kolacja - 33757 przepisów (strona:854/2251)

Domowy paprykarz szczeciński 370

ryż i makrelę. Dokładnie mieszamy. Gotowy paprykarz przekładamy do słoiczków. Aby zachować jego świeżość musi stać w lodówce, postoi nawet do kilku dni. Podajemy jako smarowidło na śniadanie lub kolację z ulubionym pieczywem, posypujemy siekanym szczypiorkiem. Smacznego!.     The post Domowy paprykarz szczeciński appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z sosem koperkowym 140

Zapraszam dziś na lekką suróweczkę z sosem koperkowym. Będzie ona idealna jako dodatek do obiadu lub lekka kolacja. Składniki: 100 g mixu sałat 1/2 zielonego ogórka 1 pomidor 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka pokrojonego koperku szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Myjemy i osuszamy ogórka i pomidora. Sałatę przekładamy do miski. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, dokładamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Carpaccio z pieczonych buraków 172

olej z czarnuszki/oliwę z sokiem z cytryny – polewamy carpaccio z buraka. Rada: Najlepsze do carpaccio są pieczone buraki, gotowane nie będą miały takiego smaku. Jeśli szukacie prostej, lekkiej kolacji, czy zdrowej przekąski, to carpaccio z pieczonych buraków jest propozycją właśnie dla Was. Dla diabetyków, wegan, wegetarian… i nie tylko. Idealnie dobranie i połączenie składników tworzy potrawę kolorową, apetyczną

mojewypiekiinietylko
Naleśniki z pieczarkami w sosie koperkowym 799

pieczarek i żółtego sera, polane sosem koperkowym na śmietanie to wyśmienite danie na obiad. Ja zawsze smażę trochę więcej naleśników, które można podać również np. z dżemem na kolację. Choć ja i tak bardziej lubię te wytrawne. Myślę, że naleśniki z pieczarkami w sosie koperkowym zasmakują nawet wybrednym podniebieniom. Potrawa jest przepyszna, a do tego prosta do zrobienia. Składniki

e-PrzepisyKulinarne
Bułki śniadaniowe 127

Bardzo smaczne bułki, które nie wymagają przygotowania rozczynu. Przygotowuje się je bardzo łatwo i w miarę szybko jak na ciasto drożdżowe. Idealne na śniadanie lub kolację. Z podanej porcji wyszło mi 13 sztuk bułek o wadze 80 g. Ja dzieląc ciasto na kawałki ważę i wówczas bułki są jednakowej wielkości. Więcej przepisów na bułki znajdziecie w zakładce BUŁKI. Żródło przepisu

O kuchni z uczuciem
SAŁATKA NA CIEPŁO Z KISZONEJ KAPUSTY 203

podsmażyć. Dodajemy kiszona kapustę i tylko wymieszać a następnie wyłożyć na talerz, posypać zieleniną. Taką sałatkę możemy zjeść na wiele sposobów a mianowicie na obiad, jako przekąskę lub na kolacje

harrisa
Losos w smietanie z jarmuzem i makaronem 153

zdrowy obiad bo w łososiem - najlepszym nośnikiem kwasów omega. Wystarczy połączyć makaron, łososia, śmietanę, coś zielonego i mamy obiad pierwsza klasa, nie tylko na piątek ale również na wyjątkową kolację. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pomidory faszerowane sałatką z kalafiora 247

pyszną i prawdziwie letnią przystawkę: pomidory faszerowane sałatką z kalafiora, groszku i dużej ilości koperku i czosnku. Pomidorki doskonale nadają się na imprezę przy grillu jak również kolację z chrupiącym pieczywem. 1 kalafior puszka groszku konserwowego 1/2 pęczka koperku 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku duże pomidory Kalafiora podzielić na różyczki, oczyścić i ugotować

Smakołyki Asi
Kisz ze szpinakiem na cieście francuskim 195

dość ,że szybko się robi to jeszcze jak smakuje......Polecam wypróbować mój kisz-trochę jak tarta trochę jak pizza z dużą ilością szpinaku i cebulki-idealne na lunch,obiad,kolację czy imprezę-mniam.... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 600g mrożonego szpinaku mały słoiczek oliwek zielonych z papryką(ok 25 dkg) 2 cebule 4 łyżki śmietany 18 % 2 jajka 4 ząbki czosnku

Swojskie jedzonko
Pstrąg prosto z patelni 122

Pstrąg prosto z patelni to chyba najszybszy i najłatwiejszy sposób na przygotowanie potrawy z ryby. Nie będę się dzisiaj za dużo rozpisywać ( jak zwykle zresztą ) oto moja kolacja. Prosto z patelni, pyszne, chrupiące i baaardzo delikatne małe pstrągi :)). Jeżeli nie macie pomysłu na obiad a posiadacie dostęp do świeżej ryby to polecam taką smażoną prosto z patelni. W zasadzie dobry

Pieguskowa Kuchnia
Pizza 117

Pizza to efekt porządków w kuchni. Przeczesując kuchenną szufladę natknęłam się na stary zeszyt z przepisami jeszcze z czasów panieńskich. Szczególną uwagę przykuła mocno już zdewastowana

Pieguskowa Kuchnia
Pancakes z jagodami 81

Miały być placki z jabłkami ale podczas szperania w zamrażalniku natknęłam się na pojemniczek z mrożonymi jagódkami no i co ja miałam z nimi zrobić???? Stanęło

Pieguskowa Kuchnia
Ryba po grecku 134

warzywno-pomidorowego na dobre podbiła serca moich domowników. Można ją podawać na gorąco, ale ja jestem zwolennikiem ryby po grecku podawanej na zimno, więc już dzisiaj przygotowałam sobie jutrzejszą kolację. Nie mogę się doczekać jutra Ryba po grecku 1 kg ryby morskiej (u mnie dorsz) 2 cebule 3-4 marchewki 2 pietruszki pół selera 1 średni por koncentrat pomidorowy

Pieguskowa Kuchnia
Naleśniki dyniowo-serowe i pasta dyniowa z kurkumą 110

Fantastyczny Festiwal Dyni , który organizuje już po raz kolejny Bea, skłonił mnie do bliższego poznania tego ogrodowego giganta. Dotychczas dynia kojarzyła mi się wyłącznie z placuszkami

Pieguskowa Kuchnia