Pasta z makreli i twarogu to świetna propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie. U mnie w domu takie pasty kanapkowe budzą zawsze zadowolenie. Lubimy każdą odmianę
Pieguskowa KuchniaPasta jajeczna z awokado to moja propozycja na wiosenne śniadanie. Zielona, lekka i bardzo zdrowa pasta kanapkowa. Coś jak guacamole. Szybko się ją robi, więc nie
Pieguskowa KuchniaBób z masłem i pietruszką to danie kultowe w mojej rodzinie. Jak tylko pojawi sie na działce młody bób, to właśnie w tej sposób go zajadamy
Pieguskowa Kuchniapropozycja dla tych osób, które nie boją się łączyć mięsa z aromatycznymi przyprawami. „Świeże, ostre i bardzo, bardzo smaczne-te klopsy to nasz pomysł na idealna wiosenną kolację”. Zupełnie się zgadzam z autorami książki kucharskiej „Jerozolima”. Danie jest bardzo syte i zarazem lekkie. Dodatek soku z cytryny świetnie ożywił i odświeżył całą potrawę. Moje smaki-zupełnie
Pieguskowa Kuchniawiecie bardzo lubimy faszerowane warzywa. Dziś polecam cukinię ale żółtą. Zawsze robiłam zielona a tym razem upiekłam żółtą. Danie idealne na obiad lub ciepłą kolację. Upały, upałami ale coś trzeba jeść. Do farszu użyłam pysznego sera korycińskiego z czosnkiem od Agnieszki i Marcina Bielec Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipowodu upałów i zajętego weekendu dawno nic nie wrzuciłam. Danie, które przedstawiam robię dosyć często zarówno na obiad jak i na kolacje. Najlepiej smakuje od razu po ugotowaniu, ale na dobrą sprawę można też odgrzać na drugi dzień w pracy. Składniki: 1 filet podwójny z kurczaka 1 cebula 2 woreczki ryżu ( po 100 gram) bulion ( tyle ile wchłonie ryż
la cucharaziołowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, jogurt naturalny 300 ml jeden z ulubionych moich warzywnych koktajli, jak najbardziej nadaje się jako posiłek na drugie śniadanie lub na kolację = bardzo miękkie, dojrzałe pomidory sparzyć wrzątkiem na sitku, ogórek, marchew, ząbki czosnku obrać pokroić na kawałki i włożyć do blendera razem umytą natką pietruszki wlać jogurt, wsypać sól i pieprz
W Mojej Kuchni Lubiędół, bez termoob iegu. Pod koniec można włączyć termoobieg (na ostatnie 2-3 minuty). Bułki wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Pyszne zarówno na śniadanie, obiad (burgery) jak i kolację. Te bułki bardzo długo pozostają świeże i wilgotne. Podaję także wersję pszenną. Choć sama jej nigdy nie testowałam, to myślę, że może się komuś przydać. Składniki: - 250g mąki pszennej chlebowej
Smaczne Zdrowepowiązane. Dodatkowo w drugiej części znajduje się klimatyczna Sala Iguana, w której organizowane są imprezy okolicznościowe, wystrój również jest zjawiskowy i bardzo spójny z całym miejscem. Na kolację wybrałam się w gronie najbliższych mi osób. Blue Cactus na miłe przywitanie swoich gości zawsze serwuje karafkę wody i nie jest to wyjątek. A na lepszy strat aperitif przed posiłkiem. Taka
Niezły MłynekTarta z młodą marchewką i sezamem to pomysł na prosty obiad lub letnią, wykwintną kolację na werandzie, koniecznie z lampką białego wina. Tarta jest dość nietypowa, bo część masła zastąpił biały serek. Jest lżejsza, a ciasto delikatne i chrupiące, w smaku przypominające ciasto francuskie. Przed nałożeniem farszu można ciasto wcześniej podpiec przez około 10-15 minut, choć nie jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!też tak gorąco? Tutaj za oknem wreszcie słońce i 30 stopni. Przy takiej pogodzie czasami mamy ochotę na jakiś lekki, nie rozgrzewający obiad, lunch, czy nawet kolację. A chłodnik z arbuza fajnie się wpasowuje w taki klimat za oknem. Samo połączenie smaków jest zaskakująco odświeżające. Ciekawa inspiracja na letni upalny dzień. Chłodnik z arbuza jest mega szybki w przygotowaniu
PaleoLifesię polentą, i ma ona swoje korzenie we Włoszech. Przygotowałam słodką wersję tej potrawy, ale taką delikatnie słodką, idealną na śniadanie lub jak to się kategorycznie moja Miśka domagała kolację, bo przygotowywałam tą polentę wieczorem (stąd ta niebieska poświata na zdjęciach), i piękny zapach rozniósł się po domu. Zdziwiłam się, że mój prawie 8letni berbeć chciał to jeść
greenscarfWitam serdecznie Propozycja na pyszne placki z borówką amerykańską lub czarnymi jagodami. Placuszki możemy przygotować na śniadanie lub kolację i na pewno dzieciom posmakują. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania placków będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 14 placków 350 g mąki pszennej (2 szklanki) 450 g maślanki (1 szklanka i 3/4) 2 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżeczka sody
Uwaga Babcia Gotujesycą. Możecie dodać jeszcze liście mięty, żeby w buzi było dodatkowo miło i chłodno Ja niestety nie miałam jej na stanie. A koktajle wszelkiej maści polecam na śniadania i kolacje. Super a do tego szybkie i proste do wykonania danie, po którym nie będziemy czuć się ciężko. Jeśli robimy koktajl z „cięższych” owoców czy składników – np . awokado
Mieszam w GarnkuParówki w cieście drożdżowym mogą być pomysłem na ciepłą kolację lub imprezową przekąską. Ja owinęłam je dodatkowo serem i boczkiem. Wyszło pysznie:). Plusem jest to, że nie musimy czekać na wyrośnięcie ciasta - możemy owijać nim parówki bezpośrednio po wyrobieniu. 6 parówek 6 plastrów sera żółtego 6 plastrów boczku 250g mąki 1/2 szklanki mleka 25g drożdży świeżych 1,5 łyżki
Szefowa kuchni