przepis ), oraz domowy chleb z mąki żytniej i orkiszowej na zakwasie ( tu przepis

SzczyptaSmaQ
Omlet owsiany 149

odchodzic od patelni, bardzo delikatnie podważamy go drewnianą płaską łyżką i przekładamy na drugą stronę. Smażymy do zarumienienia. Omlet podajemy z ulubionymi dodatkami-syropem klonowym, jogurtem naturalnym, masłem orzechowym, konfiturą, owocami, orzechami- co kto lubi

Zawsze głodna!
Deser jogurtowy z konfiturą figową 187

wizytę niezapowiedzianych gości. Kwaskowy smak jogurtu fajnie przełamuje słodycz marmolady, dzięki czemu deser nie jest za słodki. A ziarenka fajnie chrupią :) (Ilość składników według uznania) Gęsty jogurt grecki Konfitura figowa Bonne Maman od  DeCare Musli lub  domowa granola W ozdobnym pucharku układamy warstwowo: musli, jogurt grecki, marmoladę, następnie znów musli, jogurt i marmoladę. Mozemy udekorować, np. orzechami. Podajemy

Zawsze głodna!
Pączki z marmoladą z róży i dżemem jagodowym 277

drożdży 3 łyżki mąki (odebrać mąkę z ilości przeznaczonej do wykonania ciasta) 2 łyżki cukru 1/4 szklanki  letniego mleka DO NADZIEWANIA PĄCZKÓW: Do wypełnienia pączków możemy wykorzystać taką konfiturę jaką najbardziej lubimy. Ja wykorzystałam:  marmoladę z róży i dżem jagodowy cukier puder do posypania pączków olej do smażenia (około 2 litry) WYKONANIE: 1. Najpierw należy przesiać mąkę

Serce zamknięte w formie pyszności
Angielskie ciasto w biało-różową kratkę czyli Battenberg 238

łyżeczki ekstraktu migdałowego (można zastąpić aromatem) Różowy barwnik* Do dekoracji: 400g marcepanu ( oryginalnie jest podane 500g, my użyłyśmy dwa opakowania po 200 i ze spokojem starczyło) Ok.100g dżemu lub konfitury morelowej Cukier puder do obsypania *Jeśli nie posiadacie różowego barwnika, a koniecznie chcecie zrobić to ciasto można go zastąpić kakao - wówczas wyjdzie ciasto w biało-brązową kratkę. Kakao należy dodawać

Kolizje Smaków
truskawki w galaretce z bazylią, wanilią i czarnym pieprzem 256

listków bazylii- zalewamy truskawkami resztę truskawek doprawiamy pieprzem i ziarenkami wanilii, dorzucamy całą laskę i gotujemy przez 2 minuty, po czym przelewamy do słoiczków słoiczki z konfiturą, szczelnie zakręcamy, po czym odwracamy do góry nogami i gotowe! SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Placki z mąki jaglanej 229

ilość oleju i wylewamy ciasto, tak by powstały małe placuszki. Przed każdym smażeniem smarujemy patelnię olejem- najlepiej użyć pędzelka silikonowego do rozprowadzenia. Smażymy z obu stron. Najlepiej smakują z konfiturą

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania