kolacja - 33757 przepisów (strona:659/2251)

Sałatka z łososiem i makaronem 106

wiecie lub jeszcze nie - nie  lubię tradycyjnych połączeń dlatego wymyśliłam coś innego. Fenomenalna sałatka, którą można sobie zafundować na obiad lub lekką kolację.  Świeże teraz warzywka , do tego zdrowa rybka , makaron odrobina sosu na bazie jogurtu naturalnego i posiłek zdrowy, pożywny i sycący nie tylko brzuszek ale i oczy ;) zadowoli z pewnością nie jednego. Sałatka z łososiem

Kuchnia Pełna Emocji
Kalafiorowe risotto 133

przyjemność i pozwala się odprężyć. Lubię wynajdywać nowe przepisy i tym razem było podobnie. Danie jest  szybkie, niedrogie i zdrowe. Wydaje mi się, że jest świetne jako kolacja ale i obiad. Jestem ciekawa Waszych opinii. Składniki: - pół małego kalafiora ( drugie pół możecie śmiało zamrozić , będzie druga porcja) - 1 mała żółta papryka - 1 mała czerwona papryka - 2 - 3 łodygi selera

Kuchnia Pełna Emocji
Racuchy z bananami z mąki orkiszowej 160

Racuchy bananowe na jogurcie z mąką orkiszową Racuchy z bananami to przysmak, który sprawdza się jako danie na śniadania, obiady i kolacje. Ciasto na racuchy można przygotować na wiele sposobów - z proszkiem do pieczenia, sodą, na drożdżach lub na białkach. Można także używać różnych gatunków mąki - od pszennej tortowej, przez razową, po kokosową i z amarantusa. Dziś chciałam zaproponować

Gotujemy i jemy
Grillowane szparagi zawijane z boczkiem 176

boczkiem: Grillowane szparagi zawijane z boczkiem to danie proste i szybkie w przygotowaniu. Rozpoczął się wspaniały sezon na szparagi. To idealne danie na letni obiad, na imprezę i kolację we dwoje. Są wyborne w smaku, do tego są eleganckie. Co ważne szparagi z boczkiem można grillować, smażyć na patelni grillowej, grillu elektrycznym, gazowym lub zapiekać w piekarniku. Są delikatne, miękkie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tosty z serem i szynką 190

Tosty z serem i szynką: Tosty z serem i szynką to już prawdziwa klasyka, która ponownie coraz częściej gości na naszych talerzach. Coraz częściej przygotowujemy je nie tylko na kolację czy śniadanie. Pojawiają się częściej również na domowych przyjęciach. Niby banalne, ale przecież wszyscy uwielbiają takie tosty. Dlaczego więc nie przygotowywać je częściej. Wcześniej tosty z szynką i serem przypominały

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bigos z młodej kapusty 109

najróżniejsze pyszne sposoby. No i nie może się obyć bez pysznego bigosu z młodej kapusty który ja i moja rodzina uwielbiamy. Zajadamy się nim na obiad czy na kolację z pajdą chleba ale równie smaczny z młodymi ziemniakami i koperkiem. 4-5 porcji młoda kapusta moja ważyła tak ok 1.200 g 200 gramów kiełbasy zwyczajnej 200 gramów boczku wędzonego

Andzia Pichci
Pasta z makreli 172

najczęściej robionych past kanapkowych w niejednym polskim domu. Oczywiście głównym składnikiem tej pasty jest wędzona makrela. Jest to super dodatek do świeżego pieczywa, czy to na śniadanie, czy kolację. Pyszne chrupiące bułeczki z dodatkiem takiej pasty to prawdziwe niebo w gębie. W internecie możemy natrafić na wiele różnorodnych przepisów tej pasty. Ja np. napotkałam również na takie przepisy jak pasta

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kanapka Club sandwich 194

sałatą. Zachowanie tych tych zasad zawsze pozwoli nam stworzyć Club sandwich. Każdy z nas uwielbia nietypowe kanapki. Dlatego też z wielką chęcią przygotowuję je dla rodziny na lunch czy kolację, ale również często przygotowuję je dla swoich gości na przyjęcia. Z pewnością te kanapki zachwycają zarówno podniebienia jak i oczy. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na kanapki . Składniki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
PLACKI CUKINIOWE Z MARCHEWKĄ 97

Placki z cukinii i marchewki to idealny pomysł na obiad, kolację lub przystawkę na ciepło. Przygotujecie je przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku, proste i smaczne, na każdą okazję. Placki cukiniowe z marchewką świetnie smakują podane z gęstą śmietaną lub śmietaną wymieszaną z drobnym cukrem lub cukrem pudrem. Placki można podawać także

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z makaronem i sałatą 163

makaronem i warzywami jest sycąca. Dlatego możesz zapakować ją do lunchboxa i zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. To fajny pomysł na drugie śniadanie. Sprawdzi się również na kolację dla całej rodziny, ale i na domowe przyjęcia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na sałatki z makaronem . Składniki: 200 gramów makaronu 1/2 brokuła Sałata masłowa lub lodowa 4 pomidory

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Faszerowane kajzerki 106

Faszerowane kajzerki to dobry sposób na urozmaicenie śniadania, czy kolacji, jak i wykrozystanie nie do końca świezych już kajzerek. Dowolność składników, które można umieścić w środku pozwala także na dopasowanie zestawu smaków do swojego gustu kulinarnego.  Składniki (4 porcje) -4 kajzerki -4 plasterki sera żółtego -4 jajka -pół papryki -2 marynowane papryczki jalapeno -4 plasterki wędliny -suszona cebulka -sól

Zielona Kuchnia
Makaron cytrynowy 89

Uwielbiam prostotę. Niesamowicie cytrusowy i kremowy makaron, to szybki sposób zarówno na obiad i kolację. Składniki (4 porcje) -4 porcje ulubionego makaronu -5 cytryn -50 ml śmietanki UHT -75 g masła -50 g parmezanu -sól -natka pietruszki do podania Przygotowanie Makaron ugotować al' dente. Cytryny umyć i zetrzeć skórkę, a z jednej wycisnąć sok. Na patelni rozpuścić masło. Dodać skórkę

Zielona Kuchnia
Pasta pieczarkowa - fit i zdrowa 118

Pasta pieczarkowa to smakowity pomysł na smarowidło do chleba. Dodatek oleju z suszonych pomidorów sprawia, że pasta jest bardzo aromatyczna. Doskonale smakuje na kolację ze świeżym pieczywem. Pastę robi się szybko, a przepis nie jest trudny. Oto przepis na przepyszną pastą pieczarkową. 250 g pieczarek 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki serka typu Bieluch 2 łyżki posiekanego szczypioru 1 łyżka oleju

My Chcemy Jeść
Kanapki z grilla z filetem z kurczaka i sosem 128

resztę. Nawet nie wiecie jak pysznie wyszło. Takie domowe bułki wypełnione po brzegi aromatycznym sosem i mięsem to istna petarda. U nas były na obiad, ale można i na kolację, jakąś domową imprezę czy zabrać na piknik, napiszę, że gdy wystygną to też są pyszne. Wszystko zapieczone na grillu. Chrupiące, obłędne w smaku, idealne. Zróbcie koniecznie. Potrzebujemy: Na bułki

Izabelawkuchni
Paluchy drożdżowe 108

dogów lub hamburgerów. Nadają się do kanapek, zwłaszcza tych na słodko, lub do jedzenia na sucho, bez żadnych dodatków. Najlepiej smakują lekko ciepłe. Będą idealne na śniadanie lub kolację do kubka mleka czy kakao. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3szkl. mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka soli 1/4szkl. cukru 25g świeżych drożdży 3/4szkl. ciepłej wody 4 łyżki oleju 2 jajka

Waniliowe Improwizacje