
Przepis na : kolacja
Pomysł na powidła zrodził się kiedy dostałam "trochę" śliwek od koleżanki. Te "trochę" to pełne wiadro :) Kompoty u nas nie mają wzięcia, więc postanowiłam zrobić jakiś dżemik. Kiedyś szukając czegoś natknęłam się na ten przepis, zapisałam go w ulubione i...zapomniałam ;) Teraz przydał się :) Zmodyfikowałam go troszkę i tak oto powstały moje czekoladowe powidła. Polecam :)Składniki:2,5 - 3 kg śliwek,około 1 kg cukru,4 łyżki ekstraktu waniliowego,5-6 czubatych łyżek dobrego gorzkiego kakao.Śliwki opłukać i... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.