Żaden kupiony chleb czy bułki nie zastąpią własnoręcznie upieczonych - powtarzam to od dawna. Czasem zdarza mi się kupić pieczywo w sklepie, ale coraz
Codzienna kuchnia niecodziennaCzasami, kiedy coś bym zjadła, a nie wiem sama co, buszuję po internecie i szukam inspiracji. Na stronę Divas Can Cook trafiłam poprzez aplikację mobilną
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj kolejny raz będę Was namawiać do recyklingu ;) Bo czym innym nazwać wykorzystanie np. warzyw z rosołu? Wiem, że w wielu domach takie warzywa
Codzienna kuchnia niecodziennaZapiekanki - przyznaję, że jest to moja chwilowa fascynacja - dania szybkie i najczęściej niedrogie. Od kilku tygodni żyję w totalnym kołowrotku, więc posiłki muszą być szybkie i
Codzienna kuchnia niecodziennaO cebularzach czytałam, że są pyszne. Nigdy jednak do tej pory nie jadłam ich. W swoim bardzo starym zeszycie z przepisami (założyłam
Codzienna kuchnia niecodziennaW czerwcu tematem comiesięcznego Wyzwania Blogerek jest weekendowe śniadanie. Nieprzekombinowane, proste i codzienne. Wymyśliłam więc omlet, który dość często robię. Zmieniają się
Codzienna kuchnia niecodziennaSzukając inspiracji na jedną z akcji blogerskich pod nazwą "Wyzwanie Blogerek" trafiłam na ciekawy przepis. Nie zdecydowałam się wtedy na upieczenie tego ciekawego ciasta. A szkoda
Codzienna kuchnia niecodziennaLubicie słodycze? Bo ja baaaardzo ;) Dlatego dziś namówię Was na spróbowanie pysznego puchatego placuszka z dodatkiem kremu czekoladowo - orzechowego. Połączenie idealne
Codzienna kuchnia niecodziennaZapiekana cukinia to dość popularne danie. Każdy ma swoje sposoby i połączenia smakowe. Ja niemal za każdym razem staram się
Codzienna kuchnia niecodziennaCukinia jest bardzo wdzięczna do wykorzystania w kuchni. Jej smak pozwala na wykorzystanie niemal do wszystkiego. Placki, zapiekanki, cukinia panierowana czy ciasto z cukinii na słodko
Codzienna kuchnia niecodziennaCo zrobić z nadmiarem usmażonych naleśników? Można zamrozić, żeby przechować je do następnego razu . Można jednak wykorzystać je trochę inaczej i zjeść ze smakiem przy najbliższym
Codzienna kuchnia niecodziennaŚlimaczki z naleśników robię dość często. Lubimy naleśniki po prostu i chyba dlatego wymyślam z nich różne rzeczy :) Kiedyś pokazywałam Wam ślimaczki z serem zapiekane pod
Codzienna kuchnia niecodziennaZa kajzerki brałam się dość długo. Jakoś nie po drodze cały czas było. I nawet nie wiem czemu :) Aż w końcu upiekłam. Oczywiście z przepisu Liski
Codzienna kuchnia niecodziennaTen bigos jest klasycznym przykładem potrawy "na-winie" - co się nawinie, to do bigosu ;) Pewnie każdy z nas zna takie potrawy. Najczęściej powstają po świętach, uroczystościach
Codzienna kuchnia niecodziennaSezon na bób w pełni. Zajadamy się nim często, najczęściej w postaci ugotowanych ziaren, czasem polanych roztopionym masłem :) Ostatnio jednak ugotowałam
Codzienna kuchnia niecodzienna