kolacja - 33757 przepisów (strona:660/2251)

Makaron musze nadziewany wędzonym łososiem, kaparami, serami w sosie śmietanowym 120

wyrosło. Aktualnie studzi się a po przekrojeniu dowiem się wszystkiego. I takie to oto moje nowe życie, z wegańskim burrito, samosami, wegańskimi bao i ciastem, z wizją steka na kolację dzisiaj.  Po heheszkowaliśmy sobie z rana, to teraz czas na przepis. Nie wiem co ostatnio we mnie wstąpiło, ale te wielkie makaronowe muszle mam ochotę nadziewać wszystkim. Trochę dlatego

Mango Papaja
Sałatka z wędzonym kurczakiem i pieczarkami 87

Sałatka z wędzonym kurczakiem i pieczarkami marynowanymi, a także groszkiem, porem oraz majonezem to smaczna i łatwa do zrobienia przekąska w sam raz na kolację, imprezę czy świąteczny stół. Jeśli tak jak ja lubicie wędzonego kurczaka, to z pewnością wam zasmakuje. Składniki na sałatka z kurczakiem wędzonym i pieczarkami: 0,5 kg udek wędzonych z kurczaka (może też być pierś

e-PrzepisyKulinarne
Chleb ze śliwkami pszenno-żytni 110

Chleb ze śliwkami jest prostszy niż myślisz. W sam raz na śniadanie czy też kolację. Was też ogarnęła mania wypiekania chleba? W czasie kwarantanny jest to nie tylko świetny sposób na zrobienie czegoś pysznego i ograniczenie częstotliwości wychodzenia do sklepu. To także świetny sposób na zabicie czasu. W końcu każdy domowy chleb to taki mały projekt, którego trzeba doglądać

okolicepalnika.pl
Focaccia z czosnkiem i ziołami 93

duża ilość oliwy oraz ziół zrobiła genialny efekt. Już nic więcej nie opowiadam tylko zapraszam na przepis. Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację –  chleb z garnka –  bagietki –  kajzerki – chleb pszenny na zakwasie –  focaccia z rozmarynem –  paluszki chlebowe grissini –  cebularze FOCCACIA Z CZOSNKIEM I ZOŁAMI Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Chrznowa botwinkowa z jaglaną wege 86

zdrowa, dietetyczna. Dodałam chrzan bo buraczki lubią się z nim łączyć. U mnie zupa została zjedzona bardzo szybko, było jej za mało. Bardzo lubię takie zupy jeść jeszcze na kolację. 1 pęczek botwiny 1 kawałek pora biała część 1 plaster selera 1 marchewka 200 ml mleczka kokosowego 4 łyżki kaszy jaglanej 1 łyżeczka chrzanu tartego 1 litr bulionu warzywnego

wesoła kuchnia
Zapiekanka Po Nelsońsku 98

Rewelacja zapiekanka którą możemy zaserwować na obiad lub na ciepłą kolacje. Na pewno nas nasyci, ale nie będziemy czuli się przejedzeni. Taka zapiekanka idealnie wpasuje się w wasze smaki, bo zawsze coś tam możecie pozmieniać np. w przyprawach ;) Zapiekanka nie zawiera mięsa ani jajek więc na pewno spodoba się wielu osobom, a żeby było jeszcze zdrowiej możemy podać

Gotowanie...to proste !
Ziemniaki z piekarnika z dipem serowym 134

łupince, najlepiej smakują gorące zaraz po upieczeniu. Ja podałam się oprószone do smaku solą i z dipem serowym. Wyszło pysznie. Prosto, ale pysznie. Polecam na szybki obiad czy gorącą kolację. Takie danie można zjeść w ogrodzie. Bardzo polecam :) Smacznych inspiracji Wam życzę :) Potrzebujemy: Na ziemniaki: 8 średnich ziemniaków ( najlepiej jednakowej wielkości ) sól do smaku Na dip: 25 dag sera białego

Izabelawkuchni
SAŁATKA Z RUKOLI 72

Sałatka z rukoli i buraka z domowym winegretem to idealna propozycja na zdrowy dodatek do śniadania lub kolacji. Sprawdzi się także jako szybka przekąska w ciągu dnia lub sałatka do obiadu, podana np. do pieczonych ziemniaków i białego pieczonego/smażonego mięsa. Do sałatki można dodać podprażone na suchej patelni pestki dyni lub słonecznika oraz kilka posiekanych oliwek. Rukola bardzo dobrze

Zasmakuj Kuchni
Zupa ziemniaczano – porowa 76

prostych składników zaskakuje swoim cudownym smakiem i kremową konsystencją. Jej przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie, a zupa wychodzi pożywna i sycąca. Doskonały pomysł na lekki warzywny obiad lub kolację. Bez dodatku serka można ją także przygotować w wersji wegańskiej. Artykuł Zupa ziemniaczano – porowa pochodzi z serwisu Healthycreations - zdrowe odżywianie jest prostsze niż myślisz

Healthycreations.pl
Burger z czerwonej soczewicy 77

polecam Wam także przepis na: – wegeburger z kalafiora – najlepszy domowy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z batatem i jakiem na miękko BURGER Z CZERWONEJ SOCZEWICY Przygotowanie: 50 minut Ilość: 2 burgery Składniki kotlety: – 150 g czerwonej soczewicy

nietylkopasta.pl
Polskie specjały. Pierogi, pierożki, uszka. Niebo w gębie 94

najbardziej ulubionych potraw w kuchni polskiej. Samo określenie tej mącznej i pysznej potrawy “pierogiem” miało miejsce w siedemnastym wieku. Dziś pierogi i uszka, to nieodłączne danie kolacji wigilijnej w Polsce. Pierogi, to również coraz częściej serwowane danie na dużych uroczystościach rodzinnych, typu wesela. Gdzie pierogi ze skwarkami królują na tz. stole wiejskim. I cieszą się powodzeniem bardziej niż

ProstePesto.pl
Keto beza cytrusowa (Paleo, LowCarb) 135

Wybiórcza lista weekendowych grzechów No i tak, jak zapowiadałam – akcja czysta micha w moim wydaniu uległa zakończeniu wraz z początkiem weekendu. W piątek pofolgowałam sobie pijąc wino do kolacji , w sobotę wjechał deser w postaci musu jogurtowo – limonkowego. Natomiast w niedzielę udało mi się zrobić od dawna planowaną bezę w wersji zgodnej z dietą ketogeniczną … Mniam – była mega pyszna

Modern Cave Girl
Skrzydełka z piekarnika na chrupko 151

Sprawdź przepis na skrzydełka z piekarnika, z intensywną marynatą. Doskonała propozycja na: obiad, kolację oraz przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi. Trudność: Łatwy Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 50 min Całkowity czas: 13 godz 16 min Ilość porcji: 5 osób Składniki: 1 kg skrzydełek 6 łyżek przyprawy w płynie (typu magi) 1 płaską łyżeczkę czosnku granulowanego pół łyżeczki świeżo mielonego

ugotuj-przepis.pl
Ultrachrupiący chleb bez wyrabiania 454

dosyć luźne i z pewnością kleiłoby się do rąk, gdybyśmy chcieli je wyrabiać. To nic. Przykrywam ściereczką i zostawiam na noc. Lub na dzień, jeżeli chleb chcemy mieć na kolację:) Po upływie ok 12h  rozgrzewam piekarnik do 250 stopni, grzałka góra - dół, bez termoobiegu. Do środka wstawiam garnek z pokrywką wysmarowany oliwą/ olejem. Na blat wysypuję trochę mąki. Wyskrobuję

Cook&Love