Danie idealne na lekką kolację. Antrykot najlepiej wybrać, dojrzewający ( w opakowaniu ) wówczas macie większe prawdopodobieństwo, że po grillowaniu będzie on miękki i soczysty. Warto też pamiętać aby miał on wygląd marmurkowaty, lekko przerośnięty tłuszczykiem. To też zwiększa szansę na dobre mięso. Składniki: na dwie porcje 160 g sałata rzymska 100 g grillowany antrykot wołowy 190 g mrożona mieszanka warzyw ( małe
Smaki EwySchab raz sparzony przez 20 minut, to bardzo dobry dodatek do śniadania i kolacji. Potrzebujemy ładny i kształtny kawałek schabu świeżego bez kości, który jeszcze w domu "obrabiamy" tj. obcinamy zbędne kawałki i zostawiamy tylko schab środkowy. Tak przygotowane mięso doprawiamy, do peklowania na sucho. Na 1 kg mięsa: 2 łyżki soli niejodowanej, 2 łyżki cukru, łyżkę płaską
chleba naszegoużyć do jej wykonania dowolnie dobranych składników. Aby ułatwić sobie zadanie, możemy wykorzystać gotowe placki. Tortilla to pyszne i pożywne danie, które idealnie nadaje się na ciepły lunch lub kolację. Jeżeli lubicie tortillę z kurczakiem ze słynnej sieciówki, polecam ją zrobić samemu w domu. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 1 sałata lodowa 1 pomidor 1 ogórek świeży
CookMagPolecam te pyszne danie na obiad, ale równie dobrze będzie smakować na kolację. Inspiracją do zrobienia takiej potrawy była wizyta na blogu Adrianny i to tam znalazłem taki przepis schab-po-cygansku-prosty-i-pyszny -- Potrzebujemy schab, marchew, cebulę, majonez, ser, przyprawy. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Miękki żółty ser ucieramy na grubych oczkach. Schab kroimy
chleba naszegoProsty przepis na cukinię faszerowaną mięsem mielonym, papryką i natką pietruszki pod warstwą ciągnącego parmezanu. Pycha! Danie jest pyszne i sycące, polecam na obiad lub ciepłą kolację. Cukinię można faszerować różnymi składnikami, nie tylko mięsem. Również ryżem, kaszą, warzywami lub rozdrobnioną rybą. Kombinacji jest wiele Polecam też z mięsem, oliwkami i serem lazur . Mniam… Składniki: 3 cukinie
Oryginalny smakWróciliśmy też do naszych weekendowych nawyków – gar rosołu/zupy który starczy na pół tygodnia oraz coś słodkiego, co będzie można w tygodniu wykorzystać jako przekąska po przedszkolu, przed kolacją. Muffinki to zawsze dobry pomysł na przekąskę. Problem tylko taki, że większość jest najlepsza zaraz po upieczeniu, dnia następnego najczęściej robią się suche, twardawe i mniej smaczne. Wyjątkiem
Cooking for Emilyzakrycia śledzi śledzie przełożyć do słoika i zalać olejem, zamknąć i schować do lodówki najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły - pyszne śledzie i na zakąske i na kolację podane na chlebie tostowym z tostera...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędokładniej na pyszną sałatkę z roladkami z cukinii, kukurydzą i pestkami granatu, które fantastycznie współgrają z całością przełamują smak. Taka sałatka jest świetnym pomysłem na lekki obiad albo pyszną kolację. Smakuje rewelacyjnie! SKŁADNIKI: * cukinia – 1 szt * granat – 1 szt * ser Feta ( ja użyłam Greksyr marki Serenada ) – 100 g * serek śmietankowy – 50 g * kukurydza
Ostra na Słodkomoże by tak na kolację puszystego naleśniora ? :D Hehe. Przepisów na naleśniki jest mnóstwo. Składniki najczesciej te same, ale również liczą się proporcje :) A o to moja propozycja : Składniki: 1,5 szklanka mleka 2 szklanki wody 2 jajka 2 i 1/3 szklanki mąki Szczypta soli Klarowane masło lub olej. Przygotowanie : Ubijam jajka z odrobiną soli. Dodaję mąkę, wlewam mleko
Domowa Kuchnia u Mamynasmarowanego oliwą i wstaw do lodówki. Następnego dnia wyjmij co najmniej godzinę przed planowany pieczeniem, żeby ciasto się ogrzało. Taką focaccię możecie zjeść na ciepło na obiad czy kolację, ale też nawet następnego dnia zabrać do pracy, na piknik lub wycieczkę
Chilli Czosnek i OliwaGrzybowy sezon w pełni:) Na kolację przygotowałam więc podwójnie grzybowy quiche:) Świeże kurki z odrobiną boczku i sera cheddar zalałam grzybowym sosem Winiary. Wyszło wyśmienicie:) Przepis jest prosty i szybki. Nie wyrabiamy tutaj ciasta, tylko wykorzystujemy gotowy spód do pizzy. Sos przygotowuje się raz-dwa, a najmozolniejszą częścią przepisu, taką, która zajmuje najwięcej czasu jest oczyszczenie kurek:) Kiedy jednak czynność
Smaki Na TalerzuIdealna pasta do smarowania kanapek zamiast masła. Idealna pasta do maczania w niej słupków warzyw. Idealna pasta do jedzenia łyżeczką. Nadaje się zatem na śniadanie, obiad i kolację. Pasta paprykowa z awokado. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePropozycja na dzisiejszą kolację to naleśniki. Dzięki wykorzystaniu dyni naleśniki są fajnie żółciutkie i ciekawe w smaku. Składniki: - 200 g dyni - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki śmietany 18 % - 200 g mąki pszennej - 2 jajka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka cukru waniliowego - skórka z 1/2 cytryny - szczypta przyprawy dyniowej - szczypta soli - olej - ulubiony dżem Przygotowanie: Dynię ścieramy
Zainspirowana w kuchniJesienią warto przygotować pyszny dżem z jabłek, który zimą świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów, śniadań i kolacji. Wykonanie takiej aksamitnej marmoladki jest bardzo łatwe i nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Najsmaczniejszy dżem jabłkowy wychodzi z bardzo dojrzałych i soczystych jabłek, które dostępne są właśnie jesienią. U mnie dżem z jabłek powstał z bardzo słodkich antonówek z dodatkiem
Kuchcik gotujeulepek, ale jest słodkie, wilgotne, świeże prze kilka dni, bardzo smakowało Miśce, jak tylko wyjęłam z piekarnika to we dwie zjadłyśmy połowę na raz w ramach podwieczorku i kolacji Składniki na małą blaszkę (18×20 cm) , jeżeli chcecie upiec np. w tortownicy 26 cm to proszę składniki przemnożyć przez 3, wtedy ciasto będzie też odpowiednio wyższe: 300 g marchwi
greenscarf