Któregoś poranka, podczas rutynowego spaceru z moim psem uzbierałam z przydomowych drzew w moim sąsiedztwie, najróżniejsze cytrusowe owoce. Z zadowoleniem przyniosłam je do domu. Najwyraźniej cytrusy
Jem więc JestemTo mój prototyp jedynej w swoim rodzaju, ekologicznej, biodegradalnej torby na zakupy. Torba zaprojektowana i ręcznie wykonana przeze mnie, w Kalifornii Zajrzyjcie na moją stronę w
Jem więc JestemWitajcie :) Jakiś czas temu dostałam od firmy Melvit różne rodzaje kasza. Jedną z nich była kasza owsiana podobno nowość na rynku. Dzisiaj ma dla Was
Sama słodycz i szczypta chiliPizza to bardzo popularne danie. Dziś przygotujemy je na nico inny niż zazwyczaj sposób. Spodem do naszej pizzy będzie ciasto francuskie, dzięki czemu cała potrawa zyska
MarcinChefCepeliny z mięsem i lubczykiem Ostatnie podrygi, ciężkiej, zimowej kuchni , to właśnie cepeliny " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style
Ogrodnik w podróżyPikantne flaczki Wiem , wiem , flaczki to jeszcze cięższy temat niż podroby , choć nie dla wszystkich . Dobrze przyrządzone są naprawdę pyszne i niskokaloryczne . Świetnie rozgrzewają , szczególnie wiosną
Ogrodnik w podróżyZawsze kiedy mam okazję kupić wiejski biały ser, nie mogę się doczekać kiedy zrobię z niego pyszny twarożek. Zazwyczaj jest to wersja ze szczypiorkiem albo z
Kuchnia w bieguLekka sałatka składająca się z samych warzyw i komosy, zainspirowana tym przepisem. Do zrobienia w kilka minut jeśli mamy ugotowaną np. z wcześniejszego dnia komosę ryżową
Powiedz dietom nieMacie ochotę na pyszne czosnkowe bułeczki z płynącym ze środka serem? Jeśli tak to ten przepis jest dla was. Zobaczyłam te bułeczki w necie i postanowiłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikBardzo smaczna przekąska, doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno. Do tego nie jest trudna w przygotowaniu. Dziś proponuję kapuśniaczek z kukurydzą, lub inaczej – wegetariańskie
MarcinChefPierogi to kolejne danie, które uwielbiam! Moja babcia robi najwspanialsze pierogi na świecie, nigdzie nie jadłam lepszych. Od dawna obiecywałam sobie, że zrobię pierogi według przepisu
Kuchnia w bieguDziś znów pierogi! Nadal inspirowane pierogami babci, ale farsz znów zmieniony. Moja babcia robi idealne pierogi ruskie, ja postanowiłam dodać wątróbkę zamiast ziemniaków i szczypiorek zamiast
Kuchnia w bieguMacie w planach gości, albo chcecie przygotować bardziej wykwintny obiad? Przy tym nie chcecie spędzić połowy dnia w kuchni? Zatem ten przepis jest dla Was! Makaron
Kuchnia w bieguWiosna rozpędza się pełną parą, co w moim przypadku wiąże się też z przygotowywaniem dużo większej ilości warzyw. Albo jako samodzielne danie, albo jako dodatek do
Kuchnia w bieguOstatnio polubiłam omlety bez ubijania białek :) Są niezwykle szybkie, a równie pyszne jak te klasyczne. Chociaż sama nie wiem, która receptura jest oryginalna :) Wystarczy zmiksować wszystkie
Chocolate Muffin Blog