Mogłabym mieszkać we Włoszech, Hiszpanii, Chorwacji lub w Portugalii. Ryby uwielbiam pasjami. Mając na wyciągnięcie ręki targi rybne byłabym też w stanie całkowicie zrezygnować z mięsa
Karo in the KitchenTęskniłam za pysznymi naleśniczkami na śniadanie :) Dziś w wersji bezglutenowej - z kaszy jaglanej zmielonej na mąkę. Sos czekoladowy jest dużo lepszy od gotowych syropów, ponieważ w
Chocolate Muffin BlogPastę z wędzonej makreli najczęściej przyrządzam z jajkami i majonezem, stanowi doskonały dodatek do pieczywa. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 makrela wędzona Pół pęczka
Bajeczna KuchniaROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy –
Martyna CooksSezon truskawkowy trwa, a ja wymyślam coraz to nowsze przepisy z udziałem tych pysznych owoców. Korzystajmy i jedzmy je póki możemy, sezon tak szybko mija :( Dziś
Ana Mari's worldSezon truskawkowy trwa, a ja wymyślam coraz to nowsze przepisy z udziałem tych pysznych owoców. Korzystajmy i jedzmy je póki możemy, sezon tak szybko mija :( Dziś
Ana Mari's worldZAPIEKANY KALAFIOR z dodatkiem grzybów i aromatycznych ziół, z nieodzownym ... Artykuł ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZARKAMI I TYMIANKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki: 8 średnich młodych ziemniaków 25 dag surowego wędzonego boczku 4 świeże ogórki gruntowe 1 dymka pęczek koperku 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz
Qchnia po prostuNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam ryby z grilla, dużo bardziej niż mięsa, są lekkostrawne, szybkie w przygotowaniu a po za tym ryba nie wiele
Wanilia i KardamonJeśli miałabym opisać smak tego dania – to taka dużo lżejsza wersja carbonary. Ta, w całej swojej pyszności, jest jednak wyczuwalnie tłusta, ciężkawa i zawiesista. Wędzony łosoś
Karo in the KitchenProsto, smacznie, zdrowo i do tego kolorowo - tak można opisywać chyba tylko koktajle. Przy koktajlach ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia, no i oczywiście ulubiony przez nas
Kuchcik gotujeIndyk nie musi być nudny! Lekkie danie na upalne dni. Przygotuj: 500g. piersi z indyka Czosnek Świeży rozmaryn Ser halloumi Sałata – taka jak lubimy Śmietana do
MarcinChefPrzepyszne racuchy, przypomniały mi się dawne czasy. Grube puszyste, pycha. Jeśli zdecydujecie się je zrobić na śniadanie to trzeba szybciej wstać, ciasto musi wyrosnąć Drożdże pokruszyć
Kuchnia PokoleńKurczak pieczony na ryżu Wielokrotnie widywałam podobne przepisy z kurczakiem na ryżu ,na portalach kulinarnych , aż w końcu postanowiłam wypróbować . Nie żaden konkretny , ale własną wersję
Ogrodnik w podróżyPrzepis na glazurowane polędwiczki znalazłam na stronie Lidla ( KLIK ) i od razu wpadł mi w oko. Zmodyfikowałam go troszkę pod moje gusta smakowe, a konkretnie zmniejszyłam
sierotka maRysia w kuchni