ryż i makrelę. Dokładnie mieszamy. Gotowy paprykarz przekładamy do słoiczków. Aby zachować jego świeżość musi stać w lodówce, postoi nawet do kilku dni. Podajemy jako smarowidło na śniadanie lub kolację z ulubionym pieczywem, posypujemy siekanym szczypiorkiem. Smacznego!. The post Domowy paprykarz szczeciński appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZapraszam dziś na lekką suróweczkę z sosem koperkowym. Będzie ona idealna jako dodatek do obiadu lub lekka kolacja. Składniki: 100 g mixu sałat 1/2 zielonego ogórka 1 pomidor 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka pokrojonego koperku szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Myjemy i osuszamy ogórka i pomidora. Sałatę przekładamy do miski. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, dokładamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneolej z czarnuszki/oliwę z sokiem z cytryny – polewamy carpaccio z buraka. Rada: Najlepsze do carpaccio są pieczone buraki, gotowane nie będą miały takiego smaku. Jeśli szukacie prostej, lekkiej kolacji, czy zdrowej przekąski, to carpaccio z pieczonych buraków jest propozycją właśnie dla Was. Dla diabetyków, wegan, wegetarian… i nie tylko. Idealnie dobranie i połączenie składników tworzy potrawę kolorową, apetyczną
mojewypiekiinietylkopieczarek i żółtego sera, polane sosem koperkowym na śmietanie to wyśmienite danie na obiad. Ja zawsze smażę trochę więcej naleśników, które można podać również np. z dżemem na kolację. Choć ja i tak bardziej lubię te wytrawne. Myślę, że naleśniki z pieczarkami w sosie koperkowym zasmakują nawet wybrednym podniebieniom. Potrawa jest przepyszna, a do tego prosta do zrobienia. Składniki
e-PrzepisyKulinarneBardzo smaczne bułki, które nie wymagają przygotowania rozczynu. Przygotowuje się je bardzo łatwo i w miarę szybko jak na ciasto drożdżowe. Idealne na śniadanie lub kolację. Z podanej porcji wyszło mi 13 sztuk bułek o wadze 80 g. Ja dzieląc ciasto na kawałki ważę i wówczas bułki są jednakowej wielkości. Więcej przepisów na bułki znajdziecie w zakładce BUŁKI. Żródło przepisu
O kuchni z uczuciempodsmażyć. Dodajemy kiszona kapustę i tylko wymieszać a następnie wyłożyć na talerz, posypać zieleniną. Taką sałatkę możemy zjeść na wiele sposobów a mianowicie na obiad, jako przekąskę lub na kolacje
harrisazdrowy obiad bo w łososiem - najlepszym nośnikiem kwasów omega. Wystarczy połączyć makaron, łososia, śmietanę, coś zielonego i mamy obiad pierwsza klasa, nie tylko na piątek ale również na wyjątkową kolację. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpyszną i prawdziwie letnią przystawkę: pomidory faszerowane sałatką z kalafiora, groszku i dużej ilości koperku i czosnku. Pomidorki doskonale nadają się na imprezę przy grillu jak również kolację z chrupiącym pieczywem. 1 kalafior puszka groszku konserwowego 1/2 pęczka koperku 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku duże pomidory Kalafiora podzielić na różyczki, oczyścić i ugotować
Smakołyki Asidość ,że szybko się robi to jeszcze jak smakuje......Polecam wypróbować mój kisz-trochę jak tarta trochę jak pizza z dużą ilością szpinaku i cebulki-idealne na lunch,obiad,kolację czy imprezę-mniam.... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 600g mrożonego szpinaku mały słoiczek oliwek zielonych z papryką(ok 25 dkg) 2 cebule 4 łyżki śmietany 18 % 2 jajka 4 ząbki czosnku
Swojskie jedzonkoPstrąg prosto z patelni to chyba najszybszy i najłatwiejszy sposób na przygotowanie potrawy z ryby. Nie będę się dzisiaj za dużo rozpisywać ( jak zwykle zresztą ) oto moja kolacja. Prosto z patelni, pyszne, chrupiące i baaardzo delikatne małe pstrągi :)). Jeżeli nie macie pomysłu na obiad a posiadacie dostęp do świeżej ryby to polecam taką smażoną prosto z patelni. W zasadzie dobry
Pieguskowa KuchniaPizza to efekt porządków w kuchni. Przeczesując kuchenną szufladę natknęłam się na stary zeszyt z przepisami jeszcze z czasów panieńskich. Szczególną uwagę przykuła mocno już zdewastowana
Pieguskowa KuchniaMiały być placki z jabłkami ale podczas szperania w zamrażalniku natknęłam się na pojemniczek z mrożonymi jagódkami no i co ja miałam z nimi zrobić???? Stanęło
Pieguskowa Kuchniawarzywno-pomidorowego na dobre podbiła serca moich domowników. Można ją podawać na gorąco, ale ja jestem zwolennikiem ryby po grecku podawanej na zimno, więc już dzisiaj przygotowałam sobie jutrzejszą kolację. Nie mogę się doczekać jutra Ryba po grecku 1 kg ryby morskiej (u mnie dorsz) 2 cebule 3-4 marchewki 2 pietruszki pół selera 1 średni por koncentrat pomidorowy
Pieguskowa KuchniaFantastyczny Festiwal Dyni , który organizuje już po raz kolejny Bea, skłonił mnie do bliższego poznania tego ogrodowego giganta. Dotychczas dynia kojarzyła mi się wyłącznie z placuszkami
Pieguskowa Kuchnia