około 10 malin - podprażone migdały na suchej patelni - liście bazyli - oliwa z oliwek i sok z cytryny, odrobina soli himalajskiej W/w wymieszaj i gotowe! 5 minut roboty i pyszna kolacja lub obiad gotowe
SMYKWKUCHNIElegancja przekąska lub nawet kolacja na ciepło - figi, kozi ser i orzeszki pinii zapieczone w piekarniku, a póżniej podawane z genialnym kremem balsamicznym. Obłędne połączenie! Składniki: figi kozi ser pleśniowy lub kremowy orzeszki pinii lub włoskie tymianek suszony lub świeży krem balsamiczny Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Figi umyć, naciąć je na krzyż i ułożyć w naczyniu żaroodpornym
wyzwania kuchenneJakiś czas temu kompletnie nie miałam pomysłu na kolację. Taki wieczór z serii leje, wieje, nic mi się nie chce, jestem głodna a jednocześnie na nic nie mam ochoty. Do kompletu na kuchni i w piecu kolejne przetwory, słoiki się wyparzają i ogólny przetworowy rozpiernicz, więc pole manewru ograniczone. Aż w oczy weszła mi kukurydza. Myślę sobie… – a może
Kate's Kitchensosie śmietanowym to szybkie, a zarazem eleganckie danie. Charakterystyczny w smaku tuńczyk w lekkim sosie śmietanowym to idealne połączenie smaków i ciekawy pomysł na codzienny obiad, a nawet romantyczną kolację we dwoje. Makaron z Tuńczykiem w Sosie Śmietanowym - Składniki: ok. 300 g makaronu ok. 200 g surowego tuńczyka ok. 80 g oliwek ok. 45 g kaparów 3 ząbki czosnku
Słodka Stronakolor, dodatek kwaśnych jeżyn - wygląda imponująco i świetnie smakuje! Jeśli lubisz eksperymenty w kuchni ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie! Focaccia to super pomysł na jesienną, ciepłą i ekonomiczną kolację! Z lampką białego wina propozycja na weekend we włoskim stylu! Zapraszam do przepisu! Składniki: 200 ml soku z buraka 1 łyżka miodu 1 op. suchych drożdży 300 g mąki orkiszowej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Leczo z cukinią i kiełbasą to danie jednogarnkowe i zdecydowanie kojarzące się ze zbliżającą się jesienią. To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze
Pieguskowa Kuchniaprzecież jajka na warzywach. Szakszuka jest też bardzo uniwersalna - zazwyczaj je się ją na śniadanie, ale z powodzeniem sprawdzi się tez na lekki obiad i ciepłą kolację. Słowo " shakshuka " oznacza wielki bałagan. Choć jej tradycyjna postać jest bardzo prosta, to spokojnie możecie wzbogacać poniższą recepturę o różne dodatki. Do najbardziej typowych należą bakłażan i ziemniaki, ale kto Wam broni
Chilli Czosnek i Oliwazaczęło! Od blisko dwóch tygodni prawie codziennie na śniadanie jemy puszyste i chrupiące bezglutenowe gofry i szczerze mówiąc… mogłabym je jeść również na drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację! Wiem, że to czyste szaleństwo, ale nie jadłam gofrów od kilku lat i teraz nadrabiam ten stracony czas :) Gofrowe wspomnienia z dzieciństwa Gofry nieodłącznie kojarzą mi się z latem, morzem
Book of spellsZapiekanka to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na pożywną kolację. 250 g makaronu świderki 500 g szpinaku mrożonego 200 g ulubionej wędliny 200 g serka wiejskiego 150 g żółtego sera 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 jajko sól, pieprz, słodka papryka 1. Makaron gotujemy al dente. Wędlinę kroimy w grubszą kostkę. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle
Krokusowy DomBardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z kurczakiem. Gotowa w 20 minut! Sałatka na co dzień do pracy lub na kolację. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 500 g fileta z kurczaka ½ puszki kukurydzy 1 mały słoiczek selera 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki przyprawy
KuchniaWeDwoje.plglutenu – bo ciasto z kaszy spajają dwie wysokoskrobiowe mąki – ryżowa i ziemniaczana. Gnocchi podane z palonym ziołowo-czosnkowym masłem to pyszny i bardzo syty lunch, obiad albo gorąca kolacja. Koniecznie ich spróbujcie! GNOCCHI JAGLANE Kaszę jaglaną płuczemy na gęstym sicie pod ciepłą bieżącą wodą do czasu, aż przestanie się pienić. Następnie parzymy ją, przelewając świeżo zagotowanym wrzątkiem. Tak przygotowana – wypłukana
Karo in the KitchenSmaczna, prosta surówka do obiadu, kolacji czy na podwieczorek. Skład: pół kg kapusty utartej na grubych oczkach, pół kg kalafiora- same różyczki,dwa utarte jabłka,po łyżce:cukru, oleju, octu jabłkowego 6%... sól i pieprz do smaku. -- -- Wszystko razem łączymy w misce i dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce minimum godzinę i serwujemy. Smacznego
chleba naszegoPyszne i dość szybkie danie dziś przedstawiam. Pieróg z ciasta francuskiego jest idealny na obiad, czy wczesną kolację. To danie bardzo pożywne i bardzo aromatyczne, polecam do wypróbowania. Lubicie takie dania? Do czego używacie ciasta francuskiego? Pieróg z ciasta francuskiego ze szpinakiem, boczniakami i mozzarellą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKolację podano! :)) Przepis - • 4 papryki - 2 czerwone, żółta i zielona • 2 pomidory + puszka pomidorów • jedna nieduża cukinia • podsmażona celula • Podsmażona kiełbasa (ilość wg uznania) Na łyżce oliwy podsmażamy cebulkę razem z kiełbasą. Paprykę, pomidory i cukinie kroimy w kostkę. Wkładamy go garnka, wlewamy pomidory z puszki, dodajemy cebulkę i kiełbasę - cukinię dodaję po ok 10 minutach duszenia
BezglutenowaIzabelaKolację podano!! :) Stety - niestety bezglutenowycy szerokim łukiem muszą omijać słynnego Mc Donslda. Jednak jego "domowa" wersja nie musi być gorsza! Jedno jest pewne.. po domowej kanapce brzuch z pewnością nie rozboli.. no chyba że zjemy za dużo :)) Zapraszam do przepisu. Co potrzebujemy - bułkę bezglutenową (u mnie była to ciabata) usmażony kawałek piersi z kurczaka w ulubionych przyprawach
BezglutenowaIzabela