troszkę szaloną wersję pieczonych pączków z ciasta parzonego. Zależało mi na tym, by: - oponki nie były tłuste - długo zachowywały świeżość - bez wyrzutów można je było zjeść na śniadanie lub kolację - były idealne do mleka, herbaty czy kawy Czas przygotowywania: 30 minut + wyrastanie łącznie 80 minut Czas pieczenia: 15 lub 20 minut do wyboru Ilość sztuk
AniaGotuje.plBardzo prosty i pyszny domowy budyń. Z dodatkiem nasiona Chia i świeżymi owocami sezonowymi jest rewelacyjnym śniadaniem, czy kolacją. Poza sezonem domowe przetwory też dadzą radę :-) Szczególnie polecam marmoladę z jeżyn i brzoskwiń
AniaGotuje.plwszystkie składniki i dać ciastu wyrosnąć. - Super prosty i krótki skład. - Racuchy wychodzą grube, puchate i pyszne. - Nie są tłuste, więc smakują cudownie również po przestygnięciu. - Idealne na śniadanie, kolację, czy nawet posiłek do pracy czy szkoły
AniaGotuje.plSuper delikatne, aromatyczne, mięciutkie placuszki. - bardzo prosty skład i wykonanie - nie potrzebujesz wagi i miarek - wspaniałe placki na śniadanie i kolację - uwielbiane przez Dzieci Łasuchom plackowym polecam gorąco racuchy drożdżowe z jabłkiem oraz nieziemskie placki z serków waniliowych .. mniam
AniaGotuje.plkawałkami kwaśnych jabłek. Antonówka pasuje d nich idealnie. Dodatek serka waniliowego sprawia, że placki są delikatniejsze w smaku. - Racuchy wychodzą grube, puchate i pyszne. - Idealne na śniadanie, kolację, czy nawet posiłek do pracy czy szkoły. Cudownie smakują również racuchy drożdżowe z twarogiem, które piecze się na patelni bez tłuszczu. Najdelikatniejsze w smaku zaś będą niebiańskie racuchy drożdżowe
AniaGotuje.plrazem zapraszam na pyszne i bardzo proste zapiekanki. Wspaniały pomysł na ciepłą i smaczną przekąskę na obiad lub kolację. Oprócz pieczarek możemy dodać ulubione dodatki, wszystko kwestia naszego pomysłu. Smacznego :) SKŁADNIKI NA OK. 8 MAŁYCH BUŁECZEK : 0,5 kg pieczarek 1 cebula olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie ok. 30 dag żółtego sera bułki dodatki: keczup
Pani na deserOstatnio moje młodsze dziecko zażyczyło sobie na kolację bułkę, a mi tak nie chciało się iść do sklepu. Jakiś czas temu zapisałam sobie przepis na rogaliki, który zobaczyłam na blogu SMAKI MAROKA . Od razu zabrałam się do pracy. Wykonanie bajecznie proste, wszystkie składniki wrzuciłam do misy miksera i dobrze wyrobiłam. Chyba tylko formowanie sprawiło mi trudność, ale za drugim
Pani na deserStromboli czyli pizza lub calzone, tylko że wykonane i podane inaczej. Stromboli nadziewane kiełbasą i serem. Pycha Przygotowanie ciasta – do kubka dodać drożdże,szczyptę soli
Kuchnia Pokoleńciepło i do tego w ogórkach! Ciekawa jestem, którą wersję wybierzecie? Sałatka caprese to włoskie danie, niskowęglowodanowa przekąska, która świetnie się sprawdzi zarówno jako starter, jak i jako lekka kolacja. Polecam je szczególnie diabetykom, którzy zwracają uwagę na ilość węglowodanów w posiłkach. Dziś prawdziwa gratka dla wielbicieli tego włoskiego przysmaku – swie wersje caprese w jednym filmie – subskrybujcie mój
DietologLubisz figi? Jak je jesz? Jak lubię owsiankę z figami, a na obiad lub na kolację czasem pojawia się sałatka z figami. Dziś... The post Sałatka z figami i brokułami appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comktórych wspomnę na końcu były warte poświęcenia i zjedzenia śniadania ciut później niż zwykle. Najlepsze w nich jednak jest to, że można je przygotować także na obiad lub kolację. Każda pora, to inne dodatki, ale zapewniam, że może być ich wiele. Żałowałam że nie miałam już dostępu do kurek, bo taki sos z nich i mięsna roladka byłyby świetnym pomysłem
Kuchnia w czekoladziebardzo gorącym oleju smażyć nie duże placki na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy placki smakują najlepiej z cukrem i śmietaną i na obiad i na kolację..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękolację miało być coś pysznego, najlepiej na ciepło. Ponieważ dopiero co wróciłam z grzybobrania więc upiekłam tartę z leśnymi grzybami . Mam nadzieję, że chwalono ją nie tylko przez grzeczność. Dość powiedzieć, że biesiadnicy zjedli calutką. Wszyscy żyją i mają się dobrze. Co kilka tygodni umawiamy się z przyjaciółmi, w wąskim gronie, na ploteczki i spędzenie wspólnego wieczoru. Przeważnie lądujemy
Smaczna Pyzabyć czymś zupełnie innym, jednak w trakcie gotowania plany się zmieniły i powstała właśnie potrawka z bakłażana w ostrym sosie. Idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy czy ciepła kolacja. Można podać go z ryżem, makaronem czy pieczywem. Ja przygotowałam go w wersji bezmięsnej, jeśli jednak wolicie coś treściwszego dodajcie grillowanego kurczaka lub indyka. Jeśli nie macie pomysłu
Życie ze smakiemChyba wena we mnie wróciła . Ostatnio narzekałam na jej brak. Lubię takie kolacje Składniki : 1 duża cukinia 1 papryka czerwona 1 marchewka makaron gniazdka ( ja użyłam z Lubelli) Sos : 30 g masła 0,5 l ciepłego mleka 4 łyżki mąki szpinak mrożony sól, pieprz, szczypta bazylii Przygotowanie : Cukinie myję, kroję w krążki o grubości 2-3 cm i wydrążam środek
Domowa Kuchnia u Mamy