kolacja - 33757 przepisów (strona:1876/2251)

Suflet dyniowy z leśnymi grzybami, pieczony w cukinii 193

Powitanie jesieni: dynia, leśne grzyby,  chrupiąca cukinia z nutą rozmarynu i pikantnym pieprzem. Smacznie, zdrowo, kolorowo.   Czas przygotowania:         60 minut

SzczyptaSmaQ
Tatar z bakłażana z pomidorowym kremem na kalarepce marynowanej w cydrze 255

Bakłażan (oberżyna), zwany też gruszką miłości, to bardzo wdzięczne warzywo do obróbki kulinarnej, jednak nadal mało popularne. W smaku, delikatny, bez wyrazu, wręcz mdły łatwo daje

SzczyptaSmaQ
Pieczone ziemniaki aromatyzowane czarną truflą i sezamem 216

Słońca coraz mniej, temperatura spada, a przed nami weekend. Może warto skorzystać z ostatnich pogodnych dni i zorganizować plenerowe spotkanie ze znajomymi.  Na tę okoliczność

SzczyptaSmaQ
Naleśniki z rybami 238

Danie dość popularne w Szwecji, zapewne z powodu nieograniczonego dostępu do świeżych ryb i banalnie prostego wykonania.  Zapiekane klasyczne naleśniki z farszem rybnym, podawane 

SzczyptaSmaQ
Żołądki kurczaka gotowane w pikantnym sosie pomidorowym 287

Papryczki chili, kolejne warzywka z doniczkowo-tarasowej uprawy doczekały się zbioru. Na jednej roślince dynda ponad 20 czerwonych i zielonych papryczek. Jak na jedną roślinkę to

SzczyptaSmaQ
Polska sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto dyniowo-nasturcjowym 229

Szybka i prosta, pyszna s ałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem. Maślane warzywa sezonowe krótko duszone, urocze mini kokardki, otulone wyjątkowym pesto dyniowo-nasturcjowym i chrupiące orzechy

SzczyptaSmaQ
Tarte z portobbello i borowikami w sosie z gorgonzoli 215

Oszalejecie na punkcie tego zestawu. Tarte kluseczki jak u babci, aromatyczne borowiki, brązowe pieczarki portobello o smaku pieczonego mięsa, kremowa gorgonzola ze śmietaną i aromatyczna macierzanka

SzczyptaSmaQ
Mule w sosie cydrowo-cytrynowym z masłem ziołowym i pikantną konfiturą 188

Mule! Co kraj to obyczaj i różne sposoby ich podawania. Pyszna potrawa, białko w czystej postaci, uważane za afrodyzjak :). Jedno opakowanie muli, 15 minut pracy i

SzczyptaSmaQ
Kaszotto z grzybami i dynią 230

Kaszotto z grzybami i dynią, prosta jesienna, rozgrzewająca potrawa. Znakomite jako samodzielne danie lub dodatek do innych potraw (np. pieczonych mięs). Sposób przygotowania jest taki sam

SzczyptaSmaQ
Śródziemnomorska pasta kanapkowa z bakłażana 210

Zamiast masła do kanapek pyszna i zdrowa pasta z pieczonego bakłażana z dodatkiem suszonych pomidorów, kaparów i anchois. Jeśli ktoś nie lubi sardeli niech z nich

SzczyptaSmaQ
Sałatka z kopru włoskiego z kaszą jaglaną 215

Blanszowane warzywa zachowują kruchość, kolor, witaminy i walory smakowe. Rewelacyjnie sprawdzają się w sałatkach. Sałatka z blanszowanego kopru włoskiego faszerowanego kaszą jaglaną, fetą i szpinakiem, to

SzczyptaSmaQ
Newella w kieszonkach z prosciutto w sezamowym dresingu 219

Newella to białko w czystej postaci i nowy produkt na rynku. Bardzo uniwersalne zastosowanie w kuchni, do sałatek, zup, dań głównych i deserów. Jeśli 

SzczyptaSmaQ
Tiramisu pomidorowe z prosciutto 226

Wytrawna wersja tiramisu z grillowanymi pomidorkami koktajlowymi, prosciutto, suszonymi pomidorami i kremowym serkiem z bazylią i pomidorami. Ekspresowa i pyszna przekąska.    Czas przygotowania: 15

SzczyptaSmaQ
Czekoladowe naleśniki gryczano-orkiszowe na Razowym Kwasie Chlebowym z musem cytrusowym 223

Były już naleśniki z szampanem i piwem, teraz pora na kwas chlebowy, który całkowicie odmienia naleśniki przygotowywane z "cięższych" mąk. W cieście czekoladowym, gryczano-orkiszowym sprawdził

SzczyptaSmaQ
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, boczkiem i ricottą z sosem serowym 437

Witajcie :) Ostatnio dostaliśmy od Was kilka wiadomości odnośnie przepisu, który pojawił się ponad rok temu. Bardzo chwalicie filet z indyka nadziewany mozzarellą i pomidorami . Bardzo się

W kuchni Katie