Makreli jeszcze tutaj nie było, zastanawiające, bo to przepyszna ryba. Kremowa i krucha zarazem, te połączenia to jak abstrakcja, a jednak zdarza się. Makrela, poczciwa ryba
MamaOskarkaDzisiaj przedstawiam ekspresowe danie obiadowe- przepis ten jest idealny w sytuacjach kiedy coś nam wypadnie i nie ma czasu na przygotowywanie posiłku a jeść trzeba. Smaczne
paapilotkaaDziś zaproponuję Wam lekką przekąskę bruschetta z serkiem ricotta i oliwkami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldJeżeli szukacie nowej formy dla zaserwowania tradycyjnej ryby to zapiekanka jest naturalnym wyborem. Szybkie i proste w wykonaniu danie wprowadzi trochę świeżego spojrzenia na temat
Świat SmakuZazieleniło się. Nowalijkami na straganach, pękami pąków i młodych liści w parkach i sadach. W głowie Wierzyński, a na ustach uśmiech. Zielono mam w głowie i
Gotuj z Blue RavenPerfekcyjne placuszki ze zdrowej mąki orkiszowej, z dodatkiem chrupek kukurydzianych. Nie wiem dlaczego nigdy wcześniej nie wpadłam na dodanie chrupek do pancakes'ów! Są niesamowite, pięknie
Chocolate Muffin BlogPieczarki bardzo lubię i często używam w swoich potrawach. Mają mało kalorii i można je dodawać do bardzo wielu dań. Ostatnio będąc na zakupach trafiłem na
Parowar FacetaKiedy parę lat temu spróbowałam sałatki warstwowej gyros to się w niej zakochałam. Teraz trudno mi sobie wyobrazić aby zabrakło jej na stole podczas świąt czy
paapilotkaaDawno już nosiłam się z zamiarem zapieczenia żółtka w awokado. W końcu zrobiłam i wbrew moim obawom było PYSZNE! Bałam się, że awokado zmieni smak pod
Powiedz dietom nieZastanawiałem się chwile jak nazwać to danie, żeby nie było zwykłego jajka sadzonego :D Przyznam się szczerzę, że troszkę takich jajek zjadłem, zanim wyszło to co
Parowar FacetaPrzygotowań do chrzcin ciąg dalszy. Zakupy, marynowanie mięsa, spotkanie organizacyjne z księdzem. Istne szaleństwo. W głowie milion myśli co jeszcze trzeba załatwić. W takich okolicznościach przyrody
Kuchnia po mojemuUwielbiam pizzę. Od zawsze. Pewnie z resztą każdy uwielbia ją od zawsze i na zawsze. Chrupiące ciasto z aromatycznymi dodatkami na ciągnącym się serze. Genialne w
Kuchnia po mojemuUrlopowanie, urlopowaniem, wolność wolnością, a plażing - smażingiem. Oczywiste jest jednak, że pięknej i przestronnej kuchni którą mieliśmy do dyspozycji, nie sposób było nie wykorzystać choć raz
Kuchnia po mojemuJak już pisałam mój Synek uwielbia łososia. Zajada się nim odkąd tylko ryby wzbogaciły jego dietę. Staram się wykorzystywać jego smaki i dość często podawać mu
Kuchnia po mojemuW ten weekend po raz kolejny daliśmy się ponieść włoskim smakom. Tak to już jest, że co jakiś czas pada między nami hasło pizza i wtedy
Kuchnia po mojemu